Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Я купила тази по 30 літрів, звичайні тази темно- зелені саме для тайдала, подивимось як воно буде...в грунт я його не планую, тільки в кашпо

4 хвилини тому, Сарочка сказав:

Так їх колір вас порадує,  він дійсно нагадує бархат, під різним кутом квітка набирає глибини вишневого кольору. Вона просто чудова, багатогранна . І не потребує уваги. Окрім як хоче жерти постійно. Коріння потужні . В грунті не потребувала поливу. Я висадила в подруги жівці ,  як грунтопокрівни між яливцямі , щоб бурьян не ріс. Вона його такі нормально пригнічую ( не на 100% , але прі лічно, і под ним не можна посапати , то якщо його саджати треба 1 метр замульчувати будь чім , хочь скошеною травою, потім він сам всіх задушить. .  

Щодо пригнічення бур'яна гарна ідея, треба буде подумати, дякую

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А я хотіла заперти тайдали поміж троянд на самому сонці. Нехай пруть😅 В ще є тюльпанова ділянка, мрію що як тюльпани відійдуть, там тайдали все закриють.

Ще б дуже хотілось заперти їх в 3літрові підвісні кашпо, але я так зрозуміла що не варіант?

Аня, покажіть будьласка фото, як вони виглядали в кашпо 3л?

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 годин тому, Nic-олаевна сказав:

А я хотіла заперти тайдали поміж троянд на самому сонці. Нехай пруть😅 В ще є тюльпанова ділянка, мрію що як тюльпани відійдуть, там тайдали все закриють.

Ще б дуже хотілось заперти їх в 3літрові підвісні кашпо, але я так зрозуміла що не варіант?

Аня, покажіть будьласка фото, як вони виглядали в кашпо 3л?

Нічого примечательного в 3 літрах . Як звичайне кашпо з петунієй. єдине, що це північна сторона, і таки  схопив борошнисту росу. Був обрізаний вщент до корінчіка майже, зняла всю уражену зелень, бо завернув гілки доволі швидко, за три дні, поки я зібралась оброблять, вже стало пізно, тому кардинальна обрізка замість обробки , а і далі був на сонце( без обробок)  відростав три тижня напевно, але так і залишився біля лавочкі на сонці жити, поки мороз його не прибрав.  На предидущему фото як раз цей кущ в перший заморозок. Він переніс їх три, після першого тількі квітки злиплись після вітаіванія, через пару днів вже було не помітно. Замерз вже в більш холодний час.
Один кущ був подарований сусідки , точно в такому  кашпо , в ней така сама  північна сторона, але в ней не був затиснутий стіною,  вільно бовтався в повітрі, (так я вияснила, що в нього гілки досить міцні для вітру, але не єластични і від ламати гілку можливо проще, ніж наприклад в серці Шок  вейв , в Ізі вейв ,) також в сусідки взагалі захворювань не спостерігалось .  
В оба горшка був закладен осмокот калійний  для горщиків котрий, в подвійною дозі на 5-6 мес , більше нічого  , окрім води , в цілому до грудня квітували  обидва . Габітус був не більше ніж на фото .  . І якщо в грудні гілки і по півтора метра були окремі, то в горщику 50 см напевно.
Вкрити  квітами рівномірно -одинаково весь сезон .  В сусідки був навіть гарніший ніж в мене. Насінневих коробочек , які притаманни всім іншим серіям не помічено. . Якщо вони і були, то рослина на них не витрачала час і не зупинялась в квітуванні. Тому гілки жодного разу не вкорочувала. Що для горшка плюс, 

бо всі інши серії ( ну ампельних по крайній мірі) десь в серпні - вересні приходиться кардинально різати, бо квітування зупиняється, рослина починає бути ліпкою і переходить в режим дозрівання насіння. Якщо вчасно не обрізати, то рослина навіть засихає. 

PS до речі . Сьогодні всю ніч не було світла і температура на веранді впала остаточно в отріцательну.  На підвіконні , на якому стоял тайдал був лід десь пів см на стеклі , горщик замерз.   В сенсі замерз ком землі.  ,Це пальцем відчувалось досить точно.  Листя примерзли до скла.  Занесла утром до дому, зробила теплий душ і пролив води земляного кома. Чесно кажучі, пацієнт напевно мертв після такого знущання.  Часть пагонів зрізала, які подавали признаки життя, поставила на вкорінення. Але напевно марно. Тому Ред велюр також  знов висіваю .

Насіння тайдала Сільвера вже мають всходи,  з 4 насіння 2 точно вже на 4 день. По відгукам він ще більш стрімкій в розвітку з всієй групи.  
ще з спостереження- яскравий запах мають петуніі фіолетового окрасу, а рожеви та біли, жовті не мають його взагалі. Так ось в цьому Ред велюр і напевно є ген фіолетового, тому він має запах.  Іноді аромат становиться більш інтенсивним, іноді ме6ьш, я точно не встановила коли саме в більшій ступені, коли в меньшей, бо іноді за декілька метрів відчувалось, що поруч десь петуніі. А іноді тількі з близької відстані.

IMG_0849.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Аня, дуже дякую. Тайдали в горщику просто чудовий! Якщо у мене вийде такий самий, то це саме те, що мені потрібно!!! Ви розвіяли мої сумніви.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...