Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Аня, дякую за пояснения. Я не даже люблю бязь за її грубість. Вона то після декількох прань стає м'якою і наче нормальна в подальшому користуванні, але дочекатися, коли вона помякшає - то ціле випробування.

Тому і почала дивитися на ранфорс, попліни. Ще мені візуально дуже подобається сатин. Не мала з нього постілі, бо вона у нас в продажу майже сама дорога, в по-друге мені здається, що сатин трохи слизький і просто буде вічно сповзати простирадло і рідковдра

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Ще мені візуально дуже подобається сатин. Не мала з нього постілі, бо вона у нас в продажу майже сама дорога, в по-друге мені здається, що сатин трохи слизький і просто буде вічно сповзати простирадло і рідковдра

В мене були комплекти з сатину. Холодний, склизький якийсь і , наче, крейдований папір. І це сатин, з якого шили постіль для Італії, тож з якістю там все в порядку. Мені не сподобався.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

12 минут назад, allanek сказал:

В мене були комплекти з сатину. Холодний, склизький якийсь і , наче, крейдований папір. І це сатин, з якого шили постіль для Італії, тож з якістю там все в порядку. Мені не сподобався.

О, то не зря у мене таке сприйняття цього матеріалу. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Сарочка сказал:

ще зверніть увагу на варену бавовну, вона мені дуже сподобалась. Дуже приємна

Не тонка вона як для постілі?

Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Аня, дякую за пояснения. Я не даже люблю бязь за її грубість. Вона то після декількох прань стає м'якою і наче нормальна в подальшому користуванні, але дочекатися, коли вона помякшає - то ціле випробування.

Тому і почала дивитися на ранфорс, попліни. Ще мені візуально дуже подобається сатин. Не мала з нього постілі, бо вона у нас в продажу майже сама дорога, в по-друге мені здається, що сатин трохи слизький і просто буде вічно сповзати простирадло і рідковдра

От як раз сатін мені дуже подобається, він плотний, та одночасно приємний, він трохи прохолодний я б сказала . Він дуже приємний до тіла особливо влітку. Але є підводни каміння. От той шовковистий блиск тканини потребує делікатного прання і праска обовʼязкова. Блиск такі з  цикламі прання все одно замітно сходить . Без праски виглядає дуже не охайно.   В мене в жітті був тількі один комплект куплений, другій подарований. І це однозначно парадна білизна до якой я не готова. Як альтернатива мабуть поплін, більш стійкій , також на дотик трохи прохолодний( але нема шовковістости як в сатину) і треба дивиться щоб був 100 % склад бавовни і щильність десь в межах 120. Ось простині в Юске на резинці як раз з попліну .  Що мені не подобається . Поплін шуршит при стисканні, ну тоб то він не прям щоб такі громкій шурхот, але чем плотнише тім цей хруст чутливіше. Особливо якщо посушити на сонечку виріб і не прасувати. Тому простирадло ще згодна, а от все інше я би відмовилась. Приваблива ціна. Є майже в кожному магазині однотонні вироби з цього матеріалу, і там треба дивиться бо як в ранфорсі є смесова тканина де сінтетика до половини доходіть. То уважно дивиться на склад.

Альтернатива сатину - це тенсель, це тканина не з хлопку, а з евкаліпту. Все перевагі сатіну- не така блискуча, мʼяко блискуча. Дуже приемна, більш прохолодна, ніж новий сатін. Недолік - ціна, ще вища за сатін, але однозначно гарний вигляд буде мати гораздо дольше ніж сатін. Мій вибор в бітве сатін - тенсель. Оберу тенсель

То вибір в бюджетному сегменті на постіль виглядає в мене десь так

фланель

варена бавовна

Комбінація ткані ( щільна фланель на простирадло+ страйп- сатін на підковдру та наволочки, це така тканина в смужку, якщо тут обговорювали секонд, то там часто можна побачити саме такі підковдри)

бязь, яку треба гарно підготувати перед пошивом і це бісить, бо її усадка завжди непередбачувана і не спасає декотірованіє попередне. Ну що робити, зато ціна приемна іноді. Хоча не завжди, бо зазвичай ширини не достатньо і там починаються додаткови рухі. То іноді бязь виходить за цього не дуже вигідна, якщо не попадає в ширину вироба і ширину полотна.

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар

35 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Не тонка вона як для постілі?

В цілому достатне . 

Саме вдале порівняння щоб ви зрозуміли це помьятаете совецькі біли підковдри , з дитинства, впрочем вони були у всіх абсолютно  їх прали і кипятили. І ось від цього вони були щільними, але все одно не були товстими як бязь

Але ж простирадло тоді були льняне. Тому я так саме полюбляю досі - і це вдале рішення .
Щільна тканина на простирадло щільність не менш ніж 160 , а все інше має право більш мʼякім. .  Так простирадло пошите по розміру матраца з вставним і кутиками ( на щільній тканині гумка не працює, та і не потрібна ) Але те вже мої витребеньки 

з щільності 125 повно готових наборів є. Тількі якщо простирадло не шити на резинці, то треба з такой тканини робить великі припуски під матрац, щоб воно було гарно натягнуто,( деякі взагали вузликі вʼяжуть по кутах) 

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Сарочка сказав:

От як раз матір мені дуже подобається, він плотний, та одночасно приємний, він трохи прохолодний я б сказала . Він дуже приємний до тіла особливо влітку. Але є підводни каміння. От той шовковистий блиск тканини потребує делікатного прання і праска обовʼязкова. Блиск такі з деякі і десятка і цікаво все одно замітно сходить . Без праски виглядає дуже не охайно.

Це ж про сатин мова? Стосовно праски- тому я і сказала, що він наче крейдований папір. При чому неважливо на яких оборотах, хоч на 600, все одно, наче з коров'ячої дупи його витягнув. 

• Хаха 1
Посилання на коментар

16 хвилин тому, allanek сказав:

Це ж про сатин мова? Стосовно праски- тому я і сказала, що він наче крейдований папір. При чому неважливо на яких оборотах, хоч на 600, все одно, наче з коров'ячої дупи його витягнув. 

Ага, вже поправила. Я забула написати , що прасувати його потрібно трохи вологім і обовʼязково з зворотній сторони. Короче до цього комплекту ( якщо він з вушками, шнурами, мереживом , потрібно ставити окрему людину, яка вчасно витягне то белье, яке не дай Боже попрати з чимось іншим, чі не вивернуть ізнанкою) потрібно мати людину, яка буде ним займатися. Не для ледачих. Але на дотик влітку він мені подобається. 
Альтернатива десь по середині- страйп сатин. 

• Лайк 1
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Сарочка сказав:

Я забула написати , що прасувати його потрібно трохи вологім і обовʼязково з зворотній сторони.

В мене праска  була в комплекті з парогенератором, тож там завжди з паром прасуєш.  В мене теж 2 комплекти було, подарували. З'ясувалось, що це , взагалі, не моє. Ні по відчуттям, ні по пранню. А прасувати таке, то вже за гранню. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

Ой, а я сатин люблю дужче всього! Страйп-сатин, жакард... мені все до вподоби - і на дотик, і прати, і прасувати, і спати!

Взимку подобається фланель, крім теплоти і затишку - це ще й настрій.

А ось простирадла на резинці я не люблю... Так, шила собі, зручно користуватись, але якось не нарядно, кутики рівно не висихають - треба прасувати, у шафі стопочкою не лежить!!! Я вже собі придумала як буду наступне простирадло на резинці шити - зроблю її регульваною, шоб можна було розпускати і стягувати. Шоб було "нарядно" - тре пошити "спідничку" на ліжко, тканинка від штор залишилась.

Мені подобаються простирадла з довгими оборками - краса! Правда ті оборки обов'язково треба прасувати... Собі придумала складну конструкцію: і оборка вільно висить, і під матрац є що заправити.

А щоб натягнути простирадло я використовую звичайні підтяжки. Протягую їх під матрасом з голови до ніг. Тільки треба дивитись щоб застібка була пластмасова, бо металевою можно і простирадло порвати.

А ще дуже люблю шити до кожного комплекту з залишків наволочку на маленьку подушечку. Частіше пошиття такої малечі часу займає більше, ніж на ковдру, але задоволення....

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Спідничка , мережево, оборки...мені все це подобається не тільки, коли це стосується ліжка, подушок чи простирадел. Ще і світильник, бра та торшер теж не залишились без уваги😄Був час...трохи "погралась" з однією спальнею в будинку.

IMG_20211128_161354.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

12 годин тому, voglya сказав:

Ой, а я сатин люблю дужче всього! Страйп-сатин, жакард... мені все до вподоби - і на дотик, і прати, і прасувати, і спати!

Взимку подобається фланель, крім теплоти і затишку - це ще й настрій.

А ось простирадла на резинці я не люблю... Так, шила собі, зручно користуватись, але якось не нарядно, кутики рівно не висихають - треба прасувати, у шафі стопочкою не лежить!!! Я вже собі придумала як буду наступне простирадло на резинці шити - зроблю її регульваною, шоб можна було розпускати і стягувати. Шоб було "нарядно" - тре пошити "спідничку" на ліжко, тканинка від штор залишилась.

Мені подобаються простирадла з довгими оборками - краса! Правда ті оборки обов'язково треба прасувати... Собі придумала складну конструкцію: і оборка вільно висить, і під матрац є що заправити.

А щоб натягнути простирадло я використовую звичайні підтяжки. Протягую їх під матрасом з голови до ніг. Тільки треба дивитись щоб застібка була пластмасова, бо металевою можно і простирадло порвати.

А ще дуже люблю шити до кожного комплекту з залишків наволочку на маленьку подушечку. Частіше пошиття такої малечі часу займає більше, ніж на ковдру, але задоволення....

Ось метода пошиву з кутиками ,

стопочку красиво можна скласти. Може спододобається і вам. . Поки на сегодня це самий зручний метод і пошиву і використання. Але я ваш метод підтяжок не використовувала.  Ідея цікава.  Якщо придумати як ті підтяжки під матрасом протягувати. Не рухая сам матрац. 
Ідея спідниці окремой  я ось з цього фото брала( шила не собі, тому як воно в використанні не знаю, але власниця сама мені це фото надіслала і шили таку репліку корейського набору ) . Вона як раз хотіла в корейському стилі комплект , з множеством рюшек -і щоб не прасувати. Тоді мені посоветовали варену бавовну як раз через то, що вона ті рюши дозволяє не  прасувати
А як ви перемогли скользящее внутрі підковдри одеяло? Я вже спробувала затискачі з ковдри з юска, вони не дуже тримали, врешті решт один куда то раскрився і зник.  Я вже думаю може внутрі зробить на підковдри петельку  з резинки тонкой , а на ковдрі ґудзика на кутах. 

IMG_1036.jpeg

IMG_1033.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

19 годин тому, Сарочка сказав:

tkani-ukr-opt.com.ua/cart/ 
Ось посилання. Дуже рекомендую. Ще жодного разу не підводили, дуже швидко ну і якість ви самі побачите. Турецькі рулони виглядають даже по іншому, ніж Польща, або Китай. Дуже вдобно по ширині -240 см зазвичай що мінімізує відходи до нуля майже. Гарні фото, колір передають не погано. Далі тількі дивиться по плотності тканини в опису і обираєте, що забажаєте. 
До речі Юск мені подобався більше всіх масмаркетов, але щільності тканини дуже маленька. За два рокі особливо наволочки розповзаються. . Можна ще придбати турецькі комплекти готові, але ціна евро, або двох спального десь від 3500 стартує і потім вище в залежності від моделей та тканини. 
в мене є в вайбері група я іноді там замовляла, хоча більше роздивляюсь заради натхнення. 
зараз дізналась що існує поєднання фланелі+ велсофта я прям загорілась пошити саме таку, потім можно використовувати як покривало, на весні просто підковдру замість такой ковдри. І мені ці вушка ще подобаються на ковдрі , але я хочу в клітинку набір зробити. 

Аня, у мене питання. А Ви брали там махру двосторонню?

Посилання на коментар

Дівчата, у нас тут така садово-побутово-господарська тема і стільки порад і лайф-хаків, що уже можна видавати сертифікати підвищення кваліфікації "Домогосподарка 80-го левела"🙃

Читаю я ваші враження від різних тканин і таки да, ми всі різні. Дізналася те, чого не знала до цього, або не звертала на цн уваги. Як от, наприклад, постіль з фланелі. Для мене фланель - то дитяча пелюшка. Ну, такі асоціації. Ні у моїх батьків, ні у чоловікових, ні у всяких родичів де ми ночували я не бачила фланелевої постілі. Не "модна" вона у нас чи що? І навіть після ваших дописів не хочу собі фланелі. У мене такі до неї "претензії": зайве тепло у ліжку, яке мені не потрібне навіть зимою; важка і багато займає місця в пральній машинці і шафі; з часом виглядає як наче "покатана" і плюс моє особисте сприйняття її як пелюшки.

Доречі, зайшла сьогодні в наш місцевий магазин з тканинами. Фнель там шириною лише 1,5 метра і ціна 140 грн. Бязь шириною 2,2 метра ціна 110 грн. Причому є бязь набивна і голд щільністю 120. Набивна до дотик тонша за голд, а ціна однакова.

Ще зрозуміла що сатин теж точно НІ! Який би гарний він мені на вигляд не був. Оцих танців по догляду мені точно не потрібно, та ще й прасувати його, ага, саме той випадок у мене((

Поплін - шурхотить, ранфорс - лотарея, все інше дорого. От і при їхали як то кажуть. Виходить, що мені дешевше і вигідніше придбати бязь у себе в місті (бо на сайті вона 122 грн), тим більше що ширина 2,2 мене майже влаштовує. Шукаю симетричний малюнок, тоді як не крути тканину, а візерунок однаковий і 2,2 метри можна гарно розпланувати.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

1 годину тому, irina1969 сказав:

Аня, у мене питання. А Ви брали там махру двосторонню?

Махру конкретно цю я не покупала як тканину. Але я брала на подарунок готовий  халат від цього виробника самой тканини з такой самой щільностью 400. В цілому питань до тканини не було.  Тож відповідь ні, не брала, але сама тканина знайома

• Дякую 1
Посилання на коментар

34 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Дівчата, у нас тут така садово-побутово-господарська тема і стільки порад і лайф-хаків, що уже можна видавати сертифікати підвищення кваліфікації "Домогосподарка 80-го левела"🙃

Читаю я ваші враження від різних тканин і таки да, ми всі різні. Дізналася те, чого не знала до цього, або не звертала на цн уваги. Як от, наприклад, постіль з фланелі. Для мене фланель - то дитяча пелюшка. Ну, такі асоціації. Ні у моїх батьків, ні у чоловікових, ні у всяких родичів де ми ночували я не бачила фланелевої постілі. Не "модна" вона у нас чи що? І навіть після ваших дописів не хочу собі фланелі. У мене такі до неї "претензії": зайве тепло у ліжку, яке мені не потрібне навіть зимою; важка і багато займає місця в пральній машинці і шафі; з часом виглядає як наче "покатана" і плюс моє особисте сприйняття її як пелюшки.

Доречі, зайшла сьогодні в наш місцевий магазин з тканинами. Фнель там шириною лише 1,5 метра і ціна 140 грн. Бязь шириною 2,2 метра ціна 110 грн. Причому є бязь набивна і голд щільністю 120. Набивна до дотик тонша за голд, а ціна однакова.

Ще зрозуміла що сатин теж точно НІ! Який би гарний він мені на вигляд не був. Оцих танців по догляду мені точно не потрібно, та ще й прасувати його, ага, саме той випадок у мене((

Поплін - шурхотить, ранфорс - лотарея, все інше дорого. От і при їхали як то кажуть. Виходить, що мені дешевше і вигідніше придбати бязь у себе в місті (бо на сайті вона 122 грн), тим більше що ширина 2,2 мене майже влаштовує. Шукаю симетричний малюнок, тоді як не крути тканину, а візерунок однаковий і 2,2 метри можна гарно розпланувати.

То ви ж не ту фланель дивились, то для одягу, вона меньш щільна, та має високій ворс. На постіль має щільність 170 та 160 і на них я б взагалі сказал б що ничого не скочується, просто зникає з часом. Тількі що витягнула підковдру з машинці та сіре простирадло.  Простирадло три рокі безсменне. Ну от слова зовсім тобто постірала, в сушку кинула і одразу натягнула, промежной станції Шафа в ней нема. Тому циклів прання та сушильной машини там точно більше 100. Підковдра такі стара, ей напевно років 8 точно є , зараз не помьятаю коли я її шила точно. Вона тількі сезонна в мене . Так само також більше 100 цілковите мабуть пройшла за ці роки. Ну ось приблизно так виглядає тканина. 
IMG_1039.thumb.jpeg.893efeda55b09262bb05eea76975b316.jpegIMG_1038.thumb.jpeg.869401024540059fdabc10315acca288.jpeg

Але ваша правда в тому, що дійсно, по місту в шафі так, буде трохи більше. Ну і ви прави, ми всі різни. Комусь в взагалі шовк та атлас подобається . Напевно для того і існує величезний асортимент різноманітних варіацій як по дізайну, так і по ткані. Та і то в мене особлива якась забаганка по фланелі. Я і піжами люблю фланелеви. То таке.

Бязь також абсолютно нормальне рішення, якщо і ширина і малюнок і ціна підходять. То ж вам творчого натхнення!

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

47 хвилин тому, Сарочка сказав:

Я і піжами люблю фланелеви.

Мої найулюбленіші. З тонкої фланелі, м'якенькі, до тіла приємні. І ще спробуй знайди ту фланелеву піжаму.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Розумію, що порушив вашу дівчачу затишну ідилію але. Дівчатка, більшість з котрих мене ненавидять ще по Задворкам. Розкажіть, а що можна зробити з 3 кг. гострого перцю? Бо наросло, в викидувать жалко.

Посилання на коментар

2 часа назад, Сарочка сказал:

Я і піжами люблю фланелеви

А я терпіти не можу піжами з будь-якого матеріалу. У мене жодної немає🤣

• Хаха 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, Dmitriy_S сказав:
14 хвилин тому, Dmitriy_S сказав:

Розумію, що порушив вашу дівчачу затишну ідилію але. Дівчатка, більшість з котрих мене ненавидять ще по Задворкам. Розкажіть, а що можна зробити з 3 кг. гострого перцю? Бо наросло, в викидувать жалко.

Ми тобі не кулінарний гурток допомоги. Валерінкой залей свои перці.

• Хаха 3
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Сарочка сказав:

Тест пройшли:)

Посилання на коментар

14 минут назад, Dmitriy_S сказал:

0,5 кг перцю гострого + 0,5 кг перцю болгарського + 1 головка часнику = все на блендер, але в пасту не перетворюйте, дрібні шматочки мають бути. Додаємо 1 кг. цукру, 50 грам солі, варимо 10 хвилин. Потім додаємо 400 грамів винного оцту, розчиняємо 50 грамів кукурудзяного крохмалю в 200 грамах води і теж виливаємо до пецю. Ще кипить 5-10 хвилин, розливаємо по баночках 0,250 і консервуємо.

Отримаєте гостро-солодкий чілі незамінний до шашлику.

0,5 кг перцю я вам прилаштувала, а все інше можна посушити і змолотити.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 минут назад, Сарочка сказал:

Та Бог з ним, хай катає перець і пам'ятає нашу добру світлу душу))

• Хаха 1
Посилання на коментар

Тільки що, Nic-олаевна сказав:

0,5 кг перцю гострого + 0,5 кг перцю болгарського + 1 головка часнику = все на блендер, але в пасту не перетворюйте, дрібні шматочки мають бути. Додаємо 1 кг. цукру, 50 грам солі, варимо 10 хвилин. Потім додаємо 400 грамів винного оцту, розчиняємо 50 грамів кукурудзяного крохмалю в 200 грамах води і теж виливаємо до пецю. Ще кипить 5-10 хвилин, розливаємо по баночках 0,250 і консервуємо.

Отримаєте гостро-солодкий чілі незамінний до шашлику.

0,5 кг перцю я вам прилаштувала, а все інше можна посушити і змолотити.

Ну є ж люди серед вас. А не одні сучки:)

Посилання на коментар

Только что, Dmitriy_S сказал:

Ну є ж люди серед вас. А не одні сучки:)

Все кіт, брись, бо передумаю...

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...