Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Гаврилов не выжигает сажу

fimasawina

Рекомендовані повідомлення

13 минут назад, andrey_ka сказал:

Ніякого протиріччя. 

Закрив скло , придушив подачу повітря. І чим тоді мій "відкритий камін" буде відрізнятись від вашої закритої топки?

так скло все таки буде? як плануєте досягти герметичності на дверцятах? бо зі щілинами придушення повітря працювати не буде.

з моєю топкою навіть не рівняйтесь, в мене хай тек, який підтримує будь який режим горіння автоматично,  гріє фундамент і гарячу воду, і я можу повноцінно опалювати (і фактично опалюю) будинок тільки нею. і спокійно можу лягти спати коли воно ще горить, не згадуючи як дід, закрив шибера і подачу, чи ні.

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, andrey_ka сказал:

Ніякого протиріччя. 

Закрив скло , придушив подачу повітря. І чим тоді мій "відкритий камін" буде відрізнятись від вашої закритої топки?

ПС.. Про піццу гарна ідея  треба спробувати , тільки купити таку шамотну круглу приблуду. А мангал виходить чудовий , вже тестував.

смачної піцци :) для збору тепла з димоходу можете використати мідну трубу із теплоносієм у вигляді води :) вашу жагу до відкритого вогню розумію (виріс біля грубки), і сам перші два тижні постійно сидів біля топки і відкривав дверцята. але потім зрозумів, що чим рідше їх відкриваєш - тим краще. а сидіти біля закритого навіть приємніше. діти хочуть спати у вітальні коли камін горить. залишив би я спокійно їх поряд із зарядженим відкритим каміном? 200% що ні.

• Дякую 1
Посилання на коментар

24 хвилини тому, newbee2020 сказав:

так скло все таки буде?

Так буде , воно і зараз є тільки не все (на фото видно). Воно , блін , вартує як крило до боїнга тому бокові поки із звичайного скла. (цікаво подивитись тріснуть чи ні) . Потім центральне поставлю вогнетривке , а якщо ті тріснуть , то поміняю і їх.

29 хвилин тому, newbee2020 сказав:

як плануєте досягти герметичності на дверцятах?

IMG_20230221_145217.thumb.jpg.4aa65377a9344749667674450f406d7c.jpg

В основу вмонтував алюмінієві профілі , з обох боків на стінки наклею керамічний шнур (є такий плоский) між нього скло і буде там їздити.

Зверху буде аналогічний тільки вже один. На бокових також буде шнур. 

37 хвилин тому, newbee2020 сказав:

з моєю топкою навіть не рівняйтесь, в мене хай тек, який підтримує будь який режим горіння автоматично,  гріє фундамент і гарячу воду, і я можу повноцінно опалювати (і фактично опалюю) будинок тільки нею. і спокійно можу лягти спати коли воно ще горить, не згадуючи як дід, закрив шибера і подачу, чи ні.

Та я і не намагаюсь , я про сам принцип. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, andrey_ka сказал:

Так буде , воно і зараз є тільки не все (на фото видно). Воно , блін , вартує як крило до боїнга тому бокові поки із звичайного скла. (цікаво подивитись тріснуть чи ні) . Потім центральне поставлю вогнетривке , а якщо ті тріснуть , то поміняю і їх.

IMG_20230221_145217.thumb.jpg.4aa65377a9344749667674450f406d7c.jpg

В основу вмонтував алюмінієві профілі , з обох боків на стінки наклею керамічний шнур (є такий плоский) між нього скло і буде там їздити.

Зверху буде аналогічний тільки вже один. На бокових також буде шнур. 

Та я і не намагаюсь , я про сам принцип. 

ви проектуєте камін самостійно та інтуітивно? чи десь підглядали такі рішення. профіль не покрутить від температури? між 1 і 2 склом буде щілина? чи там теж шнур. зола і вугілля не буде в цих канавках для скла накопичуватись? заглиблення для попелу би не завадило, бо буде насипати сміття в ту щілину.  дуже незвично у вас все, бажаю щоб результат вийшов запланований, буду спостерігати 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, newbee2020 сказав:

ви проектуєте камін самостійно та інтуітивно?

Так.

профіль не покрутить від температури?

Поки не крутить. Коли горить (навіть інтенсивно) спокійно можу триматись за нього рукою. Бетон навколо нього не дає його нагрівати. Звісно коли буде скло температура там зросте , але не думаю що дійде до крутіння.

між 1 і 2 склом буде щілина?

Ні , також шнур. 

Не хотілось би , бо він чорний і його буде видно. Але поки що не придумав щось інше.

зола і вугілля не буде в цих канавках для скла накопичуватись?

Думаю , коли скло буде закрите  , то попіл туди не попаде . А коли відкрите то не страшно потім всеодно прибирати , пилосмок 2сек. і все чисто. Або на крайній випадок ставити металеву заглушку.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Заглянула внутрь - это правильно, что дефлектор только с одной стороны стоит?

IMG_5149.jpeg

Посилання на коментар

В 13.11.2024 в 05:02, Андрій Миколайович сказал:

Привіт! Скажіть, а для топки Saven, де тільки один регулятор перекриття повітря в топку, потрібно робити самому якись додатковий шибер на перекриття подачі повітря з надвору?

Краще зробити додаткову шибер. Ми ставиво шибер ДАРКО с селіконовим ущільнувачем та тросіком. Інакше, коли топка не прцює, то холожне повітря буде все одно поступати до топки і буде конденсувати зовні на дня топки у вигляді великих крапель конденсату.  

Посилання на коментар

3 години тому, usanin_n сказав:

Краще зробити додаткову шибер. Ми ставиво шибер ДАРКО с селіконовим ущільнувачем та тросіком. Інакше, коли топка не прцює, то холожне повітря буде все одно поступати до топки і буде конденсувати зовні на дня топки у вигляді великих крапель конденсату.  

image.png.1759c7602acd9f6b34a33a47e5933ce7.png

така штука?

Посилання на коментар

Нда, купити топку за 3-4евро і колхозити шибер замість підводу повітря, запитайте краще в ділера, особисто мій комплект підводу повітря (за хз скільки баксів) досі так і лежить у гаражі, бо і без нього все нормально працює

Посилання на коментар

3 хвилини тому, normal сказав:

Нда, купити топку за 3-4евро і колхозити шибер замість підводу повітря, запитайте краще в ділера, особисто мій комплект підводу повітря (за хз скільки баксів) досі так і лежить у гаражі, бо і без нього все нормально працює

Я так розумію що цей шибер закриває потік знадвору? Хочу розібратись для себе...

Змінено користувачем Андрій Миколайович
Посилання на коментар

Похер, в нормальній топці (навіть на максимальній подачі повітря) стоїть заслінка яка не дає повітрю себе ні перегрівати, ні вихолоджувати і ви хоч подачу повітря, хоч шибер відривайте на максимум, один хер топка більше не пропустить, ніж через свій отвір у пару см2, а це всього навсього менше ніж у вікні на мікропровітренні, там щілина десь 5-10см2 і в мене взимку їх відчинено штук 5 і ніякого протягу чи конденсату немає

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

12 минут назад, normal сказал:

Похер, в нормальній топці (навіть на максимальній подачі повітря) стоїть заслінка яка не дає повітрю себе ні перегрівати, ні вихолоджувати і ви хоч подачу повітря, хоч шибер відривайте на максимум, один хер топка більше не пропустить, ніж через свій отвір у пару см2

Ця заслінка регулюється чи статична?

Якщо отвір пару см2, то для чого виробники роблять патрубок для вхідного повітря аж 125мм? 

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Zak сказав:

Ця заслінка регулюється чи статична?

Звісно регулюється, приблизно від 0 до 5см це і є подача повітря, заслінка виглядає якось так і більше повітря вона не пропустить

6 хвилин тому, Zak сказав:

для чого виробники роблять патрубок для вхідного повітря аж 125мм?

Посилання на коментар

7 годин тому, Андрій Миколайович сказав:

така штука?

Ні , це для димохода.

Мабуть , така:

01.png.de07c968a57c0a669bfad50d4da564d3.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

Скажіть, для металевих топок, обшитих ізолом, труба йде через плиту ПК на другий поверх, і на 2му пов, вже біля стелі входить в цегляний канал (2 по 45). Так соьв цегляному каналі потрібно робити конденсатовідвід? І чи потрібно ставити конденсаціний перехідник відразу над топкою?

Посилання на коментар

8 часов назад, Андрій Миколайович сказал:

image.png.1759c7602acd9f6b34a33a47e5933ce7.png

така штука?

Ні, звичайно. Це шибер на димохід. Його має сенс встановити, як що висота димаря надмірна. І тут є два варианти: встановити ручной шибер (як на малюнку), або автоматичний регулятор тяги. 

Але я говорю про шиберну заслінку. Вона встановлюется на виході труби подачі повітря. Якщо ви цього не зробите, то коли топка не працює холодне повітря все одно проникае у магістраль труби подачі повітря і навіть якщо штатний регутор повітря у топці перекрит, все одно є невеликий рух ХОЛОДНОГО повітря по магістралі через непрацючу топку. Описувати наслідки? На металевому дня топки, як на самому холодному місці у теплій кімнаті буде банально випадати конденсат у вигляді крупних крапель. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав:

Так соьв цегляному каналі потрібно робити конденсатовідвід? 

Ні , тільки ревізійні дверцята для чистки.

10 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав:

Скажіть, для металевих топок, обшитих ізолом, труба йде через плиту ПК на другий поверх, і на 2му пов, вже біля стелі входить в цегляний канал (2 по 45).

Чому не 1 по 45?

13 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав:

І чи потрібно ставити конденсаціний перехідник відразу над топкою?

Зайве. Звідки там може взятись конденсат. Ви ж не збираєтесь палити сирими дровами в режимі тління.

Посилання на коментар

Ось ця заслінка

zaslinkaserednja1-600x600.jpg.bda52939f9d4a0615197231755a334d3.jpg

А ось я вона виглядає на реальному об'єкті

photo_2024-11-17_23-44-01.thumb.jpg.a15a39a7eef6f4ca117c57907076f9da.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Ні , тільки ревізійні дверцята для чистки.

Чому не 1 по 45?

Зайве. Звідки там може взятись конденсат. Ви ж не збираєтесь палити сирими дровами в режимі тління.

Ну як одним під 45 перейти в паралель зміщено у цегляний комин? )

А які дверцята, і де їх краще поставити? Можна приклад фото? Дякую

Посилання на коментар

image.png.01ddf98bca54e80bfa048402cd9f6c78.png

Дайте будь ласка консультацію - полиця верхня, нижня робиться на стадії обшивки суперізолом, чи вже при чистовій обробці?

І ще, подіум (потрібно підняти) - з чого його зробити? Змурувати з цегли підвищення, чи просто підкласти фундаментні блоки?

Посилання на коментар

23 минуты назад, Андрій Миколайович сказал:

І чи потрібно ставити конденсаціний перехідник відразу над топкою?

Потрібно. Інакше ви зіткнетися с тим, що креазот, та інши речовини потекуть банально на корпус топки. 

А цє буде виглядати ось так...

DSC_6917.thumb.JPG.6483bbdda8534f5be281d0eea996bbe4.JPGDSC_6960.thumb.JPG.0d5425d9a25be7fa9f9d2c70e5f94725.JPG

А тому встановлюемо антіконденсаційний перехідник і робимо все по людськи

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, Андрій Миколайович сказал:

image.png.01ddf98bca54e80bfa048402cd9f6c78.png

Дайте будь ласка консультацію - полиця верхня, нижня робиться на стадії обшивки суперізолом, чи вже при чистовій обробці?

І ще, подіум (потрібно підняти) - з чого його зробити? Змурувати з цегли підвищення, чи просто підкласти фундаментні блоки?

Я не можу нічого радити, якщо я не бачу об'екта та умов монтажу. Одну і ту ж задачу модна вирішити різними способами

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 годин тому, Андрій Миколайович сказав:

А які дверцята, і де їх краще поставити? Можна приклад фото? Дякую

Звичайні дверцята для ревізій димоходів , або просто будь-які металеві.Трохи ниже точки входу металевого димохода в цегляний. Або з фронту , або збоку. Тому і запитав про 2-по45.

ПС.. На жаль , фото цього вузла в мене немає.

8 годин тому, Андрій Миколайович сказав:

Ну як одним під 45 перейти в паралель зміщено у цегляний комин? )

Не обов`язково , розміщувати трубу прям паралельно. Звісно вам там на місці видніше.

8 годин тому, usanin_n сказав:

Потрібно. Інакше ви зіткнетися с тим, що креазот, та інши речовини потекуть банально на корпус топки. 

Не нагнітайте. Звідки там ця жижа візьметься. Це прерогатива усіляких булерянів , буржуйок без дверцят зі склом , твердопаливних котлів і.т.д.

І головні причини виникнення цього це , неправильна експлуатація , та погано утеплений димохід. Як тільки ви спробуєте добитись такої жижі від топки де є великі панорамні дверцята зі склом , моментально , ще до появи цієї жижі отримаєте повністю чорне скло.

ПС.. Це фото , це ви монтували данну топку? Чи це просто фото з мережі , а ви тепер із остраху постійно ставите антиконденсаційний флянець. А куди ця жижа потече при цьому флянці , у топку?

Посилання на коментар

25 минут назад, andrey_ka сказал:

Не нагнітайте. Звідки там ця жижа візьметься. Це прерогатива усіляких булерянів , буржуйок без дверцят зі склом , твердопаливних котлів і.т.д.

І головні причини виникнення цього це , неправильна експлуатація , та погано утеплений димохід. Як тільки ви спробуєте добитись такої жижі від топки де є великі панорамні дверцята зі склом , моментально , ще до появи цієї жижі отримаєте повністю чорне скло.

ПС.. Це фото , це ви монтували данну топку? Чи це просто фото з мережі , а ви тепер із остраху постійно ставите антиконденсаційний флянець. А куди ця жижа потече при цьому флянці , у топку?

Полностью согласен. В мастерской стояла чугунная топка без обшивки. Две трубы нерж., плюс две утепленные в нерж. Зимой работала 14 -16 часов. Толщина нерж. 0,5 мм. За 10 лет ничего не прогорело, ничего не текло. Сразу на максимум и с часик в таком режиме, потом уменьшали тягу заслонкой.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...