Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Електромобілі-2.

irina1969

Автівку якої торгової марки Ви придбали б  

40 користувачів проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

можна взагалі умовно-безкоштовно, якщо зарядитися від сонця за вихідні на 80-100 кВт і тиждень розряджати :)

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, MaxS сказал:

можна взагалі умовно-безкоштовно, якщо зарядитися від сонця

Ну я еще понимаю заряжаться "на работе", когда за электрику платит кто то другой, но... Зарядка от солнца условно-бесплатная это надо в юмор. Или уже начали раздавать солнечные панели, аккумуляторы и инверторы бесплатно?

С 1 кВт установленной мощности за год получаем 1 000 кВт*ч. Стоимость оборудования порядка $1 000. Срок службы оборудования берем 10 лет. То есть за это время мы получим 10 000 кВт*ч.  То есть 10 центов за кВт*ч. или 4,30 грн на сегодня. Если я ошибся в цифрах, прошу поправить...

При том, что необходимо вначале вложить эту  $1 000, а возвращаться будет по капле (да и то при идеальных условиях если за время эксплуатации не пришлось что то менять/ремонтировать), тогда как за сетевую электроэнергию вначале потребляешь, а на следующий месяц оплачиваешь.

Кстати, авто с батарейкой на 80-100 кВт жрет 20-30 кВт на сотню, в отличии от мелких, с небольшой батареей.

Посилання на коментар

54 хвилини тому, MaxS сказав:

прикольно їздити в центр Києва і назад на авто вагою 3 тн з "масажами, саунами і мінігольфом" по 40 грн на круг при ціні маршрутки тільки до метро в одну сторону 60 грн :)

Я ж правильно зрозумів: ви його не для зекономити на маршрутках купляли? :)
Розкажіть про враження: ходова, керованість, як проходить ями/рейки, на якій гумі катаєте.
Бо я бачу в нас ці авто на досить низькій гумі. Воно то кросівоє, але якось по наших дорогах ...
Чи то я просто не звик через ями та рейки переповзати)

• Лайк 1
Посилання на коментар

32 хвилини тому, DmiVady сказав:

Я ж правильно зрозумів: ви його не для зекономити на маршрутках купляли? :)
Розкажіть про враження: ходова, керованість, як проходить ями/рейки, на якій гумі катаєте.
Бо я бачу в нас ці авто на досить низькій гумі. Воно то кросівоє, але якось по наших дорогах ...
Чи то я просто не звик через ями та рейки переповзати)

ямки на пневмі особливо не відчуваються. Але в кого пружини теж не жаліються. Доїхати  до міста 15 км ще той квест зараз - але тут всі в однакових умовах. Замість 15 хв - 40 зараз, поки не підлатають. За гуму звичайно стрьомно на 21 му діаметрі, треба качати 3+ атмсфери на такі ями. на зиму взяв Vredestein - гарна заміна Мішці чи  Бріджам - дуже задоволений. По цій дупі що була проблем не виникало. По керованості поки рано казати, але наче не напрягає.  Машина в основному в "комфорті" або "сніг" їздила.  Спорт майже не використовував.

Глюків якими лякають, 3 тьфу, не ловив. Хіба що під ребом годинник і Waze чудять, але то ніщо.

В -23- -25 навіть питаня не було на чому їхати - електрика, бенз чи дизель. Однозначно електричка. Хіба що витрати до 30-32 кВт на 100 км зростали. 

Змінено користувачем MaxS
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

33 хвилини тому, patamu сказав:

Кстати, авто с батарейкой на 80-100 кВт жрет 20-30 кВт на сотню, в отличии от мелких, с небольшой батареей.

ну так вона б на ДВС жрала б 15+ літрів з такою вагою. А з хоча б наближеною динамікою - то всі 25-30 +

Посилання на коментар

1 хвилину тому, patamu сказав:

А какая разница? Я привел цифры прикидочного расчета "бесплатности". Если вы нашли там ошибку - поправьте. 

Я рад что у вас не возникло желания исправить мои прикидочные расчеты. Или мне тоже начать рассказывать что тариф на электроотопление - это только на отопление, а освещение дома, приготовление пищи, холодильники, стиралки, посудомойки то все бесплатно?

велика різниця. Якщо енергохаб (СЕС, АКБ, генератор і т.д.) закладається для комфорту під час енергетичного колапсу, то його вартість умовно ніяк не впливає на користування насосом, освітленням, електрочайником і електромобілем.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Оскільки тема тут більше про флуд, я дозволю собі пост не зовсім про авто, а про флешбеки)

У мене головне хобі з дитинства (і було до повномасштабного; зараз на паузі, бо не на часі) це “вода”: моторні човни, риболовля тощо.
І от пригадую наш тематичний форум…

Трошки лікнепу. Сучасний риболовний човен “для душі”, нашпигований електронікою, для заможного рибака це 20–30 грошей і більше. Двигуни 70–150+ коней. Використання разів 20 - 50 за сезон :pardon:

Сидять такі собі дядьки в темі. Обговорюють, як їхні човни проходять хвилю, зручно чи ні рибалити, як кайфонули у вихідні. Ті, хто придивляється до купівлі, ставлять питання та отримують відповіді. Бо дядьки люблять свої іграшки й своє хобі та готові про те говорити багато і змістовно.

Потім заходить якесь чудо. Єдиний плавзасіб: “гондон” + двигун на 2 сили. Реальні човни й мотори бачив тільки на картинках в журналах з рекламними статтями та в оглядах на ютубі від таких же теоретиків або менеджерів з продажу.
І починається: "Ямаха" економніша за "Меркурі", "Powerboat" дешевше за "Finval" ...
Чи воно цікаво тим дядькам? Та вони іноді двигун під човен підбирають за кольором ковпака :lol:)))
І тема про хобі, кайф від життя, нюанси експлуатації та корисні поради перетворюється на треш, де міряють літр економії тощо ...

Отакі флешбеки :pozor: 

• Лайк 1
Посилання на коментар

itc.ua/ua/novini/kytajskyj-bronovyk-elektrokar-byd-atto-3-vytrymav-vluchannya-rakety-v-yerusalymi/

Китайський броньовик: Електрокар BYD Atto 3 витримав влучання ракети в Єрусалимі

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

‼️Я вже писала, що посилання без пояснень в цій групі штраф і видалення....так, в цій темі такі правила‼️

• Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

Мав проблему з лампою SOS в шкоді, писав тут раніше. Ще десь з листопада після оновлення прошивки по всій Європі пішла біда з тим SOS на Enyaq.
Так як гарантія у мене 5 років європейська, машина з Норвегії, то рішив поїхати до дилера у Львові це питання якось вирішувати. За пару днів до кінця гарантії нарешті зібрався )))
В нас воно так собі, але в Європі ТО з тим нюансом не пройдеш.

Питання було вирішено досить оперативно, і повністю безкоштовно. 

Але спочатку склалось враження що ентузіазму рішати гарантійні випадки з такими машинами в них немає :) Можливо враження хибне, бо зрештою все вирішили чітко і навіть нагадувати не прийшлось про своє існування :)

Тобто тепер на 100% переконався що гарантія на європейські Шкоди в нас нормально працює, і 5 років гарантії це таки вік - це важливо.
Це тішить що працює, бо на батарею гарантія 8 років або 160к - і ще хто його знає як воно буде.

Розказав і показав до і після тут.
https://www.youtube.com/watch?v=2MJXq0Z-4Dg

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 3
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
09.04.2026 в 19:27, hause сказав:

Знову про ліпіздрічкі з 04:50   :

від хейтера електричок не отримаеш обективної аналітичної інформації.  

• Хаха 1
Посилання на коментар

пару днів назад їздив в Київ зі Львова і назад за один день.
В 5 ранку виїхав.
В 23 вечора приїхав додому.
В Києві провів декілька годин (включно з пробочками і роз'їздами)

Особо не економив.
Заправлявся на швидких по дорозі (Молодаво біля Рівне, Звягель, Окко після Житомира, в Києві біля вікторії гарденс на Луговій, там заодно ашан)
Назад знову в Звягелі трохи і в Гощі (непоганий там хаб).

Температура на вулиці від +5. до 10 вдень і до +1-2 на зворотній дорозі, короче зимно, дощ, сніг, сильний вітер, клімат працював (а це десь кіловат на годину).

Середній розхід 20квт на 100. Но їхав 70 населені, і 120-130 поза ними.

По грошах 3800 грн на швидких (CCS DC), і ще 200 грн вдома по нічному.  Тобто грубо 4 грн кілометр.

Все ще дешевше чим дизель/бензин скожого розміру (наприклад Skoda Kodiaq) на дистанції 1120 км.

По часу зарядки зайняли десь 2 години на всій дистанції, звичайно на бензині було б трошки швидше, але не так вже й принципово, враховуючи що бажано в такій дорозі трошки і розім'ятися, кави, хотдога з'їсти, всяко вже не робот.  

Таких поїздок в році загалом дуже мало, а решта часу то кілометр обходиться десь 40 копійок, зимою 60-70.

короткий відосик про поїздку (любительський, на телефон час від часу щось знімав, прошу строго не судити 😄 , але після кожної зарядки додав скрін з ціною, переважно 20-22 грн швидкісні)
https://www.youtube.com/watch?v=fWj89YsSW30

додав посилання на відеозвіт
  • Лайк 4
Посилання на коментар

Давно не їздили на далекі відстані, останній раз ще до НГ було, тому завжди хватало домашніх зарядок. Зараз глянув платні швидкісні, здивувало що велика вилка по ціні на різних операторах, від 20грн до 30грн за квт... хтось підняв на пару гривень, а хтось на 50-60%...

Порахував по середньому 25грн х 20квт для Айді ( на Ніро або Коні 14-15квт, суттєво менше витрачають) = 500грн / 93грн ДТ на ОККО = 5,3л на сотку, а це реальний розхід дизельного авто приблизного класу як Айді 4 по трасі. Виходить зараз електричка на трасі по затратам десь дорівнює дизелю ( безинка думаю буде дорожче), по часу програє +/- годину, при зарядках в будинку разів в 10 дешевша.

Посилання на коментар

3 години тому, vovarpd сказав:

пару днів назад їздив в Київ зі Львова і назад за один день.
В 5 ранку виїхав.
В 23 вечора приїхав додому.
В Києві провів декілька годин (включно з пробочками і роз'їздами)

Особо не економив.
Заправлявся на швидких по дорозі (Молодаво біля Рівне, Звягель, Окко після Житомира, в Києві біля вікторії гарденс на Луговій, там заодно ашан)
Назад знову в Звягелі трохи і в Гощі (непоганий там хаб).

Температура на вулиці від +5. до 10 вдень і до +1-2 на зворотній дорозі, короче зимно, дощ, сніг, сильний вітер, клімат працював (а це десь кіловат на годину).

Середній розхід 20квт на 100. Но їхав 70 населені, і 120-130 поза ними.

По грошах 3800 грн на швидких (CCS DC), і ще 200 грн вдома по нічному.  Тобто грубо 4 грн кілометр.

Все ще дешевше чим дизель/бензин скожого розміру (наприклад Skoda Kodiaq) на дистанції 1120 км.

По часу зарядки зайняли десь 2 години на всій дистанції, звичайно на бензині було б трошки швидше, але не так вже й принципово, враховуючи що бажано в такій дорозі трошки і розім'ятися, кави, хотдога з'їсти, всяко вже не робот.  

Таких поїздок в році загалом дуже мало, а решта часу то кілометр обходиться десь 40 копійок, зимою 60-70.

короткий відосик про поїздку (любительський, на телефон час від часу щось знімав, прошу строго не судити 😄 , але після кожної зарядки додав скрін з ціною, переважно 20-22 грн швидкісні)
https://www.youtube.com/watch?v=fWj89YsSW30

проматав швиденько  відео. мені здалося , що занадто низький розхід для таких умов і такого авто.  те що помітив на відео, на дисплеї кліматична установка вимкнена в положення OFF. мало того  закритий доступ  повітря ззовні... тільки в кінці поіздки включений на 18С. цікаво з кліматом скільки було б...  

• Хаха 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

проматав швиденько  відео. мені здалося , що занадто низький розхід для таких умов і такого авто.  те що помітив на відео, на дисплеї кліматична установка вимкнена в положення OFF. мало того  закритий доступ  повітря ззовні... тільки в кінці поіздки включений на 18С. цікаво з кліматом скільки було б...  

клімат точно вимкнений був зі Львова до Молодаво (перші 180км). Спочатку думав економити але трохи змерзли і далі я плюнув на ту економію. Можливо десь місцями і вимикав якщо паркувався на зарядку,( і можливо від Житомира до Звягеля бо пропустив зарядку і можливо там на 40км я його вимкнув і якраз в кадр попало), і напевно десь біля Києва ближча обіду я вимкнув бо стало на вулиці сонце і +10 і не було потреби, але при +5 це вже все запотіває , холодно і просто неможливо без кліми їхати. 

В Хорватію і назад середній минулого року вийшов 16.8 но це вся дорога по Угорщині і Хорватії завжди з кондюком і повна машина людей. І дуже велика частка автобанів де 90 просто встидно їхати, та і 110 теж.

Клімат в кінці як заїхав в гараж добре видно що їсть 1.4квт (youtu.be/fWj89YsSW30?t=1640 , 27.20). я його вимикаю і падає до 0.3. Грубо 1квт на годину, якщо їхати зі швидкістю 100 км то получається додає 1квт до розходу.
Клімат був +20, але потім на зворотній дорозі трохи збавив до +18, бо 20 то було щось зажарко, щоб часом не заснути краще чуть прохолодніше.

image.thumb.png.794a728ccaae1b1b317fc5f1adb753cc.pngimage.thumb.png.8782c064e729c6558db686e973d6cfde.png 

Посилання на коментар

Також от замітив нюанси в Україні. Коли повітряна тривога то зарядка по розкладу збивається так як глушать GPS, і в мене таймзона стає в Лімі, Перу :)

Написав баг репорт на Шкоду.
Пройшло декілька тижнів, вони його напевно проаналізували і от дали мені відповідь. Погодились з аргументами і напевно будуть це трохи виправляти. Розумію що ринок України для них явно не в пріоритеті, а в Європі поки що проблем з  повітряними тривогами немає, но все ж відреагували і то тішить що з європейськими виробниками є якийсь зворотній зв'язок через групу в фейсбуці і розуміння.

image.thumb.png.417cf1896d2ffe900ae1636b080de2c2.png

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...