vovarpd Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 година тому, yur43 сказав: Можна виправдати запобіжники в складних самозбірних системах, як у Volomoto наприклад. У випадку штатного використання інвертор + АКБ, запобіжник присутній в інверторі. Він спрацьовує вже коли інвертор вийшов з ладу, і в основному при саморобних збірках батарей без БМС. Відповідно, додатковий не потрібний. У віктронах наприклад нема ніяких внутрішніх запобіжників. За винятком малих моделей до 1.6квт. у великі не ставлять. А перекладають це на кінцевого споживача. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 32 хвилини тому, Vikctor сказав: Родич нарешті дозрів до придбання більш-менш нормального ДБЖ в квартиру. Замовлю йому 8 комірок 280Аг на нконі. Хочу перестрахуватись й тому запитаю тут - я вірно розумію що під цей інвертор цілком достатньо цієї бмс? Я бачу допис знизу інвертора, що наче він здатен конектитись з бмс, але чи це правда я не в курсі і економія для родича важлива. Тому дам йому обирати між такою та інверторною бмс. Ця бмс в мене працює з віктроном, але виключно через спеціальний драйвер по rs485 у віктронівський екосистемі. З тим powmr 99% що вона працювати не буде по can. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 6 хвилин тому, mib сказав: Вот все что вы описали у меня происходило и без связи, из минусов это я не мог заряжать к примеру до 80% тоесть только до 100% Так же и разряд не получится ограничить процентами, у меня стояло 3 вольта, но правда я до них никогда и не разряжался Може бути, але так не правильно. Зауважу, навіть правильно налаштована система не гарантує того, що власник буде вчасно проводити це калібрування/балансування, особливо в ці складні часи. Саме через це зараз вилазять проблеми з LiFePo в зарядних станціях, там з налаштуваннями все ок, але немає часу навіть просто зарядитись, а ше ждати тих 100%. Коротше ця хімія непроста. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 45 минут назад, mib сказал: Может стоит посмотреть на srne, я с ним и без конекта бмс прожил полтора года, все было ок заряжал по напряжению до 3,45 сейчас инвертор и батарея работают у нового хозяина и тоже уже полтора года, итого получается три точнее это с мая 23 года Из плюсов он до 300 ватт не шумит, а это частая нагрузка в квартире Наскільки я розумію srne коштує принаймні вдвічі дорожче. Для родича всі ці витрати й так як серпом по яйцях. Стосовно надійності - в мене маст на 3,2кВт відпрацював рік без зауважень і вже рік працює у другого власника. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) Минулого року я поставив Pylontech US5000 з віктроном без зв'язку по CAN. Тупо по напрузі. Напруга shutdown на інверторі була 44V, що помоєму нижче напруги відключення бмс пілона, но тут точно не можу сказати. Напруга заряду з розрахунку 3.55 на ячейку, і absorbtion 1 година, далі флоат 3.375, раз на тиждень absorbtion 1 година повтор. Планувалося як завжди.. що будуть працювати компи і тої ємності більш ніж достатньо на цілий робочий день ))) Але власник вніс корективи без мене ))) Минулого місяця я випадково дізнався що він включає кондиціонер на повну бо сушить офіс після потопів ще літом і садить ту батарею в нуль щодня за пару годин під час відключень, а деколи й по пару разів появлася мережа і йшов заряд.. і так тривало декілька місяців. Підготувавшись до найгіршого, я все ж напряг його розоритися на GX девайс за 100 євро і з'єднали ту батарею по CAN. Але нічого поганого я там не помітив. Ємність видає як новенька, ячейки відбалансовані, по CAN тепер воно там само якось напругу регулює своїми алгоритмами, вверх вниз, я вже на то впливу не маю ) Victron доречі нормально переварює відключення батареї на повному ходу. Змінено 4 години тому користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 хвилин тому, vovarpd сказав: Напруга заряду з розрахунку 3.55 на ячейку, і absorbtion 1 година 3.375, раз на тиждень 3.375 більше для float підходить, типу відпочинок в зарядженому стані. Абсорбція це якраз стан насичення, вона після 3,42в і вище, там балансують оте все. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Тільки що, yur43 сказав: 3.375 більше для float підходить, типу відпочинок в зарядженому стані. Абсорбція це якраз стан насичення, вона після 3,42в і вище, там балансують оте все. так, мав на увазі float, абсорбція до 3.55, тобто bulk росте до 3.55, і потім година спадання струму на тому вольтажі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 2 часа назад, yur43 сказал: Може бути, але так не правильно. Зауважу, навіть правильно налаштована система не гарантує того, що власник буде вчасно проводити це калібрування/балансування, особливо в ці складні часи. Саме через це зараз вилазять проблеми з LiFePo в зарядних станціях, там з налаштуваннями все ок, але немає часу навіть просто зарядитись, а ше ждати тих 100%. Коротше ця хімія непроста. Спорить не буду да и неочем, но на момент покупки инверторных бмс еще не было соответственно тысячи или сотни тысяч самособранных акб работали без связи с инвертором Насчет не успеет зарядиться, нужно урезать осетра Я сейчас стараюсь ниже 70% не разряжаться, во первых не известно включат / не включат, во вторых если включат то я до 100 не успею зарядиться за те 2-3 часа что включают с напряжением 160 1 час назад, Vikctor сказал: Наскільки я розумію srne коштує принаймні вдвічі дорожче. Возможно у нас, на алишке раньше разница была в 1000 грн максимум, кстати может и маст они +- вроде в одни деньги, но повмр лучше чем ничего 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 14 хвилин тому, mib сказав: на момент покупки инверторных бмс еще не было так 24v інверторних наче ж немає? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 17 хвилин тому, mib сказав: Насчет не успеет зарядиться, нужно урезать осетра Я сейчас стараюсь ниже 70% не разряжаться, во первых не известно включат / не включат, во вторых если включат то я до 100 не успею зарядиться за те 2-3 часа что включают с напряжением 160 я сьогодні всіх повиганяв, все обесточив, але відбалансувався вперше за два тижні 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) У меня в квартире до сих пор срне, и работает без Коннект с бмс. Аккум самосбор 24 с БМс ЖК именно такой, как Виктор показал. Разбаланса там нет, потому что она всегда заряжает до 100. А БМС как и остальные от ЖК, с активным балансиром. Как БЖД это идеальный вариант. Уже несколько лет Змінено 2 години тому користувачем ЯД 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Кстати интересный момент по срне. Он снижает ток ближе к концу зарядки, как раз, чтобы бмс могла балансировать 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Кстати, вопрос умельцам Если делать аккум с подогревом, из чего делать подогрев, чтобы работал через ЖК бмс порт для подогрева? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 21 минуту назад, yur43 сказал: так 24v інверторних наче ж немає? Чому це? Просто половина балансувальних дротів не підключається. 38 минут назад, mib сказал: Возможно у нас, на алишке раньше разница была в 1000 грн максимум, кстати может и маст они +- вроде в одни деньги, но повмр лучше чем ничего Це найдешевший варіант srne, який я зміг знайти. А це PowMR найдешевший. Різниця таки дуже значуща для родича. Змінено 2 години тому користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 14 хвилин тому, Vikctor сказав: Чому це? Просто половина балансувальних дротів не підключається. Був неправий Sa9d22a6b44fa4ea680490a1ce9b82689u.pdf 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 31 хвилину тому, Vikctor сказав: Це найдешевший варіант srne, який я зміг знайти Вот 220 3квт с офф магаз вроде a.aliexpress.com/_EJWgeJE Змінено 2 години тому користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, yur43 сказал: так 24v інверторних наче ж немає? Тогда эти 1000чи так и остались без связи 1 час назад, yur43 сказал: я сьогодні всіх повиганяв, все обесточив, але відбалансувався вперше за два тижні Либо у вас еще хуже чем у нас, либо все же живете на широкую ногу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 20 минут назад, ЯД сказал: Вот 220 3квт с офф магаз вроде a.aliexpress.com/_EJWgeJE Так це ж інший виробник. В сенсі не srne. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 57 минут назад, ЯД сказал: Кстати интересный момент по срне. Он снижает ток ближе к концу зарядки, как раз, чтобы бмс могла балансировать Я почти уверен что это просто акб перестает брать ток ближе к концу заряда На дэе если я долго не заряжаю акб, бмс пишет 100% тоесть должна уже дать команду снизить ток, но еще какое то время берет свои 50 ампер которыми я ограничил инвертор и потом ток спустя время постепенно падает до 1 ампер, на срне было так же Ну и на свинце все так же Так что я думаю это все же акб перестает брать ток, а когда балансир начинает балансировать то инвертор доливает ибо напряжение общее падает 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 минуты назад, mib сказал: Я почти уверен что это просто акб перестает брать ток ближе к концу заряда На дэе если я долго не заряжаю акб, бмс пишет 100% тоесть должна уже дать команду снизить ток, но еще какое то время берет свои 50 ампер которыми я ограничил инвертор и потом ток спустя время постепенно падает до 1 ампер, на срне было так же Ну и на свинце все так же Так что я думаю это все же акб перестает брать ток, а когда балансир начинает балансировать то инвертор доливает ибо напряжение общее падает Ви краще розкажіть як ви свій акб грієте. Там вище пан ЯД запитував. І мені цікаво, бо в морози було мало електрики вночі і відповідно мало обігріву будинку, то температура в котельні вже до 15-16 градусів знижувалася. А я на форумі лишень від вас чув, що ви акб грієте, але не вникав. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 хвилини тому, Vikctor сказав: Так це ж інший виробник. В сенсі не srne. Хм... Я именно по этой ссылке покупал в декабре и мне приехал именно срне. Сейчас смотрю у них нет HF 3кв серии на 220.. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, Vikctor сказал: Ви краще розкажіть як ви свій акб грієте. Там вище пан ЯД запитував. І мені цікаво, бо в морози було мало електрики вночі і відповідно мало обігріву будинку, то температура в котельні вже до 15-16 градусів знижувалася. А я на форумі лишень від вас чув, що ви акб грієте, але не вникав. Я не ответил ЯД потому что я грею от 220 не задействуя доя этого бмс, у меня этим рулит ХА через sonoff TH16 А так это два коврика теплик по 15 ватт Один раз думал что замерзнет, была сеть целых 7 часов и мороз 18 градусов, в это время коврики вместо 30 ватт потребляли 15 так как напряжение 160 и в ящике температура упала до 10 градусов Когда свет пропал и стало 230 от акб то коврики раскачались до 30 ватт и отогрели ящик до +15 и потом кажлое отключение донревали все выше и выше, но термостат не срабатывал наверно неделю, по хорошему надо добавить еще ватт 30 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 1 година тому, Vikctor сказав: Різниця таки дуже значуща для родича. Кстати именно такой сестры в доме. Он чуть меньше размером и легче срне, но работает, пока все норм. Но жужжит он( Змінено 1 година тому користувачем ЯД 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 минуты назад, mib сказал: Я не ответил ЯД потому что я грею от 220 не задействуя доя этого бмс, у меня этим рулит ХА через sonoff TH16 До речі жодного разу в жодному відео по збірці акб не бачив щоб хтось реалізував підключення гріючих матів саме до відповідного роз'єму бмс. Зазвичай блогери кажуть що ця функція існує (це взагалі то вказано на сторінках продавців жк бмс), але я не зустрічав опису як то реалізувати.) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 минуты назад, Vikctor сказал: До речі жодного разу в жодному відео по збірці акб не бачив щоб хтось реалізував підключення гріючих матів саме до відповідного роз'єму бмс. Зазвичай блогери кажуть що ця функція існує (це взагалі то вказано на сторінках продавців жк бмс), але я не зустрічав опису як то реалізувати.) Я на дий солар видел и коврики на али видел, но как я понял там логика греть когда уже поздно, тоесть очень рядом с критичной температурой Я грею по принципу теплого пола, акб 120 кг и достаточно теплоемкий, я грею до 23 градуса и в случае чего акб не остынет еще какое то время без подогрева Сейчас посмотрел, за январь коврики съели 16,6 квт*ч Это ящик 120*60*60 утепленный 5кой эпс 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз