Nic-олаевна Опубліковано: 4 грудня Поділитись Опубліковано: 4 грудня (змінено) 7 часов назад, Сарочка сказал: Едино ще залишається не змінним, то холод від стекла . Або змиритися доведеться мені з тім, що до лютого буде втрата листа, а там він вже почне нових виганяти і за Лето на сонечку відростивши все, що втратив. Аня, якщо у вас холодне підвіконня, то земля в горщику просто льодяна, бо завжди волога. Якось поміряйте температуру саме на підвіконні. Ото і буде стресом. Повітря з кімнати іде на крону тепле, а корінь холодний. Корінь спить, бо холод же, а крона хоче рости, бо тепло. І виходить що дві частини одної рослини живуть різне життя. Щоб це виправити, знайдіть на Розетці килимок для підігріву вікон. Дуже його хвалять дівчата, що вкорінюють зимою живці квітів на продаж. Я теж собі такий замовила для розсади на весну, бо у мене підвіконня дуже холодні. Змінено 4 грудня користувачем Nic-олаевна 1 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 09:28 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:28 Панянки, може буде цікаво Раз на рік замовляю спеції однієї фірми, виробництво знаходиться в Закарпатті...7 років тому випадково в Мукачево купила на ринку їх спеції до бограчу і мені сподобались, просто сушені овочі та прянощі, нічого зайвого і ніяких гидот... зараз якраз замовила собі та доціку на рік сайт Прихований текст shop.ogorodnik.ua/23-sumishi-specij 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В суботу в 13:04 Поділитись Опубліковано: В суботу в 13:04 Ух ти! Дякую. Я теж любитель спецій банками. Я стільки страв не готую, скільки спецій маю)) Кожен раз в супермаркеті собі кажу "Наташа, у тебе спеції в банках, в непочатих пакунках і під них виділено ціле відділення в пеналі. Брись від спецій))" Я отакі брала на Розетці: 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 14:58 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 14:58 1 годину тому, Nic-олаевна сказав: Я стільки страв не готую, скільки спецій маю)) Бачу велику банку коріандру. Ви ним часто користуєтесь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 16:11 Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:11 3 години тому, Nic-олаевна сказав: Ух ти! Дякую. Я теж любитель спецій банками. Я стільки страв не готую, скільки спецій маю)) Кожен раз в супермаркеті собі кажу "Наташа, у тебе спеції в банках, в непочатих пакунках і під них виділено ціле відділення в пеналі. Брись від спецій))" Я отакі брала на Розетці: Також бачила ці спеції на Розетці , бо як я люблю великі банки )) Наталко, гарні спеції ? До війни ( як страшно звучить) я купляла собі спеції в Єгипті, в Шармі було 2 супермаркети мережі Carrefour от там було де розгулятись )), також великі банки, нічого в тих банках зайвого окрім спецій.... ну от зараз перейшла на ті що викладала Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 16:56 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:56 (змінено) 53 хвилини тому, irina1969 сказав: Наталко, гарні спеції ? Я не Наталко, але теж купляла ці спеції на Розетці. Моно- перець, трави, ванільний цукор, гімалайську сіль, куркуму, солодку копчену паприку купляла. Суміші теж купляла- для м'яса, піци, супів, теж подобались. Банка чорного перцю горошком зі мною і сюди приїхала, засипаю його в млинок- запашний і "злий". Раніше замовляла якісь спеції, схожі на ті, що ти показала, в тому львівському магазину , де чай замовляла багато років і зараз замовила вже сюди. Різниці не відчула, але ціна суттєво менше була на той час. Там повинна бути суміш "томат-базилік-часник", то смачна баночка☺️ Передивилась твої фото зі спеціями- то оті баночки з зеленими кришками, то і є ті спеції, що я замовляла в магазині чаю) Світ затісний) Мережа Carrefour є в Польщі. У Вроцлаві є. Але я не дуже велика шанувальниця цієї мережі, бо на фоні інших, ці магазини відчутно дорожчі, тож, що там зі спеціями не скажу. Змінено В суботу в 17:05 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 17:26 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:26 16 хвилин тому, allanek сказав: Мережа Carrefour є в Польщі. У Вроцлаві є. Але я не дуже велика шанувальниця цієї мережі, бо на фоні інших, ці магазини відчутно дорожчі, тож, що там зі спеціями не скажу. В туристичних країнах завжди роблю закупи там де закупаються місцеві ,в Carrefour ( Шарм) в 99,9 % продавались товари місцевих виробників і ціни були помірно-смішні... у мене залишилось тільки пів банки кумину і ванілін Окрім спецій завжди покупала там неймовірно-смачні м"які сири в упаковках та масло ГХІ😪 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: В суботу в 17:35 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:35 І в мене ті баночки зі спеціями на Розетці в "улюблене" додані ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 17:40 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:40 4 хвилини тому, irina1969 сказав: в Carrefour ( Шарм) в 99,9 % продавались товари місцевих виробників і ціни були помірно-смішні... Політика багатьох мереж продавати частину місцевих продуктів, звичних для тих країн, куди мережа зайшла. Так, наприклад, робить Лідл. Тому не дивує, що в Єгипті в Carrefour продають місцеві спеції. Ну і ціни орієнтовані на споживчий ринок Єгипту, де низький прожитковий мінімум. Тому не здивована, що в Польщі це недешевий магазин , а в Єгипті дешево там купляти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В суботу в 19:19 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:19 4 часа назад, allanek сказал: Бачу велику банку коріандру. Ви ним часто користуєтесь? Так, коріандр у мене у всьому, тому така велика банка. Але саме цей коріандр мені не сподобався. Він дуже-дуже сильно перетертий і виглядає майже як борошно і аромат у нього не такий яскравий як потрібно. Враження, що це відходи від нормального коріандру. А що таке справжній аромат цієї спеції, я знаю, бо колись навіть сама вирощувала 3 часа назад, irina1969 сказал: Також бачила ці спеції на Розетці , бо як я люблю великі банки )) Наталко, гарні спеції ? Все що на фото (окрім коріандру) мені сподобалось. Особливо суміш перців і білий перець. Які б суміші я не купувала в маленьких пакетиках, там здебільшого чорний перець, в тут таки гарно все збалансоване. Хотіла б ще знайти окремо рожевий перець, але знайшла тільки білий. Я взагалі любитель моно-спецій, не дуже люблю суміші. Суміш я роблю сама в процесі приготування залежно від блюда 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: В неділю в 20:12 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:12 Вітаю усіх з прийдешніми святами!!! Розпочала сезон штоленів🎅 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В середу в 07:59 Поділитись Опубліковано: В середу в 07:59 07.12.2025 в 22:12, batrasvt сказав: Вітаю усіх з прийдешніми святами!!! Розпочала сезон штоленів🎅 Яка краса на фото🌷. А як ви готуєте штолени? В сенсі саме процес підготовці цікавий і випікання. Як вгадати коли почати замес тіста? В минулому році готувала штолени трехтижневі( з правильною витримкою та просоченням кожен тиждень, і це було дуже гарно , відрізняється смак суттєво) А в цьому році не роблю, бо світла на такі забавки с дріджевим тістом може не вистачить( 3 години світла в день це майже зовсім не багато, бігаю як скажена між пралкою, сушаркою, бойлером та пилесмоком, це все на генераторі не працює, тому так) ще ж і по черзі вмикати доводиться бо потужні прибори. І дріджеве тісто не буде чекати, поки то світло зʼявиться. Зараз готую тількі піроги і під заморозку здебільшого американські традиційни. Роблю одразу 10 шт( кожний по кілограму) в формах одноразових. Потім дістаю з морозилки і замороженим і кидаю в духовку, коли точно знаю , що годину буде світло. Одразу ставлю пиріг , запіканку і лазанью. Через то що вони закриті фольгою, можна готувати разом. Так викручуюсь. А пока нема світла, то готую такі заготовки полуфабрікатів. . 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В середу в 08:19 Поділитись Опубліковано: В середу в 08:19 Прикрасила ялинку вуличну. Прикрутила такі гірлянду на сонячній панелі. Зрозуміла, чому вона не дуже довго світіться ( десь біля години) через то, що не вистачає на заряд сонця. Колись був сонячний день, то вона 4 години світилась, а так не зовсім зимова прикраса виходить, але теж не погано. Я с задоволенням чекаю , коли засвітіться ялинка в темряві , і це більш захоплююче , ніж коли сам можешь увімкнути гірлянду . Ну і спробувала окрему гірлянду бездротову на пульті в вигляді свічок на акумуляторі. Е захист від вологі ( тому що ялинка стоїть просто неба). єдине що гірляд такі малувато. Ну і дивовижне поеднання - квітучі троянди і ялинка , не перестаю милуватись цім поєднанням і сподіваюсь, що на наступний рік квітів буде набагато більше. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: учора в 08:45 Поділитись Опубліковано: учора в 08:45 В 10.12.2025 в 09:59, Сарочка сказал: Яка краса на фото🌷. А як ви готуєте штолени? В сенсі саме процес підготовці цікавий і випікання. Як вгадати коли почати замес тіста? В минулому році готувала штолени трехтижневі( з правильною витримкою та просоченням кожен тиждень, і це було дуже гарно , відрізняється смак суттєво) А в цьому році не роблю, бо світла на такі забавки с дріджевим тістом може не вистачить( 3 години світла в день це майже зовсім не багато, бігаю як скажена між пралкою, сушаркою, бойлером та пилесмоком, це все на генераторі не працює, тому так) ще ж і по черзі вмикати доводиться бо потужні прибори. І дріджеве тісто не буде чекати, поки то світло зʼявиться. Зараз готую тількі піроги і під заморозку здебільшого американські традиційни. Роблю одразу 10 шт( кожний по кілограму) в формах одноразових. Потім дістаю з морозилки і замороженим і кидаю в духовку, коли точно знаю , що годину буде світло. Одразу ставлю пиріг , запіканку і лазанью. Через то що вони закриті фольгою, можна готувати разом. Так викручуюсь. А пока нема світла, то готую такі заготовки полуфабрікатів. . Дріжджове тісто дуже гарно зберігається в холодильнику, навіть вважається краще холодна ферментація 7-10 годин, звісно краще за все поставити на ніч, графіки відключень світла біль-менш коректно працюють, так що мені вистачає 3,5 годин на все-про все. А потужність у мене велика підключена 30 кВт, так як я маю зелений тариф, тобто можна підключати усе одночасно. З рецептами тіста експериментую, не роблю штолени за класикою, ніяких 3 тижнів і пропитки, майже одразу гарячими їмо та передаємо друзям на подарунки. Спочатку робила тільки з вершковим маслом, тепер почала половину вершкового змінювати на оливкове. Начинки також різні - чоловік любить з маком, я люблю з яблуками та родзинками, горіхи також різні пробую, самі смачні з лісовим горіхом та макадамі😛 Спочатку начинку вмішувала в тісто за класикою, але більше сподобалось робити рулетками або вертутами. Головне що мені дуже сподобалось працювати з тістом саме руками, а не машиною. Тепер розумію чому для психологічного розвантаження рекомендують попрацювати з глиною😁 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 18 хвилин тому, batrasvt сказав: Дріжджове тісто дуже гарно зберігається в холодильнику, навіть вважається краще холодна ферментація 7-10 годин, звісно краще за все поставити на ніч, графіки відключень світла біль-менш коректно працюють, так що мені вистачає 3,5 годин на все-про все. А потужність у мене велика підключена 30 кВт, так як я маю зелений тариф, тобто можна підключати усе одночасно. З рецептами тіста експериментую, не роблю штолени за класикою, ніяких 3 тижнів і пропитки, майже одразу гарячими їмо та передаємо друзям на подарунки. Спочатку робила тільки з вершковим маслом, тепер почала половину вершкового змінювати на оливкове. Начинки також різні - чоловік любить з маком, я люблю з яблуками та родзинками, горіхи також різні пробую, самі смачні з лісовим горіхом та макадамі😛 Спочатку начинку вмішувала в тісто за класикою, але більше сподобалось робити рулетками або вертутами. Головне що мені дуже сподобалось працювати з тістом саме руками, а не машиною. Тепер розумію чому для психологічного розвантаження рекомендують попрацювати з глиною😁 Мене зацікавила ваша варіація яблоко- родзинки. Пішла шукати рецепт, та знайшла , що існує без дріжджовий сирний (Quarkstollen) варіант штоленів, я цього навіть не знала, для деяких начинок вважається більш вдалим, не потребує визрівання тижневого. То спробую ще і так спекти. Хоча з холодильником я теж експериментувала, але не з такім масляним тістом. Треба теж спробувати. Дякую за нову ідею , буде чім зайнятися 🌷👏 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 40 минут назад, Сарочка сказал: Мене зацікавила ваша варіація яблоко- родзинки. Пішла шукати рецепт, та знайшла , що існує без дріжджовий сирний (Quarkstollen) варіант штоленів, я цього навіть не знала, для деяких начинок вважається більш вдалим, не потребує визрівання тижневого. То спробую ще і так спекти. Хоча з холодильником я теж експериментувала, але не з такім масляним тістом. Треба теж спробувати. Дякую за нову ідею , буде чім зайнятися 🌷👏 Сама була здивована коли після ночі в холодильнику тісто збільшилося майже вдвічі🙃 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 19 годин тому Дівчата, ви мене дивуєте. Бо вважаю вас набагато освідченими за мене в питаннях випічки. Але ж я давно знаю що холодна ферментація дріждживому тісту на користь. Постійно роблю заготовку тіста для піци та кладу в нульову камеру холодильника. Головне, щоб пакет, в якому лежить тісто не скручувати туго, а залишити місце, щоб було куди тісту збільшуватись. Якщо ваші холодильники мають нулеву камеру, там тісто спокійно тиждень зберігається без заморозки. Після холодильника тісто пухнасте та дирчасте. Свєта за рецепт штолена дякую. Спробую. Зацікавив з горіхами. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому І я дивуюсь, які ж ви вправні господині! А я от тісто не люблю місити! Ні, канєшна роблю, місю ))), але без задоволення. Я навіть не люблю оце ощущєнія як тістот наліпає на пальці.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) 1 година тому, allanek сказав: Дівчата, ви мене дивуєте. Бо вважаю вас набагато освідченими за мене в питаннях випічки. Але ж я давно знаю що холодна ферментація дріждживому тісту на користь. Постійно роблю заготовку тіста для піци та кладу в нульову камеру холодильника. Головне, щоб пакет, в якому лежить тісто не скручувати туго, а залишити місце, щоб було куди тісту збільшуватись. Якщо ваші холодильники мають нулеву камеру, там тісто спокійно тиждень зберігається без заморозки. Після холодильника тісто пухнасте та дирчасте. Свєта за рецепт штолена дякую. Спробую. Зацікавив з горіхами. Ну звичайне тісто на пиріжки я роблю через холодильник, даже тісто сдобне також, а ось тісто масляне, з великім вмістом масла, яке дріжджам важко піднімати , як на Паску, Панеттоне , штолена, фруткейка я жодного разу не пробувала, бо холодне масло в холодильнику становиться досить твердим, я була не впевнена, чисто логічески, що так можна робить. Спробувати заради експериментального так зробить мені не хотілось, бо можна стратить досить багато коштовних продуктів. я більше скажу, звичайне дріжджове тісто переносить не тількі холодильник, а ще і повну заморозку. Я так роблю заготовки на пиріжки. Одразу замешую в два разі більше , ніж мені потрібно і половину зроблених розкладаю на протівень і заморожую. Ті що в подальшому готуються на пару, я одразу починаю пекти і вони встигають навіть піднятися в процесі готування, ті що в духовку, спочатку ставлю на разморозку на 30 гр в духовку, потім випікаю. Ну і на також продається дріжджеве листкове тісто. Упаковку якщо залишить на столі то її навіть в мене разок розірвало. Змінено 18 годин тому користувачем Сарочка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 45 хвилин тому, voglya сказав: І я дивуюсь, які ж ви вправні господині! А я от тісто не люблю місити! Ні, канєшна роблю, місю ))), але без задоволення. Я навіть не люблю оце ощущєнія як тістот наліпає на пальці.... Не повірите, але я також. Тому тісто частіше за все я роблю тістомесом. А якщо потрібно замісити щось вручну, то ,що в тістомес не влізає наприклад, то вдягаю рукавички гумови хірургічни, бо ще більше ніж відчуття ліпнущего тіста до шкіри, дратує потім відчуття ,коли починаю дріжджове тісто відмивати з рук. А рукавичку стягнул і викинув ( рукавички потрібно брати в розмір, бо тісто їх починає стягувати з рук) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 1 годину тому, Сарочка сказав: даже тісто сдобне також, а ось тісто масляне, з великім вмістом масла, Щось я заплуталась. Для мене здобне тісто, то завжди вершкове масло. Хоча я, навіть, в рецептах хлібу для хлібопічки, дуже часто замість вершкового використовую олівкову олію. Стосовно ручного замісу. В мене нема відрази до тіста на руках, але якщо є хлібопічка, яка місить то тісто, то навіщо мені витрачати сили та час на те, що вона робить. І робить це гарно. На вареники чи пельмені руками так не вимісиш то тісто. І з дріджеве тісто теж без заморочок. Замесила і воно собі підіймається там же, всередині хлібопічки. Кришку підняв, обмяв, кришку закрив і так, поки час не прийде тісто достати. Але, як для великої родини Ані, звісно, що тісто в хліьопічці не варіант, бо там нема того об'єму, до якого вона звикла. Тож, якщо можна обійтись без ручного замісу, то перевага на боці х/п, в моєму випадку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз