Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Товарищи садоводы, а после цветения чем садовые деревья обработать нужно, от всяких жучков/червячков!?)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 07.05.2026 в 10:34, DimaF сказал:

Товарищи садоводы, а после цветения чем садовые деревья обработать нужно, от всяких жучков/червячков!?)

Энжио, Проклейм

• Дякую 1
Посилання на коментар

Продовжую тему ботанічних садів . Київській ботсад. Дуже багато рослин погано перезимували, особливо експозиція гортензій, вітки рослин, родендронов. Із гарного- висаджуються нові цікаві локації, тоб то попри все ботсад має розвиток. Попалі в невеличкій дощик тож було гарно- мало народу, нема спеки, яка зазвичай в цей час. 

IMG_6413.jpeg

IMG_6415.jpeg

IMG_6339.jpeg

IMG_6342.jpeg

IMG_6347.jpeg

IMG_6359.jpeg

IMG_6366.jpeg

IMG_6374.jpeg

IMG_6399.jpeg

IMG_6398.jpeg

IMG_6411.jpeg

IMG_6412.jpeg

IMG_6392.jpeg

IMG_6391.jpeg

IMG_6385.jpeg

IMG_6347.jpeg

IMG_6336.jpeg

IMG_6337.jpeg

IMG_6338.jpeg

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Похід у Ботсад неочікувано перетворився на спецоперацію з захватом п’яти махрових фіалок та одного стрептокарпуса з вельми чудернацьким характером с виставки .
 Наш юний аграрій, який два роки спокійно вирощував кавуни для шкільних проектів з біології , раптом виявив у собі пристрасть до ніжних пелюсток і мереживних країв махрових фіалок .  Потім на іншому стенді побачив ще різнокольорові веріегатни листя і такі звісно, теж треба . Сказав що забирає мою комфортабельну багатоповерхівку , яка вже вільно відпочиває до себе в кімнату, щоб  на підвіконні поважно вмостилася компанія екзотичних красунь, кожна з яких потребує персонального «трону». Конечно же трон повинен бути тількі керамічний, бо ж це Фіалка!
 Разом із квітами додому переїхав стратегічний запас спецґрунту та добрив, бо в нашому полку садівників прибуло — і підхід тут серйозний. Дивишся на ці чудернацькі живці в нових горщиках і розумієш: кавуновий період офіційно завершено, настала ера вишуканої ботаніки, тепер у сина панує справжній квітковий драйв, колишній «баштанник» професійно чаклує над кожним листочком радиться с ШІ як його вкорінити, чім полити , для кращого результату Побачимо що з цього вийде 

• Лайк 1
  • Дякую 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
2 години тому, Сарочка сказав:

Панянки ви як ? Сподіваюсь все добре у всіх .

Як пильним мішком по голові стукнута, але це мине...все добре, а якщо порівнювати з тим що могло статись (( то просто чудово

Ви як ?

Сподіваюсь, що інші панянки також напишуть пару слів

• Лайк 3
Посилання на коментар

Добре, підсіла на нічний шопінг в чергову повітряну( ну прям щоб літало і взривалось), це доволі азартно і не погано відволікає . А так в цілому норм . Психолог после війни нікому не завадить. 

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Сарочка сказал:

Добре, підсіла на нічний шопінг в чергову повітряну( ну прям щоб літало і взривалось), це доволі азартно і не погано відволікає . А так в цілому норм . Психолог после війни нікому не завадить. 

Шо купуєте?

Посилання на коментар

3 години тому, voglya сказав:

Шо купуєте?

Ві не повірете. Але як так розжерлась  за цю зиму , що кардінально потребує зміни в гардеробі .  Це так цікаво - викинути все . Геть. І почати спочатку з новими принципами підходу до фігури. Це такі захоплюючій експеримент .  що потребую геть нового гардеробу з новими умоваии до зросту та вагі . Це такі дуже цікаво .   Я покі що граю в гру з Ші  в передачу  Зниміть це  це миттєво , чі як отам вона ви 2000 називалась, але замість довбогарая з шарфом на шиї в мене Ші, і я такі підібрала капсулу одягу на літо( так не можно николи зробити якщо в ходити по магазинам насправді , бо такі це такі цікаво ) .  Але я зробила це спочатку для с5ье , потім для кожной дитини яка захоплюється якімось косплеем  кожна різним. Потім підтягнувся чоловік якій не хоче їхати по магазинам щоб собрати то, що я скажу ось це добре вместе, а не то як я буду це зібрати до купи( ой не кажить иені чогось бо мій чоловік завжди хоче виглядати добре , як з картинці журналу, але бляха , він просто думає що речі для цього лежать в його шафі завжди .. . І … вони такі самі зьвляються . Тож уявіть цей квест , без примерки зібрати капсулу по настрію та натхненню, ну звісно, щоб в розмір . … тож я ас інтернет покупок зі всього світу. І як раз звичайний шопінг в містом(20-50 км за ралі умовно й розваг і ) в городі це виснажлива подія . З якой ничого майже не можно отримати окрема розрозенних випадкових речей.  . Ну і імпульсівни покіпкі так само трапляються, але однозначно меньше . Мене здивувала що закриття повне гардеробу на літо це всього лішь 12 речей.  В мен5 завжди було більше.  Десь втрічі на сезон . Тож Мені цікавий експеріме6т- якщо створити капсулу одягу. Дийсно можно обмежитися мінімум речей

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Сарочка сказал:

Сарочка, ви не припиняєте дивувати! Скільки в Вас ще тих талантів!!!

Як є бажання поділитись - мені дуже цікаво! Вже чула/читала, що дівчата таке роблять, і їм подобаєцця, але сама не пробувала.

Посилання на коментар

Щоб побавити товариство - очередной байкой недолугий окулярки  

акт 1 

Хроніки одного сну, або Як я перевірила окуляри silhouette  на міцність

Усе починалося максимально невинно. Вечір, затишок, ліжко. Я, як вихована й інтелігентна людина, вирішила почитати (або погортати стрічку) перед сном. Окуляри на носі — повна готовність до культурного відпочинку.

Але у підсвідомості були інші плани. Організм сказав: «О, опція "сон" доступна! Активуємо негайно!» І знеструмив мене за секунду.

Коли я відкрила очі й почула цей підозрілий хрускіт, у голові промайнула лише одна думка: «Будь ласка, хай це буде суха гілка під вікном, а не моє бачення світу». Але ні. Окуляри вирішили змінити свою геометрію і прийняли форму мого затишного бочка. Оправа виглядала так, ніби її переїхав іграшковий трактор, а  дужки дивилися в різні боки, як закохані на першому побаченні

акт 2

Далі почався найцікавіший квест. Салон оптики. Я приходжу, протягую їм цей «шедевр сучасного мистецтва» і дивлюся на майстра очима кота з Шрека.

«Скажіть вони житимуть? Повернете їм стан "тільки з вітрини"?» — німо питала вся моя істота.

Консультант в магазині сказав та  тут трещина жеж і почав їх гнуть . Я визватила свою окуляри з цупких рук і кажу ви вже звільнили майстера що мені зламав попередни , тож ви хотите бути наступною хто купить мені нову оправу ? Якщоб я хотіла б їх полагодити сама я б це зробила , але ж Ж клята Жпетія каже що трещини нема але потрібе6 станок тож  відправте мои окуляри покі ви мені лінзи не поломали до майстра .  Але на цей раз  під опис . В якому вже буде вказано що ви їх намагались посхчінити з ходу . 

І ось цей тиждень — це просто окрема комедія:

Кожен день ти думаєш: «Ремонтують чи вже замовляють панихиду за моєю оправою?»

Світ навколо стає трохи розмитим і загадковим.

Ти чекаєш на той самий дзвінок з оптики, як на найважливіший доленосний сигнал у житті. - ми знов все зламали .  За цей час я шукала нову оправу в яку хочаб не зламани лінзи встпумять . Бо лінзи вдвічі дорожчі за оправу. 
Акт 2 

Життя «в окулярах» vs «без окулярів»

Взагалі, це дивовижне відчуття. Коли ти в окулярах — ти такий чіткий, серйозний живець, бачиш кожну дрібницю, контролюєш цей світ.

А потім ти їх знімаєш (або, як у моєму випадку, розплющуєш очі після сну і розумієш, що вони під тобою)... і все! Магія зникає. Світ миттєво перетворюється на акварельний живопис у стилі імпресіонізму. Люди стають просто приємними кольоровими плямами, проблеми втрачають чіткі контури, а кіт здалеку здається просто пухнастим пуфиком (поки не закричить, що хоче їсти). Я дістала пару для чітання . Але ж я вже побувала в прогрессівних окулярах і без ніх навіть в побуті навіть не бачішь чіста та картопля чі ні. .через 6 днів я примудрилась вкласти об капельний пол ці зміни окуляри , бо не зручно їх було тримати в руці і постійно вдягати , благо величезни подряпини були внизу лінзи і ще два дні я жила ще і з такими окулярами . 

Коротше, мораль історії: «силует» під час сну має бути самотнім в чохле. Я не думала що мені вирівнюють оправу , бо вона виглядала дуже жахливо , після того як я на ней поспала . Але, на диво. 150 грн 10 днів очікування і я знов маю нормальну оправу .
Тож історія  оповідання окуляри витримали не тількі що на них сіли, на них навіть спали повертаючись в різни боки . І вони не зважаючи не безоправність та дуже тендітний абріс оправи змогли мені це пробачить 

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, voglya сказав:

Сарочка, ви не припиняєте дивувати! Скільки в Вас ще тих талантів!!!

Як є бажання поділитись - мені дуже цікаво! Вже чула/читала, що дівчата таке роблять, і їм подобаєцця, але сама не пробувала.

Я не зовсім зрозуміла що саме подобається . Як гроши витратить чі як одяг підібрати ? Чі то як відівлікатися шопінгом під час обстрилів саме ( тут такі є нюанси на мою думку )  . Вибачаюсь за попередній допис бо  редактор телефону його зробив  дивовижним - напхав купу цифр та змінив велику частину літер . Смішно і соромно одночасно

Посилання на коментар

1 час назад, Сарочка сказал:

Я не зовсім зрозуміла що саме подобається . Як гроши витратить чі як одяг підібрати ? Чі то як відівлікатися шопінгом під час обстрилів саме ( тут такі є нюанси на мою думку )  . Вибачаюсь за попередній допис бо  редактор телефону його зробив  дивовижним - напхав купу цифр та змінив велику частину літер . Смішно і соромно одночасно

Цікавить як ви це робили, сам процес, як формулювали. І що отримали.

Щодо зміни розміру - як же це важко! 52, АІТ, пєрєходний возраст... Важко сприймати зміни в собі. Та ще й на фоні всього. Я навіть взимку до Манзяка записувалась. Не рекламую!  Здаєцця, сам все знаєш, але ніт! Чогось та не врахував. Схудла менше, ніж хотіла. Але з урахуванням того, що набирала вагу (по-трошки, не глобально за місяц, за рік 3-4 кг), то будь-яка цифра схуднення в радість! 

Посилання на коментар

8 годин тому, voglya сказав:

Цікавить як ви це робили, сам процес, як формулювали. І що отримали.

Щодо зміни розміру - як же це важко! 52, АІТ, пєрєходний возраст... Важко сприймати зміни в собі. Та ще й на фоні всього. Я навіть взимку до Манзяка записувалась. Не рекламую!  Здаєцця, сам все знаєш, але ніт! Чогось та не врахував. Схудла менше, ніж хотіла. Але з урахуванням того, що набирала вагу (по-трошки, не глобально за місяц, за рік 3-4 кг), то будь-яка цифра схуднення в радість! 

3-4 навіть не багато начеб- то . Я за останні чотири рокі за зиму +5 набираю але потім не повертаюсь . Але я нічого з цім не роблю , просто живу далі . Погано це чі добре, мені все одно. Мисль що треба перестати їсти ( в Бухенвальді товстих не було, як казав мій тренер колись) визиває в мене неспрінятя такого ґвалту над собою. 

гаразд , спробую описати мій опит взаємодії 

Використала Джемени ( туди можна багато загружать фото це було одним із головних переваг вибору ) спочатку створюю умовну гілку с  описом  моделі ,яку потрібно вдягнуть ( рост, вес, колір волосся, тип лиця , що потрібно отримати в ітогі ( наприклад візуальне схуднення)  куда нужен гардероб ( наприклад відпустка ,  прогулянки містом це в моему випадку призначення ).  
Тож я використовиваю обовьзково промт-інжиніринг, тоб то початковий  запрос до ШІ починається с призначення ролі моделі  ШІ в гілці спілкування . Наприклад , в цьому примері - відповіді тількі як стиліста .  Коли потрібен аналіз складу тканини то прошу провести аналіз по макрофото , + загальне фото моделі+ текстовий опис складу тканини ( наприклад потрібно понять як тканина буде рухатися під час руху, коли це не надано в відео , або як я себе буду почувати при +35 и в шортах під сукнею, а шорти обовʼязково сінтетічна тканина   ) то в промте я прошу відповідать як Технолог швейного (або текстильного) виробництва, або матераіалознавец. Коли призначають роль  в промті відповідь Ші буде більш поглиблена

Перша гілка - загальни поради  з описом текстом без створення зображення .  Запрос на генерацію зображення робить лише в крайнему випадку , наприклад, коли по опису одягу ви не знайомі з предметом гардеробу ( або потрібно поміряти, тому що не розумієте як річ з картинці буде сидіти  на вас) 

Але чем більше модель ШІ створює картинок ,будь яких ,тем бистріше  почне галюцініровать.  Через то вітка з загальним підбором гардеробу в мене була окрема та доволі довга по часу ( тут вже був більше як запісничок порад і напрямку) мені доводилось іноді обновлять запрос. ( не стосується в платних версіях ШІ- там с цім набагато краще)

А всі інши я розбила на на куски . Наприклад -сьогодні вибір суто суконь. Потрібно 1 - ідеального крою , яке буде відповідать  всім критеріям вибіру . На цьому етапі потрібно визначитися с кольором яке буде освіжать  і умовно омолаживать. Тут ШІ може дати перший збій- він на цьому етапі захоче підстроіться під вас і тут не треба  показувати що в вас є життєви предпочтенія кольору ( наприклад , ви завжди обирали червоний  та чорний в одязі )  то на цьому етапі ШІ може ваше прдпочтение взять за головне правіло і буде постійно вам подмешивать в відповіді ваше минуле предпочтение.  На якомусь етапі питання - відповіді ви приблизно із порад поймете що потрібно шукати .  Далі я використовувала Temu платформу. ( напевно можно і інши, але я не пробувала бо мені здесь подобається швидка безкоштовна завжди літаком доставка, в цілому доволі не погани на пошив речі , якось зовсім на гідоту ще не натрапляла жодного разу.  Один раз була заламана заколка для волосся - миттєво повернули гроши .
Ця платформа теж схоже с Ш І і вона допомогає з пошуком  потрібного .  В пошук речей задаєте з порад , які в вас в голові вже сформувались . Наприклад - сукня А сілуєт.
Єдине проблема з аналізом внутрі платформи - бо вона заточена під то щоб ви не вагались а купляли більше.  Це просто потрібно памʼятати  . Все що сподобалось , потрібно скидати  в кошик , а потім коли набридне гортати сторінки почати примірку та фільтрацію вже в самому кошику ,адже вам потрібно із десятків моделей лише 1.  Далі сортіровка- дивіться склад тканини( проблема 1- кількість речей з вмістом 100 натуральної тканини не так багато в цілому , як зараз і в любому магазині) , к цьому часу ви знаєте свої заміри в см загальні і настає питання розміру . Поруч з графой розмір - завжди є заміри по одягу . Прикинув ці параметри на сантиметрову ленту ви зможете оцініть плотность прилягання до тіла .  
На перших порах дуже обережно треба відноситися до Азійськой розмірної сітки . Це гардероб відшитиій на азіатів і там є відмінність- пласка грудь( при однакових обьемах,   місто під груді завжди менше, ніж в європейських розмірах . Низькій зріст - від цього вкорочени рукава , штані, спина. Тож якщо ви до 160 см зростом це прям ваше . Якщо више , то  ніколи не куплять такі речі- скоріш за все  просто не сядуть як треба .  Тож з розміром определились .

К цьому часу в вас в корзині залишиться три - чотири сукні ( іноді більше) . Тут якщо муки вибору - що обрати , бо подобається два, навіть три речі  , повертайтесь до Джемені і впіхіваете скріни з екрана суконь , далі просите провести анализ - відповідає вимогам ,які ви означали чи ні . На цьому етапі буде остання фільтрація . Здесь можна згенерувати зображення вас в обраній сукні . Якщо все ок то завершайте покупку і чекайте 10-12 днів .  А можна оставити речі в кошику та в наступну повітряну , або на наступний день розглядати щоб ви там обрали  і дійсно ви все ще хочете цю реч , якщо відповідь невпевнена , то краще продовжить пошук . Це простіше , тому що пошук не заставляє вас фізично тягатися по магазинам .  
ПС якщо ви зовсім промахнулись з розміром, або обрана речь не сяде , чі не сподобається , речі можна повернути. Я нічого не повертала , а ось моя подруга мала справу , тож сказала доволі просто та швидко повертали  гроші. Якщо це зовсім перша покупка в інтернеті і ви завжди робили покупки тількі оф лайн, то моя порада - купити щось , що меньше потребує посадці по фігурі ( особливо якщо е фізични недоликі, які потребують додаткової уваги) базову футболку наприклад , просто щоб получить досвід покупки в інтернеті . І ще - речі з натуральних тканей мають зовсім інший вигляд після распаковкі , ніж в магазині . Вони дуже мʼяти та сама тканина особливо з віскози має на дотик іншу текстуру. Після прання та прасування іноді це зовсім інший вигляд. Тому я навіть не прімеряю із прямо пакета бо нема сенсу. 

І тут  головне задання втриматися від покупок зайвого ( платформа вам тут же буде підібрати аксесуари, та одяг якій буде повʼязаний  з вашою покупкою . Краще поки втриматися ,  бо ви ще не знаєте які аксесуари вам потрібні для того , щоб вони відповідали заданим цілям .  
В наступну сесію ви заходите знов в Джемені  відкриваєте нову гілку , це зменшить галюцинації ШІ, так само обираєте наприклад костюм (  тобто 1 плечівой виріб і 1 низ,  якій поеднувался між собою ,та мог би бить окремим елементом гардеробу якщо окремо.  І тут все повторяється по аналогічній схемі відбору та покупки вже в магазині . Далі до базового костюма, та/або сукні підбіраете верх ( наприклад кардиган, або куртка) подгружаете скріни куплених речей до ШІ в новой гілці спілкування , просите підібрати під ці речі найкращий верх , якій  буде виглядати гарно з обома та водночас вирішувати ваши проблеми основні ( колір обличчя, вага, зріст, колір волос , час носіння, температуру на вулиці або в приміщенні, тощо)  . 
Думаю що приблизно описала схему запрос-обробка-фільтрація- покупка. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

Сарочка! Дуже дякую! Так подробно все описали!

Тре і собі спробувати.

Мене в моєму спілкування (о, знов!) зі ШІ смущаєт, що я його очєловєчіваю. Буває, ведусь на його компліменті. Шуткую. Ну, те що помилки зазначаю - то норм, я щщітаю. Важко позбавитись ощущєнія, що це його власний досвід, виникає відчуття довіри. А це я вже вважаю зайвим.

Посилання на коментар

1 година тому, voglya сказав:

Сарочка! Дуже дякую! Так подробно все описали!

Тре і собі спробувати.

Мене в моєму спілкування (о, знов!) зі ШІ смущаєт, що я його очєловєчіваю. Буває, ведусь на його компліменті. Шуткую. Ну, те що помилки зазначаю - то норм, я щщітаю. Важко позбавитись ощущєнія, що це його власний досвід, виникає відчуття довіри. А це я вже вважаю зайвим.

Напевно не варто программу очеловечовати .  По крайній мері мій чоловік завжди поправляє мої стилі запитів щоб отримати кращий варіант відповіді .  До речі, його сама перша порада і мені і дітям була - задати питання як правильно писати промт саме программе  ШІ .  Ось так просто словами и спитати як створювати запроси для отримання  кращого результату . Він видає інструкцію , це десь схоже як ми раніше в строку Гугла писали пошуковий запит - і чем краще і точніше його задаєш, тім бистріше і точніше знаходить відповідь без / с мінімальної кількістью мусорного контента

Я примусово пишу , що мені не потрібні жарти , квітки- тількі чітка відповідь,  мені це заважає і дратує . Але досвід моей подрузі - вона його використовувано як психолога та компаньйона . Ей допомогают жарти і вона дала  імя  програмі , але у неї все с іменами, включає посудомойку і пилососа робота . Тож хто я така щоб заважати людині отримувати позитив, якщо ей це до вподоби. 

Коли звикнете промт писати більш свідомо ,  то почнете використовивать більш точні фрази і в деякій час створиться відчуття що ви погонщік Клодів ( це ще один ШІ) :)  

Claude Це про написать дуже виверено документи та тексти, майже любого направлення включно з пародіей на ваш особистий стіль письма. 
Grok - це як раз помічник і компаньон  бо він має доступ до соцсетей в реалтайме. Я його не використовиваю але є ті, хто від нього в захваті і як раз ця программа частіше за все біль очеловечена

щодо відчуття довіри . Я використовиваю два ШІ , коли помічаю галюцінаціі які не виправляються промтом, то я переношу для аналізу в Чатжпт. Якщо сходяться відповіді більш меньш то залишаю . Але gpt , він погано працює з массівом фото і аналізом . Із най величезних плюсів дуже дуже класно розробляєт рецепти ( схоже була скормлена база технологічних процессов і тех карт) він реально розбігається процес і взаємодію інгрідіентів як технолог. Джемені отвратно це робить , постійно галюцініруе і постійно теряет інгрідіенти. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Я якось до ШІ відношусь з недовірою, а от чоловік зараз, як хобби, переводить в аудіоформат книжки українських авторів...сама велика проблема то нАголос, бо в українській мові нема одного правила для цього...до речі, це проблема не тільки ШІ, а і іноземців)) знайомий поляк, коли я його спитала чому так важко вивчити йому українську, бо мови ж схожі-відповів що справа в наголосі

от зараз цей твір  переводиться в аудіоформат

image.png.306a4d8e264c9ce1f0f21c160489aefa.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

😁 Я теж стравлюю GPT з Gemini ))) Перевіряю один одним. 

До речі, вони мені допомогають з раціоном, добре рахують калорії, дають поради. Зі свого досвіду: похудатєльний раціон - це не стільки про обмеження, скільки про продуманість, вміння запланувати. Якщо додержуватись 500 гр овочів, 140 гр білків (а це може бути до 400 гр курячої грудки на день), фрукти майже без обмежень, до 90 гр солодощів - то тут і обмежувати майже нічого не треба. Як на мене, головнише, шоб в холодильнику ЗАВЖДИ була улюблена безпечна за калорійністю їжа. І втрата 2-3 кг за місяц виклядає як диво чи випадковість або збіг обставин.

Мене тема зайвої ваги дуже тригерить. Це прям пунктік якийсь. Я на вулиці помічаю усіх з зайвою вагою: як деформується тіло, як незручно в такому тілі, як важко суставам. Все життя осознанно ставлюсь до раціону, тобо як споживаю щось калорійне - я це чітко розумію ))) Але худою ніколи не була. Стройною - так, була, не завжди, але буваю )))

Зараз ставлю собі задачу: як мінімум - не набирати, як максимум - худнути 0,5-1,0 кг в місяць. 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...