Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 минуты назад, voglya сказал: Шо Вас зупиняє? Спробуйте, зробіть як придумали. У Вас свій багатий досвід. Нихто так не робив, ніхто щось конкретного сказати не може. І ще раз - що Вас зупиняє? Я чого питаю... Дуже часто я стала недовіряти сама собі, скоріше поведусь на чиюсь думку. Якаксь така розгубленіть, невпевненість, вона мене нервує! Та ні, нема невпевненості. Просто механізм дії гербіцидів, якщо вірити чату, такий, що він не всмоктується з землі корінням і в землі гербіцид просто розкладається. Він має попасти саме на листя, а уже звідти опуститися в корінь. Якщо це дійсно так, то полив не ефективний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 минуты назад, Nic-олаевна сказал: Та ні, нема невпевненості. Просто механізм дії гербіцидів, якщо вірити чату, такий, що він не всмоктується з землі корінням і в землі гербіцид просто розкладається. Він має попасти саме на листя, а уже звідти опуститися в корінь. Якщо це дійсно так, то полив не ефективний 2. “Ін’єкція” в корінь (працює, але морока) Якщо кущ старий і великий: Розкопати верх кореневища Зробити надрізи ножем Влити концентрований розчин гербіциду прямо в тканини 📌 Механізм: ти створюєш штучний “вхід”, минаючи листя 🧂 3. Радикально (але псує землю) Сіль / концентрати / “цвинтарні” суміші Вб’ють коріння ❗ Але: земля стане “мертва” на роки нічого нормального там не ростиме 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Ще пригадала, як у мене чоловік залив кущ хріна, що ріс при дорозі і явно там здичавів, якоюсь гидотою, на кшталт "машинной отработки" (як воно називається по-нашому навіть не знаю). Спрацювало! Я ще тоді з чоловіком посперечалася, кажу нащо ти землю труїв, всеодно хрін цим не виведеш. А воно допомогло, і це був саме полив. Оце в темі запитала, і сама на своє питання згадала сто відповідей 😅 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Только что, Nic-олаевна сказал: Ще пригадала, як у мене чоловік залив кущ хріна, що ріс при дорозі і явно там здичавів, якоюсь гидотою, на кшталт "машинной отработки" (як воно називається по-нашому навіть не знаю). Спрацювало! Я ще тоді з чоловіком посперечалася, кажу нащо ти землю труїв, всеодно хрін цим не виведеш. А воно допомогло, і це був саме полив. Оце в темі запитала, і сама на своє питання згадала сто відповідей 😅 Таке місце, що можна землю зіпсувати? А спробувати просто окропом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, voglya сказал: земля стане “мертва” на роки нічого нормального там не ростиме Це і так мертва земля - там будівельне сміття закопане в землю понад дорогою і в тому смітті лілійник. Чому так? А хз, це була "геніальна думка" попередніх господарів будинку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, voglya сказал: А спробувати просто окропом? Доречі, гарна думка! Я чомусь не подумала. Бідній лілійник, яких уже методів екзорцизму ми йому тільки не вигадали )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз