Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 (змінено) 48 минут назад, razzil сказал: А як що до ситуації, коли в 23:00 котел увімкнувся, а в 24:00 зникає мережа? Виникає питання що раніше станеться, котел припинить гріти чи інвертор піде в захист. А в цей час ще й посудомийка працює, машина заряджається. З якой причини інвертор піде у захист? Таймер миттєво розімкне коло і котел припинить працювати, як і зарядка автівки до речі. Посудомийка продовжить свої справи. Змінено 14 жовтня 2024 користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 13 хвилин тому, Vikctor сказав: З якой причини інвертор піде у захист? Таймер миттєво розімкне коло і котел припинить працювати, як і зарядка автівки до речі. Посудомийка продовжить свої справи. Питання мабуть у тому чи це "миттево" настільки швидко що інвертор не встигне вимкнутись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 2 минуты назад, k-master сказал: Питання мабуть у тому чи це "миттево" настільки швидко що інвертор не встигне вимкнутись. Миттєво в данному випадку це як для лампочки погаснути при зникненні електрики. Тобто мова про якись частки секунди. До речі цей експерімент я можу провести будь-коли ввечорі після 23. Сьогодні зроблю. Це для експеріменту чи з'єднуються N та PE внутрішнім реле інвертору при работі в автономному режимі мені потрібно вимкнення лінії. Спойлер Вчора десь поруч зі мною вдень вимикали світло і я вперше за весь час пожалів, що не в мене))) П.С.: інвертор, який пішов у помилку через перевантаження не потребує ніяких маніпуляцій і через декілька хвилин увімкнеться самостійно? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 (змінено) 6 хвилин тому, Vikctor сказав: Сьогодні зроблю. Документація стверджує, що в off-grid режимі інвертор тримає подвійну потужність на протязі 10 секунд. Тобто має все бути ок. Але все одно хтось це повинен перевірити першим)) А ще це буде для бмс випробовування. Бо я схиляюсь до того, що на якийсь мінімальний час навантаження від котла все ж таки ляже на батарею. Інвертор розрахований робити це на стільки швидко на скільки можливо. З іншого боку відвал програматора це чисто програмна подія, яку котел має обробити, потім вимкнути реле. На це все треба час. Змінено 14 жовтня 2024 користувачем razzil Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 50 хвилин тому, Vikctor сказав: інвертор, який пішов у помилку через перевантаження не потребує ніяких маніпуляцій і через декілька хвилин увімкнеться самостійно? Так, трохи почекає і знову спробує підключити навантаження. 47 хвилин тому, razzil сказав: З іншого боку відвал програматора це чисто програмна подія, яку котел має обробити, потім вимкнути реле. На це все треба час. В тому котлі є перемичка термостату перегріву, яка розриває коло котушки головного контактора, і я б її використовував в такому випадку, бо це залізна логіка, а не програмна. @Vikctor може розглянете цей варіант? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 6 хвилин тому, volomoto сказав: В тому котлі є перемичка термостату перегріву ще один з варіантів який для себе розглядаю, це розвʼязка силової частини котла через контактор. Схемотехніка дозволяє це досить легко зробити, бо ще на вході йде розділення між живленням плати і реле тенів. Зник grid - відрубили живлення тенів, котел перестав гріти, але навіть про це не знає. Плата працює, насос працює. І тепер той варіант з вимкненням програматора, або з замкненням сухого контакту, який блокує котел. І він нормально завершує роботу, вибіг насоса дотримується і все таке. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 10 минут назад, volomoto сказал: В тому котлі є перемичка термостату перегріву, яка розриває коло котушки головного контактора, і я б її використовував в такому випадку, бо це залізна логіка, а не програмна. @Vikctor може розглянете цей варіант? Ви про це? Вибачаюсь, але в мене немає україномовного примірника з фото. Так як там за замовченням встановлена перемичка, то підозрюю аварійний термостат в звичайному режимі служить той самою перемичкою (NC контактор грубо кажучі) і лишень у випадку аварії розриває коло зупиняючи нагрів теплоносія котлом. Мій таймер в принципі напевно робить те саме - замикає коло з 23 до 7, що дає команду котлу працювати і размикає його на інший час. Залишилось дізнатись чи в роз'ємі HDO та у цього роз'єма для підключення аварійного термостату одни й ті самі токи... Але спочатку я напевно таки проведу експеримент зі старим підключенням. Шанси на те що все спрацює коректно все ж таки є. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 1 година тому, Vikctor сказав: Ви про це? Вибачаюсь, але в мене немає україномовного примірника з фото. Так, про неї. Там 230В, які йдуть на котушку, тому можна просто пропустити через реле затримки, яке живиться прямо від Grid. Можна і звичайне NO реле, але краще із затримкою, щоб котел не включався відразу, коли з'являється мережа. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 (змінено) Дивлячись за показниками бмс побачив що йде розрядження. Подивився на інвертор - дійсно чомусь живлення будинку відбувається від акб, хоча мережа в порядку. Бог з ним при мінімальному навантаженні, але не хотілося б щоб він так себе поводив при великому навантаженні, розряджаючи мою акб в час, коли обставини цього не потребують. Спойлер Через декілька хвилин вже грід підключився, але акб теж щось віддавала. Це може буть щось з налаштуваннями чи інвертор таке практикує? Спойлер Додав потужності на користувачах до майже 2кВт - розрядження акб припинилося. Змінено 14 жовтня 2024 користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 а в TimeofUSe що зараз прописано? якщо не 100%, то він і повинен розряджати батарею. а навіщо вона ще потрібна? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 19 минут назад, shneider_vova сказал: а в TimeofUSe що зараз прописано? якщо не 100%, то він і повинен розряджати батарею. а навіщо вона ще потрібна? Вона перш за все потрібна, щоб забеспечувати безперебійне живлення під час відсутньості мережі. Мені не шкода якщо якийсь алгоритм інвертору іноді трохи розряджає акб, але було б шкода якщо розрядження буде відчутним а після цього зникне мережа. Або наприклад є короткий час для зарядження, а акб напомість розряджається. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 14 минут назад, Vikctor сказал: Вона перш за все потрібна, щоб забеспечувати безперебійне живлення під час відсутньості мережі. Спойлер А скажіть, будь ласка, при такому налаштуванні, як у Вас на скрині, сонце все одно в приоритеті, чи як ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 Тоді треба в якісь программі- логері дивитися, до якого відсотка розряджається батарея Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 6 минут назад, 90BCO сказал: А скажіть, будь ласка, при такому налаштуванні, як у Вас на скрині, сонце все одно в приоритеті, чи як ? Саме для акб? Не впевнений. Але в мене сонця поки немає, тому наразі це не дуже важливо. І чесно кажучи я ще не знайшов де виставляється приоритер сонця. Бачив тільки приоритет продажу сонячной енергії та приоритет Load над акб. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 2 минуты назад, shneider_vova сказал: Тоді треба в якісь программі- логері дивитися, до якого відсотка розряджається батарея Та схоже йдеться про дрібниці, бо вже з годину спостерігаю за тім як підмішується енергія з акб, але заряд 99%. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 29 минут назад, Vikctor сказал: Та схоже йдеться про дрібниці, бо вже з годину спостерігаю за тім як підмішується енергія з акб, але заряд 99%. Коли заряд близько 100%, якісь вати туди-сюди постійно будуть ходити. Але весь час тримати 100% не добре для літію. Прискорюється деградація. Рекомендують обмежитись 90%. На край 95. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 43 минуты назад, 90BCO сказал: А скажіть, будь ласка, при такому налаштуванні, як у Вас на скрині, сонце все одно в приоритеті, чи як ? Так. Сонце в першу чергу буде заряджати до 100% незалежно від цих налаштувань, якщо без продажу. З продажем можливі варіанти у налаштуваннях. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 6 минут назад, yurriy сказал: Сонце в першу чергу буде заряджати до 100% ... Трохи соромлюсь запитати про Місяць...🙄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 1 минуту назад, 90BCO сказал: Трохи соромлюсь запитати про Місяць...🙄 Та не соромтесь, питайте вже. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 4 минуты назад, yurriy сказал: Та не соромтесь, питайте вже. На що можна розраховувати у півнолуння ? 😂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 1 годину тому, Vikctor сказав: Вона перш за все потрібна, щоб забеспечувати безперебійне живлення під час відсутньості мережі. Мені не шкода якщо якийсь алгоритм інвертору іноді трохи розряджає акб, але було б шкода якщо розрядження буде відчутним а після цього зникне мережа. Або наприклад є короткий час для зарядження, а акб напомість розряджається. Це не алгоритм інвертора, а бмс. У вас активований Float Charge, а це означає, що при переході на флоат інвертор має кудись стравити надлишкову напругу, бо абсорбція умовно 57В, а флоат – 53.5. Коли інвертор бачить фактичну напругу вищою, ніж, про яку просить бмс, то він розряджає батарею до тої напруги. Тому у вас там потрохи Cycle Capacity збільшується. 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 де можна почитати про розрахунки запобіжників і схем захисту при підключенні інверотра, сонячних панелей, акумулятора? В інструкції до Deya трохи є інфа, але цього замало. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 14 минут назад, S K сказал: де можна почитати про розрахунки запобіжників і схем захисту при підключенні інверотра, сонячних панелей, акумулятора? В інструкції до Deya трохи є інфа, але цього замало. А чого замало? Там вказані всі номінали автоматів захисту для інвертору. В мануалі сонячних панелей вказані номінали автоматів/запобіжників для їх захисту. З акб складніше. Я виходив з максимально припустимих значень charge та discharge для акб/комірок і брав з відносно невеличким запасом. Спойлер 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 1 час назад, 90BCO сказал: На що можна розраховувати у півнолуння ? 😂 Точно не на мене 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 (змінено) Планую купити соняшні панелі Risen mono RSM 108-10-450BNDG n-Type TOPCon half cell (1800 *1134 *30) чорна рама Інвертор Deye 12 кВт 3ф На південь влізе тільки 7 панелей. На захід 9 в один ряд. Ще планую потім схід встановити в паралель з заходом.( зниму з півдня та поставлю по 8 шт панелей на схід та захід) Я так розумію, що треба розраховувати на параметри панелей NMOT. Тобто : Maximum Power Current-Impp (A) - 11,17А Open Circuit Voltage-Voc (V) - 37,30В Напруга буде взимку у діапазоні 37,3 * 9 панелей = 335,7 В +12% = 376 В 37,3 * 7 панелей = 261,1 В +12% = 292 В Струм в межах номіналу 13А Я ніде не помилився? Спойлер Змінено 14 жовтня 2024 користувачем Gitan 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз