Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

19 часов назад, irina1969 сказал:

, я купила олію для лампадок, вона коштує копійки і приємно пахне 

Якщо чесно, то я не знаю, чи була тоді у нас в продажу олія для лампади. Може, якщо і була, то оці нищі 90-ті роки.... Слава Богу що ще була рослинна олія. У нас була "лампада жесть"! Шматочок вати треба було сформувати в довгу стрічку, покласти його на бдюдці змійкою і залити рослинною олією так, щоб і не мало, бо тоді вата швидко згорить, і не багато. Пам'ятаю що запах від тої лампади був не самий приємний, особливо коли пошушиш.

7 часов назад, Сарочка сказал:

А в мене « синдром порожній баночці.» треба щось в ней тримати, щоб мені було спокійніше 😀

Ой нє))) Якщо я займу всі свої порожні банки, то треба буде у сусіда брати в оренду погріб))

1 час назад, irina1969 сказал:

зробила суші- торт, до речі чудове їдло, яке смакує холодним і ситне

20251023_155840.jpg

Іра, хіба так можна? Суші торт і я - то ж одне єдине😂 Дивлюсь на ваше фото і п'ю власну слину 

50 минут назад, irina1969 сказал:

Мартіні)) 100 років не пила...

FB_IMG_1746512527063.jpg

Які ви тут з чоловіком гарні!!! З річницею!!!💐🎊🎉

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, щиро дякую💋

Алла, то просто картинка з інету, з чудовою ідеею, пічка горить, цн прям член сім'ї на зиму😀

Посилання на коментар

От працює ж в людей мозок. Це я про прищіпку.

Гарного вам з Юрою святкового і тихого вечора, з чарочкою біля вогню)))

• Дякую 1
Посилання на коментар

Приєднуюсь до вітань - з річницею вас. Часи непрості — світла нема, тепла нема, але ви разом, і це найцінніше. Бережіть одне одного, бо любов зараз — справжня розкіш і сила

• Дякую 1
Посилання на коментар

Про какао . З мого досвіду, я не претендую на їстівну аж ніяк, бо какао, це як кава.  З того що я зараз купую в більшості це Мрія з позначкою « темна» вона доступна, в більшості магазинів . Більшість потреб вона покриває. Досить дешева. Какао цікаве, типу алеалізоване, я використовиваю зараз не дуже часто, це дорого, не напасешся на все. Воно різне, то що має малий окрас в масі іде на торти типу Червоний бархат, де потрібно закрасити коричневий в красний, це складно, тому багато какао, і дууууже багато двох червоних барвників , але цого замало, то додається  ,ще смак шоколаду  штучним додатком смаку. Це стосується цікавинок кондітеров , коли червоне- шоколадне. 
З досвіду. В звичайной домашній кондитеркє може бути тількі бельгійській шоколад . В жодному разі польскій. Як і цукерки , що польські, що німецькі, це якась гідота. Щось або Несквік, або якась дивовижна масса.  Мені здається, що Корона в нас цукерці робить фууу, ну хочаб істівни.  
напевно якщо скажете , що робиться , то я дам посилання на сайти, де можна купить , щось потрібне. Але ще раз повторю 90 % закривається темной Мрією.  

• Дякую 1
Посилання на коментар

Як раз завтра у списку покупок 2 пункт "купити Мрію темну"☺️ у мене  є свій пул тортів і тільки один темний, тому звичайне какао саме воно і якщо мені треба кудись глазур ( ганаш) то суміш какао, сметани, цукру та вершкового масла все вирішує.... ми любимо оте какао з молоком, яке треба варити... я  не дуже по шоколаду, щось купляємо, щось дарують...до речі, бачила рекламу здається Вінниця, цукерка називається " Грушка-веселушка" я коли почула назву то зразу зрозуміла, що мені дуже треба🤣

в Sinsay бачила дуже гарні новорічні іграшки і в Юске 10 % знижка на все, навіть на акційне...може комусь стане в нагоді

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

29 хвилин тому, irina1969 сказав:

Як раз завтра у списку покупок 2 пункт "купити Мрію темну"☺️ у мене  є свій пул тортів і тільки один темний, тому звичайне какао саме воно і якщо мені треба кудись глазур ( ганаш) то суміш какао, сметани, цукру та вершкового масла все вирішує.... ми любимо оте какао з молоком, яке треба варити... я  не дуже по шоколаду, щось купляємо, щось дарують...до речі, бачила рекламу здається Вінниця, цукерка називається " Грушка-веселушка" я коли почула назву то зразу зрозуміла, що мені дуже треба🤣

в Sinsay бачила дуже гарні новорічні іграшки і в Юске 10 % знижка на все, навіть на акційне...може комусь стане в нагоді

От коли не знаю що зробити , роблю Празький торт. Це маст  хев, після нього Шварцвальский з вишнею, по суті це - варіація.  Це майже найдешевший торт, і це означає що завжди доступти інгрідіенти,. Він може бути спонтанним. Тому напевно він найдоступніший, після шарлотки. Така собі Шарлота на максималках. Час - затрат плюс- мінус одинаково.
Скажемо так. Темна Мрія на Празький торт, норм варіант.  . Але суть Празького-  це гарний ганаш з гарного , стабільного шоколаду ( чомусь завжди думали, що зі сметани та какао вийде щось гарне, ну то таке, якщо нічого нема ,то хай так. Як би я зробила-  був ви час то однозначно на верхівку ,однозначно по плавлений бельгійський шоколад  , куди ви не поїхали ви завжди найдете шоколад Таблерон -там гарний бельгійський стабільний шоколад. Візьміть його . Чорний  . Ще обовьязково на Празькій торт потрібен джем з абрикосу. Це напевно, два інгрідіента, які  я б не змінювала. Я пробувала на персик,але не працює.  Якщоб робила  на 100% . Ну тобто не домашній торт.  Все інше , люба заміна- абрикоса на персик, мягкій сметаннмй ганаш замість справжнього шоколаду, це все має право на життя. Але якщо Празький, то тримаємося справжнього рецепту, і бути що буде . Буде все одно смачно.

Посилання на коментар

У сусідів прямо під будинком цієї осені повилазили опеньки. Прямо по всій території. Такі гарні, маленькі, свіженькі. Мені сусідка провела цілу екскурсію)) А у мене жодної нема. Кажу, ти їх туди садила, чи розкидувала спори? Ні, каже. Сама не знаю де взялися. Я б теж не проти такого "лісу" під будинком, але знаю що гриби затягують на себе весь бруд, всі вихлопи з машин, всю хімію, то навіть не знаю, чи можна то їсти

Посилання на коментар

Якось до мухоморів з їх яскравим кольором звикла, а що це за прибулець був з'явився  в саду на вербі то і досі не знаю. Польській теж міг здивувати тим, що примудрявся вирости на щебеню. В тому місці навіть ніякий бур'ян не ріс, а гриб зумів, ще і не один був.

20210926_125916.jpg

20210926_125922.jpg

IMG_7106.JPG

• Лайк 2
Посилання на коментар

50 минут назад, allanek сказал:

Якось до мухоморів з їх яскравим кольором звикла, а що це за прибулець був з'явився  в саду на вербі то і досі не знаю. Польській теж міг здивувати тим, що примудрявся вирости на щебеню. В тому місці навіть ніякий бур'ян не ріс, а гриб зумів, ще і не один був.

20210926_125916.jpg

20210926_125922.jpg

IMG_7106.JPG

Оці фіолетові мені схожі на гливи, але звісно що воно насправді, невідомо

Посилання на коментар

А хіба гливи мають такий яскравий фіолетовий колір? Наче вони сірі чи, взагалі, амьобні, ніякого кольору.

Посилання на коментар

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

У сусідів прямо під будинком цієї осені повилазили опеньки. Прямо по всій території. Такі гарні, маленькі, свіженькі. Мені сусідка провела цілу екскурсію)) А у мене жодної нема. Кажу, ти їх туди садила, чи розкидувала спори? Ні, каже. Сама не знаю де взялися. Я б теж не проти такого "лісу" під будинком, але знаю що гриби затягують на себе весь бруд, всі вихлопи з машин, всю хімію, то навіть не знаю, чи можна то їсти

За опеньки мовчу, тримаюсь і мовчу. Бо майже кожен день десь отаке . Це біля всього деревʼяного в більшості, але і по газону теж купками є , і в клумбах .  

IMG_5951.jpeg

IMG_1050.jpeg

• Лайк 3
Посилання на коментар

А в мене якимось дивом завалялись 2 пачечки какао Dr. Oetker. Використала виключно на випічку. Мені сподобалось. А вам воно як?

Посилання на коментар

Каву не пробувала, але мені, взагалі, подобається  Dr. Oetker. Навіть тут я його купую, якщо в нього є те, що мені потрібно. Стосовно какао, то головне, щоб вам подобалось і влаштовувало. 

Посилання на коментар

В 25.10.2025 в 20:18, allanek сказал:

А хіба гливи мають такий яскравий фіолетовий колір? Наче вони сірі чи, взагалі, амьобні, ніякого кольору.

Не знаю😂 Фіолетових глив не бачила. Просто гриби на вашому фото дуже гливи нагадують, а колір звісно примушує задуматись. Тому ж я і написала, що не відомо, що воно насправді 

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 годин тому, voglya сказав:

А в мене якимось дивом завалялись 2 пачечки какао Dr. Oetker. Використала виключно на випічку. Мені сподобалось. А вам воно як?

А я жодного разу не бачила в продажі в моїх місцевих магазинах. Чі то я просто не обирала це какао,  пройшло повз мене.
Але роспушивач, амоній, загусник сметани, вершків , ароматизатори , дріжджі,агар- агар, глазуроване желе для фруктів на торти мені подобались,  особливо класна штука в них ,(  до речі я не змогла знайти аналог, не змогла сама підібрать рецептуру) це суміш для запіканок сирних. Виходить дуже ніжний сирник, то якщо хтось полюбляє сирники, спробуйте цю суміш.  На деякій час ця суміш зникла з продажу , то я прям страдала і портила продукти. По складу , начеб то в ней нема чогось не звичайного, але вона дійсно гарно працює на пару з сиром, що виходить прям завжди відмінно. 
А ось суміші для морозива мені не сподобались на смак, щось вийшло, як з МакДональдс. Правда Мілк шейкі як раз навпаки , на деякій час оселялись в моїй шафі, і вони теж дуже схожі з МакДональдз, пока діти не перейшли межу розумного  потреблєння, і на моє щастя ,зникли з продажі в місцевому магазині. 
Желе, крема николи не купляла, а ось двохцветна глазурь на торт один раз була опробована, не сподобалась на смак( консистенція була ок)

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...