Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

8 хвилин тому, karbo сказав:

Хлібопічка 0,4 кВт тоді як електродуховка 2 кВт потужності. Саме тому духовка дає стабільний гарний вихід. 

Єнергозбереження останні що мене хвилює . Зараз ні то ні то коректно не працює. До речі , зараз більше користуюсь духовкою, бо хлібопічка зараз взагалі не актуальна- воно збивається  з програми, тому цей девайс зараз прям взагалі не на часі . Іноді я допікаю в газовой духовці і ось тут познаю всі кругі ада- термометр не збігається, все знизу горить.випечка суха як кирпич становится за мить.  Не можна зменшити температуру менший ніж 200 градусів по факту. Це жах, але і таке буває

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Привіт, повернуся до теми відкривання кришок Твіст

Мені гарно допомагає ось такий аксесуар - не знаю як його назвати правильно

Коврик чи серветка

Кілька років тому невістка подарувала чуючи що я кожного разу кликала чоловіка або сина щоб відкрити банку

І дійсно - вона працює, не скажу що на всі 💯, але відсотків на 80 точно

IMG_8410.jpeg

• Дякую 1
Посилання на коментар

І я поділюся. Може кому знадобиться.

Влітку в'ялила кабачки (та і цукіні теж)  - хотіла зробити салатом з якоюсь оцетовою заливкою . Не зробила, просто кинула в морозильну камеру. Тепер маю собі новий суперфуд. Обов'язковий  до заморозки в мене червоний/жовтий перець, а тепер ще додам в'ялені кабачки. Звісно, як буде в нас електроенергія, кабачки, морозилки, будинки, життя...

((( Це пишу для себе, бо часто забуваю як шо робила: різати десь 1-1,2 см, можна великими пластинами - в'ялений з морозилки добре ріжеться. От скількии в'ялила - вже і не пам'ятаю, але не до сухого.

• Лайк 2
Посилання на коментар

9 часов назад, batrasvt сказал:

Привіт, повернуся до теми відкривання кришок Твіст

Мені гарно допомагає ось такий аксесуар - не знаю як його назвати правильно

Коврик чи серветка

Кілька років тому невістка подарувала чуючи що я кожного разу кликала чоловіка або сина щоб відкрити банку

І дійсно - вона працює, не скажу що на всі 💯

Спеціальний ключ чи серветка працюють тоді, коли в руках банально вистачає сили натиснути чи повернути, як на мене. Якщо це магазинна банка з будь-чим, то я її відкриваю без будь-чого, все легко. А от якщо це домашня консервація, то тут уже дуже важко. Або в ідеалі прошу чоловіка, або негарний але дієвий метод - піддіти ножем до бульку (тут уже писали). І кришку я використовую після ножа знову, нічого їй не робиться. Ну, хіба що дуже сильно штрикати і пошкодити внутрішнє напилення. Але всеодно ці кришки у мене улюблені і намагаюсь використовувати тільки їх

• Лайк 2
Посилання на коментар

8 годин тому, voglya сказав:

І я поділюся. Може кому знадобиться.

Влітку в'ялила кабачки (та і цукіні теж)  - хотіла зробити салатом з якоюсь оцетовою заливкою . Не зробила, просто кинула в морозильну камеру. Тепер маю собі новий суперфуд. Обов'язковий  до заморозки в мене червоний/жовтий перець, а тепер ще додам в'ялені кабачки. Звісно, як буде в нас електроенергія, кабачки, морозилки, будинки, життя...

((( Це пишу для себе, бо часто забуваю як шо робила: різати десь 1-1,2 см, можна великими пластинами - в'ялений з морозилки добре ріжеться. От скількии в'ялила - вже і не пам'ятаю, але не до сухого.

Я в цьому році також випадково с кабачками молодими зробила нову заготовку. Я їх молодимі ( плотними) обсмажила в духовці і склала по пакетам. В такому випадку текстура збереглася, зробила с розмороженими один раз рагу, і ось недавно гратен ( щось тупу запеканкі шарамі) результат вполне годна варіація- як зі свіжими.  До того, смажени зберігала тількі кольца ( вже готові с сіллю, спеціями) так теж норм. Але шматочки потребують меньше места. І пакет ( зіп)потрібно брати порціонний . Я написала чуть більше чем було потрібно, тому не вдобно вийшло в цьому плані.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Ну що панянки, пора розпочинати підготовку до нового сезону садовому. Що  будемо саджати новенького? Як будемо вирощувати розсаду, в умовах коли світло не зрозуміло коли буде стабільним. Може є які ідеї. ? Хоча мороз на вулиці вражає, прогноз вражає ще більше, але все одно час підготовки настає.  Взяла на замітку про килимок підігріву,  мені здається що мої дві фітолампи червоно- блакитні можуть працювати від павербанка. . На перший час вистачить. Мабуть. 
Я замочила бегонію бульбову, діхондру срібну та смарагдову ( в минулому році я купляла ці рослини, але вони були посаджени десь в лютому- березні, тому я тількі почала бачити красу, як вже було пізно. Тому цей рослині потрібно набагато більше часу. . Також по тикала петунію тайдал срібну( 4 семечка) як маточни кущі. Ред велюр петунія  зимує як маточне.

що хочу сказати- Ось це вражаюча рослина , яка такі квітла до грудня, це взагалі не притоманно для петуній , всі здохли десь в серпні, але ця конячка, працювала повзь заморозки всі.  Не треба її було а ні стригти, а ні прібірати відцвівши бутони. 
Тому це однозначно тайдал петунія це просто така сама конячка, як пеларгонія зональна.  Квітне від березня до ,,,, та в грудні ще вкрита була бутонами і тількі нормальний мороз її прибив.
 Ну реально нереальна рослина, дуже живуча, Едине - один кум був в заткну в захисному ґрунті в три літра і в середині літа підхопив борошнустуЕдине що треба багааато ґрунту. Норм від 40 літрів кашпо, або ґрунт. Але в грунті абріс на одну рослину 2 метра. Точно не меньше. З плюсів самоочіщающеяся, не робіть на Синевир коробочок, не зівісіма від світового дня, не створюють насіннєвих коробок, і плююююс вона в грудні ще квітне, це ж дивовижно . 
не дивовижно вартість насиння. 17-20 гр за насинину зе такі багато. Тому сіеємо три, та черенкуємо.

до речі мінулого року витягнула з грунту  рослину, обрізала коріння помістила в горщик одну рослину.  Маю на думку що буде маточником. Поки все ще на веранді +2 не погано виглядає. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

allanek , Алла,  я вам дуже дякую , до моїй зміни ставлення що до дров до каміну.  Дякую що ви мені колись сказали ,що їх треба багато, більше ніж потрібно десь в сезон в  плюс в три рази, ніж можна уявити. Дякую.
коли ми спілкувались, то була лайт - зима. Ця зима - суцільна крижана холодна срака.
В цю зиму, а таких морозів ще не було майже ніколи ,на моїй памʼяті по крайній мірі,  світла нема, але тепло має значення, щоб це пережити. Дуже має значення - тепло ,все інше - дякувати генератору, можна легко пережити.

А також дякую за всім розповідь про прогресивни лінзи. Ну я такі дійшла до них, і я такі знов нормальна людина без обмежень. 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

18 годин тому, Сарочка сказав:

Ну що панянки, пора розпочинати підготовку до нового сезону садовому. Що  будемо саджати новенького? Як будемо вирощувати розсаду, в умовах коли світло не зрозуміло коли буде стабільним. Може є які ідеї. ? Хоча мороз на вулиці вражає, прогноз вражає ще більше, але все одно час підготовки настає.  Взяла на замітку про килимок підігріву,  мені здається що мої дві фітолампи червоно- блакитні можуть працювати від павербанка. . На перший час вистачить. Мабуть. 
Я замочила бегонію бульбову, діхондру срібну та смарагдову ( в минулому році я купляла ці рослини, але вони були посаджени десь в лютому- березні, тому я тількі почала бачити красу, як вже було пізно. Тому цей рослині потрібно набагато більше часу. . Також по тикала петунію тайдал срібну( 4 семечка) як маточни кущі. Ред велюр петунія  зимує як маточне.

що хочу сказати- Ось це вражаюча рослина , яка такі квітла до грудня, це взагалі не притоманно для петуній , всі здохли десь в серпні, але ця конячка, працювала повзь заморозки всі.  Не треба її було а ні стригти, а ні прібірати відцвівши бутони. 
Тому це однозначно тайдал петунія це просто така сама конячка, як пеларгонія зональна.  Квітне від березня до ,,,, та в грудні ще вкрита була бутонами і тількі нормальний мороз її прибив.
 Ну реально нереальна рослина, дуже живуча, Едине - один кум був в заткну в захисному ґрунті в три літра і в середині літа підхопив борошнустуЕдине що треба багааато ґрунту. Норм від 40 літрів кашпо, або ґрунт. Але в грунті абріс на одну рослину 2 метра. Точно не меньше. З плюсів самоочіщающеяся, не робіть на Синевир коробочок, не зівісіма від світового дня, не створюють насіннєвих коробок, і плююююс вона в грудні ще квітне, це ж дивовижно . 
не дивовижно вартість насиння. 17-20 гр за насинину зе такі багато. Тому сіеємо три, та черенкуємо.

до речі мінулого року витягнула з грунту  рослину, обрізала коріння помістила в горщик одну рослину.  Маю на думку що буде маточником. Поки все ще на веранді +2 не погано виглядає. 

якщо чесно, то думок нема ніяких...також з осені забрала в будинок пару кущів пеларгоній,2 сорти петуній і 1 бакопу, вони також квітнули вже до нормального такого мінуса і мені просто їх стало шкода викидати, замовила евроживці пеларгоній, еуфорбії та петунії одного сорту...замовила  і отримала насіння в основному багаторічники які сіються під зиму, так що з такою погодою це прям джек пот ))...з їстівного буду сіяти   розпіарений сорт помідорів ( Божевільні вишні Баррі ), а так перець аля Колобок, але це не точно...купила якесь насіння томатів, які садяться прямо в грунт, спробую...от якось так

фото початок листопада

image.thumb.png.f72a9c9a7706998859cf8267d21fdba1.pngimage.thumb.png.217ceaa0c4ef9c25de34639e3f6f7a32.png

• Лайк 3
Посилання на коментар

В цьому році у мене не було несолоного сала, але було трішки смальцю...були різні спроби зробити щось для прокорму пташок, заливала зернову суміш зі смальцем у формочки, робила кульки, воно було красиве, але нефункціональне...ця конструкція з чашки виявилась самою гарною і красиво, сніг не залітає, і пташкам зручно..засипаємо в чашки зернову суміш (насіння соняшника, вівсяні пластівці) заливаємо розтопленим смальцем, розмішуємо патичком, який там і залишаємо..смачного))

image.thumb.png.2f18bc8f73651949b528821a704b5030.pngimage.thumb.png.4b16452b60604881867a3df304c3e328.pngimage.thumb.png.2d91da079f85f93660c8954aad31a7ef.png 

• Лайк 4
Посилання на коментар

23 години тому, irina1969 сказав:

якщо чесно, то думок нема ніяких...також з осені забрала в будинок пару кущів пеларгоній,2 сорти петуній і 1 бакопу, вони також квітнули вже до нормального такого мінуса і мені просто їх стало шкода викидати, замовила евроживці пеларгоній, еуфорбії та петунії одного сорту...замовила  і отримала насіння в основному багаторічники які сіються під зиму, так що з такою погодою це прям джек пот ))...з їстівного буду сіяти   розпіарений сорт помідорів ( Божевільні вишні Баррі ), а так перець аля Колобок, але це не точно...купила якесь насіння томатів, які садяться прямо в грунт, спробую...от якось так

фото початок листопада

image.thumb.png.f72a9c9a7706998859cf8267d21fdba1.pngimage.thumb.png.217ceaa0c4ef9c25de34639e3f6f7a32.png

Насіння багаторічніків в мене тоже є хочу наперстянку, бегонію, шавлію, монарду рожеву, ехінцею рожеву, єдельвейс ще котрий рік ніяк не можу посіяти,  ну і там ще всякого трохи

. Завжди одна проблема- ще рано під зиму в ґрунт, зараз вже пізно, до того ґрунту не докопатися. Садила в тому році мальву , алтейку, ревень, рано, десь на початку лютого, щоб отримати квітоноси вже в поточному році- по ітогу щось не повноцінне квітувати зібралось, так і не не було. Тому з великі і рослинами такими в яких розсада буде величезною, дуже не намагаюсь щось робити. Багаторічніки напевно посиплю по горщикам і поставлю на мороз в теплицю. А як ви плануєте їх сіяти?

Посилання на коментар

2 години тому, Сарочка сказав:

Насіння багаторічніків в мене тоже є хочу наперстянку, бегонію, шавлію, монарду рожеву, ехінцею рожеву, єдельвейс ще котрий рік ніяк не можу посіяти,  ну і там ще всякого трохи

. Завжди одна проблема- ще рано під зиму в ґрунт, зараз вже пізно, до того ґрунту не докопатися. Садила в тому році мальву , алтейку, ревень, рано, десь на початку лютого, щоб отримати квітоноси вже в поточному році- по ітогу щось не повноцінне квітувати зібралось, так і не не було. Тому з великі і рослинами такими в яких розсада буде величезною, дуже не намагаюсь щось робити. Багаторічніки напевно посиплю по горщикам і поставлю на мороз в теплицю. А як ви плануєте їх сіяти?

Аню, я буду саджати у  звичайні технічні горшки...насипаємо грунт, насіння зверху накидуємо багато снігу і ставимо все цн добро також в сніг, землі насипаємо десь до 2/3 горщика, якщо горщик великий то можна і половину....я щось протупила і забула, що у мене земля в теплиці, а вона звісно замерзла, куплю землю і посію...те що Ви перерахували все можно під зиму...я в тому році відкрила для себе чудову рослину матрікарію, точніше вона у мене була від бабусі з ринку, але у неї зараз стілько гарних сортів, моя проста  самосіється у мене, невибаглива і  от заради цеєї рослини я і замутила цей зимовий посів, ще якась гарна наперстянка є, але  з цими новими сортами щось у мене невдачі(( проста росте як навіжена...ще куплю прості дельфініуми, вони також під зиму ідуть

Мальви вони зацвітають на другий рік ( здається)

• Лайк 1
Посилання на коментар

Пригадався Богданович: "нічого сіяти не буду, нічого. Помідорів кущів 300, кукурудзи пів відра, бурячків трошки - сотки 2, бо хто його їсть? Нічого садити не буду. Ааа, ще ж у мене біля річечки є 5 соток землі оброблених, то там кину огірочків і все, нашо воно надо, хто його їсть?...?"

Одним словом чек на насіння в цьому році уже точно досяг 1000 грн. От сижу і думаю, хто його їсть? І це ж ще "економно" скупилася, бо дещо залишилось з минулого року

Про квіти страшно і подумать. Вчора з ними розмовляла і попросила ще трошки почекати, в лютому обріжу (пеларгонії). Все, чим ближче до весни, тим швидше клепка випадає з голови😅

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Хаха 2
Посилання на коментар

В 13.01.2026 в 22:13, Сарочка сказал:

Ця зима - суцільна крижана холодна срака.

От через це якось стрьомно ще думати про розсаду. У мене на вікні живці пеларгонії цілодобово на електричному килимку (я про нього розказувала, коли ви питали про лимон) + досвітка. І ті живці бідні в одній порі, не ростуть, але і не помирають. А ще якось серед них треба втулити розсаду. Сподіваюсь, морози таки відступлять скоро, бо у нас тепліше ніж мінус 20 по ночах не буває поки що. Вчорашня ранкова температура:

IMG_20260115_072420.thumb.jpg.a034034c44a8ca977cf93cb5b62a6dfd.jpg

Але ніяк не визначусь, посіяти мені уже петунію тайдал, чи ні? Який ваш досвід дівчата щодо тайдалів, не рано?

Посилання на коментар

15 часов назад, irina1969 сказал:

я щось протупила і забула, що у мене земля в теплиці, а вона звісно замерзла, куплю землю і посію..

А чому не хочете її розморозити і використати? Мені навпаки подобається, коли грунт промерзає, навіть покупний. Всеодно в ньому заводиться якесь "життя": бактерії, мікро-шкідники. То мороз - природня обробка від небажаних гостей.

Я вчора теж садила цибулину гіппеаструму, пішла набирати грунт, а він замерз, хоча стоїть в приміщенні (без опалення). То відколупала, розморозила на пічці і посадила в тепленький грунт

Посилання на коментар

26 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

А чому не хочете її розморозити і використати? Мені навпаки подобається, коли грунт промерзає, навіть покупний. Всеодно в ньому заводиться якесь "життя": бактерії, мікро-шкідники. То мороз - природня обробка від небажаних гостей.

Я вчора теж садила цибулину гіппеаструму, пішла набирати грунт, а він замерз, хоча стоїть в приміщенні (без опалення). То відколупала, розморозила на пічці і посадила в тепленький грунт

Колупатись- розморожувати- посадити- заморозити.А який сенс? Я ж всеодно буду потім на вулицю в сніг цю трахомудію закопувати.

Ми ж з Сарочкою казали за підзимній посів

• Лайк 1
Посилання на коментар

13.01.2026 в 21:13, Сарочка сказав:

Алла,  я вам дуже дякую , до моїй зміни ставлення що до дров до каміну.  Дякую що ви мені колись сказали ,що їх треба багато, більше ніж потрібно десь в сезон в  плюс в три рази, ніж можна уявити. Дякую.

Коли нема хоч якогось тепла, то життя зупиняється. Я весь 2022 рік і всі роки після, торочила на форумі, що камін(опіч), то обов'язкова річ в будинку, особливо останні 4 роки. І про дрова теж. Добре, що вам стала в нагоді ця порада🙂

• Дякую 1
Посилання на коментар

6 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Я купила 4 евроживця Тайдалів потім почеренкую, ви їх так розрекламували, що я невтрималась 😃

Сорт Tidal Wave Red Velour

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 часа назад, irina1969 сказал:

Я купила 4 евроживця Тайдалів потім почеренкую, ви їх так розрекламували, що я невтрималась 😃

От я лох сумний...А я придбала насіння цього тайдалу((. Чомусь я не ризикнула брати живці, бо мені їх треба всього 4 штуки (впринципі як і вам))), а по-друге нема де поки що поставити. Теплого і світлого місця на всіх не вистачає.

Але, якщо моє насіння не зійде, то таки буду шукати євроживця, бо до прикладу пеларгонії в такому вигляді мені дуже сподобались. Вони дійсно були наче невбиєнні нічим.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

12 годин тому, Nic-олаевна сказав:

От через це якось стрьомно ще думати про розсаду. У мене на вікні живці пеларгонії цілодобово на електричному килимку (я про нього розказувала, коли ви питали про лимон) + досвітка. І ті живці бідні в одній порі, не ростуть, але і не помирають. А ще якось серед них треба втулити розсаду. Сподіваюсь, морози таки відступлять скоро, бо у нас тепліше ніж мінус 20 по ночах не буває поки що. Вчорашня ранкова температура:

IMG_20260115_072420.thumb.jpg.a034034c44a8ca977cf93cb5b62a6dfd.jpg

Але ніяк не визначусь, посіяти мені уже петунію тайдал, чи ні? Який ваш досвід дівчата щодо тайдалів, не рано?

В нас така сама температура . Тайдал не вижени. Якщо багато насінин то десь 17-22 лютого можна сіяти. Вини більш потужни за всі - всі варіації . Я з них в 20 лютого посіву ще і живцівнаскубала прилічно. Але в мене замовлення саме на ніх. Тому мені треба наступати набагато більше. На дівці кукують на веранді один кущ ( щоб понімалі там зара +2 на підвіконні і на вікні лед) але він покі що тримається. Тому цей сорт не висіваю. Покі що. І три насінини висіла на маточни кущі, тому зараз. Якщо вам таке не треба . То можна місяц ще чекати спокійно.

Посилання на коментар

5 годин тому, allanek сказав:

Коли нема хоч якогось тепла, то життя зупиняється. Я весь 2022 рік і всі роки після, торочила на форумі, що камін(опіч), то обов'язкова річ в будинку, особливо останні 4 роки. І про дрова теж. Добре, що вам стала в нагоді ця порада🙂

Саме так. В мене свекри опинились в квартирі без опалення + 7 . Гріються кірпічамі з духовки. Невіжени, але до нас теж покі що не готови, чекають, покі їм дадуть світло.  В нас ще племінниця  народила  дитину, 5 січня і там теж + 10 в квартирі.  Випісалі в квартиру , в якой нема ні світла , ні води ні тепла( +11 то ж не рахується) . 
та і в нас 10 через 1 годину то таке собі світло. Приймаю до себе всіх заряджатися. Ну майже всіх , бо тількі одну станцію екофлоу тягне гена на 3 кв переведе6ий на газ( після цього видає тількі 2 кв до речі) 

Посилання на коментар

6 годин тому, irina1969 сказав:

Ред велюр ви в мене бачілі в мінулому році во всіх проявах і в кашпо і ґрунті. В цьому році до Ред велюр а додаю сільвер. Ред велюр однозначно залишаю.

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

От я лох сумний...А я придбала насіння цього тайдалу((. Чомусь я не ризикнула брати живці, бо мені їх треба всього 4 штуки (впринципі як і вам))), а по-друге нема де поки що поставити. Теплого і світлого місця на всіх не вистачає.

Але, якщо моє насіння не зійде, то таки буду шукати євроживця, бо до прикладу пеларгонії в такому вигляді мені дуже сподобались. Вони дійсно були наче невбиєнні нічим.

Та куди воно подінеться з 5 семян в мінулому році 5 взійшло( 1 рослину я вбила першим полівом, но то сама вінна). То 4 з головою потім вистачило. Воно во всі сторони дае одразу гілкі , які можна жівцювати тут де , приймаються за тиждень.  Без танців з бубна і в стакані з грунтом звичайним. Приживаємость теж доволі висока , десь80%

• Дякую 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, Сарочка сказав:

Ред велюр ви в мене бачілі в мінулому році во всіх проявах і в кашпо і ґрунті. В цьому році до Ред велюр а додаю сільвер. Ред велюр однозначно залишаю.

Так, я пам'ятаю гарний дуже...щось мабудь біла зима навіяла потягнуло на яскраві кольори

Посилання на коментар

Ось знайшла Ред велюр. Це кущ повний безлад, по про полоти його було вже не можливо. Він накинувся на кущ спіреі за метр від посадки . Ось його я нещадно обкорнала в грудні, закинула в трехлітровий горшик . Тепер за грудень вʼяло відростків 10 см пагони , які я планую обрізати.  . З корнямі був бонсай. В кошику 45 літрів вся емність була суцільни коіння. Це все по одной рослині. Але в горщику три літра на вітру теж був. Просто зупинився в рості.  . Але я вирощувала все те на осмокоті калійному. Якщо без добріва напевно буде не такім шаленим , десь як в горщику, приблизно. Не вражаюче однім словом. Для цього сорту потрібне щось величезне. 40 літрів , потім треба підняти на на 80-90 см висоту. Тоді каскад закриває все до полу і більше

IMG_5893.jpeg

IMG_5901.jpeg

Посилання на коментар

15 хвилин тому, irina1969 сказав:

Так, я пам'ятаю гарний дуже...щось мабудь біла зима навіяла потягнуло на яскраві кольори

Так їх колір вас порадує,  він дійсно нагадує бархат, під різним кутом квітка набирає глибини вишневого кольору. Вона просто чудова, багатогранна . І не потребує уваги. Окрім як хоче жерти постійно. Коріння потужні . В грунті не потребувала поливу. Я висадила в подруги жівці ,  як грунтопокрівни між яливцямі , щоб бурьян не ріс. Вона його такі нормально пригнічую ( не на 100% , але прі лічно, і под ним не можна посапати , то якщо його саджати треба 1 метр замульчувати будь чім , хочь скошеною травою, потім він сам всіх задушить. .  

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...