дімич Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого 13 часов назад, Фрай сказал: Я так і робив, бо не дуже уявляю як можна виробнику вгадати з довжиною кабеля у комплекті? От собі новий кабель докупив коротшим з розрахунку, що дуже глибоко стоїть насос, а в реалі виявилось, що за кілька років дзеркало стало нижчим і з довжиною прогадав. До речі, муфту паяв сам, порадив ваш колега, який не міг відірватись мені на заміну насоса, сказав мудрі слова, що якщо ти сам зміг витягнуть його з 30 метрів то сам поставиш без проблем, якщо що, то я по телефону проконсультую. Дуже йому вдячний і навіть не тільки за добрячу економію Точно вгадати не можливо, але кожен насос має діапазон роботи, тому +- підібрати можна. Водолей по тому ж принципу кабель вираховує. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого 12 часов назад, МаТраС сказал: Гарантія не злітає? ні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого 52 минуты назад, Andrew Sh. сказал: 90NDL 3.5/24 це про Нідл. Бачу, що він працює 5 років в сусіда в умовах високого тиску - не знаю для чого, але в нього 5-6 атм. накручено на реле. І нічого.. Чи правильно я вибрав ширину (3.5" = 8,89 см) для 125 труби? (≈110 мм внутрішній діаметр) Діаметр насоса-ок. а насос потрібно підбирати під параметри свердловини. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого (змінено) Цитата Чи правильно я вибрав ширину (3.5" = 8,89 см) для 125 труби? (≈110 мм внутрішній діаметр) Правильно, то я не подумав коли поставив трубу 110 і отримав обмежений вибір насосів у 3ʼʼ. 1 година тому, Andrew Sh. сказав: 90NDL 3.5/24 це про Нідл. Так я в курсі, NDL це скорочено голка, але по потужності дивіться самі по паспорту своєї свердловини і власним потребам. Зазвичай великий тиск ставлять коли є вимоги обладнання по очищенню води, від 2.8кг/см. тому я собі мусив встановити 2.8/4.5, але поставив редуктор тиску на вхід у сам будинок з тиском 3, мені вистачає. Змінено 16 лютого користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrew Sh. Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого (змінено) 24 хвилини тому, дімич сказав: Діаметр насоса-ок. а насос потрібно підбирати під параметри свердловини. Ну як я рахував... взяв заявлений в паспорті динамічний рівень - 65 м, додав 5м на горизонтальну магістраль по саду (реально це 25-35м) і +30м для тиску, вийшло 100м. Бажана продуктивність - 2,2 к.м. (заявлений дебіт 3 к.м, але краще відніму 25%). Якщо допустити, що я забагато додав для тиску (+30м), то продуктивність буде доходити до 3 к.м., що не критично. Змінено 16 лютого користувачем Andrew Sh. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого 5 хвилин тому, Andrew Sh. сказав: Ну як я рахував... взяв заявлений в паспорті динамічний рівень - 65 м, додав 5м на горизонтальну магістраль по саду (реально це 25м) і +30м для тиску, вийшло 100м. Бажана продуктивність - 2,2 к.м. (заявлений дебіт 3 к.м, але краще відніму 25%). Якщо допустити, що я забагато додав для тиску (+30м), то продуктивність буде доходити до 3 к.м., що не критично. Це краще, ніж він на розриві. В мене Полтава 38 м, 15 метрів по землі. Брав Водолій 60/90. Хоча можна було й слабший. Насос до речі невбиваємий. 14 років майже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrew Sh. Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого 5 хвилин тому, МаТраС сказав: Це краще, ніж він на розриві. В мене Полтава 38 м, 15 метрів по землі. Брав Водолій 60/90. Хоча можна було й слабший. Насос до речі невбиваємий. 14 років майже. В мене в криниці Водолій, але ж всі кажуть "вже не той, не той". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrew Sh. Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого (змінено) 6 хвилин тому, МаТраС сказав: Це краще, ніж він на розриві. що значить "на розриві"? Змінено 16 лютого користувачем Andrew Sh. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого (змінено) 16 хвилин тому, Andrew Sh. сказав: В мене в криниці Водолій, але ж всі кажуть "вже не той, не той". У мене ще стара школа) колись втомилися з хлопцями і я провтикав вимкнути. Годин 12 він херачив куба по 3 , вранці маленьке озеро на городі. А він все херачить і херачить)) Ну і груша порвалась, а в мене часу не було її міняти. То він довгенько так дьоргався кожні 5 секунд.не один тиждень. . Змінено 16 лютого користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого 3 хвилини тому, Andrew Sh. сказав: що значить "на розриві"? Це коли потужності не вистачає, а штовхати треба високой далеко 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrew Sh. Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого Після 2 днів пошуку Водолєй повернувся в список вибору. Дорожчий, але з кабелем. Ну і коли я купував для криниці в 2015 теж вже писали "не той", але от працює... І ремонтопридатні на відміну від китайців. Всі кажуть, які в них хороші Водолєї, чого раптом вже "не ті"? Розглядається БЦПЭ 0,5-100У. Дорожчий але з кабелем. Ну і 4 дюйми - це впритик для 110 мм внутрішнього діаметру труби. Що думаєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого А що ми маєм думати? Вам жити, не нам, якщо гроші є беріть Голку, якщо важкувато для бюджету беріть Водолій, встановіть і не заморачуйтесь, велика різниця у ціні також має значення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrew Sh. Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 11 годин тому, Фрай сказав: гроші є беріть Голку, якщо важкувато для бюджету беріть Водолій Чекайте, водолій 15 тис, голка 9 (+ кабель ≈2000). Не розумію чому нідл такий рідкісний і в нас і в інших країнах немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого (змінено) 1 година тому, Andrew Sh. сказав: Чекайте, водолій 15 тис, голка 9 (+ кабель ≈2000). Нічого собі! Коли я купував то було навпаки. Мова за насоси однакові за параметрами? Змінено 18 лютого користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 16 часов назад, Andrew Sh. сказал: Після 2 днів пошуку Водолєй повернувся в список вибору. Дорожчий, але з кабелем. Ну і коли я купував для криниці в 2015 теж вже писали "не той", але от працює... І ремонтопридатні на відміну від китайців. Всі кажуть, які в них хороші Водолєї, чого раптом вже "не ті"? Розглядається БЦПЭ 0,5-100У. Дорожчий але з кабелем. Ну і 4 дюйми - це впритик для 110 мм внутрішнього діаметру труби. Що думаєте? водолей 2кВт, а враховуючи реалії, я б думав ще про пускові токи для резервного живлення. водолей удешевлює деякі елементи. так він дешевий в ремонті. ми для прокачки свіжих свердловин, використовуємо водолеї, бо вони дешево і швидко ремонтуються, але для себе вдома я б поставив щось з китайських (Донджин, Нідл) нідл-краще по якості буде, однозначно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrew Sh. Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 6 годин тому, Фрай сказав: Нічого собі! Коли я купував то було навпаки. Мова за насоси однакові за параметрами? Зі схожими характеристиками Водолєй 0,5-100У буде на 4-5 к. грн дорожчий за нідл 90NDL 3.5/21. При цьому Водолєй 2 кВт, а цей Нідл 1,1 кВт. Але допускаю, що китайці як занижають кіловати, так і завищують продуктивність) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 5 годин тому, Andrew Sh. сказав: При цьому Водолєй 2 кВт, а цей Нідл 1,1 кВт. Це ні про що не говорить! У мене була Голка 80 2.5/27-1 на 1.1кВт, на заміну взяв 2.5/24 на 0.75кВт і різниці абсолютно не відчув, зате для генератора проблем немає. У Нідла пусковий струм набагато менший ніж у Водолія, більша кількість безпечних включень на годину, але я маю досвід лише з трьох насосів Нідл і одного харківського БЦНу на 1.5 квт, який гена запустити не міг, а Дімич фахово займається насосами та свердловинами, у нього власних напрацювань достатньо, до його поради варто прислухатись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
maksym Опубліковано: 19 лютого Поділитись Опубліковано: 19 лютого 18 годин тому, Andrew Sh. сказав: При цьому Водолєй 2 кВт, а цей Нідл 1,1 кВт. Як можуть буди схожі характеристики, коли потужність відрізняється в 2 рази? Шось тут не те Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого 15.02.2025 в 20:56, Фрай сказав: не дуже уявляю як можна виробнику вгадати з довжиною кабеля у комплекті? От вам і підтвердження Цитата Dr.Yura сказав: в насосів для сердловин Водолій пусковий конденсатор на дроті біля вилки, довжина до самого насоосу 60-63метри, це так з заводу кабель 4 жили. Цитата Dr.Yura сказав: Поки на гарантії розбирати коробочку з конденсатором чи різати кабель після коробки неможна, знімають з гарантії, на моє питання як я маю заживити насос якщо є оголовок на трубі з отвором для кабелю , сказали що відрізати вилку і то все помістити в трубу. От вам і ще одна засада! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого 2 часа назад, Фрай сказал: От вам і підтвердження От вам і ще одна засада! по Водолею вже давно є рішення з розрізним оголовком, але всеодно гарантійний сервіс Водолея-це проблемна історія, оскільки ви свій насос віддаєте на сервіс, він там 2-3 дні мінімум оглядається, в критичних випадках його відправляють в Харків, тобто без насоса ви тривалий період часу, і всеодно на заводі знайдуть вашу вину і по гарантії відмовлять. Тому ніхто з тією гарантією не морочиться, відразу завезли, зробили за 1,5-2тис.грн і в той же день опустили і качаєте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого (змінено) 35 хвилин тому, дімич сказав: по Водолею вже давно є рішення з розрізним оголовком, але всеодно гарантійний сервіс Водолея-це проблемна історія, оскільки ви свій насос віддаєте на сервіс, він там 2-3 дні мінімум оглядається, в критичних випадках його відправляють в Харків, тобто без насоса ви тривалий період часу, і всеодно на заводі знайдуть вашу вину і по гарантії відмовлять. Тому ніхто з тією гарантією не морочиться, відразу завезли, зробили за 1,5-2тис.грн і в той же день опустили і качаєте. Ага, ви привезли і так прямо вам зробили втой же чи на наступний день) запаску треба мати якусь Змінено 20 лютого користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 15 часов назад, МаТраС сказал: Ага, ви привезли і так прямо вам зробили втой же чи на наступний день) запаску треба мати якусь місця треба знати))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 7 хвилин тому, дімич сказав: місця треба знати))) Адреса,явки,пароли)) дасте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
дімич Опубліковано: 22 лютого Поділитись Опубліковано: 22 лютого В 21.02.2025 в 09:08, МаТраС сказал: Адреса,явки,пароли)) дасте? офіційний на борщагівці, на складі-магазині Водолей Антарс В, але там треба підхід. оперативно і не офіційний сервіс не рекламую, лише на своїх об"єктах пропонуємо як альтернативу, щоб потім до нас не було притензій, в разі якихось рекламацій (хоча користуємось послугами майстра дуже давно і він колись був офіційним представником Промелектро). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 21 годину тому, дімич сказав: офіційний на борщагівці, на складі-магазині Водолей Антарс В, але там треба підхід. оперативно і не офіційний сервіс не рекламую, лише на своїх об"єктах пропонуємо як альтернативу, щоб потім до нас не було притензій, в разі якихось рекламацій (хоча користуємось послугами майстра дуже давно і він колись був офіційним представником Промелектро). А, то я в них і купував. Вони прямо на трасі знаходяться Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз