Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Мінералізація після осмосу

standov

Рекомендовані повідомлення

Піодкажіть є вихідна вода після осмосу (побутовий) з ph 6.32, є бажання підняти ну в ідеалі на 1 очко, чи вирішить цю задачу додатковий картридж-мінералізатор і як його обрати, бо погуглив дельта цін 400-2000 і нічо не зрозуміло. Може є якісь перевірені варіанти?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 минут назад, murava сказал:

Купіть отаку  штуку і все поправиться 

якась ціна дивна ) не то шоб я проти

Посилання на коментар

27 минут назад, murava сказал:

Купіть отаку  штуку і все поправиться 

а можна для тупого, що йому ще треба щоб приєднати до існуючого фільтра? написано "різьбовий" тобто треба якийсь адаптер різьба/цанга 2шт? Яка там різьба? Чи треба якась колба ще? Зателефонував в магазі де є в найвності, хлопчина не зміг допомогли.

Посилання на коментар

1 час назад, standov сказал:

якась ціна дивна ) не то шоб я проти

На фумку накрутить отаку штуку і включити в розрив траси на виході перед краном 

• Лайк 3
Посилання на коментар

11 минут назад, murava сказал:

На фумку накрутить отаку штуку і включити в розрив траси на виході перед краном 

тобто там 3/8? бо я не можу зрозуміти. Якщо так то все понятно

Посилання на коментар

так, тут виявилося :) що в мене в фільтрі є посткартрідж і відповідно доцільно його поміняти/замінити, але він отакий (Postfilter CFM) судячи з інструкції. Шось нічого крім руснявого атола не гуглиться.

image.thumb.png.0ed93f9d2f422d60dd9dbf2930bec9c2.png

Посилання на коментар

Нінада його міняти. Додайте коректор і все.

Різьби можуть бути як 3/8 так і 1/4. Переходи є з любої різьби. Купіть картридж і гляньте

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, standov сказал:

Піодкажіть є вихідна вода після осмосу (побутовий) з ph 6.32, є бажання підняти ну в ідеалі на 1 очко, чи вирішить цю задачу додатковий картридж-мінералізатор...

Вирішить такій Aquafilter AIMRO-QC.

Якраз підніме Рн десь на одиницю.

В нормальний "режим" він входить десь через неділю. На ранок перший стакан може бути навіть дуже мінералізованих на смак.

Посилання на коментар

Але треба розуміти, що на "протоку десять літрів підряд" він дуже гарного результату не покаже. Перших 1-2 стакани. Потім перерва:)

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

В 12.02.2025 в 20:31, AleksZm сказал:

Вирішить такій Aquafilter AIMRO-QC.

Якраз підніме Рн десь на одиницю.

В нормальний "режим" він входить десь через неділю. На ранок перший стакан може бути навіть дуже мінералізованих на смак.

aquafilter.com/en/content/15/acm-1

Посилання на коментар

• 10 місяців потому...
В 12.02.2025 в 19:26, standov сказал:

так, тут виявилося :) що в мене в фільтрі є посткартрідж і відповідно доцільно його поміняти/замінити

Я навіть знав що в моєму осмосі такий постфільтр існує і навіть є ще вугольний постфільтр, але кілька років їх не змінював. Ззовні фільтр-мінералізатор чистий - чого його змінювати.:) А тут на свою голову придбав TDS метр й з'ясував, що моя вода після осмоса має 10ppm, що далеко до меж нормального. До речі звичайна міська вода з під крану має 184ppm, що цілком прийнятно. В будь-якому разі довелося замовити обидва постфільтри.

Посилання на коментар

В 12.02.2025 в 20:33, AleksZm сказал:

Але треба розуміти, що на "протоку десять літрів підряд" він дуже гарного результату не покаже. Перших 1-2 стакани. Потім перерва:)

А що ж робити при потребі наповнити баклажку наприклад? В мене влітку вода в системі є тільки вночі і відповідно маю дві 19л баклажки, яки ввечері наповнюю а потім поступово споживаємо набрану воду. Я вірно зрозумів, що фільтр-мінералізатор в цьому випадку не допоможе?

Посилання на коментар

17 минут назад, Vikctor сказал:

А тут на свою голову придбав TDS метр й з'ясував, що моя вода після осмоса має 10ppm, що далеко до меж нормального. До речі звичайна міська вода з під крану має 184ppm, що цілком прийнятно. В будь-якому разі довелося замовити обидва постфільтри.

і як помінялися показники після заміни постфільтрів?

Посилання на коментар

12 минут назад, Vikctor сказал:

А що ж робити при потребі наповнити баклажку наприклад? В мене влітку вода в системі є тільки вночі і відповідно маю дві 19л баклажки, яки ввечері наповнюю а потім поступово споживаємо набрану воду. Я вірно зрозумів, що фільтр-мінералізатор в цьому випадку не допоможе?

так у Вас же є ТДС метр. Як наберете повні бутилі - заміряйте, і будь ласка, з нами теж поділдітьсмя результиатом. Дуже цікаво

• Лайк 1
Посилання на коментар

29 минут назад, Dendnepr сказал:

і як помінялися показники після заміни постфільтрів?

Тільки сьогодні ТДС метр отримав і відповідно тількино замовив фільтри.

Посилання на коментар

3 часа назад, Vikctor сказал:

Я навіть знав що в моєму осмосі такий постфільтр існує і навіть є ще вугольний постфільтр, але кілька років їх не змінював. Ззовні фільтр-мінералізатор чистий - чого його змінювати.:) А тут на свою голову придбав TDS метр й з'ясував, що моя вода після осмоса має 10ppm, що далеко до меж нормального. До речі звичайна міська вода з під крану має 184ppm, що цілком прийнятно. В будь-якому разі довелося замовити обидва постфільтри.

я не знайшов в продажу мінералізатор в корпусі який би ставав в мій фільтр замість постфільтра, тому як вище радили повісив за фільтром додатково

Посилання на коментар

39 минут назад, standov сказал:

я не знайшов в продажу мінералізатор в корпусі який би ставав в мій фільтр замість постфільтра, тому як вище радили повісив за фільтром додатково

Мені в цьому плані легше, бо є конкретна модель фільтра мінералізатора й замовив такий само. Не треба буде нічого шаманіть.

П.С.: а показники у вас покращілісь з цим мінералізатором?

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

4 минуты назад, Vikctor сказал:

Мені в цьому плані легше, бо є конкретна модель фільтра мінералізатора й замовив такий само. Не треба буде нічого шаманіть.

П.С.: а показники у вас покращілісь з цим мінералізатором?

ну коли я одразу поставив то да, без було шось типу 25ppm з ним стало під сотню, але це було як поставив, після того не переміряв

• Лайк 1
Посилання на коментар

47 минут назад, standov сказал:

ну коли я одразу поставив то да, без було шось типу 25ppm з ним стало під сотню, але це було як поставив, після того не переміряв

а на якому обсязі води? чашку набрали чи чайник? бо теж маю думку, що мінералізується той обʼєм води, який досить довго контактував з наповнювачем мінералізаторас. принаймі на смак перший стакан води (який довго контактував з мінералізатором) відрізняється від другого (який протоком пройшов). цікаво наприклад заміряти 1й стакан, вилити його в чайник, потім набрати чайник (хай 2 літри) поміряти остьанній станкан після набору чайнику і поміряти воду в чайнику

Посилання на коментар

1 час назад, Dendnepr сказал:

а на якому обсязі води? чашку набрали чи чайник? бо теж маю думку, що мінералізується той обʼєм води, який досить довго контактував з наповнювачем мінералізаторас. принаймі на смак перший стакан води (який довго контактував з мінералізатором) відрізняється від другого (який протоком пройшов). цікаво наприклад заміряти 1й стакан, вилити його в чайник, потім набрати чайник (хай 2 літри) поміряти остьанній станкан після набору чайнику і поміряти воду в чайнику

Ох у вас і питання, я не пам'ятаю, але фільтр в мене проточний, хз правда на що це впливає 

Посилання на коментар

3 години тому, Dendnepr сказав:

чашку набрали чи чайник? бо теж маю думку, що мінералізується той обʼєм води, який досить довго контактував з наповнювачем мінералізатора

Так наче ж можна мінералізатор підключити перед баком (а не перед краном), тоді буде вся вода мінералізована. В мене правда вже три роки осмос працює взагалі без фільтрів (тільки мембрана і бак), наче все норм...

Посилання на коментар

10 часов назад, normal сказал:

Так наче ж можна мінералізатор підключити перед баком (а не перед краном), тоді буде вся вода мінералізована. В мене правда вже три роки осмос працює взагалі без фільтрів (тільки мембрана і бак), наче все норм...

І як часто мембрану доводиться змінювати?

Посилання на коментар

В мене вода з водогіна 500ppm і хлор 0.09мг, так ось пробував мембрану Organic 75 - вона помирає від хлору за кілька тижнів, на виході стає 250+ ppm, тому повернувся на FILMTEC 75 які стабільно працюють не менше року (там заявлено, що хлор менше 0.1мг не впливає на неї), ось зараз пройшло 10 місяців від встановлення, на виході всього 30ppm

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, normal сказал:

В мене вода з водогіна 500ppm і хлор 0.09мг, так ось пробував мембрану Organic 75 - вона помирає від хлору за кілька тижнів, на виході стає 250+ ppm, тому повернувся на FILMTEC 75 які стабільно працюють не менше року (там заявлено, що хлор менше 0.1мг не впливає на неї), ось зараз пройшло 10 місяців від встановлення, на виході всього 30ppm

В мене теж вода центральна, але біля 180ppm і не уявляю скільки хлору. Мембрана FILMTEC 60 була встановлена виробником й тому замінюю на таку само. Її вистачає на 3 роки точно. Це за умовою заміни трьох предфільтрів раз на рік. Ціна ціх трьох фільтрів від 800 до 1200грн (останній прайс за антибактеріальний набір, який і йшов від виробника напочатках). Ціна мембрани грубо дорівнює ціні набору предфільтрів. Ось і думаю може дійсно змінювати лишень мембрану раз на рік. На вході в будинок є ВВ20, який частково дублює предфільтрацію осмосу.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...