МаТраС Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого Накаркав я.) Крякнув мій Водолій. Спочатку пів дня не працював.потім 3 дні працював. Тепер не вмикається взагалі. Ремонтувати не буду. Таке питання. В мене дебет свердловини впав. Треба щось малопотужне, бо не встигає набиратись при поливі. але щоб 40 метрів по вертикалі тягнуло і 20 по горизонту. Це реальна задача?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 56 минут назад, МаТраС сказал: Накаркав я.) Крякнув мій Водолій. Спочатку пів дня не працював.потім 3 дні працював. Тепер не вмикається взагалі. Ремонтувати не буду. Таке питання. В мене дебет свердловини впав. Треба щось малопотужне, бо не встигає набиратись при поливі. але щоб 40 метрів по вертикалі тягнуло і 20 по горизонту. Це реальна задача?) ну, потрібні реальні цифри, бо по запиту "малопутужне"-це складно підібрати. дебіт потрібно знати, щоб підбирати насос, а так на око-то так і качатиме) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 1 година тому, МаТраС сказав: Накаркав я.) Крякнув мій Водолій. Спочатку пів дня не працював.потім 3 дні працював. Тепер не вмикається взагалі. Ремонтувати не буду. Таке питання. В мене дебет свердловини впав. Треба щось малопотужне, бо не встигає набиратись при поливі. але щоб 40 метрів по вертикалі тягнуло і 20 по горизонту. Це реальна задача?) Не знаю чи правильно, але в сусіда насос Водолій 1,2 щось там...діам труби 40мм. З глибини 25-27 м напряму качає 5м3 год, але кілька секунд потім тягне повітря, поставив крани перед автоматикою не кульові а звичайні, відрегулював на подачу 1,2 м3/год. То все ок вже кілька років, минулого року то замінили автоматику і поставив гідроакумулятор 50 чи 80 л Мабуть таке зажимання протоку води погано впливає на насос , але варіантів інших не було, мій шнековий качав 1м3 год, треба було більше. Поспрту свердловини після робіт не отримав, прокачувавали спочатку моїм насос шнековим. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 7 хвилин тому, дімич сказав: ну, потрібні реальні цифри, бо по запиту "малопутужне"-це складно підібрати. дебіт потрібно знати, щоб підбирати насос, а так на око-то так і качатиме) Для будинку вистачає. А от коли поливав, то літрів 70 і потім хапав повітря. Набиралися швидко ,але така ситуація. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 6 хвилин тому, Dr.Yura сказав: Не знаю чи правильно, але в сусіда насос Водолій 1,2 щось там...діам труби 40мм. З глибини 25-27 м напряму качає 5м3 год, але кілька секунд потім тягне повітря, поставив крани перед автоматикою не кульові а звичайні, відрегулював на подачу 1,2 м3/год. То все ок вже кілька років, минулого року то замінили автоматику і поставив гідроакумулятор 50 чи 80 л Мабуть таке зажимання протоку води погано впливає на насос , але варіантів інших не було, мій шнековий качав 1м3 год, треба було більше. Поспрту свердловини після робіт не отримав, прокачувавали спочатку моїм насос шнековим. Теж варік, бо думаю навряд чи такий насос існує. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 3 хвилини тому, МаТраС сказав: Теж варік, бо думаю навряд чи такий насос існує. Ставив ось такі 2 шт. Постараюсь знайти фото змонтованого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 24 хвилини тому, Dr.Yura сказав: Ставив ось такі 2 шт. Постараюсь знайти фото змонтованого. Я вже думав їх не роблять)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 16 часов назад, МаТраС сказал: Теж варік, бо думаю навряд чи такий насос існує. вам дешево, чи правильно? якщо дешево-то на око) якщо +- правильно, то брати насос (найняти бригаду, взяти в оренду) і цим насосом перепрокачати до дна свердловину і виміряти реальні параметри. по результату підібрати насос. це суттєво дорожче. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 42 хвилини тому, дімич сказав: вам дешево, чи правильно? якщо дешево-то на око) якщо +- правильно, то брати насос (найняти бригаду, взяти в оренду) і цим насосом перепрокачати до дна свердловину і виміряти реальні параметри. по результату підібрати насос. це суттєво дорожче. Да на око, бо параметри всі є. У водолея 3 -3,6 в годину. Якщо він вибирає 70-80 літрів і починає хапати повітря, то що там вже прокачувати?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2 часа назад, МаТраС сказал: Да на око, бо параметри всі є. У водолея 3 -3,6 в годину. Якщо він вибирає 70-80 літрів і починає хапати повітря, то що там вже прокачувати?) якщо ви знаєте, що робити, то для чого запитували? питання риторичне... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 58 хвилин тому, дімич сказав: якщо ви знаєте, що робити, то для чого запитували? питання риторичне... Питання взагалі було одне. Чи існує таке чудо,щоб подавало 40+20 м з якюсь мінімальною продуктивністью. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 5 хвилин тому, МаТраС сказав: Питання взагалі було одне. Чи існує таке чудо,щоб подавало 40+20 м з якюсь мінімальною продуктивністью. насос типу "малиш" так яка мінімальна продуктивність має бути? ось таку табичку знайшов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого (змінено) 3 години тому, Dr.Yura сказав: насос типу "малиш" Категорично не можна сунути у скважину насоси мембранного типу. хіба що за пару раз води набрати і то. Змінено 24 лютого користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 7 хвилин тому, Фрай сказав: Категорично не можна сунути у скважину насоси мембранного типу. хіба що зараз води набрати і то. я в курсі що неможна, замулить і т.д... в колодязі теж неможна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2 години тому, Dr.Yura сказав: насос типу "малиш" так яка мінімальна продуктивність має бути? ось таку табичку знайшов Да ну Юр)) вібраційний?) Це вже було...,як тимчасовий для буд робіт. Колотило там так, що піска на дні кожного відра по жмені))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 38 хвилин тому, МаТраС сказав: Да ну Юр)) вібраційний?) Це вже було...,як тимчасовий для буд робіт. Колотило там так, що піска на дні кожного відра по жмені))) Я взагалі то пожартував про вібраційний насос в свердловину Ти ж написав про насос з мінімальною продуктивністю, ось і цей для жарту я написав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого 26 хвилин тому, Dr.Yura сказав: Я взагалі то пожартував про вібраційний насос в свердловину Ти ж написав про насос з мінімальною продуктивністю, ось і цей для жарту я написав. Коротше, все таки кран нашого дитинства)ще там одну процедуру заїзжав наш форумчанин пропонував наче свабірування,але не факт, що краще стане ... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 16 часов назад, МаТраС сказал: Питання взагалі було одне. Чи існує таке чудо,щоб подавало 40+20 м з якюсь мінімальною продуктивністью. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 4 години тому, дімич сказав: Дякую. А що це за насоси. Немає випадково там ще таблички з тиском.? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 3 минуты назад, МаТраС сказал: Дякую. А що це за насоси. Немає випадково там ще таблички з тиском.? яким тиском? тиск ви вносите у суму загального необхідного напору. насоси Донджин/ Акватика-заводський Китай, норм якості. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AleksZm Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого В 23.02.2025 в 19:31, МаТраС сказал: Накаркав я.) Крякнув мій Водолій. Спочатку пів дня не працював.потім 3 дні працював. Тепер не вмикається взагалі. Ремонтувати не буду. Таке питання. В мене дебет свердловини впав. Треба щось малопотужне, бо не встигає набиратись при поливі. але щоб 40 метрів по вертикалі тягнуло і 20 по горизонту. Це реальна задача?) Піде? Насос свердловинний з підв, стійк, до піску 2,5″ OPTIMA 2,5SDm1,5/18 0,25 кВт 48м + пульт+кабель 15м geyser.com.ua/nasos-skvazhynnyi-s-povust-k-pesku-25-optima-25sdm15-18-025-kvt-48m-pultkabel-15m/ Якщо дуже слабкий, дивимось цей же, тількі з потужністью 0,35кВт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AleksZm Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого Оптіма, гарний кітай. Встановили чимало, працюють вже 5+ років. Питань не має. Плюс реле switchmatic 2 для захисту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого 46 хвилин тому, AleksZm сказав: Оптіма, гарний кітай. Встановили чимало, працюють вже 5+ років. Питань не має. Плюс реле switchmatic 2 для захисту. чи коректно відпрацьовує це реле по сухому ходу? в описі знайшов "захист від сухого ходу (за амперами)" дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AleksZm Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого 1 час назад, Dr.Yura сказал: чи коректно відпрацьовує це реле по сухому ходу? в описі знайшов "захист від сухого ходу (за амперами)" дякую. Коректно. Виставляється мінімальний тиск при якому спрацює та час в секундах, скількі буде працювати при мінімальному тиску. Ще є перезапуск, через деякій час. Є аналогічне Оптіма, воно дешевше але часто глючить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2 години тому, AleksZm сказав: Коректно. Виставляється мінімальний тиск при якому спрацює та час в секундах, скількі буде працювати при мінімальному тиску. Ще є перезапуск, через деякій час. Є аналогічне Оптіма, воно дешевше але часто глючить. зрозуміло, дякую. я встановлював ось типу таке, не памятаю виробника ну перше вийшло з ладу тріснуло всередині, бо був мороз і вся система замерзла. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз