Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

В 17.09.2026 в 11:10, Dendnepr сказал:

вчора заквасив. з 4 кг вийшо десь пів 12литрового відерця. тепер чекаю 5 днів :)

Смачного ☺️

В 17.09.2026 в 20:45, voglya сказал:

Здаєцця, це саме той випадок, коли неможливо зрозуміти, якщо не спробувати САМОМУ. 

Купила 7 кг баклажанів, настільки худесеньких, що переживаю чи не занадто... Мій план: заквасю, достигнуть - розкладУ по банкам. Пару банок - зіллю рассол, кіпятну, заллю обратно, закрию твістом, поставлю в холодильник. Ще пару банок пастерізую, закрию твістом, поставлю в холодильник. Залишки теж пораскладаю по банках, заллю рассолом під саму кришку, поставлю в холодильник. Раніше квасила і зберігала у великій кастрюлі в холодильнику - може треба у меншій ємності зберігати і зайвий раз не клацати кришкой туди-сюди. За моїми розрахунками 7 кг+морква - це приблизно 8-9 л, сподіваюсь вистачить на всі експеременти.

Цікаво. Гарна ідея, так ви розтягнете споживання 👍

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Nic-олаевна сказал:

Смачного ☺️

Цікаво. Гарна ідея, так ви розтягнете споживання 👍

Так, саме на це і розраховую.

А ще... Дивлюсь на свій горОд, і бачу, що настав час захопливих історій смажених кабачкових квітів! )))

• Хаха 1
Посилання на коментар

В 26.08.2026 в 18:03, irina1969 сказал:

Актуально🥰. До синеньких я ще не дійшла

Є рецент маринованого перцю. В тому році зробила на пробу, в цьому буду робити подвійну...смачно і шлунок нормально реагує, чоловік, який по великому рахунку їсть тіки " мамині помідори" оцінив ...рецепт Надії Пташки

ось

Ірино, а ви уксус давали за рецептом?  Не забагато 3 ст. ложки на літрову банку? Це 3х15=45, майже піврюмки на літрову банку!

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, voglya сказав:

Ірино, а ви уксус давали за рецептом?  Не забагато 3 ст. ложки на літрову банку? Це 3х15=45, майже піврюмки на літрову банку!

Я брала яблучний, але додавала як в рецепті....у мене до баклажанів якась фобія, боюсь, що вони позриваються((...зробила пару банок на пробу, якщо буде гидота то нешкода викинути)) сьогодні закривала " помідори під снігом" то рецепту Лілії Цвіт...не знаю як на смак, але в банках ну дуууже красиво

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 18.09.2026 в 23:32, voglya сказал:

Так, саме на це і розраховую.

А ще... Дивлюсь на свій горОд, і бачу, що настав час захопливих історій смажених кабачкових квітів! )))

Ну шо, спробувала! Мені було дууууже смачно! Смажила яєчню на квітах кабачків. Фрай, вони вам передавали вітання! Хоч це і зелень, трав'яний присмак відсутній, легка гарбузова солодкість. Пєстікі, тичінки виймала. Наступного разу буду смажити на вершковому маслі, першу сторону тре більше засмажувати, до корочки. 

Посилання на коментар

4 часа назад, Dendnepr сказал:

квіти в клярі? чи простоʼ? минулий рік в клярі їв. досить смачно

Я собі просто посмажила невеличку пательню, зверху яйця. На вершковому маслі і першу сторону засмажила до скоринки - мені ну дууууже смачно! 

Але ж! Мій улюблений сніданок - яєчня (на помідорах, на перці, шакшука, скрамбл, портулак, безліч всього....), мені подобаєцця шпинат. Це щодо моїх гастрономічних смаків. 

Так, про рецепт в клярі знаю, але для сніданку мені і лєньки, і зажирно. Гадаю, в клярі було б ефектно для гостей, на великий стіл.

І що цікаво: перед дощем наче всі квіти зібрала, а наступного дня вже і розкриті є. Коли вони вспівають? 

Змінено користувачем voglya
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Доброго ранку!

Осіння замальовка 🌺

IMG_1100.jpegIMG_7099.thumb.jpeg.bd58a4b15d54b8647566d2197bc92524.jpegА це мені подруга надіслала зі своєї ділянки під Могилев-Подільским🌺

Змінено користувачем batrasvt
  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Шановні панянки! Допоможіть порадою. У мене на ділянці цього року справжня навала білокрилки (капусти взагалі не саджала). Почалося все з теплиці — там росли томати. Потім шкідник перекинувся на гарбузи на вулиці й почав поширюватися майже скрізь. На цьому етапі я здалася і припинила боротьбу, бо обробити все просто нереально.

Найбільше її зараз на доліхосі та красолі, але подібна картина спостерігається майже скрізь. Скоро треба забирати з ящиків пеларгонію на зимівлю (на плющелистій теж поодиноко її бачу), а я боюсь заносити рослини до хати без обробки.

Раніше я вже застосовувала Актару, Актеллік, Енжіо та комплексні препарати на кшталт «Рятівник томатів» (де білокрилка позначена прямо на упаковці). Не можу сказати, що це сильно допомогло. Ті особини, на які потрапив розчин, загинули, але навіть регулярні обробки кожні три дні на початку ситуацію суттєво не змінили. А тепер, якщо я навіть оброблю рослини, нові летять знову і миттєво.

окрім пеларгоніі на вулиці все хатні квіти стоять, їх також превентивно теж обробить напевно

Підкажіть, що робити в такій ситуації?

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

А я думала де Ви пропали, а Ви з білокрилкою воюєте

Що б зробила я...якщо пеларгонію бцдете обрізати, то обрізати, взяти звичайні препарати для боротьби з білокрилкою, обробити, я б збільшила концентрацію і поодягати на горщики сміттеві пакети, плотно зав'язати і так залишити на вулиці днів на 5, а потім вже заносити

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...