shusta Опубліковано: 26 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 червня 2024 10 годин тому, МакДо сказав: Чи можливо задіяти три різнонаправлених поля панелей з інвертором Deye 3ф 12кВт у якого 2 мппт? Можна, поля мають бути однакові. підключати бажано через блокуючий діод. Продуктивність трохи впаде, але не суттєво. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 26 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 червня 2024 10 годин тому, МакДо сказав: Питання до знавців. Чи можливо задіяти три різнонаправлених поля панелей з інвертором Deye 3ф 12кВт у якого 2 мппт? Потрібно додатково встановити ще один мппт чи якийсь інший пристрій? Чи потрібен ще один інвертор? поставити комбінацію з 2-3 шт однофазних безшумних 5-6 кВт інверторів і мати 4-6 входів МРРТ 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 26 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 червня 2024 11 часов назад, yur43 сказал: поставити комбінацію з 2-3 шт однофазних безшумних 5-6 кВт інверторів і от я до цього й прийшов... 3 фази нафіг не треба, 1ф 6кВт замало, а от два по 6 кВт - те, що треба. мппт бонусом, але мені двох направлень вистачить 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 15 часов назад, sly сказал: от я до цього й прийшов... 3 фази нафіг не треба, 1ф 6кВт замало, а от два по 6 кВт - те, що треба. мппт бонусом, але мені двох направлень вистачить все вірно, тільки я б почав із одного ) мені шось здається, шо і 6квт вистачить с головою, якшо економно всім користуватись...а від батарей всі економно користуються Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 39 минут назад, sidus сказал: я б почав із одного ) мені шось здається, шо і 6квт вистачить с головою, я й почну з одного. Вже півтора роки на 2 кВт інверторі - так, вистачає майже на все. Але, наприклад, коли дружина включила мікрохвильовку, а в цей час син купається - при запуску насоса інвертор може не витягнути. Чому потрібно два - бо при наявності панелей можна буде користіватись абсолютно всією побутовою технікою 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 6 годин тому, sly сказав: Чому потрібно два - бо при наявності панелей можна буде користіватись абсолютно всією побутовою технікою Припустимо, що 2 однофазних деє коштують більше (на $150), ніж 1 трифазний. При наявності сонця, можна користуватися абсолютно всією технікою в обох варіантах. Вас турбує лише шум, бо ваш маст зробив цей звук ненависним для вас? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 (змінено) 25.06.2024 в 23:44, smotesko сказав: Deye робить mppt контролери? Може у них теж є подібне? Он чоловіче в сусідній темі написав, що Дея виготовляє мікроінвертори. Змінено 27 червня 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 1 час назад, МакДо сказал: Вас турбує лише шум, бо ваш маст зробив цей звук ненависним для вас? проблема шума маста мною вирішена. Але 3ф дейе точно шумить значно більше. Турбує зарядка від генератора. 1 час назад, МакДо сказал: що 2 однофазних деє коштують більше (на $150), ніж 1 трифазний. я розглядаю це як розтермінування. Купив один, потім - другий. Це фінансово краще ніж одразу викласти купу грошей за 3ф. Мене навчили, що гроші зараз коштують більше, ніж гроші потім. До того ж мені потрібні два комплекти. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 1 час назад, МакДо сказал: При наявності сонця, можна користуватися абсолютно всією технікою в обох варіантах. а я про що казав? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 Не збираюсь тут створювати холі-вар. Просто цікаво було почути ваші аргументи, бо ще не замовив собі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 15 минут назад, МакДо сказал: Просто цікаво було почути ваші аргументи, ті ж самі, що озвучував раніше. 1. шум 2. можливість зарядки від 1ф генератора 3. Якщо поступово докупати інвертори, то на старті потрібен бюджет на 2 куе менше (бо 2 будинки) 4. на мою думку, надійніша система - бо якщо один іздохне, є другий. Якщо іздохне 3ф - все, приїхали. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 (змінено) 1 годину тому, sly сказав: 4. на мою думку, надійніша система - бо якщо один іздохне, є другий. Якщо іздохне 3ф - все, приїхали. Вони дохнуть лише від кривих рук? Чи є якісь інші нюанси типу браку інвертору чи інших компонентів станції? Бренд Деє настільки топ оф майнд, що класично порівнюється з мерседесом, але не з майбахом. Імхо. Змінено 27 червня 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 53 хвилини тому, МакДо сказав: Бренд Деє настільки топ ой майнд, що класично порівнюється з мерседесом, але не з майбахом. Імхо А Мерседес не ломается?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 19 хвилин тому, ЯД сказав: А Мерседес не ломается?) Я ж не заперечував тому, що Дея ламається. Я запитав про причини поломки. 😏 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 1 час назад, МакДо сказал: Вони дохнуть лише від кривих рук? будь-яка техніка дохне. Інвертори ще й мають нюанси. Нещодавно дивився відео, де майстер розповідав, в яких випадках інвертор може погоріти... і це штатні ситуації. Окрім того, після весни 22 року я до всього підходжу з точки зору "що я буду робити, якщо навкруги ніхто і нічого не буде працювати, а в мене щось поламається?". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 15 хвилин тому, sly сказав: будь-яка техніка дохне. Інвертори ще й мають нюанси. Нещодавно дивився відео, де майстер розповідав, в яких випадках інвертор може погоріти... і це штатні ситуації. Окрім того, після весни 22 року я до всього підходжу з точки зору "що я буду робити, якщо навкруги ніхто і нічого не буде працювати, а в мене щось поламається?". Зажди можна по старому: завести генератор. 🤣 дуже цікаво, чому в минулий блекаут народ полював за генераторами, а зараз за сонцем. Напевно - еволюція, або ж просто дістало те гіркотіння. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 3 минуты назад, МакДо сказал: дуже цікаво, чому в минулий блекаут народ полював за генераторами угу. Зараз нормальні генератори у категорії "до 50 тис" вигрібли... 4 минуты назад, МакДо сказал: Зажди можна по старому: завести генератор. якщо є чим його заправляти... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 Тільки що, sly сказав: Зараз нормальні генератори у категорії "до 50 тис" вигрібли... Знову? Не моніторив((( 1 хвилину тому, sly сказав: якщо є чим його заправляти... Мені кум ще на початку року привіз 60л солярки по «старих» цінах😂. Тому вже проінвестовано) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 20 минут назад, МакДо сказал: Знову? Не моніторив((( глибоко не копав, але у роздумах, що купувати у офіс у категорії 8-10 кВт, тому око чіплялося... коли дивився хюндаї - все, що до 50 тис та 7 кВт - вигрібли. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 червня 2024 (змінено) 56 хвилин тому, МакДо сказав: Мені кум ще на початку року привіз 60л солярки по «старих» цінах😂. Тому вже проінвестовано Та что такое 60л?) это ну грубо 60часов. В 22 году я намолотил около 250 часов, включая только когда сильно надо. А сейчас вон по 8 часов (а иногда дольше) в день нет электричества. Потому и на батарейки все прыгнули. Особенно в городах и высотках. Хотя как правильно говорит sly, все что ниже 7квт выгребли. Да и гена дешевле инвертора с лифепо Змінено 27 червня 2024 користувачем ЯД 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 28 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2024 18 годин тому, МакДо сказав: Зажди можна по старому: завести генератор. 🤣 дуже цікаво, чому в минулий блекаут народ полював за генераторами, а зараз за сонцем. Напевно - еволюція, або ж просто дістало те гіркотіння. Економіка каже що треба зменшувати операційні витрати. Сонячна енергетіка це воно - вкладаєшся багато, але потім витрат в принципі 0 якщо нічого не зламається. Генератор - вкладаєшся мало, а потім постійно витрачаєш час та гроші щоб привезти паливо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 28 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2024 З двома інверторами та двома полями може бути нюанси взимку - типа 2 поля дають по 300 Вт, але вам треба підключити пристрій на 600. Тобто їх треба буде ставити паралельно на одну фазу і формально будинок перетворюється на однофазний. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 28 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2024 37 минут назад, k-master сказал: 2 поля дають по 300 Вт, але вам треба підключити пристрій на 600 думаю, у грудні-січні буде добре, якщо панелі хоч частково будуть підтримувати заряд батареї між довготривалими відключеннями. На живлення від панелей я не розраховую. У сусіда поле 5 кВт у минулому січні дало аж 170 кВт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 28 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2024 49 минут назад, k-master сказал: вкладаєшся багато, але потім витрат в принципі 0 якщо нічого не зламається. Генератор - вкладаєшся мало, а потім постійно витрачаєш час та гроші як я писав вище, економічна доцільність в цьому також є. А якщо "зараз" грошей на СЕС немає - то взагалі без варіантів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 28 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2024 13 хвилин тому, sly сказав: думаю, у грудні-січні буде добре, якщо панелі хоч частково будуть підтримувати заряд батареї між довготривалими відключеннями. На живлення від панелей я не розраховую. У сусіда поле 5 кВт у минулому січні дало аж 170 кВт. Ото б мені 170кВт прилетіло для базових речей в акумулятор під час страшних блекаутів… Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз