Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Підлога по грунту, треба порада.

Олег25

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. Треба ваша порада. Сталося так що лента фундамента виступає у глибину дома десь на 12 см. Тобто стіна вужча ніж лента. Планую робити підлогу по грунту, спочатку сантиметрів 6 чорнової стяжки потім еппс 5 мм, потім чистова стяжка 6 см. Тепла підлога буде лише у коридорі, кухні - вітальні, котельні та санвузлі. Трубу тп буду відступати від ленти щоб вона на неї не заходила. Питання якщо чорнова підлога та еппс будуть в рівень з лентою, а потім весь цей простір я заллю чистовою стяжкою, чи можуть бути наслідки? Чи краще щоб чистова підлога була в рівень з лентою? Чи був в когось такий досвід? Армування планую сіткою 15 на 15 4мм.

20250123_143928.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Краще, щоб чорнова стяжка була врівень з лентою. В такому варіанті, як Ви розглядаєте є проблема і з містком холоду через фундамент і з можливим підросом вологи і з тріщинами чистової стяжки через нерівномірність просідання основи

• Лайк 2
Посилання на коментар

39 минут назад, Maryan_bhfz сказал:

Краще, щоб чорнова стяжка була врівень з лентою. В такому варіанті, як Ви розглядаєте є проблема і з містком холоду через фундамент і з можливим підросом вологи і з тріщинами чистової стяжки через нерівномірність просідання основи

Тобто, чорнову в рівень з лентою, потім еппс, а потім чистову? Підлога не просяде по лінії лента- стяжка? Я за це турбуюсь.

Посилання на коментар

9 минут назад, Олег25 сказал:

Підлога не просяде по лінії лента- стяжка? Я за це турбуюсь.

...а Вы сделайте армированный (8А400, яч.200х200мм) черновой бетонный пол толщиной 100мм в уровень со стричкой фундамента, сверху 2х50мм ЭППС и 70мм чистовой стяжки... и не турбуйтесь)

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Олег25 сказав:

обто, чорнову в рівень з лентою, потім еппс, а потім чистову? Підлога не просяде по лінії лента- стяжка? Я за це турбуюсь.

Так, все так, а щоб нічого не просідало - добре трамбуйте основу

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, MAESTRO DNEPR сказав:

...а Вы сделайте армированный (8А400, яч.200х200мм) черновой бетонный пол толщиной 100мм в уровень со стричкой фундамента, сверху 2х50мм ЭППС и 70мм чистовой стяжки... и не турбуйтесь)

По царські)

Посилання на коментар

33 минуты назад, МаТраС сказал:

По царські)

Это не по-царски, а по уму. Это стандартный пирог пола, который есть практически в каждом проекте.

Змінено користувачем MAESTRO DNEPR
  • Хаха 1
Посилання на коментар

10 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал:

Дякую, а якщо замість арматури використовувати сітку 15 на 15 4, або 6 мм, чи цього буде замало? 

Посилання на коментар

59 минут назад, Олег25 сказал:

Дякую, а якщо замість арматури використовувати сітку 15 на 15 4, або 6 мм, чи цього буде замало? 

4мм - маловато... 6мм - норм. Вы по сетке будете ходить во время заливки бетоном... и чем тоньше проволока/арматура, тем больше вероятность, что она погнётся под Вашими ногами и окажется не в середине бетона, а под ним.

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 годин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Это не по-царски, а по уму. Это стандартный пирог пола, который есть практически в каждом проекте.

Я то Вас розумію. Ви ,як спеціаліст зад собі завжди можете прикрити дбн і тп. Я теж крани, наприклад і труби замовляв клієнтам самі дорогі,бо на цьому не економлять. Тиск і тп.. Але от вдома , в свій час клав Я на розрахунки по підлогам. Землетрусів особих немає в нас і авто в дім не заїзджає)Чорновий був без Армування. Від 5 до 10 см. Чистовий від 3 до 5 см. Тп не було. Там де був теплий, чорновий такий самий, водяний теплий і десь чистова до 3 см.  Плитка на місті з теплим. Під ламінатрм не знаю що, але наче не провалився. Одне, що основа глина з землею, то особисто трамбував два дні від душі.

Посилання на коментар

13 минут назад, МаТраС сказал:

.. Але от вдома , в свій час клав Я на розрахунки по підлогам. Землетрусів особих немає в нас і авто в дім не заїзджає)Чорновий був без Армування. Від 5 до 10 см. Чистовий від 3 до 5 см. Тп не було. Там де був теплий, чорновий такий самий, водяний теплий і десь чистова до 3 см.  Плитка на місті з теплим. Під ламінатрм не знаю що, але наче не провалився. Одне, що основа глина з землею, то особисто трамбував два дні від душі.

Помню, на одних воротах было написано: "каждому своё"... и ответственность за свои поступки каждый принимает на себя... ТС не хочет турбуватись... и правильно делает.

• Лайк 2
Посилання на коментар

11 годин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

А сенс ?

Просядуть ваші 100мм. навіть швидше (із за ваги) ніж 50мм ТС.

Адже ТС турбується що:

Цитата
11 годин тому, Олег25 сказав:

Підлога не просяде по лінії лента- стяжка?

Тобто , ви заливаєте чорнову стяжку врівень з фундаментом , потім ЕППС перекриваєте стик , фундамент - чорнова стяжка і далі перекриваєте стик , фундамент - чорнова стяжка , чистовою стяжкою. Далі (в перспективі) чорнова стяжка просідає і чистова , обіпершись на фундамент, висить у повітрі.

ІМХО Тут потрібно : або , вийняти весь родючий шар грунту і пошарово , якісно ,ущільнювати основу.

Або , щоб працював ваш варіант , зробити ось так :

hhh.png.2a13e4308c70c4b5184d72281da91621.png

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 час назад, andrey_ka сказал:

0a.png.d46dee59bc60895bd06f7e4700405bed.png

Потужний аргумент!

Да... и намного более, чем Вы можете себе представить... и очень толерантный, в ногу с уходящей эпохой.

Посилання на коментар

5 часов назад, andrey_ka сказал:

А сенс ?

Просядуть ваші 100мм. навіть швидше (із за ваги) ніж 50мм ТС.

Адже ТС турбується що:

Тобто , ви заливаєте чорнову стяжку врівень з фундаментом , потім ЕППС перекриваєте стик , фундамент - чорнова стяжка і далі перекриваєте стик , фундамент - чорнова стяжка , чистовою стяжкою. Далі (в перспективі) чорнова стяжка просідає і чистова , обіпершись на фундамент, висить у повітрі.

ІМХО Тут потрібно : або , вийняти весь родючий шар грунту і пошарово , якісно ,ущільнювати основу.

Або , щоб працював ваш варіант , зробити ось так :

hhh.png.2a13e4308c70c4b5184d72281da91621.png

Тобто, спилити під 45 градусів фундамент? Щось не дуже зрозуміло на малюнку. Поясніть будь ласка.

Посилання на коментар

6 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал:

4мм - маловато... 6мм - норм. Вы по сетке будете ходить во время заливки бетоном... и чем тоньше проволока/арматура, тем больше вероятность, что она погнётся под Вашими ногами и окажется не в середине бетона, а под ним.

Дякую, теж схиляюся до 6мм, на цьому не стоїть заощаджувати. Якщо в мене ґрунт пісок, є сенс викидувати багато грунту при звортній засипці піском, плодродний шар на пів штика лопати, потім пісок.

Посилання на коментар

31 минуту назад, Олег25 сказал:

Якщо в мене ґрунт пісок, є сенс викидати багато грунту при зворотній засипці піском, родючий шар на пів штика лопати, потім пісок.

Знімаєте родючий шар. Трамбуєте пісок віброплитою, змочуєте, знову трамбуєте. Насипаєте 7-10 см щебеню, трамбуєте. Стелите фундаментну плівку Екофол, на неї сітку, піднімаєте сітку на фіксаторах. Викликаєте міксер із бетоном М200П3... все.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

45 хвилин тому, Олег25 сказав:

Тобто, спилити під 45 градусів фундамент? Щось не дуже зрозуміло на малюнку. Поясніть будь ласка

Так.

Потрібно створити умову опирання чорнової підлоги на фундамент.

Але , так робити доцільно , якщо ви робите чорнову підлогу несучою (100мм висотою та з силовим армуванням).

У випадку просто чорнової підлоги (стяжка 50-60мм) у цьому немає сенсу.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

25 минут назад, andrey_ka сказал:

... так робити доцільно , якщо ви робите чорнову підлогу несучою (100мм висотою та з силовим армуванням).

У випадку просто чорнової підлоги (стяжка 50-60мм) у цьому немає сенсу.

Всё с точностью наоборот. Черновая бетонная плита не просядет даже на 5мм из-за жёсткости своей конструкции... чего нельзя сказать о черновой растворной стяжке в 60мм... ибо, если просядет грунт в каком-то месте, то черновая стяжка треснет и тоже сядет... а плита нет.

пс. ...себе делайте как хотите, другим не давайте советы.

Посилання на коментар

1 година тому, MAESTRO DNEPR сказав:

ибо, если просядет грунт в каком-то месте, то черновая стяжка треснет и тоже сядет...

З якого переляку , адже:

Цитата

Знімаєте родючий шар. Трамбуєте пісок віброплитою, змочуєте, знову трамбуєте. Насипаєте 7-10 см щебеню, трамбуєте.

1 годину тому, MAESTRO DNEPR сказав:

а плита нет.

Тоді навіщо ?

Цитата

Знімаєте родючий шар. Трамбуєте пісок віброплитою, змочуєте, знову трамбуєте. Насипаєте 7-10 см щебеню, трамбуєте.

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 години тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Знімаєте родючий шар. Трамбуєте пісок віброплитою, змочуєте, знову трамбуєте. Насипаєте 7-10 см щебеню, трамбуєте. Стелите фундаментну плівку Екофол, на неї сітку, піднімаєте сітку на фіксаторах. Викликаєте міксер із бетоном М200П3... все.

Чесно кажучи, не бачив ще щоб не просідала чорнова. На то вона й чорнова.  Хіба що вібрувати її хер зна скільки. На хера тільки. Якщо у вас так виходить , то круто. В мМастерка треба спитати,яка в нього усадка чорнової.

Посилання на коментар

В 23.01.2025 в 14:50, Олег25 сказал:

Доброго дня. Треба ваша порада. Сталося так що лента фундамента виступає у глибину дома десь на 12 см. Тобто стіна вужча ніж лента. Планую робити підлогу по грунту, спочатку сантиметрів 6 чорнової стяжки потім еппс 5 мм, потім чистова стяжка 6 см. Тепла підлога буде лише у коридорі, кухні - вітальні, котельні та санвузлі. Трубу тп буду відступати від ленти щоб вона на неї не заходила. Питання якщо чорнова підлога та еппс будуть в рівень з лентою, а потім весь цей простір я заллю чистовою стяжкою, чи можуть бути наслідки? Чи краще щоб чистова підлога була в рівень з лентою? Чи був в когось такий досвід? Армування планую сіткою 15 на 15 4мм.

20250123_143928.jpg

Досвіду такої херні багато,сотні будинків.

Щоб дати точні рекомендації дайте відповідь на пару питань.

Чи є жорстка прив'язка чистого нуля відносно того зуба,чи можливо нуль підняти вище?

Яке буде фінішне покриття?

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 минут назад, мастерок сказал:

Чи є жорстка прив'язка чистого нуля відносно того зуба,чи можливо нуль підняти вище?

Планую підняти вище

Посилання на коментар

19 минут назад, мастерок сказал:

Яке буде фінішне покриття?

Плитка на кухні, с/в, та коридорі, інше ламінат.

Чистову планую через рік робити, не раніше.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...