Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Будиночки бачу різдвяні). По живцям в нас Наташа та Іра. Якщо світло вимкнули в них, то з'являться , коли включать. Але живці зараз робити, як на мене, то хибна думка. Королівська, здається, то кімнатна рослина і догляд за нею відрізняється від зональних чи ампельних. Пам'ятаю її в бабусі по листю та гарним квітам. І листя в неї не має того специфічного запаху, як в зональних.

Я, взагалі, свою ампельну  збираюсь так і залишити в кашпо на терасі. Бо тут не розумію ще їх поведінку. Поки з'ясувала, що 40 градусну спеку переносять погано, листя наче плавиться по краях. Чи збирається вона, взагалі, зимувати, то питання для мене. Бо зараз квітне і вкрилася купою нових китиць з бутончиками.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я черенкувала тільки зональну, черенкувала в аргоперліті весною...читала, що кущі треба обновляти і 4-х річний кущ вже вважається старим...викопувати/ заносити на зимівлю треба по погоді, голоне щоб не обмерзли...я свої ще на вулиці тримаю, бо вони квітнуть як навіжені...в цьому році залишу не більше 6 кущів, щоб було що черенкувати, бо хо розбавити свої білі іншими кольорами ( черенки вже замовила😇) зимувати будуть в будинку, в технічній кімнаті.

Залишилось дочекатись Наталку

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

4 часа назад, irina1969 сказал:

Залишилось дочекатись Наталку

А ось і я))

Пеларгонія - то доволі пластична квітка, і її можна обрізати і не обрізати, можна весною і осінню, можна, можна, можна... А ще як Алла правильно примітила, то і поведінка її відрізняється залежно від клімату і умов вирощування.

Я напишу лише як у мене, але це не 100% інструкція.

Королівські. Вони дійсно потребують холодну зимовку, обрізають їх лише восени (весною не можна, бо на кінчиках гілок за холодну зиму закладаються квіткові бруньки). На веранду можна поставити, але спостерігайте. Якщо почала тягнутися, то це означає що там не так і холодно, як здається. Для неї норма зимовки то +10. Я від них відмовилась саме через те, що не маю такого холодного приміщення зимою для них. Після теплої зимовки гарного цвіту не буде 

Зональні. Самі прості, але є нюанси. "Зонартики" погано зимують, довго обростають після обрізки, обрізають їх лише осінню. Зональні і гібриди можна різати і весною і осінню. Я їх осінню лише трохи вкорочую, аби влізли на вікна і несу на роботу. Там у мене великі південні вікна і дууууже скудне опалення, яке дають лише коли морози. Через те вони там наче як мумії, стоять в одній порі. В лютому дуже коротко їх стрижу, вони до травня-червня обростають і знову квітнуть. Якщо треба замінити грунт, то пересажую десь в квітні.

Плющелистні зимують у мене як і зональні. Щоправда зиму вони теж переносять погано.

Про живці. У мене вони і весною і осінню. Зараз вкорінилось десь с десяток штук, повільно ростуть. Не люблю живці на зиму, бо їх тоді всю зиму тягати по вікнах, вони не такі пишні як весняні, але то все "гостинець" від приятельок після обрізки їх гарних сортів, тому так. Весною краще, але можна і зараз, якщо вистачає терпіння 

Коли заносити в дім? Ті сорти, що я хочу зберегти на наступний рік я вже занесла, бо так менше стресу для них. Зараз якщо заносити, то вони вже будуть хворіти, бо отримали холодної погоди. У мене наразі на вулиці лише ті кущі, які підуть на компост, бо вони вже старі і живці з них у мене ростуть на вікнах.

Зимівлі в погребі. Є і такий метод. Можна ті, що зараз ще на вулиці, занести зимувати в погріб. Але треба гілки обрізати до здеревянілого місця (якщо таке є), бо зелень не зимує. І обірвати геть усе листя, побризкати любим мідним препаратом, поставити в погріб. Спостерігати, бо якщо погріб сирий, можуть хворіти. І ще. Плющелистні, королівські, зонартики - в погріб не можна. Лише зональні

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Дякую 4
Посилання на коментар

Це вікно на роботі, для розуміння, на скільки коротко я їх зараз обрізала. Деякі навіть квітнуть, бо якщо була коротка гілка, то я її могла і не зрізати, то там і квіти залишились

IMG_20251103_132346.jpg

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...