Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Malcomson ML13 схема включения

Телесистемы

Рекомендовані повідомлення

Дизельный генератор Malcomson ML13-FA1

информации нет в мануале и ничего не нашел в сети

 

 

в генераторе есть система подогрева охлаждающей жидкости при питании от main supply

имеется две силовые клеммы подключения 

тоесть силовое кабельное соединение с щитом АВР работает в прямом или реверсивном режиме , я так понимаю?

 

image.png.cd17f6d245494ce90373610598045425.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Это стандартно, на всех больших дизельных генераторах есть сетевые клеммы "собственные нужды" - от них питаются подогреватель и зарядное аккумулятора. Еще на колодке должны быть четыре клеммы "контроль сети" и четыре клеммы управления контакторами АВР - всего десять жил управления от генератора к щиту АВР. Плюс четыре или пять жил силового кабеля, в зависимости от того, где подключена земля. 
 

HYW20T5-01m.jpg

HYW20T5-02m.jpg

HYW20T5-03m.jpg

Змінено користувачем engeneer
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Все, что нашел - два силовых клеммы и пять сухих контактов управления 

 

и панелька управления у него - алиэкспрессовская hgm6120

Змінено користувачем Телесистемы
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 23.12.2023 в 16:56, engeneer сказал:

на всех больших дизельных генераторах есть сетевые клеммы "собственные нужды" - от них питаются подогреватель и зарядное аккумулятора.

Це так. На великих обов'язково.

В 23.12.2023 в 16:56, engeneer сказал:

Еще на колодке должны быть четыре клеммы "контроль сети" и четыре клеммы управления контакторами АВР - всего десять жил управления от генератора к щиту АВР.

А от це не зовсім так. Все залежить від конкретної модифікації та монтажного виконання панелі керування. Наприклад, всі мої великі машини не мають ніякого керування зовнішнім АВР, оскільки всі АВР встановлені в приміщеннях і працюють автономно. Для них ДГУ це лише один із каналів живлення. Також на моїх немає ніяких "контролів живлення". Цей функціонал зблокований із живленням власних потреб. Зрозуміло, що просунуті та наворочені панелі сучасних машин можуть все, лише каву не варять, і там є простір для творчості, але з метою спрощення підключення та подальшої експлуатації доцільно не навантажувати ДГУ, наприклад, функціоналом АВР. З власного досвіду, це лише ускладнює подальшу експлуатацію, адже і АВР має бути самодостатнім пристроєм, незалежним від зовнішнього керування, і ДГУ не має бути частиною інших зовнішніх логічних схем, це не зручно.

Бувають, до речі, ще модифікації панелей, в яких, крім живлення власних потреб, є контакти (клеми) зовнішнього контролю запуску, тобто, запуск по команді від зовнішнього сухого контакту. Такі машини теж були в роботі, але поступово ми від них відмовились.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, Vladdi сказал:

Все залежить від конкретної модифікації та монтажного виконання панелі керування. Наприклад, всі мої великі машини не мають ніякого керування зовнішнім АВР, оскільки всі АВР встановлені в приміщеннях і працюють автономно. Для них ДГУ це лише один із каналів живлення.

Да, так и есть. На большинстве современных генераторов стоят панели Datacom DKG-309 или более свежие модификации. И там ряд настроек в зависимости от конфигурации системы.
Функции АВР могут быть как внутренними так и внешними, если генератором управляет внешний АВР на два или три ввода (город 1 - город 2 - генератор) то контроль сети, понятно, не нужен. А если управление от мощного ИБП то и контакторы не нужны - выход генератора подключается к ИБП а запуск-остановка происходит сухим контактом по уровню заряда батарей. 
Так что всё от задачи.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...