Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

24 хвилини тому, allanek сказав:

В мене з "Євою" якось не склалось. Кілька разів намагалась щось там замовити і кожного разу, то в наявності не було, хоч на сайті казало, що є, то ще щось. "Розетка" виявилась лояльнішою, включно з доставкою. 

У нас в Гостомелі на ринку маленький магазин  і там же точка видачі...мені подобається переглянути сайт, почитати, порівняти і замовити...трекінг дуже гарний, по наявності поки проблем не було...в 'Розетці' зараз дуже бідний асортимент того що доставляє саме 'Розетка',   це стосується дрібничок

20 хвилин тому, voglya сказав:

Що до "Єви".

Звертаю вашу увагу. У них бувають дуже вигідні акції! А потім опа! і нічна акція на те саме з нижчими цінами!

Дякую

А як ті ціни ловити???

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, irina1969 сказав:

в 'Розетці' зараз дуже бідний асортимент того що доставляє саме 'Розетка',   

А до війни, пам'ятаю, 400грн заплатив за річну доставку і "граєшся" хоч кожен день ті кур'єри під ворота привозили замовлення.

Іра, я "дядю Сашу" з помідорами знайшла на Ютубі та прочитала, що він місцева знаменитість😄

Там коментарі не менш цікаві, чим саме відео.

• Хаха 2
Посилання на коментар

Добре що він на ютубі, бо я немаю тік- тока, а для настрою люблю його слухати😀

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, irina1969 сказав:

бо я немаю тік- тока,

В мене його теж нема і не було ніколи. Але на вдарених головою тік-токерш надивилась, поки їздили в Київ перед тим, як поїхати. Чомусь вони люблять шматок дороги біля Макдоналдсу на Подолі, як з набережної на Сагайдачного виїжджаєш. Чи тому, що там світлофор довгенький, чи антураж гарно виглядає, але поки стоять на світлофорі, то таке виробляли, то дупами з автівки висовувались, то навпаки, цицьками. І ще не просто на телефон себе знімають, а верещать  обов'язково. 

• Хаха 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, allanek сказав:

В мене його теж нема і не було ніколи. Але на вдарених головою тік-токерш надивилась, поки їздили в Київ перед тим, як поїхати. Чомусь вони люблять шматок дороги біля Макдоналдсу на Подолі, як з набережної на Сагайдачного виїжджаєш. Чи тому, що там світлофор довгенький, чи антураж гарно виглядає, але поки стоять на світлофорі, то таке виробляли, то дупами з автівки висовувались, то навпаки, цицьками. І ще не просто на телефон себе знімають, а верещать  обов'язково. 

Ось тому треба жити в лісі ні дуп, ні цицьок,  ні вереску тиша та спокій, пташки, мишки та білки👌

не хо казати, а от в мої роки)) але я просто сприймаю це як різновид психічної хвороби/ розлад...не ,ну по молодості/ п'яні можна " побешкетувати" , 🤪але коли це система то біда- біда((

Я в своєму житті пережила і емо, і готтів, і  пару років касплеїв, але то було нормально, так людина себе шукала...ну комусь для цього треба дупу голу виставити у вікно

• Сумно 1
Посилання на коментар

3 часа назад, voglya сказал:

Що до "Єви".

Звертаю вашу увагу. У них бувають дуже вигідні акції! А потім опа! і нічна акція на те саме з нижчими цінами!

У мене така бідося з Аліекспрессом. Шукаю, шукаю - знайшла саме дешеве, тільки замовила, хоп! на завтра воно взагалі в безцінь....

• Хаха 1
Посилання на коментар

3 часа назад, allanek сказал:

А до війни, пам'ятаю, 400грн заплатив за річну доставку і "граєшся" хоч кожен день ті кур'єри під ворота привозили замовлення.

Іра, я "дядю Сашу" з помідорами знайшла на Ютубі та прочитала, що він місцева знаменитість😄

Там коментарі не менш цікаві, чим саме відео.

Ой, оцей Богданович - це ж цитатник всіх огородників. У нас як весна, то всі ржуть і його цитують "нічого не буду садити, бо хто його їсть?"😂

2 часа назад, allanek сказал:

Ну Шо його казать, коли воно канЄшна(с), або ще, яке ж воно кончЄне(с). Через це теж Тік-току не маю. У мене до нього якась відраза. Може там і є щось хороше, але він для мене - платформа для схиблених на моді, красі і лакшері житті 

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, irina1969 сказал:

Дякую

А як ті ціни ловити???

Мені повідомлення приходять на пошту, здаєцця, щє й на вайбер. Але я рідко їх читаю, бо зараз якось споживання на економному рівні. Але ж пару випадків з нічними акціями вже було!

До речі, в мене теж нема тік-тока...

• Дякую 1
Посилання на коментар

14 годин тому, irina1969 сказав:

Ось тому треба жити в лісі ні дуп, ні цицьок,  ні вереску тиша та спокій, пташки, мишки та білки👌

Це з часом приходить. Десь до 45 років, коли проїжджали , наприклад, через Глухів, в голові була думка про те, як люди живуть в місці, де зупинилось життя. Але, чим старішала, тим більше змінювались думки на те, що щасливі люди, що живуть в маленькому місті, в тиші та спокою, без отого нервового ритму життя та гомону великого міста , що розхитує тебе. Хоча є і виключення - Жашків і зараз для мене є місцем, де б я ніколи не хотіла жити. 

Я дуже люблю Київ, але з моменту, як переїхали жити в ліс, поїздка до Києву була завжди тортурами. А історична частина міста крім болю, не викликала інших почуттів. Бо то варварське відношення до історичної спадщини. В Ютубі є ролики старого Києву, по рокам. Велика дяка тим, хто зберіг цю хроніку. Буває, дивишся і наче пташка всередині тріпоче, бо впізнаєш місця Києва такими, якими їх пам'ятаєш і які втрачені назавжди.

15 годин тому, irina1969 сказав:

Я в своєму житті пережила і емо, і готтів, і  пару років касплеїв, але то було нормально, так людина себе шукала...ну комусь для цього треба дупу голу виставити у вікно

Як на мене, то це інше...не пошук, я про тік-ток. І є велика різниця, коли є намагання знайти себе через допомогу якоїсь субкультури, взнаючи щось нове, яке дає поштовх  до пізнання навколишнього світу та розмірковування над своїм місцем в ньому. І місцем (тік-ток), де збираються ті, в кого рівень мозкової діяльності можна накреслити прямою лінією, без піків вгору, про вниз не кажу, бо вони і так вже там. Десь читала дослідження про те, що таке явище, як тік-ток призводить до розумової деградації.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Свєта, а що з забрудненням повітря? Щось сталось чи це звичне явище?

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

Свєта, а що з забрудненням повітря? Щось сталось чи це звичне явище?

Так, звичне. Принаймі останніх 10-15 років. Але це тільки в Делі. Звичайно, на відомих курортах Гоа чи Керала повітря чисте. У столиці велике скупчення підприємств, ТЕЦ, я вже мовчу про кількість авто🤪

• Дякую 1
Посилання на коментар

В 24.11.2025 в 10:38, allanek сказал:

Десь читала дослідження про те, що таке явище, як тік-ток призводить до розумової деградації

Мені здається, тут і досліджень не треба, достатньо на молодь подивитися (не сто відсотків звісно, але...) і одразу зрозуміло Тік-ток "рулить"

В 25.11.2025 в 15:38, batrasvt сказал:

Так, звичне. Принаймі останніх 10-15 років. Але це тільки в Делі. Звичайно, на відомих курортах Гоа чи Керала повітря чисте. У столиці велике скупчення підприємств, ТЕЦ, я вже мовчу про кількість авто🤪

Так, щось у мене прогалина в логіці. Що роблять їх ТЕЦ в їхньому кліматі? ТЕЦ - це перш за все ТЕПЛО-електро централь, і одне без іншого недоцільно. Виходить, вони оце коптять ТЕЦами задля електрики🤔

Посилання на коментар

13 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Що роблять їх ТЕЦ в їхньому кліматі?

Перше, що спало на думку- може в них централізована гаряча вода? Але Свєта прийде та пояснить. 

В нас знайомі, там чоловік (свого часу) був консулом в Індії, Канаді та Австралії, тож про Індію казав, що ніколи не йшли на якісь заходи без того, щоб не випити чарку чогось міцного під 40градусів, бо в тому кліматі підхопити щось на кшталт кишкової палички було легко. Взагалі, то було б цікаво, щоб Свєта влаштувала нам тут невеличкий щоденник мандрівника та розповіла  ( я б не відмовилась і від фото) про Індію, бо там різні частини країни суттєво відрізняються між собою. 

Сховаю під спойлер, кому цікаво, то послухають. Мені зранку стрічка Ютюба підкинула ролик з піснею, присвяченою Миколаївському Ваньку. Звісно, це не шедевр, але дуже проникливо. Мені є за що дякувати Ваньку, бо стільки ночей він спасав тим, що першим розповідав звідки-де-куди летить та коли припиниться...багато чого десь відкладається в дальні кутки та не згадується, але тільки не це "писять та спать". 

Прихований текст

• Дякую 1
Посилання на коментар

23.11.2025 в 18:40, irina1969 сказав:

дуже дякую пані Ірині за пораду мені посадити троянду Нью Даун на паркані.  Я дуже задоволена сортом за його стійкість до будь чого. Реально підпірканна квітка, в сенсі, без догляду майже, але красива. Влітку дуже проста, через то, що швидко облітає і пелюсток не багато. Але. Зараз буде те , за що вражає . Нічого,  що зараз майже грудень, вона все ще набирає бутони та квітне. Але зараз помірно тримає квітку в бокалі.  Та все що продовжує відкривати квіти.  
тричі вже був нормальний такій мороз до - 3 . Були прям форфорово- прозори пелюстки , які красиві в своєму останньому подиху. І потім все- зима. Але  вона якось змогла це пережити і абсолютно подморожена квітка, яка була геть прозорою ,  а потім якось с прозорий заморожений знов стає нормальною.  Рожевий колір посилюється.( влітку вона скоріш біла ніж рожева) Напевно якщо б не майбутні морози , могла б квітнуть без зупинки .   
також грудень і все що зараз нормально без пошкоджень морозом виглядає майже на початку грудня - це діхондра, алисум( після кардинальной стрижки в вересні) цінераріум. Даже чорнобривці вже всьо, а ціх пора на компост, але вони як  огірочки. Влітку гірше виглядали.

IMG_6011.jpeg

IMG_6012.jpeg

IMG_6013.jpeg

IMG_6014.jpeg

IMG_6015.jpeg

IMG_6016.jpeg

• Лайк 2
Посилання на коментар

Ну і повна дурня на фоні всього що коїться. Це знижка на флоріум. Таки дочекалася знижок, тепер мені все потрібно,даже те що було сумнівно. Як тепер хапуна внутрешнего приборкати.😀🌷

• Хаха 3
Посилання на коментар

2 часа назад, Сарочка сказал:

Ну і повна дурня на фоні всього що коїться. Це знижка на флоріум. Таки дочекалася знижок, тепер мені все потрібно,даже те що було сумнівно. Як тепер хапуна внутрешнего приборкати.😀🌷

я вот даже не знаю как написать, но это прям слова моей жены в прошлом году

единственное что я могу сказать хорошего про флориум они вернули деньги, мне бы не вернули моя жена заеб, ей вернули

но мало того что опоздали на три месяца с доставкой, так и я ничего не понимающий в этих ваших корнях увидел что они уже бродят

но коробочки прям дорого богато в которых они приехали, в итоге все выкинули

• Сумно 3
Посилання на коментар

2 години тому, mib сказав:

единственное что я могу сказать хорошего про флориум они вернули деньги, мне бы не вернули моя жена заеб, ей вернули

но мало того что опоздали на три месяца с доставкой, так и я ничего не понимающий в этих ваших корнях увидел что они уже бродят

Не зрозуміла, як це опіздалі на 3 місяці😡? Зазвичай вони так себе не поводять....пересорт був, не дуже товар ( особливо акціцний) був, але з доставкою все ровно....було

5 годин тому, Сарочка сказав:

дуже дякую пані Ірині за пораду мені посадити троянду Нью Даун на паркані.  Я дуже задоволена сортом за його стійкість до будь чого. Реально підпірканна квітка, в сенсі, без догляду майже, але красива.

Я рада що сподобалась, я сама її люблю ніжно і якщо є місце, і не хо вкривати то вона саме воно...в цьому році мої кущі такі хватанули чорну п'ятнистість, а так в болячках вона не була помічена

Краще дивитись на квіти, ніж на отето🤕

Screenshot_20251129_060415.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, irina1969 сказал:

Не зрозуміла, як це опіздалі на 3 місяці😡? Зазвичай вони так себе не поводять....пересорт був, не дуже товар ( особливо акціцний) був, але з доставкою все ровно....було

Оплатила она что то там около нового года, должно было приехать в апреле, а приехало в июне, говорили что нет в наличии ждем поставщика

• Конфуз 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

В 29.11.2025 в 03:58, mib сказал:

Про Флоріум я чула лише два кардинально протилежні відгуки: 100% все гарно і 100% все погано. Як вони так примудряються?

Я два роки тому в листопаді замовляла акційні тюльпани, пару сортів пересорту, всі цибулини були трохи травмовані і від того як наче прихворали. Але то акційні, деякі були навіть безкоштовні і щодо тюльпанів то мені не принципово який сорт. Але щоб отак...

18 часов назад, mib сказал:

Оплатила она что то там около нового года, должно было приехать в апреле, а приехало в июне, говорили что нет в наличии ждем поставщика

Так це не 3 місяці затримка, в майже 6. За 6 місяців в житті людини чимало чого може статися, та і з магазином також. Це вже маркетинг "від Бога", чесне слово. Саме такі відгуки втримують мене від спокуси щось у них купити. Те саме про Сімейний сад і Агромаркет. 

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Дякую 1
Посилання на коментар

16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Про Флоріум я чула лише два кардинально протилежні відгуки: 100% все гарно і 100% все погано.

На Садибі була чи є, бо я там не буваю, так ось, там була тема по Флоріуму, почитавши яку зробила такі самі висновки, як і в вас. Але що цікаво, навіть ті, хто плювався від отриманих замовлень звідти, казали, що все одно будуть там замовляти і потім знов плювались в темі, і знову замовляли. Але коли я сказала там, що дякую за тему і те, що вберегли мене від замовлення там, бо я туди ні ногою, то об'єднались обидві "партії"і почались "листи в редакцію" під заголовком "зімкнемо ряди та зустрінемо ворога разом"😁.  Бачу, що з роками Флоріум не змінився. 

Читаю про Флоріум та згадала інший магазин- Флорапрактик. Дуже прикро, що русня зруйнувала їх господарство. І досі згадую посилки від них з вдячністю. Розпакування замовлень від них було наче свято. 

Посилання на коментар

18 годин тому, mib сказав:

У них нема примусу до сплати наперед...я завжди сплачую на пошті ( цибулькові на укр) тому вже по факту ...вони завжди повідомляють коли відправка з номером ( ТТН) в чат боті все вирішується 

Просто у всіх є свій чек - лист інет - магазинів і не у всіх в цьому листі є Флоріум

Посилання на коментар

3 хвилини тому, irina1969 сказав:

я завжди сплачую на пошті

І наложений платіж в них існує при сплаті у відділенні?

5 хвилин тому, irina1969 сказав:

Просто у всіх є свій чек лист інет магазинів і не у всіх в цьому листі є Флоріум

Колись я шукала троянду Нью Доун та білу смородину.  На той час замовити можна було тільки в Агрусі, щоб все в одному замовленні. Про Агрус чула тільки гарні відгуки. Смородина і інші рослини були гарні. А ось стосовно троянд було багато питань, бо кущі прийшли такими, що були далекі від того, що замовляла. Єдине позитивне враження, що повернули гроші за троянду. Троянди вичухались, бо троянда, дійсно, дуже міцна, з великою жагою до життя, але більше я там замовлення не робила ніколи. Так буває і згодна з тобою, що в кожного свої "таргани" стосовно вподобань. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, allanek сказав:

І наложений платіж в них існує при сплаті у відділенні?

Колись я шукала троянду Нью Доун та білу смородину.  На той час замовити можна було тільки в Агрусі, щоб все в одному замовленні. Про Агрус чула тільки гарні відгуки. Смородина і інші рослини були гарні. А ось стосовно троянд було багато питань, бо кущі прийшли такими, що були далекі від того, що замовляла. Єдине позитивне враження, що повернули гроші за троянду. Троянди вичухались, бо троянда, дійсно, дуже міцна, з великою жагою до життя, але більше я там замовлення не робила ніколи. Так буває і згодна з тобою, що в кожного свої "таргани" стосовно вподобань. 

Так, вони завжди відправляють наложкою, ні, звісно можна платити, але я не плачу...наложка - автоматом при замовленні...у мене були випадки коли замовлення була неповне, були випадки пересорту на суму більше 2 тис , все швидко вирішили в мою користьпри тому, що я просто надала фото...тому і написала по свій список

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...