Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Перепланування 2к кв. з об'єднанням кухні і кімнати

Vaverka

Рекомендовані повідомлення

27 минут назад, Vaverka сказал:

Питання про знос стіни бентежить в плані допустимості такої дії. Немає бажання вляпатись в халепу і мати повну голову цвяхів 😉

якщо ця стіна не несуча, а виконана з легких матеріалів ( гіпс/газобетон) то проблем не буде, буквально пару місяців тому робили електронний паспорт на квартиру мамі, викликали бті, після подібного перепланування, все Ок

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, vsv-avto сказал:

якщо ця стіна не несуча, а виконана з легких матеріалів ( гіпс/газобетон) то проблем не буде, буквально пару місяців тому робили електронний паспорт на квартиру мамі, викликали бті, після подібного перепланування, все Ок

Електронний ТП? можна детальніше з цього місця?

Ні, стіни не несучі, гіпсоплити наче, ще чіпали їх. Несучі тільки по периметру квартири - їх руйнувати не будемо (здоровий глузд присутній;))

Посилання на коментар

3 хвилини тому, Vaverka сказав:

Хм, розглянемо запропонований варіант. Чомусь про таке не подумали...

Я чому написала, бо також маю кухню і вітальню разом, таке планування вимагає достатньо стін, щоб розташувати все необхідне (м'яка, кухня, обідня зона,тв- стенд і т.п) і щоб це було зручно і щоб це не було схоже на меблевий магазин...у Вас невеличка площа, багато вікон, одна стіна зліва пролітає і ще двері посеред ....як я робила в свій час, зайдіть в кімнату і уявіть собі, де щоб ви розташували, як Ви працюєте на кухні, відпочиваєте, як рухаєтесь по хаті, як б'єте ноги о кути 🤭 де транзитні зони ( там не має нічого стояти) і картинка сама намалюється😀

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 минут назад, Vaverka сказал:

Електронний ТП? можна детальніше з цього місця?

Ні, стіни не несучі, гіпсоплити наче, ще чіпали їх. Несучі тільки по периметру квартири - їх руйнувати не будемо (здоровий глузд присутній;))

Можливо трішки не правильно написав, але то робили для електронного реєстру права власності в ЦНАПі , і вони вимогали виклик БТІ. Потім я так розумію, що вони якось його оцифровують.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, irina1969 сказал:

...зайдіть в кімнату і уявіть собі, де щоб ви розташували, як Ви працюєте на кухні, відпочиваєте, як рухаєтесь по хаті, як б'єте ноги о кути 🤭 де транзитні зони ( там не має нічого стояти) і картинка сама намалюється😀

ОООооо! Колись, років 12 тому, нам показали варіант моделювання планування на етапі "збиття штукатурки" - з відер, досок, сміття будується майбутня обстановка. Дуже наглядно. Після малюнків перейдемо до того "моделювання". На сьогоднішній день в новій квартирі провели години 4. Все здебільшого в уяві.

Посилання на коментар

2 минуты назад, vsv-avto сказал:

...робили для електронного реєстру права власності в ЦНАПі , і вони вимогали виклик БТІ. Потім я так розумію, що вони якось його оцифровують.

Тобто прийшла людина з БТІ, поміряла і намалювала як є в натурі і питань не виникло. ТП отримали на руки. Вірно зрозуміла Вас?

Посилання на коментар

2 минуты назад, Vaverka сказал:

Тобто прийшла людина з БТІ, поміряла і намалювала як є в натурі і питань не виникло. ТП отримали на руки. Вірно зрозуміла Вас?

Так

• Лайк 1
Посилання на коментар

43 хвилини тому, Vaverka сказав:

Питання про знос стіни бентежить в плані допустимості такої дії. Немає бажання вляпатись в халепу і мати повну голову цвяхів 😉

Звісно, щось могло і змінитись за цей час. Але була якась постанова, що на  не несучи стіни не треба було, як раніше, брати згоду.  В нас була квартира, яку продали в 2021 році, там була перебудова внутрішніх стін, ніяких дозволів чи інспектора з БТІ не було при продажу. Нікого це не хвилювало. Прийшли до нотаріуса та оформили продаж. Техпаспорт дали  той, що був з планами від забудовника. Як воно зараз не знаю, але навряд чи щось змінилось за цей час.

31 хвилину тому, irina1969 сказав:

Гардеробну можна зробити з іншого боку, але справа Ваша

І це гарне рішення. Єдине, щоб я додала до цього, що двері треба робити або жалюзійні, або знизу зі шпариною ( як для санвузлів), щоб був хоч якийсь рух повітря.

Або, взагалі, мій улюблений варіант для для шаф чи гардеробних - штори замість дверей.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, Vaverka сказав:

ОООооо! Колись, років 12 тому, нам показали варіант моделювання планування на етапі "збиття штукатурки" - з відер, досок, сміття будується майбутня обстановка. Дуже наглядно. Після малюнків перейдемо до того "моделювання". На сьогоднішній день в новій квартирі провели години 4. Все здебільшого в уяві.

Можна картоні коробки, чи просто малярну стрічку по підлозі поклеїти, варіантів купа😀

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Ми, взагалі, крейдою креслили ( по стяжці). І коробки це гарне рішення. Бо, навіть, малярна стрічка чи крейда не дають в повній мірі зрозуміти, як воно буде, коли меблі стануть. Тому що, як Іра сказала

53 хвилини тому, irina1969 сказав:

як б'єте ноги о кути

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 година тому, allanek сказав:

І це гарне рішення. Єдине, щоб я додала до цього, що двері треба робити або жалюзійні, або знизу зі шпариною ( як для санвузлів), щоб був хоч якийсь рух повітря.

Або, взагалі, мій улюблений варіант для для шаф чи гардеробних - штори замість дверей.

Обожнюю жалюзійні двері, у самій у передпокої ціла стіна/шафа з них  і в комору продуктову зробили такі двері, і  все під фарбування...думала пилюка буде осідати, за 7 років пару раз пройшлась пилесосом і  все 

1 година тому, allanek сказав:

👍

• Лайк 1
Посилання на коментар

З жалюзійними дерев’яними дверцятами зроблені шафи на 2-х балконах та дверцята на антресолі - задоволені на всі 100%. Коли їх тільки побачили в продажу з доволі великим вибором розмірів відразу пройоми робили з урахуванням сітки по каталогу. Оброблені морилкою + лак на водній основі. Більше 10 років все стоїть як слід.👍

• Лайк 1
Посилання на коментар

Згадалося . Нещодавно у відосику у Терехова бачив як сусіди зверху знесли перегородку і під ними шпаклівку на стелі повідстрілювало. У плит перекриття зменшився прогин.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Подібне ми вже робили, правда в дещо більших об'ємах - реконструювали 4-х кімнатну в 2-х. В хрущівці. Все гаразд по теперішній час, більше 10 років.

Посилання на коментар

Вже давно не в професії, можу чогось не пам'ятати... Але.

Раніше не можна було, щоб у житловій кімнаті було два газових прилади (або навіть один?). Цей пункт обходили обзиваючи кімнату вітальнею і не включали у підрахунок житлової площі. Але і не можно було розміщати кімнату з газовим обладнанням ПІД житловою кімнатою (ваші сусіди зверху). Тому у проєктах "малювали" замість стіни складчаті перегородки та т.і.

Може шось і змінилось в ДБН-ах, але сумніваюсь.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Будемо робити вітальню😉, як то трактує Вікіпедія: 

Вітальня, -і, ж. Спеціально умебльована кімната для приймання гостей[1]. Вітальня (лаунж, зал/ зала, салотто; застаріле — салон) це кімната для прийому гостей, читання, перегляду ТБ та ін. В типовій вітальні присутні: диван і зручні крісла (м'яка частина)та невеличкий «кавовий / журнальний» столик, стіл зі стільцями (обідня зона), книжкові шафи, телевізор, стереосистема та інше обладнання для розваг (пр. домашній кінотеатр), лампи, килими, інші меблі та предмети декору.

Посилання на коментар

Раніше треба було мати двері у приміщення з газовим приладом. Щоб, якщо газ почне протікати, людина не задохнулася. І тому ж не

можна було перекривати ветиляційний канал у кухні.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...