Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Автомат і ПЗВ

gaset

Рекомендовані повідомлення

Добрий день,

Підкажіть, будь ласка, по такому питанню. Якщо немає діфавтомата, але є ПЗВ та триполюсний автомат (трифазна мережа), то я ж можу замість діфавтомата поставити ПЗВ плюс цей триполюснтй автомат? Якщо так, то чи має значення посладовність?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 часов назад, gaset сказал:

Добрий день,

Підкажіть, будь ласка, по такому питанню. Якщо немає діфавтомата, але є ПЗВ та триполюсний автомат (трифазна мережа), то я ж можу замість діфавтомата поставити ПЗВ плюс цей триполюснтй автомат? Якщо так, то чи має значення посладовність?

да , можете , последовательность не принципиальна  .

номинал УЗО должен быть не ниже номинала автомата

Змінено користувачем igorrius
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

11 часов назад, igorrius сказал:

да , можете , последовательность не принципиальна  .

номинал УЗО должен быть не ниже номинала автомата

Дякую!

Ще таке питання. На вулиці є щитова на декілька будинків. Там стоять лічильники і автомати на кожний будинок. Воно все на 32А. Ввідний автомат в будинку можна ставити 32А?

Посилання на коментар

Так, на 32. Можна і не автомат, а рубильник. Автомат вже є на вулиці. Щоправда, у Хагера рубильник коштує стільки ж як аналогічний автомат. 

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

4 години тому, gaset сказав:

Дякую!

Ще таке питання. На вулиці є щитова на декілька будинків. Там стоять лічильники і автомати на кожний будинок. Воно все на 32А. Ввідний автомат в будинку можна ставити 32А?

Автомат ставиться відповідно до перетину кабеля котрий йде після автомата. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 7 місяців потому...

Не знайшов більш схожої теми, напишу тут. Не для фахівців)

Отже, надумав зробити окремий щиток з автоматами на резервний електрокотел опалення, бойлер та електродухову шафу.

Питання було в тому, щоб встановити перемикач з мережі на інвертор у сонячні дні для бойлера та шафи, але з вибором пріорітету

Перемикач купив ЕТІ, переплатив бо брав їх колись по 680грн, а вони зараз по 450грн, але курс тоді 26 і зараз 42 ))

IMG_8831.thumb.jpeg.e15391e71d010e02ce4c30bf2b58db1b.jpeg

встановив все, наче ок як раптом згадав, що він хоч і схожий на автомат та його функції не виконує.

Це такий собі рубильник який не має теплового й електромагнітного розчіплювача, що захищає від струмів короткого замикання й перевантажень

Тож сьогодні додам ще один автомат, а хто ще був не в курсі майте це на увазі.

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

23 часа назад, Фрай сказал:

Це такий собі рубильник

Геморой не можливо придбати. Його треба заробити. Вважаю, що Вам це вдалось на 100%. :) 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Чи не могли б ви розкрити тему «геморою на 100%»?

я не соромлюсь своєї необізнаності у цій галузі і хочу знати чим саме ризикую?

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

2 часа назад, Фрай сказал:

хочу знати чим саме ризикую

Лише тим, що за наявності досить багатьох варіантів автоматизації рішення резервування живлення, впровадження схем, які потребують постійного ручного втручання лише створює додаткові складнощі. Я особисто вважаю, що сьогодні будь-яке технічне рішення, особливо в галузі електрики та енергетики, яке при експлуатації постійно потребує якихось фізичних дій від власника, є неправильним. Сьогодні правильний проект - це рішення за принципом "встановив - підключив - забув". 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Отже, ваш «гіморой» це не про якість перемикача? Фух, відлягло від серця!

Пізно зрозумів, що той ЕТІ не є автоматом і тому перелякався, що він ще й може стати проблемою у задуманій мною схемі.

16 хвилин тому, Vladdi сказав:

Сьогодні правильний проект - це рішення за принципом "встановив - підключив - забув". 

Не заперечую, це зручно, це було б правильним рішенням, але лише при певних умовах коли ваш резерв з хорошим запасом.

А навіщо мені така самостійність перемикання якщо при слабкому резерві і відсутності «сонця» на небі мій ДБЖ швидко розрядиться в нуль?

Тому і залишив колись бойлер і резервний котел на окремій розетці “use only mains power”, а духовка то взагалі окрема тема. (
(тепер при роботі на ньому можу сам вирішувати, що мені додати при потребі, а що ні.)

От на цей щиток з 3-ма автоматами, ЕТІ, дифреле-автомат, кабелі, наконечники, короба та інше пішло десь близько 5 тис грн, робота моя )

На ваш прикид яку приблизно суму мав би вкласти на те саме, щоб потім жити без «геморою»?

Посилання на коментар

Тут складно щось конкретне радити, бо у кожного є первий набір побажань та принципових вподобань. До того ж багато чого залежить від того, як вже побудовані системи (система опалення, резервування електрики, гаряче та холодне водопостачання, наявність різних кухонних приладів, тощо).

Якщо мова іде про те, щоб у надзвичайній ситуації скористатись бойлером, пічкою та електрокотлом, то рішення щодо їх ручного короткочасного підключення в умовах очевидної недостатності ємності резерву батарей, можливо, й не найгірше. Але саме наведений перелік електроприладів то є чітко останній, який не рекомендовано резервувати, адже ці прилади дуже ефективно та швидко пожирають накопичену енергію. Їхнє резервування від батарей то дуже ризикована справа, адже в умовах, коли невідомо, наскільки часу потрібно забезпечити резерв, витрачати батарею на електроплитку, електрокотел та бойлер в умовах відсутності достатньої потужності сонячних батарей то справа ризикована. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Отож, тому і зробив таку модель перемикання при необхідності.

Ніхто не радив, до чого сам додумався те й втулив.

Але як приємно коли свого часу купив хоч якісь приспособи для обтискання і нема проблем.

заодно побачив рівень проФФі коли розібрав щиток СЕС. :pozor:

Посилання на коментар

22.01.2025 в 11:35, Фрай сказав:

Не знайшов більш схожої теми, напишу тут. Не для фахівців)

Отже, надумав зробити окремий щиток з автоматами на резервний електрокотел опалення, бойлер та електродухову шафу.

Питання було в тому, щоб встановити перемикач з мережі на інвертор у сонячні дні для бойлера та шафи, але з вибором пріорітету

Перемикач купив ЕТІ, переплатив бо брав їх колись по 680грн, а вони зараз по 450грн, але курс тоді 26 і зараз 42 ))

IMG_8831.thumb.jpeg.e15391e71d010e02ce4c30bf2b58db1b.jpeg

встановив все, наче ок як раптом згадав, що він хоч і схожий на автомат та його функції не виконує.

Це такий собі рубильник який не має теплового й електромагнітного розчіплювача, що захищає від струмів короткого замикання й перевантажень

Тож сьогодні додам ще один автомат, а хто ще був не в курсі майте це на увазі.

У цього пристрою є цікава особливість.

Перемикання слід робити тільки тоді, коли споживачі за цим пристроєм вимкненні, тобто ці пристрої для комутування різних вхідних ліній розділяються на дві категорії - 1) ті, які можливо перемикати під навантаженням; 2) та ті, які ні (не слід перемикати під навантаженням). Разів сто на цьому форму про це, мабуть, вже писали. )

Думаю, саме цей SSQ225 працює тільки у разі перемикання без навантаження.

Змінено користувачем Mr. D
Посилання на коментар

Дякую, я це передбачив і поставив після нього котел і духовку на автомати, а бойлер на диф-реле чи диф-автомат, не знаю як правильно.

так, трохи заморочився, але це кращий варіант ніж тикати з розетки в розетку і дружині буде легше самій розібратись.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...