Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вибір глибинного насосу

sly

Рекомендовані повідомлення

13 часов назад, Фрай сказал:

Я так і робив, бо не дуже уявляю як можна виробнику вгадати з довжиною кабеля у комплекті? image.png.c04bda9ac64e5834e84ba413a189f443.png

От собі новий кабель докупив коротшим з розрахунку, що дуже глибоко стоїть насос, а в реалі виявилось, що за кілька років дзеркало стало нижчим і з довжиною прогадав.

До речі, муфту паяв сам, порадив ваш колега, який не міг відірватись мені на заміну насоса, сказав мудрі слова, що якщо ти сам зміг витягнуть його з 30 метрів то сам поставиш без проблем, якщо що, то я по телефону проконсультую.

Дуже йому вдячний і навіть не тільки за добрячу економію

Точно вгадати не можливо, але кожен насос має діапазон роботи, тому +- підібрати можна. Водолей по тому ж принципу кабель вираховує.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

52 минуты назад, Andrew Sh. сказал:

90NDL 3.5/24 це про Нідл.

Бачу, що він працює 5 років в сусіда в умовах високого тиску - не знаю для чого, але в нього 5-6 атм. накручено на реле. І нічого..

Чи правильно я вибрав ширину (3.5" = 8,89 см) для 125 труби? (≈110 мм внутрішній діаметр)

Діаметр насоса-ок.
а насос потрібно підбирати під параметри свердловини.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Цитата

Чи правильно я вибрав ширину (3.5" = 8,89 см) для 125 труби? (≈110 мм внутрішній діаметр)

Правильно, то я не подумав коли поставив трубу 110 і отримав обмежений вибір насосів у 3ʼʼ.

1 година тому, Andrew Sh. сказав:

90NDL 3.5/24 це про Нідл.

Так я в курсі, NDL це скорочено голка, але по потужності дивіться самі по паспорту своєї свердловини і власним потребам.

Зазвичай великий тиск ставлять коли є вимоги обладнання по очищенню води, від 2.8кг/см.

тому я собі мусив встановити 2.8/4.5, але поставив редуктор тиску на вхід у сам будинок з тиском 3, мені вистачає.

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар

24 хвилини тому, дімич сказав:

Діаметр насоса-ок.
а насос потрібно підбирати під параметри свердловини.

Ну як я рахував... взяв заявлений в паспорті динамічний рівень - 65 м, додав  на горизонтальну магістраль по саду (реально це 25-35м) і +30м для тиску, вийшло 100м.

Бажана продуктивність - 2,2 к.м. (заявлений дебіт 3 к.м, але краще відніму 25%).

Screenshot_4.png

Якщо допустити, що я забагато додав для тиску (+30м), то продуктивність буде доходити до 3 к.м., що не критично.

Змінено користувачем Andrew Sh.
Посилання на коментар

5 хвилин тому, Andrew Sh. сказав:

Ну як я рахував... взяв заявлений в паспорті динамічний рівень - 65 м, додав  на горизонтальну магістраль по саду (реально це 25м) і +30м для тиску, вийшло 100м.

Бажана продуктивність - 2,2 к.м. (заявлений дебіт 3 к.м, але краще відніму 25%).

Screenshot_4.png

Якщо допустити, що я забагато додав для тиску (+30м), то продуктивність буде доходити до 3 к.м., що не критично.

Це краще, ніж він на розриві. В мене Полтава 38 м, 15 метрів по землі. Брав Водолій 60/90. Хоча можна було й слабший. Насос до речі невбиваємий. 14 років майже. 

Посилання на коментар

5 хвилин тому, МаТраС сказав:

Це краще, ніж він на розриві. В мене Полтава 38 м, 15 метрів по землі. Брав Водолій 60/90. Хоча можна було й слабший. Насос до речі невбиваємий. 14 років майже. 

В мене в криниці Водолій, але ж всі кажуть "вже не той, не той".

Посилання на коментар

6 хвилин тому, МаТраС сказав:

Це краще, ніж він на розриві.

що значить "на розриві"?

Змінено користувачем Andrew Sh.
Посилання на коментар

16 хвилин тому, Andrew Sh. сказав:

В мене в криниці Водолій, але ж всі кажуть "вже не той, не той".

У мене ще стара школа) колись втомилися з хлопцями і я провтикав вимкнути. Годин 12 він херачив куба по 3 , вранці маленьке озеро на городі. А він все херачить і херачить)) Ну і груша порвалась, а в мене часу не було її міняти. То він довгенько так дьоргався кожні 5 секунд.не один тиждень. .

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Andrew Sh. сказав:

що значить "на розриві"?

Це коли потужності не вистачає, а штовхати треба високой далеко

• Лайк 1
Посилання на коментар

Після 2 днів пошуку Водолєй повернувся в список вибору.

Дорожчий, але з кабелем. Ну і коли я купував для криниці в 2015 теж вже писали "не той", але от працює... І ремонтопридатні на відміну від китайців.

Всі кажуть, які в них хороші Водолєї, чого раптом вже "не ті"?

Розглядається БЦПЭ 0,5-100У.  Дорожчий але з кабелем.

Ну і 4 дюйми - це впритик для 110 мм внутрішнього діаметру труби.

Що думаєте?

Посилання на коментар

А що ми маєм думати?

Вам жити, не нам, якщо гроші є беріть Голку, якщо важкувато для бюджету беріть Водолій, встановіть і не заморачуйтесь,

велика різниця у ціні також має значення.

Посилання на коментар

11 годин тому, Фрай сказав:

гроші є беріть Голку, якщо важкувато для бюджету беріть Водолій

Чекайте, водолій 15 тис, голка 9 (+ кабель ≈2000).

Не розумію чому нідл такий рідкісний і в нас і в інших країнах немає.

Посилання на коментар

1 година тому, Andrew Sh. сказав:

Чекайте, водолій 15 тис, голка 9 (+ кабель ≈2000).

Нічого собі! Коли я купував то було навпаки.

Мова за насоси однакові за параметрами?

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

16 часов назад, Andrew Sh. сказал:

Після 2 днів пошуку Водолєй повернувся в список вибору.

Дорожчий, але з кабелем. Ну і коли я купував для криниці в 2015 теж вже писали "не той", але от працює... І ремонтопридатні на відміну від китайців.

Всі кажуть, які в них хороші Водолєї, чого раптом вже "не ті"?

Розглядається БЦПЭ 0,5-100У.  Дорожчий але з кабелем.

Ну і 4 дюйми - це впритик для 110 мм внутрішнього діаметру труби.

Що думаєте?

водолей 2кВт, а враховуючи реалії, я б думав ще про пускові токи для резервного живлення.
водолей удешевлює деякі елементи. так він дешевий в ремонті. ми для прокачки свіжих свердловин, використовуємо водолеї, бо вони дешево і швидко ремонтуються, але для себе вдома я б поставив щось з китайських (Донджин, Нідл)
нідл-краще по якості буде, однозначно.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 годин тому, Фрай сказав:

Нічого собі! Коли я купував то було навпаки.

Мова за насоси однакові за параметрами?

Зі схожими характеристиками Водолєй 0,5-100У буде на 4-5 к. грн дорожчий за нідл 90NDL 3.5/21.

При цьому Водолєй 2 кВт, а цей Нідл 1,1 кВт. Але допускаю, що китайці як занижають кіловати, так і завищують продуктивність)

Посилання на коментар

5 годин тому, Andrew Sh. сказав:

При цьому Водолєй 2 кВт, а цей Нідл 1,1 кВт.

Це ні про що не говорить!

У мене була Голка 80 2.5/27-1 на 1.1кВт, на заміну взяв 2.5/24 на 0.75кВт і різниці абсолютно не відчув, зате для генератора проблем немає.

У Нідла пусковий струм набагато менший ніж у Водолія, більша кількість безпечних включень на годину, але я маю досвід лише з трьох насосів Нідл і одного харківського БЦНу на 1.5 квт, який гена запустити не міг, а Дімич фахово займається насосами та свердловинами, у нього власних напрацювань достатньо, до його поради варто прислухатись.

Посилання на коментар

18 годин тому, Andrew Sh. сказав:

При цьому Водолєй 2 кВт, а цей Нідл 1,1 кВт.

Як можуть буди схожі характеристики, коли потужність відрізняється в 2 рази?

Шось тут не те

Посилання на коментар

15.02.2025 в 20:56, Фрай сказав:

не дуже уявляю як можна виробнику вгадати з довжиною кабеля у комплекті? image.png.c04bda9ac64e5834e84ba413a189f443.png

От вам і підтвердження

Цитата

Dr.Yura сказав: в насосів для сердловин Водолій пусковий конденсатор на дроті біля вилки, довжина до самого насоосу 60-63метри, це так з заводу кабель 4 жили.

Цитата

Dr.Yura сказав: Поки на гарантії розбирати коробочку з конденсатором чи різати кабель після коробки неможна, знімають з гарантії, на моє питання як я маю заживити насос якщо є оголовок на трубі з отвором для кабелю , сказали що відрізати вилку і то все помістити в трубу.

От вам і ще одна засада! image.gif.60ac3ebd68e6b2bb7b7b0ea819bf9daa.gif

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Фрай сказал:

От вам і підтвердження

От вам і ще одна засада! image.gif.60ac3ebd68e6b2bb7b7b0ea819bf9daa.gif

по Водолею вже давно є рішення з розрізним оголовком, але всеодно гарантійний сервіс Водолея-це проблемна історія, оскільки ви свій насос віддаєте на сервіс, він там 2-3 дні мінімум оглядається, в критичних випадках його відправляють в Харків, тобто без насоса ви тривалий період часу, і всеодно на заводі знайдуть вашу вину і по гарантії відмовлять. Тому ніхто з тією гарантією не морочиться, відразу завезли, зробили за 1,5-2тис.грн і в той же день опустили і качаєте.

Посилання на коментар

35 хвилин тому, дімич сказав:

по Водолею вже давно є рішення з розрізним оголовком, але всеодно гарантійний сервіс Водолея-це проблемна історія, оскільки ви свій насос віддаєте на сервіс, він там 2-3 дні мінімум оглядається, в критичних випадках його відправляють в Харків, тобто без насоса ви тривалий період часу, і всеодно на заводі знайдуть вашу вину і по гарантії відмовлять. Тому ніхто з тією гарантією не морочиться, відразу завезли, зробили за 1,5-2тис.грн і в той же день опустили і качаєте.

Ага, ви привезли і так прямо вам зробили втой же чи на наступний день) запаску треба мати якусь

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар

15 часов назад, МаТраС сказал:

Ага, ви привезли і так прямо вам зробили втой же чи на наступний день) запаску треба мати якусь

місця треба знати)))

Посилання на коментар

7 хвилин тому, дімич сказав:

місця треба знати)))

Адреса,явки,пароли)) дасте?

Посилання на коментар

В 21.02.2025 в 09:08, МаТраС сказал:

Адреса,явки,пароли)) дасте?

офіційний на борщагівці, на складі-магазині Водолей Антарс В, але там треба підхід.
оперативно і не офіційний сервіс не рекламую, лише на своїх об"єктах пропонуємо як альтернативу, щоб потім до нас не було притензій, в разі якихось рекламацій (хоча користуємось послугами майстра дуже давно і він колись був офіційним представником Промелектро).

• Дякую 1
Посилання на коментар

21 годину тому, дімич сказав:

офіційний на борщагівці, на складі-магазині Водолей Антарс В, але там треба підхід.
оперативно і не офіційний сервіс не рекламую, лише на своїх об"єктах пропонуємо як альтернативу, щоб потім до нас не було притензій, в разі якихось рекламацій (хоча користуємось послугами майстра дуже давно і він колись був офіційним представником Промелектро).

А, то я в них і купував. Вони прямо на трасі знаходяться 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...