Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Монтаж інверторів Victron

Homeowner

Рекомендовані повідомлення

7 хвилин тому, outdoor24 сказав:

їм вдвох там буде жарко

Двері будуть завжди відкриті, тому все ок. Та і споживання мале щоб якось хвилюватись за перегрів.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, volomoto сказал:

Двері будуть завжди відкриті, тому все ок. Та і споживання мале щоб якось хвилюватись за перегрів.

Чому тоді не взяли 48/3000? Чи то типу на "виріст" система?

Щиток побачив, на вихідних з таким мав справу. Наматюкався коли затягував туди декілька кабелів ВВГ, пошкодував що не взяв звичний Хагер Гольф.

2 часа назад, volomoto сказал:

Victron живе ще IT поняттями з 90-х і не розумію що надворі 2024 і є так штука як IoT

Є таке. Якщо не змінять підхід, то кітайці зжеруть. 

А ще релюшки коли починають цокотіти при відновленні мережі, ммм...

Хоча з іншої сторони теж плюс, не треба ніякого дзвоника ставити для сповіщення.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 05.10.2024 в 20:25, vovarpd сказал:

Виграв в німців аукціон

Не ображайтеся, але ну ви і збоченець. Воно хоч і віктрон, але ж 12 років...

• Хаха 1
Посилання на коментар

58 хвилин тому, blacktigra сказав:

Чому тоді не взяли 48/3000? Чи то типу на "виріст" система?

Та різниця в ціні підкупила і всього +8 Вт до холостого ходу. Там вся квартира через інвертор підключена і двоє старших людей живуть, тому хочеться запас по потужності, щоб не було питань а чому воно все виключилось, коли багато всього включилось.

58 хвилин тому, blacktigra сказав:

Є таке. Якщо не змінять підхід, то кітайці зжеруть.

Та, європейським виробникам треба дуже добре оцінювати ринок і налагоджувати зв'язок з реальністю, бо всіх зжере китай. От Фроніус колись сміявся з низьковольних гібридів, а тепер сміються китайці - www.pv-magazine.com/2024/07/18/fronius-to-cut-650-jobs/

Змінено користувачем volomoto
  • Лайк 2
Посилання на коментар

21 минуту назад, volomoto сказал:

Та, європейський виробникам треба дуже добре оцінювати ринок і налагоджувати зв'язок з реальністю

З мого досвіду приблизно в цей самий час погано проаналізували ринок не лише виробники сонячних інверторів. :-)

Посилання на коментар

1 година тому, blacktigra сказав:

Не ображайтеся, але ну ви і збоченець. Воно хоч і віктрон, але ж 12 років...

Так там ще 20+ таких же збоченців торгувалось 😄

Аби робоче.. функціонал же той самий що й у нових.

Посилання на коментар

9 годин тому, volomoto сказав:

Змонтував вчора Multiplus II 48/5000 GX + Pylontech US5000 в родичів в квартирі. Єдине місце, яке було доступне, це шафа біля входу біля електричного щитка. Перед тим як монтувати девелось розвести робочий срач:

Показати вміст

image.thumb.png.eabd154aa80cc5cf16cdcbbd246c22ce.png

Найкраще було б причепити інвертор та акумулятор на стіну, але різати задню стінку шафи не хотілось, тому я використав шафу як несучу конструкцію, але туди додав ще одну несучу конструкцію на монтажних профілях. Кронштейн інвертора висить прямо на профілях, а для акума додав консолі, які підсилюють вже існуючу поличку шафи:

Показати вміст

IMG_1706.thumb.jpeg.9aaf00e44dae5ac73202e23bef7c9206.jpegIMG_1707.thumb.jpeg.cf85927b93bec0d2fd2c83cc31d55351.jpegIMG_1708.thumb.jpeg.b3dbfd17502426ec53c0d6de55117d99.jpegIMG_1709.thumb.jpeg.deab57e9afc2eff1f4641af5caa57bef.jpeg

Фінальний результат:

Показати вміст

IMG_1710.thumb.jpeg.2a440a9ff04425d8edef9d477f26392e.jpeg

Я не купив готового кабелю для з'єднання CAN здорової людини (Pylontech) з каном курця (VE.Can) і забув взяти RJ45 конектори, щоб обжати свій, тому комінукація з БМС не запрацювала і довелось йти через кола пекла (VEConfigure) щоб змінити пороги напруги та струму заряду. Я не хочу повторюватись, але Victron живе ще IT поняттями з 90-х і не розуміє що надворі 2024 і є така штука як IoT.

А які кабелі ви від pylontech до інвертора ставили? Заводські в pylontech 4 AWG (~25мм2), виробник рекомендує 70мм2 і рекомендує 2 такі батареї для того інвертора. Але це мабуть для безпечної роботи враховуючи пік 10квт на пару секунд.

Скоро теж таке ж саме підключати треба і щось підзастряг з тим пілонтеком. наразі його ставим на 48/3000, він там якраз +-. Думали заказати ще один і щось тепер незнаю.

Розрахунок пілонтеків на основі US2000, для US5000 треба ділити на два.
www.victronenergy.com/live/battery_compatibility:pylontech_phantom

image.thumb.png.fa1f4999d23d2ff8bc36abe6fc09b67e.png

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

У віктрона взагалі конячий запас по кабелю. В моєму 48/8000 взагалі 2×50мм² на кожен полюс батареї. Хз як воно в тримач запобіжника стане. Можливо доведеться якусь шину мудрити.

Посилання на коментар

01.10.2024 в 14:09, vitaliy17 сказав:

Ну хз. Я якраз в конфігурації обмежив вхідний струм до 20A по номіналу автомата. Тим не менше автомат при включенні вибивало.
Ну і кз на виході банально визначалося тестером.
От топік на форумі Victron
communityarchive.victronenergy.com/questions/160135/problem-short-circuit-on-a-multiplus-ii-gx-4830003.html

Щойно випробував новий Multiplus 48/1600/20 так само "на столі" як і попередній 48/3000/35. Включив лише AC-IN
Нічого взагалі не вибиває, все нормально програмується з мережі без батареї.

image.png.94487c37195c9223a9f599eae1308db9.pngimage.thumb.png.aecc2d7450a20425997d64b5b0a87562.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

14 годин тому, vovarpd сказав:

А які кабелі ви від pylontech до інвертора ставили? Заводські в pylontech 4 AWG (~25мм2), виробник рекомендує 70мм2 і рекомендує 2 такі батареї для того інвертора. Але це мабуть для безпечної роботи враховуючи пік 10квт на пару секунд.

Зараз там заводські 4AWG і цього достатньо. Там максимум одночасно може працювати духовка та електрочайник, але це короткочасно і заводські кабелі витримають.

Посилання на коментар

3 години тому, volomoto сказав:

Зараз там заводські 4AWG і цього достатньо. Там максимум одночасно може працювати духовка та електрочайник, але це короткочасно і заводські кабелі витримають.

Інвертор дозволяє 9квт в піку. 
БМС в pylontech дозволяє 100A (5квт) пік 2 секунди, далі відрубає. 

Я би в себе хотів того уникнути, так як в офісі точно щось тай увімкнуть, і інвертор лишиться без батареї на повному ходу. Ніби не дуже добре.

Взяти 2 батареї pylontech і потім ще якось їх через шину і два запобіжника з'єднувати з одним товстим кабелем на інвертор то якось забагато клопотів і купа зайвих витрат, такої ємності мені непотрібно.

Вихід бачу хіба в обмеженні потужності інвертора.  Але це треба вмикати ESS асистент (хотів би цього уникнути, так як охота строго заборонити експорт, а з ним воно не дуже строго) і я ще незнаю як воно там обмежує, наскільки строго по часу.

image.png.6c49cc0b122bdffcd0c7d2ffd5c200d5.png

Посилання на коментар

Провів невеликий тест на перевантаження свого колишнього простого інвертора Victron Phoenix 24/800VA (650Вт). 
Біля 5хв тримає навантаження 815+Вт, получається це +25% більше номіналу.  Перезапускається автоматично, але вже після перезапуску це перевантаження значно менше по часу тримається, напевно треба охолонути якийсь час компонентам.

Виглядає так що великі мультіплюси в плані перевантаження мають бути як мінімум не гірше.

На відео шуму додає ще дуйка, і сам телефон, насправді шум досить адекватний. Явно поменше чим мультіплюс 24/1600 в номіналі.

Посилання на коментар

08.10.2024 в 15:10, vovarpd сказав:

Вихід бачу хіба в обмеженні потужності інвертора.  Але це треба вмикати ESS асистент (хотів би цього уникнути, так як охота строго заборонити експорт, а з ним воно не дуже строго) і я ще незнаю як воно там обмежує, наскільки строго по часу.

А чому не дуже строго? Він дуже добре лімітує експорт, а дрібні короткочасні коливання навколо нуля можна ігнорувати, бо це буде максимум кілька кВт*год за місяць.

Посилання на коментар

33 хвилини тому, volomoto сказав:

А чому не дуже строго? Він дуже добре лімітує експорт, а дрібні короткочасні коливання навколо нуля можна ігнорувати, бо це буде максимум кілька кВт*год за місяць.

Ну от я замічаю коли нагрузка дуже різко міняється (типу нагрузки ноль, включили праску, вимкнули праску), то є отой короткочасний на якісь долі секунди експорт (якщо ставити Grid SetPoint повище тоді того нема, але тоді з мережі бере більше, а того недуже хочеться), тобто там відкрито backfeed relay постійно, тоді як без ESS асистента це реле завжди закрито і експорт навіть теоретично неможливий. 

Я за ті кіловати не переживаю, більше переживаю за те що в мене по договору будь-який експорт заборонений і лічильник однонаправлений.  Тобто суто теоретично міркую що за це мене можуть "притягти до відповідальності". 

Плюс в перших мультіплюсах anti-islanding я так розумію (це я не до кінця розумію :)) тільки програмний (Loss of Main detection, тобто є певні ризики), тоді як в Multiplus-2 вже апаратний і розширена сертифікація по країнах. Хоча без сонця в такому випадку наче експорту взагалі неповинно бути, того я ще не випробував, бо ще світло не пропадало, і завжди працює з підмісом.

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

Тільки що, vovarpd сказав:

тобто там відкрито backfeed relay постійно, тоді як без ESS асистента це реле завжди закрито і експорт навіть теоретично неможливий. 

Нема такого як backfeed relay, бо є тільки одне реле байпасу і воно завжди замкнуте якщо є мережа, а інвертор працює в режимі упса. Просто без ESS інвертор не пробує компенсувати потужність, яка споживається навантаженням і вся споживана потужність береться з мережі.

3 хвилини тому, vovarpd сказав:

Я за ті кіловати не переживаю, більше переживаю за те що в мене по договору будь-який експорт заборонений і лічильник однонаправлений. 

Ніхто нічого не буде знати, тому включайте ESS і не хвилюйтесь.

Посилання на коментар

11 хвилин тому, vovarpd сказав:

є отой короткочасний на якісь долі секунди експорт

11 хвилин тому, vovarpd сказав:

Я за ті кіловати не переживаю, більше переживаю за те що в мене по договору будь-який експорт заборонений і лічильник однонаправлений.  Тобто суто теоретично міркую що за це мене можуть "притягти до відповідальності".

Ото інженер з обленерго сидітиме з осцилографом коло вашого лічильника годинами щоб спіймати секундний експорт та вліпити штраф 👹

• Хаха 1
Посилання на коментар

Я в якості backfeed relay використовую автомат на вході інвєнтора, коли сонця достатньо.

Якщо по модному, то я б ще сказав що можна в асистентах налаштувати щоб реле на АСin вимикалося з певних умов. 

Але не буду, бо зараз прийде @volomoto і знов буде казати що щоб переналаштувати віктрон треба шнурок.

Змінено користувачем blacktigra
  • Хаха 1
Посилання на коментар

17 хвилин тому, smotesko сказав:

Ото інженер з обленерго сидітиме з осцилографом коло вашого лічильника годинами щоб спіймати секундний експорт та вліпити штраф 👹

Так зараз розумні лічильники.. Вони навіть запрограмовані вимикати по перевантаженню договірної потужності.  І вміють сигналізувати коли наприклад   магніт прикладати ))  Я ж незнаю що вони ще вміють, от задетектять експорт і ходи доказуй :)

Ну але ок, заспокоїли )))

Посилання на коментар

29 хвилин тому, volomoto сказав:

ому включайте ESS і не хвилюйтесь.

вдома то я увікмнув. А в офісах ще лише планую.

Посилання на коментар

33 минуты назад, smotesko сказал:

Ото інженер з обленерго сидітиме з осцилографом коло вашого лічильника годинами щоб спіймати секундний експорт та вліпити штраф

Дарма глузуєте. Інженери обленерго вони підступні, тільки і чекають щоб тойво. От 100% перевірену інфу людина каже. Знайомий не обмане.

Спойлер

Змінено користувачем blacktigra
  • Хаха 1
Посилання на коментар

5 годин тому, volomoto сказав:

Нема такого як backfeed relay, бо є тільки одне реле байпасу і воно завжди замкнуте якщо є мережа, а інвертор працює в режимі упса

Питання термінології. В мануалі пише backfeed safety relay, ну але суть та сама.
image.png.7689e6fa687428968c3b5389830a40ca.png

Посилання на коментар

35 хвилин тому, vovarpd сказав:

Питання термінології. В мануалі пише backfeed safety relay, ну але суть та сама.

Погано, коли придумують свою термінологію, навіть якщо це великий виробник інверторів як Віктрон. Backfeed Safety Relay дослівно означає, що воно не дозволяє експортувати в мережу, але пропускає з мережі, що є носенсом, бо реле такого робити на може. Всі нормальні називають це просто Grid Relay.

Посилання на коментар

09.10.2024 в 21:32, vovarpd сказав:

image.png.7689e6fa687428968c3b5389830a40ca.png

Цікаво, який номінал DC fuse у цього пристрою Victron Phoenix?

MultiPlus II теж мають DC fuses?

Посилання на коментар

MultiPlus-II 48/5000/70-50 інколи показує якесь від'ємне значення потужності на своєму вбудованому екрані.

Це якесь споживання GX або це експорт в загальну мережу?

Хоча на іншій інсталяції з MultiPlus-II 48/3000/35-32 ніколи не бачив від'ємних значень.

Посилання на коментар

28 хвилин тому, Mr. D сказав:

MultiPlus-II 48/5000/70-50 інколи показує якесь від'ємне значення потужності на своєму вбудованому екрані.

Це якесь споживання GX або це експорт в загальну мережу?

Хоча на іншій інсталяції з MultiPlus-II 48/3000/35-32 ніколи не бачив від'ємних значень.

ESS включене там де є від'ємне?

А там де нема?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...