4587derek Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого Продольні зазори між панелями закриваються ризовими ущільнювачами, а горизонтальні можна в нахлист, по типу черепиці 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 8 минут назад, 4587derek сказал: Продольні зазори між панелями закриваються ризовими ущільнювачами, а горизонтальні можна в нахлист, по типу черепиці Панелі укладати по типу черепиці? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 2 минуты назад, Vikctor сказал: Панелі укладати по типу черепиці? Я не впевнений зо це гарна ідея ) як по вартості робои так і потім по експлуатації, їх температурою буде шморгать. Ущільнювачі я вище кидав, вони явно не дажуть 100% герметичності але мені вона і не потрібна в навісі без стін Змінено 11 лютого користувачем standov 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
4587derek Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 15 минут назад, Vikctor сказал: Панелі укладати по типу черепиці? Край одного ряду щоб нависав на початок іншого ряду. Тим паче що панелі потрібно охолоджувати, як раз будуть щілини для підтягування повітря Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) Ну доречі про охолодження пттання гарне, бо тепла там буде нормально, я думав про навіс в 2 яруси на трохи різній висоті щоб воно трошки продувало але на скільки це проблема? З точку зору людей і машин Змінено 11 лютого користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 7 хвилин тому, 4587derek сказав: Край одного ряду щоб нависав на початок іншого ряду. Тим паче що панелі потрібно охолоджувати, як раз будуть щілини для підтягування повітря і для задуваня снігу і косого дощу. Не видумуйте дурниць... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 55 хвилин тому, Vikctor сказав: Бо я заряджаюся виключно вночі і навіть 1кгрн за місяць при всьому бажанні наїздити не зможу. Подивився витрату електрики на автівку за минулий рік... Це десь по грошах 2500 грн за рік. В цьому році буде десь 3000-3200 грн в зв'язку з підвищенням цін на електрику. Пасатом їздив мало. По чекам подивився десь 180 000 грн за минулоріччя. Але заряджати від сонця... Як на мене - дурня. Пора***те вартість ЗТ та те саме споживання... Змінено 11 лютого користувачем Humanite Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 38 минут назад, 4587derek сказал: Край одного ряду щоб нависав на початок іншого ряду. Тим паче що панелі потрібно охолоджувати, як раз будуть щілини для підтягування повітря Це суперечить всім принципам монтажу панелей як з точкі зору часткового затенення одних панелей іншими, так і з точкі зору механічного закріплення нижних частин тих рядів, що заходять на нижні панелі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого 20 минут назад, Humanite сказал: Подивився витрату електрики на автівку за минулий рік... Це десь по грошах 2500 грн за рік. В цьому році буде десь 3000-3200 грн в зв'язку з підвищенням цін на електрику. Пасатом їздив мало. По чекам подивився десь 180 000 грн за минулоріччя. Але заряджати від сонця... Як на мене - дурня. Пора***те вартість ЗТ та те саме споживання... Все вже пораховано. Ще раз, сподіваюся в останній. Мова не про економію на заряді машини, мова про то що накрити срану парковку сраним полікарбонатом який не піде волнами в першій рік від сонця - це наприклад 50к грн чисто в сраний пласти, навіть без роботи та каркасу. От і ра***те. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 36 минут назад, standov сказал: Ну доречі про охолодження пттання гарне, бо тепла там буде нормально, я думав про навіс в 2 яруси на трохи різній висоті щоб воно трошки продувало але на скільки це проблема? З точку зору людей і машин В мене навіс під глиняними черепками, яки з точкі зору нагріву значно кращі ніж скло фотомодулів, але влітку під тим навісом не так щоб прохолодно. Я це до того, що все одно в спеку під навісом теж буде спекотно, тож можна не зважати. А ось умовна герметичність покрівлі річ приємна з точкі зору сісти/вилізти з автівкі чи взяти речі з неї ж приємніше не під дощем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого 1 минуту назад, Vikctor сказал: речі з неї ж приємніше не під дощем. Ну я все-ж сподіваюся що там буде достатній рівень ізоляції тими проставками, плюс в мене навіс відділений від хати, якщо дощ то ідеально-сухим до хати не дійдеш все одно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого 5 минут назад, standov сказал: який не піде волнами в першій рік від сонця - це наприклад 50к Навіть більше,, бо я площу фігово порахував. Під соточку якщо це 25-30 квадратів. Нахкра такой спорт потрібен?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 15 минут назад, standov сказал: Ну я все-ж сподіваюся що там буде достатній рівень ізоляції тими проставками, плюс в мене навіс відділений від хати, якщо дощ то ідеально-сухим до хати не дійдеш все одно) В мене теж окремо і замочитись трохі доведеться від навісу до вхідних дверцят, але спокійно вийти, дістати речі і при потребі лишень після того розкрити парасольку дуже приємно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 9 хвилин тому, standov сказав: Навіть більше,, бо я площу фігово порахував. Під соточку якщо це 25-30 квадратів. Нахкра такой спорт потрібен?) Круто! Але якщо 3мм брати моноліт, то 25-30 квадратів такого полікарбонату котують аж... 25-30 тисяч гривень. Це сам полікарбонат без металоконструкцій та іншого... plastics.ua/ru/product/00-00008034/ Хоча, можливо, вам треба товщий за 5 мм? Тоді дійсно вдвічі дорожче. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 1 хвилину тому, Vikctor сказав: В мене теж окремо і замочитись трохі доведеться від навісу до вхідних дверцят, але спокійно вийти, дістати речі і при потребі лишень після того розкрити парасольку дуже приємно. Саме тому гараж в будинку. І парасолька не потрібна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 58 минут назад, Humanite сказал: Круто! Але якщо 3мм брати моноліт, то 25-30 квадратів такого полікарбонату котують аж... 25-30 тисяч гривень. Це сам полікарбонат без металоконструкцій та іншого... plastics.ua/ru/product/00-00008034/ Хоча, можливо, вам треба товщий за 5 мм? Тоді дійсно вдвічі дорожче. це гімно такими волнами на сонці стає що вже краще сотовий (хоча звісно сотовий страшний). Більш-менш той що ще якось тримається (хоча теж пливе) буде біля 3кгр за квадрат. Ви мене вибачте але то абсолютно неадекватно. І тут питання навіть не в наявності чи відсутності грошей, а більше в тому що є речі за які платити "нормальні" гроші просто противно. Оце саме той випадок, я краще заплачу дорожче але не за це. Змінено 11 лютого користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого 52 минуты назад, Vikctor сказал: В мене теж окремо і замочитись трохі доведеться від навісу до вхідних дверцят, але спокійно вийти, дістати речі і при потребі лишень після того розкрити парасольку дуже приємно. я дуже сподіваюся що такий сценарій ущільнювачі забезпечать, а якщо там десь шось буде прокапувать по кутам то і пофіг Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 4 хвилини тому, standov сказав: це гімно такими волнами на сонці стає що вже краще сотовий (хоча звісно сотовий страшний). Більш-менш той що ще якось тримається (хоча теж пливе) буде біля 3-4кгр за квадрат. Ви мене вибачте але то абсолютно неадекватно. І тут питання навіть не в наявності чи відсутності грошей, а більше в тому що є речі за які платити "нормальні" гроші просто противно. Оце саме той випадок, я краще заплачу дорожче але не за це. У мене шостий рік стоїть 4мм з шагом між кроквами 1,5 метри. Була б можливість зробити перемички то брав би 3мм. СТОЇТЬ і ніяких хвиль. Може справа не в матеріалі а в жопорукості? А стосовно того, що платити гроші жопорукам противно -підтримую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 8 хвилин тому, standov сказав: я дуже сподіваюся що такий сценарій ущільнювачі забезпечать, а якщо там десь шось буде прокапувать по кутам то і пофіг Є ще варьянт зробити відливи знизу U -образні, бо зазвичай панелі розташовують під кутом, тому зібрати воду та відвести не повинно бути важко. Лише треба подумати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого 1 минуту назад, Humanite сказал: Є ще варьянт зробити відливи знизу U -образні, бо зазвичай панелі розташовують під кутом, тому зібрати воду та відвести не повинно бути важко. Лише треба подумати. я думаю то занадто, плюс здорожчає конструкцію і робить її не привабливою, ущільнювачів має бути достатньо та невеличного ухилу, в нас нема мусонів місяцями поки що. Якщо десь шось буде капати то я переживу. Більше не зрозуміло скільки ти ущільнювачі будуть жити на сонці, але вони наче як не дорогі. Плюс мені хлопи показували алюмінієві (з юбкою на краях), але шось не гуглиться. Ще є певна пересторога стосовно проводів, на зворотній частині, але наче як хлопи з якими розмовляв сказали що вони під конкретні панелі рахують шаг і воно виглядає нормально (фото не їх а перше ліпше в неті). Але так все йде до того що історія з накриттям знову зсувається на рік, бо порішали що зараз буде заважати робити роботи по території 11 минут назад, Humanite сказал: У мене шостий рік стоїть 4мм з шагом між кроквами 1,5 метри. Була б можливість зробити перемички то брав би 3мм. СТОЇТЬ і ніяких хвиль. Може справа не в матеріалі а в жопорукості? А стосовно того, що платити гроші жопорукам противно -підтримую. я не знаю в чому справа, просто якщо пройти по вулицям то там де тонкий там хвилями пливе в спеку, в кого товстий то ще нічого (але теж такими горбами). В мене немає експертизи стосовно того як воно має бути, достатньо сусіда якому втирали що "ми спеціалісти все буде ок" а по факту вийшло гімно за дурні гроші. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 29 минут назад, standov сказал: це гімно такими волнами на сонці стає що вже краще сотовий (хоча звісно сотовий страшний). Чесно кажучи у вас не очикував взагалі щось з полікарбонату побачити. Це ж відвертий колгосп, як його не використай, а у вас будинок стильний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 15 хвилин тому, standov сказав: я думаю то занадто, плюс здорожчає конструкцію і робить її не привабливою Полоса жерсті, зігнута U обрано сильно здорожчаэ? Ви це серйозно? Можете взяти навіть маяк для стяжки та закріпити знизу панелей. Його навіть видно не буде. Хоча... Краще дійсно ущільнювач та раз на рік міняти. 15 хвилин тому, standov сказав: я не знаю в чому справа Я знаю. Коли жопоруки кріплять полікарбонат до основи вони не в курсі що той має великі температурні розширення... От і іде хвилями. А треба лише кріпити так, щоб була можливість грати від температури. Я кріпив за допомогою "прижимок" для алюмінієвих конструкцій на залізний профіль 40 мм... Стоїть і не веде. А так - дійсно. Пропонували зробити скляний дах на терасі за 45 тисяч баксів і ніяк дешевше не виходило. Зробив сам мене ніж за тисячу. Змінено 11 лютого користувачем Humanite Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого Только что, Vikctor сказал: Чесно кажучи у вас не очикував взагалі щось з полікарбонату побачити. Це ж відвертий колгосп, як його не використай, а у вас будинок стильний. він мені максимально противний, але варіантів то не дуже багато. Скло - ну дорого-дорого-дорого і дуже куча обмежень по конструкції щоб воно не тріснуло, усілякі непрозорі історії мені подобаються лише в варіанті коли є зворотня підшивка, і це явно має бути не пластик і це все дуже так виходить якось занадто теж. Залишається товстий полікарбонат фактично і щось прям ну противно за "це" такі гроши платити що кушать не можу. А тут раптом подумалось а чого не з двосторонніми панельками, воно і виглядає стильно-забавно-технологічно і користь трохи є на копійочку. Я вже навіть в якийсь момент думав взагалі про щось тентове, але потім все-ж прикинув ті ведра голок соснових і якось цю ідею відсунув як дурне. 5 минут назад, Vikctor сказал: а у вас будинок стильний. а за че окреме дякую ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 7 минут назад, Humanite сказал: щоб була можливість грати від температури він під власною вагою на сонці тупо "тече"/витгується вниз, шаг кріплень буде означати лише шаг хвиль. Змінено 11 лютого користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 52 минуты назад, standov сказал: усілякі непрозорі історії мені подобаються лише в варіанті коли є зворотня підшивка Теж приблизно так думав, а насправді швидко звик до зворотнього боку. Спойлер 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз