gaset Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 Добрий день, Підкажіть, будь ласка, по такому питанню. Якщо немає діфавтомата, але є ПЗВ та триполюсний автомат (трифазна мережа), то я ж можу замість діфавтомата поставити ПЗВ плюс цей триполюснтй автомат? Якщо так, то чи має значення посладовність? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 (змінено) 7 часов назад, gaset сказал: Добрий день, Підкажіть, будь ласка, по такому питанню. Якщо немає діфавтомата, але є ПЗВ та триполюсний автомат (трифазна мережа), то я ж можу замість діфавтомата поставити ПЗВ плюс цей триполюснтй автомат? Якщо так, то чи має значення посладовність? да , можете , последовательность не принципиальна . номинал УЗО должен быть не ниже номинала автомата Змінено 16 червня 2024 користувачем igorrius 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gaset Опубліковано: 17 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 11 часов назад, igorrius сказал: да , можете , последовательность не принципиальна . номинал УЗО должен быть не ниже номинала автомата Дякую! Ще таке питання. На вулиці є щитова на декілька будинків. Там стоять лічильники і автомати на кожний будинок. Воно все на 32А. Ввідний автомат в будинку можна ставити 32А? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 17 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 Так, на 32. Можна і не автомат, а рубильник. Автомат вже є на вулиці. Щоправда, у Хагера рубильник коштує стільки ж як аналогічний автомат. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 17 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 4 години тому, gaset сказав: Дякую! Ще таке питання. На вулиці є щитова на декілька будинків. Там стоять лічильники і автомати на кожний будинок. Воно все на 32А. Ввідний автомат в будинку можна ставити 32А? Автомат ставиться відповідно до перетину кабеля котрий йде після автомата. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gaset Опубліковано: 17 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 Всім дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня (змінено) Не знайшов більш схожої теми, напишу тут. Не для фахівців) Отже, надумав зробити окремий щиток з автоматами на резервний електрокотел опалення, бойлер та електродухову шафу. Питання було в тому, щоб встановити перемикач з мережі на інвертор у сонячні дні для бойлера та шафи, але з вибором пріорітету Перемикач купив ЕТІ, переплатив бо брав їх колись по 680грн, а вони зараз по 450грн, але курс тоді 26 і зараз 42 )) встановив все, наче ок як раптом згадав, що він хоч і схожий на автомат та його функції не виконує. Це такий собі рубильник який не має теплового й електромагнітного розчіплювача, що захищає від струмів короткого замикання й перевантажень Тож сьогодні додам ще один автомат, а хто ще був не в курсі майте це на увазі. Змінено 22 січня користувачем Фрай 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 23 часа назад, Фрай сказал: Це такий собі рубильник Геморой не можливо придбати. Його треба заробити. Вважаю, що Вам це вдалось на 100%. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня (змінено) Чи не могли б ви розкрити тему «геморою на 100%»? я не соромлюсь своєї необізнаності у цій галузі і хочу знати чим саме ризикую? Змінено 23 січня користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 2 часа назад, Фрай сказал: хочу знати чим саме ризикую Лише тим, що за наявності досить багатьох варіантів автоматизації рішення резервування живлення, впровадження схем, які потребують постійного ручного втручання лише створює додаткові складнощі. Я особисто вважаю, що сьогодні будь-яке технічне рішення, особливо в галузі електрики та енергетики, яке при експлуатації постійно потребує якихось фізичних дій від власника, є неправильним. Сьогодні правильний проект - це рішення за принципом "встановив - підключив - забув". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня Отже, ваш «гіморой» це не про якість перемикача? Фух, відлягло від серця! Пізно зрозумів, що той ЕТІ не є автоматом і тому перелякався, що він ще й може стати проблемою у задуманій мною схемі. 16 хвилин тому, Vladdi сказав: Сьогодні правильний проект - це рішення за принципом "встановив - підключив - забув". Не заперечую, це зручно, це було б правильним рішенням, але лише при певних умовах коли ваш резерв з хорошим запасом. А навіщо мені така самостійність перемикання якщо при слабкому резерві і відсутності «сонця» на небі мій ДБЖ швидко розрядиться в нуль? Тому і залишив колись бойлер і резервний котел на окремій розетці “use only mains power”, а духовка то взагалі окрема тема. ( (тепер при роботі на ньому можу сам вирішувати, що мені додати при потребі, а що ні.) От на цей щиток з 3-ма автоматами, ЕТІ, дифреле-автомат, кабелі, наконечники, короба та інше пішло десь близько 5 тис грн, робота моя ) На ваш прикид яку приблизно суму мав би вкласти на те саме, щоб потім жити без «геморою»? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня Тут складно щось конкретне радити, бо у кожного є первий набір побажань та принципових вподобань. До того ж багато чого залежить від того, як вже побудовані системи (система опалення, резервування електрики, гаряче та холодне водопостачання, наявність різних кухонних приладів, тощо). Якщо мова іде про те, щоб у надзвичайній ситуації скористатись бойлером, пічкою та електрокотлом, то рішення щодо їх ручного короткочасного підключення в умовах очевидної недостатності ємності резерву батарей, можливо, й не найгірше. Але саме наведений перелік електроприладів то є чітко останній, який не рекомендовано резервувати, адже ці прилади дуже ефективно та швидко пожирають накопичену енергію. Їхнє резервування від батарей то дуже ризикована справа, адже в умовах, коли невідомо, наскільки часу потрібно забезпечити резерв, витрачати батарею на електроплитку, електрокотел та бойлер в умовах відсутності достатньої потужності сонячних батарей то справа ризикована. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня Отож, тому і зробив таку модель перемикання при необхідності. Ніхто не радив, до чого сам додумався те й втулив. Але як приємно коли свого часу купив хоч якісь приспособи для обтискання і нема проблем. заодно побачив рівень проФФі коли розібрав щиток СЕС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 24 січня Поділитись Опубліковано: 24 січня (змінено) 22.01.2025 в 11:35, Фрай сказав: Не знайшов більш схожої теми, напишу тут. Не для фахівців) Отже, надумав зробити окремий щиток з автоматами на резервний електрокотел опалення, бойлер та електродухову шафу. Питання було в тому, щоб встановити перемикач з мережі на інвертор у сонячні дні для бойлера та шафи, але з вибором пріорітету Перемикач купив ЕТІ, переплатив бо брав їх колись по 680грн, а вони зараз по 450грн, але курс тоді 26 і зараз 42 )) встановив все, наче ок як раптом згадав, що він хоч і схожий на автомат та його функції не виконує. Це такий собі рубильник який не має теплового й електромагнітного розчіплювача, що захищає від струмів короткого замикання й перевантажень Тож сьогодні додам ще один автомат, а хто ще був не в курсі майте це на увазі. У цього пристрою є цікава особливість. Перемикання слід робити тільки тоді, коли споживачі за цим пристроєм вимкненні, тобто ці пристрої для комутування різних вхідних ліній розділяються на дві категорії - 1) ті, які можливо перемикати під навантаженням; 2) та ті, які ні (не слід перемикати під навантаженням). Разів сто на цьому форму про це, мабуть, вже писали. ) Думаю, саме цей SSQ225 працює тільки у разі перемикання без навантаження. Змінено 24 січня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 24 січня Поділитись Опубліковано: 24 січня Дякую, я це передбачив і поставив після нього котел і духовку на автомати, а бойлер на диф-реле чи диф-автомат, не знаю як правильно. так, трохи заморочився, але це кращий варіант ніж тикати з розетки в розетку і дружині буде легше самій розібратись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз