standov Опубліковано: В п'ятницю в 12:02 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:02 (змінено) Підкажіть, після розширення поля з 3.3квт до 5.5 почав бачити трохи дивну ситуацію - потужність поля суттєво більше максимально-теоретичної, струм перевищує струм КЗ панелей по паспорту (20А проти 18 паспортних), всі панелі однакові але з різних партій (рік різниці), це варіант норми чи косяк заміру інвертору? Коли було 3.3 більше 3.2 не бачив, зараз на 5.5 сьогодні було 6.2. Турбує що в інвертора по паспорту максимум по PV 6квт, чи не піде він в захист наприклад (по діапазону напруг все норм)? Змінено В п'ятницю в 12:13 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 12:25 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:25 22 минуты назад, standov сказал: Турбує що в інвертора по паспорту максимум по PV 6квт, чи не піде він в захист наприклад (по діапазону напруг все норм)? У меня на srne по паспорту было 1,4 по панелям 2,2 он лишнее просто отрезал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В п'ятницю в 12:36 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:36 7 минут назад, mib сказал: У меня на srne по паспорту было 1,4 по панелям 2,2 он лишнее просто отрезал мене турбує що сам інвертор 5к, але конкретно по PV чогось 6к, тобто чи не значить це що коли буде 6+к по полю інвертор може піти в захист саме по навантаженню? Я не дуже розумію як працюють ці ліміти і чому вони різні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 12:54 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:54 16 минут назад, standov сказал: мене турбує що сам інвертор 5к, але конкретно по PV чогось 6к, тобто чи не значить це що коли буде 6+к по полю інвертор може піти в захист саме по навантаженню? Я не дуже розумію як працюють ці ліміти і чому вони різні Если провести аналогию с дея то сейчас у меня 12 квт она по пв может 15,6 но по ас 12 И если я правильно понял то утилизировать лишние 3,6 она может в акб Тоесть нагрузка 12 квт + заряд акб 3,6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В п'ятницю в 14:10 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:10 2 години тому, standov сказав: косяк заміру інвертору? Мій 5кВт люкс на скріні показував 7,2кВт сонця, все працює. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 16:14 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:14 4 години тому, standov сказав: Підкажіть, після розширення поля з 3.3квт до 5.5 почав бачити трохи дивну ситуацію - потужність поля суттєво більше максимально-теоретичної, струм перевищує струм КЗ панелей по паспорту (20А проти 18 паспортних), всі панелі однакові але з різних партій (рік різниці), це варіант норми чи косяк заміру інвертору? Коли було 3.3 більше 3.2 не бачив, зараз на 5.5 сьогодні було 6.2. Турбує що в інвертора по паспорту максимум по PV 6квт, чи не піде він в захист наприклад (по діапазону напруг все норм)? Може просто панелі відвантажують с запасом щоб після деградації вкластись в гарантійний термін? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В п'ятницю в 16:18 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:18 (змінено) 6 минут назад, k-master сказал: Може просто панелі відвантажують с запасом щоб після деградації вкластись в гарантійний термін? тіпа як "вам продали более луччій товар!", шот сумніваюся ) ну і перша партія таких саме панелей такого не робила. В мене є ще підозра що нова партія може бути не 550 а 580 модифікація, я наліпку на нових не здогадався подивитися, але монтажник божиться що не, да і навіть 580 не пояснюють +10% на все поле по струму Змінено В п'ятницю в 16:20 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: учора в 05:01 Поділитись Опубліковано: учора в 05:01 12 часов назад, k-master сказал: Може просто панелі відвантажують с запасом щоб після деградації вкластись в гарантійний термін? не факт, просто є декілька варіантів - по перше дросель - курва така що може ШИМом розганяти струм вище КЗ панелі))). По друге - а справка про повірку вимірювача в інверторі є??? По третє - температурні коєфіцієнти треба враховувати теж Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Сьогодні, нарешті, змонтував панелі на схід і захід. Тепер PV1: схід 7380вт та захід 7380вт, PV2: південь 6080вт. Разом 20840вт. Гештальт закрито (але південний фасад просить мікроінвертор та 4 панельки ). Чекаю сонячної погоди, щоб спалити інвертор Не погана генерація в хмарну погоду з дощем. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 1 час назад, МакДо сказал: хід 7380вт та захід 7380вт, PV2: південь 6080вт без півночі це якесь чітерство 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому В 09.05.2025 в 15:54, mib сказал: Если провести аналогию с дея то сейчас у меня 12 квт она по пв может 15,6 но по ас 12 И если я правильно понял то утилизировать лишние 3,6 она может в акб Тоесть нагрузка 12 квт + заряд акб 3,6 Саме так і є... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому В 09.05.2025 в 19:14, k-master сказал: Може просто панелі відвантажують с запасом щоб після деградації вкластись в гарантійний термін? Просто параметри панелей вказані за робочої темп. 45град., зараз доволі прохолодно, а за коригувальні коеф. забувають... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому В 14.04.2025 в 22:46, МакДо сказал: Дякую за пораду. Я планував в той отвір саморізом з нержавійки притискати наконечник… Бо виробник якби натякнув мені, що туди саморіз саме по діаметру отвору) не хочеться на даху на гвинт одягати шайбу/гровер і ото його закручувати притримуючи гайку По мануалам монтажу панелей між клемою заземлення і панеллю ставиться корончаста шайба. через неї забезпечується контакт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому В 24.04.2025 в 21:40, Mykola2024 сказал: П-подібний алюмінієвий між панелями і зетка боковий. В оману вводять слова виробника що рамка панелей розширюється при нагріві і між панелями повинен бути зазор, алеж між панелями прижим , і якщо його поставить в плотну з обох боків без відступу по 1мм то панелі будуть здавлювати його і деформуватиметься рамка, так виходить? Чи мається на увазі варіант коли панелі прикріплені болтами з тильної сторони і між панелями повинен бути зазор. Але ж і металоконструкція на якій панелі теж розширюється , то в теорії вся ця гармошка приблизно однаково розтягується і зжимається, хоча разні метали розширяються по різному. Між панелями зазор це не на стороні кріплення, а між сторонами коли в два ряди панелі. Саме так собі встановлював. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 31 минуту назад, Leader9 сказал: Просто параметри панелей вказані за робочої темп. 45град., зараз доволі прохолодно, а за коригувальні коеф. забувають... Та ніт, офіційна пдфка виробника х-ки пише при +25, зараз воно +- так і є. Проблема тут навіть не в тому що перевищення а в тому шо на тих самих панелях 6 штуках працювало так як очікується, а після додавання 4х таких сам з панелей ствло не так як очікується. Хз чого так. Я розумію що інвертор це не повірений прибор і за великим рахунком нікомц нічого не винен але прям отак щоб 20% (якщо порівнювати з тим як працювали 6 панелей) "похибка", ще і дуууже залежна від потужності, хз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 30 хвилин тому, Leader9 сказав: По мануалам монтажу панелей між клемою заземлення і панеллю ставиться корончаста шайба. через неї забезпечується контакт. Ок. Профіль в моєму випадку теж гальванічно розвʼязаний. Саморіз з нержавійки гарно заходив у отвір та притискав луджений наконечник. Нехай йому грець і воно через деякий час стане не заземленим, як роблять 90% самостійно інсталятори. І щодо мануалу, чому на панелях знак заземлення саме біля отвору Ф4,2мм з позначкою? І де вони бачили болт з шипованою пластиною такого діаметру. І в мануалі вказано, що той отвір не для кріплення панелі. А ще, не рекомендується свердлити нові отвори. То банальна спроба покинути сцену відповідальності, що виглядає як перестраховка від виникнення нещасних випадків) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 44 минуты назад, МакДо сказал: Ок. Профіль в моєму випадку теж гальванічно розвʼязаний. Саморіз з нержавійки гарно заходив у отвір та притискав луджений наконечник. Нехай йому грець і воно через деякий час стане не заземленим, як роблять 90% самостійно інсталятори. І щодо мануалу, чому на панелях знак заземлення саме біля отвору Ф4,2мм з позначкою? І де вони бачили болт з шипованою пластиною такого діаметру. І в мануалі вказано, що той отвір не для кріплення панелі. А ще, не рекомендується свердлити нові отвори. То банальна спроба покинути сцену відповідальності, що виглядає як перестраховка від виникнення нещасних випадків) Я розсвердлив до 5мм і зажав накінечник через корончасту шайбу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 16 хвилин тому, Leader9 сказав: Я розсвердлив до 5мм і зажав накінечник через корончасту шайбу. Це чудово. Але що заважає нержавійочому саморізу, який нарізає різьбу в алюмінію та притискає луджений наконечник до тріску в фрікціоні гвинтокруту, мати добрий контакт для заземлення при розведенні потенціалу бути гіршим, ніж шайба з шипами, які так само можуть втратити провідність через вплив атмосфери? Додатковий бонус? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз