Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Home Assistant Накопичення досвіду

mib

Рекомендовані повідомлення

21 минуту назад, ЯД сказал:

не нашел как 2фа повесить

якщо мова про двухфакторку на веб то погугліть клаудфларовський же сервіс zerotrust (Cloudflare Zero Trust | Authenticate Users Everywhere | Fast & secure remote browsing | Cloudflare) - за його допомогою можна прикрутити авторізацію на ваш веб за допомогою гугля.

Beeline s12 pro

штука непогана, рішеня правильне ) Ще популярністю користуються HP/lenovo неттопи на ноутбучних процах, їх сотнями на вторічке продають. Інколи буває потреба кулер поміняти а так брендова техніка за 100 баксів в розмірах банки пива зі споживанням ультрапорт ноутбука, в дуже некіслих конфігах бувають.
www.olx.ua/uk/elektronika/kompyutery-i-komplektuyuschie/q-hp-elitedesk-800-g3-usff/?currency=UAH (тисячі їх)

проксмокс

ну тепер час грати по дорослому, три неттопа в High Availability кластер, ceph ) щоб то було непотопляємо

Змінено користувачем standov
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, ЯД сказал:

Поставил проксмокс

возможно будет полезно tteck.github.io/Proxmox/

1 час назад, ЯД сказал:

Первое - так система не 64 бит

странно у меня макбук тоже был 32 но я без проблем поставил haos

Посилання на коментар

2 часа назад, ЯД сказал:

Пришел в итоге к Beeline s12 pro, у которого потребление до 10Вт, 16Гб ОЗУ и стоимость не высокая. Нашел в тырнетах в состоянии легкого бу (пара царапок) с витрины за 7к грн.

я в итоге на подобном только с Алишки soyo n100 16\512 поставил ХА, медиа сервер с плески качалками и слезинками за сериалами, туда же nextcloud, как бы это смешно не звучало с него же перенес винду 11 в ВМ и активировал ее же ключиком, ну и добавляю убираю что то постоянно ради поиграться

но вот беда с adguard все работало, поменял роутер и ему что то он совсем не нравится, как только указываю его в качестве днс на нем сеть отваливается даже шлюз не пингуется

Посилання на коментар

27 хвилин тому, mib сказав:

странно у меня макбук тоже был 32 но я без проблем поставил haos

Хз, мне даже после установки в ха постоянно всплывало, что надо обновить питон на 3.12 вроде, который уже 64. Да и максимум 24.3, на сколько помню, после нее вообще нет сапорта 32 бит

Конечно можно было накостылять) или погуглить, но я не хотел тратить слишком много времени на это.

Плюс для ХАОС надо UEFI, которого в том древнем буке нет (я ставил дебиан, пакеты руками и кор ХА, и то пару пакетов норм не становились)

Но в основном повлияло потребление нетбуком и необходимость в допах типа того же mqtt брокера. А все лепить в одну кучу - не люблю такого. 

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Только что, ЯД сказал:

Хз, мне даже после установки в ха постоянно всплывало, что надо обновить питон на 3.12 вроде, который уже 64. Да и максимум 24.3, на сколько помню, после нее вообще нет сапорта 32 бит

ну я могу и путать что то

1 минуту назад, ЯД сказал:

Но в основном повлияло потребление нетбуком и необходимость в допах типа того же mqtt брокера. А все лепить в одну кучу - не люблю такого. 

мой с выключенным монитором ел 18 ватт, сейчас soyo ест от 20 до 30 но на нем и крутится куча всего, и еще 3 винта внешних от 6 до 12 ватт каждый, но в среднем все вместе ест 40

единственно уже памяти хочется больше 16 маловато, в среднем занято 12-13 но опять таки я из него решил получить все и сразу

• Лайк 1
Посилання на коментар

В мене HA працює на "домашньому" серваку, але... не місце йому там, та й зігбі-донгл з його місця розташування погано працює. 
в хазяйстві "валяється" asus chromebox cn62 CPU:  i7-5500U / ОЗУ: 4 / SSD: 16
Вчора погрався, HA Os туди встало с пів-пінка. Але чи буде воно працювати на таких параметрах без апгрейда? 

Посилання на коментар

55 хвилин тому, sapozhnik сказав:

CPU:  i7-5500U / ОЗУ: 4 / SSD: 16

Подивітся параметри тих же raspberry pi, на яких поголовно ставлять НА, вони точно слабші. В мене пробний варіант працював на допотопному ноуті з одноядерним Sempron 3100 (здається), 2 ГБ оперативки і якийсь там HDD 😁 Якісь оновлення і тд проходили досить довго, але якщо не чіпати, то працював більш-менш нормально. Правда там і девайсів/автоматизацій не було багато, тільки для "погратися".

Посилання на коментар

59 минут назад, TaurosRMK сказал:

Подивітся параметри тих же raspberry pi, на яких поголовно ставлять НА, вони точно слабші. В мене пробний варіант працював на допотопному ноуті з одноядерним Sempron 3100 (здається), 2 ГБ оперативки і якийсь там HDD 😁 Якісь оновлення і тд проходили досить довго, але якщо не чіпати, то працював більш-менш нормально. Правда там і девайсів/автоматизацій не було багато, тільки для "погратися".

я давно не цікавлюсь компами і працюю на тому, "що дадуть" тому мені важко порівнювати поточні характеристики приладів. В данному конфігі мене більше засмучує об'єм SSD - чи не замало йому? Чи не вижре він її за тиждень?

Насправді, теж в основному для "погратися", тобто зараз там інвертор, пара вайфай розеток, 3-4 зігбі-вимикачі, пара з-реле, пилосос "сам присмоктався", камери (наче теж самі захотіли, хоча зберігається все на ДВР)

Посилання на коментар

1 час назад, sapozhnik сказал:

чи не замало йому? Чи не вижре він її за тиждень?

там скоріше проблема не розмірі а в тому що це скоріш за все шось типу emmc, і коли по почнете на нього активно писати чимость типу influx то це буде дуже боляче і помре швидко.

Посилання на коментар

1 час назад, standov сказал:

emmc

Не знаю, що таке emmc, но скоріш за все це не воно

Фотка SSD-накопичувач Transcend MTS400I 16ГБ M.2 2242

Спойлер

image.thumb.png.7f259f1120a0f43ed6b2f81b1529b181.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

не воно да. 

15 минут назад, sapozhnik сказал:

е знаю, що таке emmc

це коли в ультрапортах дешевих, замість змінного ссд розпаюють на платі чіп памяті стандарту emmc, вони зазвичай характерних міліздріческих розмірів 8/16/32, тому я і подумав що може бути воно

www.kingston.com/ru/embedded/emmc-embedded-flash

Посилання на коментар

А підкажіть що корисного можна прив'язати до НА чи серверу в цілому? В якості сервера виступає міні ПК на N100 / RAM 8Gb / SSD M2 256 GB, встановлена HAOS, додані всі наявні розумні пристрої (їх поки що зовсім небагато) і контролер вентиляції на ESP32. Фактично НА використовується лише як інтерфейс для взаємодії з пристроями, декілька простих автоматизацій для освітлення і на тому все.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, sapozhnik сказал:

В данному конфігі мене більше засмучує об'єм SSD - чи не замало йому? Чи не вижре він її за тиждень?

У меня сейчас примерно столько и съело, выделено 32 гб и 4 гб памяти, из основного что ест это бекапы храню за 10 дней это примерно 6 гб, в базу пишу последних 5 дней размер примерно 1,5 гб

У меня чуть больше 1000 сенсоров, но больше всего пишет инвертор и бмс, надо бы лишнее исключить

В целом на первое время 16 гб хватит если не хранить много бекапов и за базой следить

30 минут назад, TaurosRMK сказал:

А підкажіть що корисного можна прив'язати до НА чи серверу в цілому? В якості сервера виступає міні ПК на N100 / RAM 8Gb / SSD M2 256 GB, встановлена HAOS, додані всі наявні розумні пристрої (їх поки що зовсім небагато) і контролер вентиляції на ESP32. Фактично НА використовується лише як інтерфейс для взаємодії з пристроями, декілька простих автоматизацій для освітлення і на тому все.

У меня на чистом стояла самба и адгуард, еще торрент

Посилання на коментар

есть ли опыт инспользование HA с modbus? Где-то видел в описании, что НА опрашивает устройства по modbus 1 раз в секунду и поменять эти настройки нельзя. Получается, что от нажатия кнопки до включения лампочки может пройти до 1 секунды, как по мне - это очень долго. Или я неправильно что-то понял?

Посилання на коментар

3 хвилини тому, labuda сказав:

есть ли опыт инспользование HA с modbus? Где-то видел в описании, что НА опрашивает устройства по modbus 1 раз в секунду и поменять эти настройки нельзя. Получается, что от нажатия кнопки до включения лампочки может пройти до 1 секунды, как по мне - это очень долго. Или я неправильно что-то понял?

Не дуже гарна ідея використовувати modbus для "миттєвих" реакцій. Да і взагалі опитування - заб'єте трафік сміттям. Краще, щоб кнопка сама була ініціатором повідомлення.

Посилання на коментар

ну у меня такая ситуация - ПЛК wago 750-841, который подключается по сети к компу. Там со скоростью все норм, вроде до 10Мбит. Вся логика будет на ПЛК, HA будет выступать в роли интерфейса для телефона/планшета. На openhab удалось это запустить, там самое главное найти номера регистров. Но интерфейс HA кажется более красивым, удобным что-ли. Вот отсюда и вопрос

Посилання на коментар

24 минуты назад, labuda сказал:

модбас це досить повільна історія яка в першу чергу використвується для опроса різних датчиків, де не потрібен рантайм. пулінг 1-2-3-5 секунд це стандартна історія, це не якесь обмеження ХА.

натискання кнопки в інтерфейсі не йде через опрос, воно синхронно відправляє запит на мастер, а от опитування поточного стану да буде трошки залипати. "це не бага а фіча"

• Лайк 1
Посилання на коментар

Привіт.
Перші кроки... 

А можете пояснити, якого  "Реле торшер" ломиться  напряму на координатор по маршруту (1), якщо він може йти через реле-роутер більш стабільний сигнал (маршрут 2). Чи можна якось виправити це? Бо координатор стоїть "в дупі" і насправді, реле роутер  спеціально стоїть як проміжне. 

Бо все гальмує і працює якось через xxxxx і я не можу зрозуміти - це нормальне для зігбі, чи це ще співпало з якимись кривими оновленнями HA та zizbee2mqqt 2.x.x? 

image.thumb.png.688dc3cf23022f323a970d50d8527e53.png

Свісток в сервері простий, про який тут писали раніше

Змінено користувачем sapozhnik
Посилання на коментар

13 хвилин тому, sapozhnik сказав:

А можете пояснити, якого  "Реле торшер" ломиться  напряму на координатор по маршруту (1), якщо він може йти через реле-роутер більш стабільний сигнал (маршрут 2).

Можливо підключали біля координатора, а потім віднесли на його місце.

Чи можна якось виправити це?

Перепідключіть, не переміщуючи його до свистка. Якщо далі буде автоматично підключитись до свистка, то при перепідключенні можна спеціально вибрати до якого саме роутера підключатись.

В мене з таким були постійні глюки, поки не замінив на "P" версію.

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

Я його вже відніс в саму дальню кімнату... Перепідключав, вказуючи реле, а не координатор і вдень він малював "коректну" схему підключення.
Але під вечір...  десь зійшлися зорі... і він, мабуть краєм ока, побачив координатор і тепер чіпляється знов до нього.

Ще для мене дивна річ, що HA то бачить від нього всі дані, то не всі... 

Ось наприклад ці два параметри. Вдень були, а зараз нема. Куди ділися незрозуміло. Вони мені й непотрібні, я їх вивів тільки, щоб бачити чи працює.. 

image.png.74a467d0e52eada5ac755622c2252d23.png

image.png.29c30382c4958fdcde471f4233f502ea.png

Посилання на коментар

Вы на ember?

Я пока не перешел тоже были отвалы, а карта она мне кажется условная, все что может быть репитером ресуется на координатор

Screenshot_2025-01-09-21-10-31-469_io.homeassistant.companion.android.jpg

Посилання на коментар

2 часа назад, mib сказал:

Вы на ember?

Я ще не знаю що це таке... Коли я в пошуках проблеми, добрався до його прошивки, то там була прошивка (чи що це ???) ezsp 

Я її оновив тільки до останньої 7.4.4 але не сказав би що щось змінилося.

Там був перелік різних, можливо й ember, але я обрав та саме, яка й була

Посилання на коментар

9 минут назад, sapozhnik сказал:

ezsp 

это проблема у вас как и у меня

Я її оновив тільки до останньої 7.4.4 але не сказав би що щось змінилося.

это хорошо

Там був перелік різних, можливо й ember, але я обрав та саме, яка й була

это не важно, нужно вот тут, сделать вот так

552926637_2025-01-0923_46_04.thumb.png.65ddc387c50676cf012e8d6133549785.png

это настройки дополнения z2m конфигурация, у вас там сейчас ezsp  просто поменять на ember

и должно стать вот так в z2m

1547190810_2025-01-0923_49_23.thumb.png.0af7cfd70272a244ad519734bee60ad9.png

Посилання на коментар

Я змінив. Воно то працює... але мені здається, що треба ж й в координаторі прошивку змінити?

Чи ні? 

Посилання на коментар

Я змінив. Воно то працює... але мені здається, що треба ж й в координаторі прошивку змінити?

Чи ні? 

Если стало как на моем втором скрине то значит с прошивкой все хорошо она универсальная

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...