Vikctor Опубліковано: 9 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2024 (змінено) вже розібралися. Змінено 9 жовтня 2024 користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2024 5 минут назад, volomoto сказал: На головному екрані клікніть на батарею, а потім в нижньому правому кутку на сектор Li BMS. Тоді сфотографуйте цей скрін і викладіть сюди. І здавалося б так просто. Тільки я не знав що іконки на головному екрані клікабельні. Окрім зірочки. Схоже інвертор чудово бачить бмс. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 9 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2024 (змінено) 13 минут назад, Vikctor сказал: А в якому меню в тебе відображаються дані акб? Щоб зрозуміти як воно повинно бути. На стартовой сторінці в Battery setting з'являються всі дані батареї прі підключенні? Десь так: Змінено 9 жовтня 2024 користувачем yurriy 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 9 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2024 10 минут назад, Vikctor сказал: Схоже інвертор чудово бачить бмс. Однозначно. Все ок! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 9 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2024 4 години тому, Vikctor сказав: Нарешті завдяки вашим порадам запустилося заряджання!!! Дякую друзі. Форум сила. Причому якось так буденно без звуків чи сигналів якихось - тупо стрілочка на головному екрані побігла в бік батареї. а хто в налаштуваннях батареї зняв галку "заряд від мережі" ? Вона з заводу там є по замовчуванню. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2024 1 минуту назад, yur43 сказал: а хто в налаштуваннях батареї зняв галку "заряд від мережі" ? Вона з заводу там є по замовчуванню. В очевидь такі за замовченням було як є, бо я не знімав. Я то меню взагалі не чипав, поки тут не порадили встановити галочку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) скажіть, шо то за нові кольори на дисплеї Дейе, зразу було звичайне, зараз стало під QLED ... вже знайшов - просить оновлення youtube.com/shorts/uDwPqUeOFds?si=Ta5GLmTYxF7e7oXE Змінено 10 жовтня 2024 користувачем yur43 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 Може комусь стане в пригоді. Мені потрібно було якось досягти того, щоб електрокотел гарантовано не працював під час автономного режиму. В той же час зовнішнімі трансформаторами струму (СТ) інвертору я не міг його відсекти без суттєвой переробки щита, де фізично не залишилось місця для зайвого крос-модуля. В будинку всього два прилади, яки потребують більше однієй фази - котел та індукційна плита і відповідно для них є два 4-полюсні автомати та такий само ПЗВ. Я їх красиво з'єднав в одному ряду щита за допомогою шини на 4-контакти і не хотілося щось тут змінювати. А мені в автономному режимі потрібна індукційка і не потрібен котел. Котлом керує зовнішній термостат (за температурою повітря в еталонному приміщенні) та ціфровий таймер (за часом, бо котел вмикається виключно з 23 до 7.) Таймер підключений на HDO контакти котла. Вирішив перевірити свій задум, та підключив автомат таймеру до мережі до відгалуження на grid інвертору. Тобто в автономному режимі вірогідно екран котла, його плата будуть працювати, але таймер не дасть йому виконувати свої функції нагрівача теплоносія. Але я не був впевнений чи задум спрацює, бо у таймера теж є вбудоване аварійне живлення і теоретично він міг таки віддати команду котлу навіть за відсутності живлення. Вчора перевірив - все відбувається як я і хотів - котел не вмикається. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 А в режимі байпасу інвертор витягне котел + дім+електричку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 12 минут назад, shneider_vova сказал: А в режимі байпасу інвертор витягне котел + дім+електричку? Навіть немає сумнівів в цьому. Його пропускна здатність 45А по кожній з фаз. В мене ввідний автомат на 32А. Пан volomoto писав, що 45А стосується не лишень гріду а й сонця. Тому я не знаю який там точно алгоритм в тому байпасі, але в мене досить рідко споживання буває вище за 10кВт. Напевно тільки під час нагріву бойлера, коли котел працює на всі грощі. Для розуміння електричку я вкрай рідко заряджаю з потужністю вище за 16А. Зрозуміло мова про однофазну зарядку, бо у китайців інших не буває. Окрім котла та автівки вночи хиба що посудомийка працює, але всього годину. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 9 минут назад, Vikctor сказал: Навіть немає сумнівів в цьому. Його пропускна здатність 45А по кожній з фаз. В мене ввідний автомат на 32А. Что то вы во мне посеяли зерно сомнения Я уже почти решил вынести котел за пределы инвертора Последних 7 лет я жил с 16 автоматом на столбе, на днях появился 32 но в доме пока так и остался 16 и в 99,9% случаев все хорошо, дея по идее в номинале те же 16 неговоря уже про байпас Так и от солнышка какое то время греться можно и не нужен второй 1-0-2 И щиток практически трогать не нужно И воемя есть за вашим опытом понаблюдать Как кстати ваша акб отбалансировалась или вы до 3,65 не заряжали еще? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 10 часов назад, mib сказал: И щиток практически трогать не нужно Для мене оцей пункт був дуже важливим. Мало того що місце є тільки там, де в щити вольта припускається виламати окремі місця в пластиковому захисті. В мене вже є 2-3 таких додаткових модуля і мені це недовподоби, бо в ції місцях кріпеться дінрейка і молулька стає трохи криво, бо впирається позату в гвінт кріплення. Тому приоритетом було знайти рішення при якому відбудуться зміни лишень в комутаціях, а модулька не зміниться. Тому однофазний перемикач 1-0-2 залишився на своєму місці, тільки раніше від нього підключався маст, а наразі вулична група в складі якой живиться також зарядний пристрій для автівки. У разі потреби я зможу інколи заряджати авто від сонця, а в інших випадках гарантовано не розряджати домашню акб на акб авто. 10 часов назад, mib сказал: И воемя есть за вашим опытом понаблюдать Я вчора коли відповідав Володиміру навіть не збагнув, що прямо в цю мить котел працює на всі свої 14кВт, авто заряджається на 3,6кВт і працює посудомийка на свої скільки там 1,5-2кВт. Все інше навантаження в мене в цей час десь у межах 100-120Вт. Це максимальне навантаження на мережу в моєму будинку протягом дня. Збільшити можливо лишень встановивши зарядний пристрій на максимальні 32А, але в мене при цьому просідає напруга на тієй фазі аж до того, що зарядка показує трохи вище 200В, тому я майже ніколи так не заряджаюся. 10 часов назад, mib сказал: Как кстати ваша акб отбалансировалась или вы до 3,65 не заряжали еще? Ще руки не дійшли. Сьогодні внесу потрібні зміни. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 14 годин тому, Vikctor сказав: Може комусь стане в пригоді. Мені потрібно було якось досягти того, щоб електрокотел гарантовано не працював під час автономного режиму. В той же час зовнішнімі трансформаторами струму (СТ) інвертору я не міг його відсекти без суттєвой переробки щита, де фізично не залишилось місця для зайвого крос-модуля. В будинку всього два прилади, яки потребують більше однієй фази - котел та індукційна плита і відповідно для них є два 4-полюсні автомати та такий само ПЗВ. Я їх красиво з'єднав в одному ряду щита за допомогою шини на 4-контакти і не хотілося щось тут змінювати. А мені в автономному режимі потрібна індукційка і не потрібен котел. Котлом керує зовнішній термостат (за температурою повітря в еталонному приміщенні) та ціфровий таймер (за часом, бо котел вмикається виключно з 23 до 7.) Таймер підключений на HDO контакти котла. Вирішив перевірити свій задум, та підключив автомат таймеру до мережі до відгалуження на grid інвертору. Тобто в автономному режимі вірогідно екран котла, його плата будуть працювати, але таймер не дасть йому виконувати свої функції нагрівача теплоносія. Але я не був впевнений чи задум спрацює, бо у таймера теж є вбудоване аварійне живлення і теоретично він міг таки віддати команду котлу навіть за відсутності живлення. Вчора перевірив - все відбувається як я і хотів - котел не вмикається. Там жеж на вході котла повинен бути сухий контакт. Я б просто у розріз дроту від таймера до котла поставив реле котре б гарантовано розривало зв'язок між таймером та котлом. Не знаю що в вас за котел, але в мене у котла є 2 входи - термостат та увімкнути котел. В мене увімкнутий котел котрий не гріє бо термостат не дозволяє споживає більше електроенергії ніж вимкнутий. Він там ще періодично воду ганяє насосом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 1 минуту назад, k-master сказал: Там жеж на вході котла повинен бути сухий контакт. Я б просто у розріз дроту від таймера до котла поставив реле котре б гарантовано розривало зв'язок між таймером та котлом. Не знаю що в вас за котел, але в мене у котла є 2 входи - термостат та увімкнути котел. В мене увімкнутий котел котрий не гріє бо термостат не дозволяє споживає більше електроенергії ніж вимкнутий. Він там ще періодично воду ганяє насосом. Навіщо мені ще додаткове реле, якщо я впорався і без нього? В мого котла багато різних комутаційних контактів. Є й сухі, але цей ні. Зрозуміло що будь-який прилад у режимі очикування щось споживає, але ж ви не вимикаєте наприклад свої ТВ з режиму стендбай... Насос вмикається може раз на день на хвилину. Скільки він там витратить... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 6 хвилин тому, Vikctor сказав: Навіщо мені ще додаткове реле, якщо я впорався і без нього? В мого котла багато різних комутаційних контактів. Є й сухі, але цей ні. Зрозуміло що будь-який прилад у режимі очикування щось споживає, але ж ви не вимикаєте наприклад свої ТВ з режиму стендбай... Насос вмикається може раз на день на хвилину. Скільки він там витратить... Ну в мене котел раз на день на хвилину це коли він вимкнений не термостатом, а якщо вимкнений термостатом то він кожні 5-15 хвилин воду ганяє. Точний інтервал не пам'ятаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 7 минут назад, k-master сказал: Ну в мене котел раз на день на хвилину це коли він вимкнений не термостатом, а якщо вимкнений термостатом то він кожні 5-15 хвилин воду ганяє. Точний інтервал не пам'ятаю. Мій точно так не робить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 1 годину тому, Vikctor сказав: Є й сухі, але цей ні. Якщо мова HDO, то він також сухий. 1 година тому, Vikctor сказав: Мій точно так не робить. Протерм туди сюди рухає 3-ходовий, якщо він більше 24 год був в одному положенні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 6 минут назад, volomoto сказал: Якщо мова HDO, то він також сухий. Я просто пам'ятаю що свого часу при комутації таймера влаштував легеньке КЗ і чомусь запам'ятав що сигнал з таймера цілком собі електричний. Викрутка світиться. Напевно сухі це слаботочка? 9 минут назад, volomoto сказал: Протерм туди сюди рухає 3-ходовий, якщо він більше 24 год був в одному положенні. Ну я ж і кажу що раз на добу щось відбувається і витратами енергії на це можна знехтувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Напевно сухі це слаботочка? Сухий, це коли дають два троти і їх треба замкнути між собою, незалежно яка там напруга. "Мокрий" – це коли треба подати напругу від зовнішнього джерела. 13 хвилин тому, Vikctor сказав: Ну я ж і кажу що раз на добу щось відбувається і витратами енергії на це можна знехтувати. Можна знехтувати, бо це 2.5–3 кВт*год за місяць в режимі очікування. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 17 часов назад, mib сказал: Последних 7 лет я жил с 16 автоматом на столбе, на днях появился 32 но в доме пока так и остался 16 и в 99,9% случаев все хорошо, дея по идее в номинале те же 16 неговоря уже про байпас нужно не забывать что автомат 16й и 25а держит до минуты, мений ток типа 18а вообще бесконечно (я говорю про распространенный тип С, точно можно посмотреть в документации на конкретный автомат) а инвертор, если не в байпасе почти сразу скажет до свидания по перегрузу, если он на 3.5квт (16а) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 47 минут назад, Vikingua сказал: нужно не забывать что автомат 16й и 25а держит до минуты, мений ток типа 18а вообще бесконечно (я говорю про распространенный тип С, точно можно посмотреть в документации на конкретный автомат) а инвертор, если не в байпасе почти сразу скажет до свидания по перегрузу, если он на 3.5квт (16а) Инвертор 12 и может на фазу давать 6 но общее 12 С автоматами понятно что их можно перегружать какое то время В любом случае вот, буквально как 5 минут поставил 32 автомат и пришлось поменять реле напряжения были на 16 ампер поставил зубры на 40 Заодно в щитке осмотрелся осведил память, похорошему бы там все с нуля переделать Но в теории место и для 1-2-0 найдется учитывая что выкину два однофазных и для еще одного трехфазного автомата Так что бы от темы далеко не уходить, реле напряжения в будущем должны до Деи стоять ? Тоесть аут зубра это ин деи? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 34 минуты назад, mib сказал: Тоесть аут зубра это ин деи? Я саме так підключив. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 (змінено) 27 минут назад, Vikctor сказал: Я саме так підключив. А еще такой вопрос, каким сеяением подключили инвертор? Моя жаба говорит 6 квадратов, учитывая что в щитке 6 квадратов от вводного до зубра Но от зубра до сарая метров 15 туда и столько же обратно, раньше бы не задумываясь поставил 10 но опять таки жаба И от столба до вводного автомата 16 квадратов алюминий, так уж сложилось от застройщика Ну и такой же вопрос по автоматам, какой перед какой после? Змінено 11 жовтня 2024 користувачем mib Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 9 хвилин тому, mib сказав: А еще такой вопрос, каким сеяением подключили инвертор? Моя жаба говорит 6 квадратов, учитывая что в щитке 6 квадратов от вводного до зубра Но от зубра до сарая метров 15 туда и столько же обратно, раньше бы не задумываясь поставил 10 но опять таки жаба И от столба до вводного автомата 16 квадратов алюминий, так уж сложилось от застройщика Ну и такой же вопрос по автоматам, какой перед какой после? Кинути 16 квадратів алюмінію? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 1 минуту назад, k-master сказал: Кинути 16 квадратів алюмінію? Не ну жаба не настолько душит И его попробуй согни а мне там мышиными тропами прокладывать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз