Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Яка у всіх краса 😍 

У мене поки що нема чим похвалитися. Осінню посадила проліски і першоцвіт, то вони всі зійшли по 1 рослинні і нема прямо от яскравої галявини для гарного фото. Чекаю на тюльпани, от вони мають порадувати.

В моєму кліматі ще сніг деінде не розтанув))

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 27.03.2026 в 07:15, Сарочка сказал:

. І ось саме протів такіх « народних» методів , тому я вступила в доволі агресивній спосіб ведення діалогу. Ще раз вибачаюсь, при нагоді, бо мені таке не доставляє задоволення. 

Аня, та не переймайтеся, проїхали. Я ваш допис сприйняла як "Аню порвало" і агресії на свою адресу не вбачаю. Я теж проти всякої хімії в землю, але буває всяке, як от мій чоловік, який зробив те без мого відома.

Про гербіцид скажу, що іноді без них ніяк. У нас з чоловіком "на обслуговуванні" багато могил родичів на цвинтарі, тому там я бризкаю обов'язково пару раз за літо, щоб не псувалися пам'ятники і плитка, да і мені нема коли їздити на постійні прополки.

За будинком, за гаражем, теж бризкаю, бо кропива з мене зростом якось не визиває у мене екологічних думок. Навіть на самому огороді вдягаю гумові рукавички і мажу цілеспрямовано берізку. У нас її стільки, що якщо так не робити, то огороду взагалі не буде, вона суцільним ковром. І крім гербіциду, її ніщо не бере. Навіть він її тримає тимчасово, і тільки так я даю змогу культурним рослинам дати час на розвиток, а тоді вже берізку не мажу, а просто видираю

• Лайк 1
Посилання на коментар

27.03.2026 в 21:48, Сарочка сказав:

Робустум ? Котрий бамбуком іноді називають? 

у мене є те, що насправді бамбук ( 2 сорти), він мені дуже подобається, також повзе, але я його посадила там, де він нікому не заважає.. ці морози він не витримав і обмерз до рівня снігу, але до -12 він спокійно зеленіє і взимку і  дуже швидко відновлюється, що надихає

20251110_144651.jpg

20260107_124754.jpg

24 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Яка у всіх краса 😍 

У мене поки що нема чим похвалитися. Осінню посадила проліски і першоцвіт, то вони всі зійшли по 1 рослинні і нема прямо от яскравої галявини для гарного фото. Чекаю на тюльпани, от вони мають порадувати.

В моєму кліматі ще сніг деінде не розтанув))

у мене вчора останній сніг розтанув, мала починати робити оту квіткову галявину, копнула а земля мерзла😪, а там де сонце і  горбочок, нарцисси вже бутони викинули ...прям казка 12 місяців🤣

• Дякую 2
Посилання на коментар

Хтось вирощує бульбові бегонії? Потрібна порада, що з ними робити.

Минулого року Флоріум подарував мені 3 бульби махрової бегонії — рандомний мікс. По факту дві вийшли схожі на червоні, хоча мали бути біла і жовта. Я посадила їх усі разом в один 3-літровий горщик, і вони навіть непогано квітували. Не прям «вау» (бо бачила, як це виглядає в ідеалі), але квіти були цікаві.

Восени я їх засушила, викопала і зберігала разом із гладіолусами та каллами. Бульби були приблизно 6–7 см. У лютому перевірила — вони почали прокидатися, але стали легші, особливо одна, і зменшились десь до 5 см. Я злякалась, що пересохнуть, тому розбудила і посадила кожну окремо в Р9 у суміш кокосового субстрату і звичайного ґрунту для розсади.

Десь через 30 днів дві з них перетворились на «монстрів» з листям до 20 см, коріння повністю обплело стакан так, що ґрунту взагалі не видно. Довелося пересадити одразу в 3 літри, бо в 0,7 вже ніяк. Ту, що менша, посадила в 1 літр, а ще одна, з одним стеблом, поки сидить у Р9. І от вона вже намагається цвісти — не знаю, ці квіти обривати чи хай собі цвіте.Тепер не розумію, що робити далі. Та, що вже в 3 літрах, чи потрібно її ще перевалювати в більший горщик, типу 7 літрів, чи це вже межа? І взагалі який нормальний розмір горщика для бульбової бегонії, наприклад, 28 см — це ок чи вже занадто?

ще момент — всюди пишуть, що бегонії люблять тісні горщики відносно бульби. Але як це зрозуміти зараз, якщо там вже не бульба, а щільний ком коріння, як збитий кокос? Буду вдячна за поради

PS А останні фото це 70 денна бегонія бульбова із насіння . Всхожесть вражає з 4 пачок-1 штука. Це я вирішила, що якщо вони вже є, то додам білу . 

IMG_1270.jpeg

IMG_1271.jpeg

IMG_1272.jpeg

IMG_1273.jpeg

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, irina1969 сказав:

у мене є те, що насправді бамбук ( 2 сорти), він мені дуже подобається, також повзе, але я його посадила там, де він нікому не заважає.. ці морози він не витримав і обмерз до рівня снігу, але до -12 він спокійно зеленіє і взимку і  дуже швидко відновлюється, що надихає

20251110_144651.jpg

20260107_124754.jpg

у мене вчора останній сніг розтанув, мала починати робити оту квіткову галявину, копнула а земля мерзла😪, а там де сонце і  горбочок, нарцисси вже бутони викинули ...прям казка 12 місяців🤣

Ось як раз той, що на останньому фото я корчевала постійно колись, він там природно зростав, величезними площинами вкрився під собою все,  гірше ніж пирій в 100 разів , хай Бог милує . Тоді ще не було гербіцидів в вільному доступі, тількі руцями, серед глини та каменюк ( такій був умовно родючій ґрунт ) та все одно, викопати його нереально . Ніколи знов таке щастічко не хочу.
   Але ж так дивовижно, десь від рослини не можуть позбутися, а десь на Землі за ней величезні гроші платять та дбають за ней. 

Посилання на коментар

6 годин тому, Сарочка сказав:

Але ж так дивовижно, десь від рослини не можуть позбутися, а десь на Землі за ней величезні гроші платять та дбають за ней. 

ще залежить від умов, той бамбук у нас повзе, але щоб отак по звірячову то ні, морози беруть своє.....на фото звичайний в наших квартирах фікус Бенджаміна, королівський ботанічний сад Шрі-Ланки, це про умови

image.thumb.png.350e39e5e00d134888b0668f219426ad.png

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Дівчата, знайшла ну дуже дієвий гербіцид проти всього, включаючи лілійник, може комусь знадобиться.

Не треба чекати вегетацію, не треба нічого накривати, не треба довго чекати. Називається - "чоловік + лопата". Ціна гербіцида - тарілка окрошки. Брала в РАГСі 25 років тому, відповідно інструкцію загубила, пам'ятаю з інструкції тільки фразу "і в горі, і в радості", тому інструкцію читайте в інтернеті.

Не дякуйте 😜

• Хаха 2
Посилання на коментар

1 час назад, irina1969 сказал:

на фото звичайний в наших квартирах фікус Бенджаміна, королівський ботанічний сад Шрі-Ланки, це про умови

Йоханий Бабай і ну мене нафік, оце кімнатна рослинка!

Про умови, і про те, що все відносно. Не раз бачила, коли одна й та сама рослина на різних підвіконнях у різних господинь росла дуже по-різному, тому дійсно не можна порівнювати. Всі знають який агресор камсис. Садила його повз низький заборчик, щоб він його гарно оплітав і квітував, садила біля високого стовпа - ну...таке....нещасна гілка. Всі пишуть не можна викорчувати, лізе під землею. Не лізе. І не росте толком. Подивилась я на нього і викинула. А десь люди від нього страждають. Щоправда він у мене і побув роки 3, не 10.

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, Сарочка сказал:

Хтось вирощує бульбові бегонії? Потрібна порада, що з ними робити.

Колись дуже давно була у мене така бегонія, але нажаль Бульба чомусь струхла, і більше я її не садила.

Натомість в тому році придбала бегонію белеконію Шардоне (ампельна). Чудова рослина. Вкорінюється легко, зимує добре в зеленому стані на вікні, цвіте розкішно (хотіла фоткою похвалитися, але щось з Гугл-диску не дає скачати)

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Дівчата, знайшла ну дуже дієвий гербіцид проти всього, включаючи лілійник, може комусь знадобиться.

Не треба чекати вегетацію, не треба нічого накривати, не треба довго чекати. Називається - "чоловік + лопата". Ціна гербіцида - тарілка окрошки. Брала в РАГСі 25 років тому, відповідно інструкцію загубила, пам'ятаю з інструкції тільки фразу "і в горі, і в радості", тому інструкцію читайте в інтернеті.

Не дякуйте 😜

щось у мене таке в домі водиться )) але у мене більш рання модель, тому пальне для нього борщ чи бограч🙃

Посилання на коментар

23 хвилини тому, irina1969 сказав:

щось у мене таке в домі водиться )) але у мене більш рання модель, тому пальне для нього борщ чи бограч🙃

Напевно я загубила гумор десь.  :) 

Не повірите, три рази прочитала. Взагалі не зрозуміла про що ви . А потім як до жирафа, ви зробили мій вечір. :) 

Бо мій чоловік взагалі, хочь і в тому ж самому магазині куплявся , але він не про те. Він може рядом постояти і щось порадити, в найкращому випадку. А ще гірше сказати , що я роблю не так і він точно знає як треба, бо сам не робив жодного разу, але знає точно, що саме я роблю не так. То складно.  Так що не всім так пощастило мати такій потужний гербіцид « В горі і в родості»  мене такого « гербіциду» взагалі нема  :) 

• Хаха 2
Посилання на коментар

54 минуты назад, Nic-олаевна сказал:

Колись дуже давно була у мене така бегонія, але нажаль Бульба чомусь струхла, і більше я її не садила.

Натомість в тому році придбала бегонію белеконію Шардоне (ампельна). Чудова рослина. Вкорінюється легко, зимує добре в зеленому стані на вікні, цвіте розкішно (хотіла фоткою похвалитися, але щось з Гугл-диску не дає скачати)

УХ, красотка! вже хочууууу!

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...