Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Бетонування металевих труб, стовпчиків

Фрай

Рекомендовані повідомлення

Маю забетонувати металевий стовпчик 6000х108х3.5 і виникло питання яке давно вже мені муляє, а як правильно?

Все життя я копав ямку потрібної глибини, сипав пісок, щебінь, трохи бетону, на нього ставив стовпчик і заливав бетоном.

Але чи правильно це?

Чи не краще ставити його на щебінь і так бетонувати аби конденсат чи вода не збиралися у ньому, а могли вільно пройти у грунт?

Що скажуть фахівці, бо у інеті поради прямопротилежні.

О, а ще й питання на яку глибину його закопати? ) планую не більше ніж 1.5 метри

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• Фрай змінив заголовок на Бетонування металевих труб, стовпчиків
7 годин тому, Фрай сказав:

Але чи правильно це?

Звісно ні!

Залізяка має бути захищена бетоном з усіх сторін. Фіксуєте стовпчик в 5-ти см. від  дна ями і заливаєте.

Верх стовпчика заварити або заглушити в якийсь інший спосіб , низ (якщо ліньки варити )замотати скотчем.

Посилання на коментар

7 годин тому, Фрай сказав:

Чи не краще ставити його на щебінь і так бетонувати аби конденсат чи вода не збиралися у ньому, а могли вільно пройти у грунт?

Що скажуть фахівці, бо у інеті поради прямопротилежні.

З нещодавнього власного досвіду. Робив фасадний паркан і потрібно було викопати декілька стовпчиків, які сам же і бетонував майже 10 років тому. Стовпчики 40*60 були забетоновані на 1 м в землю в отвір з-під ручного бура здається 140 мм діаметром. Так от один знизу був в бетоні в ньому була вода, а інший на декілька сантиметрів в піску, і в середині був абсолютно сухий. Так, на тому шматочку, що був в піску була корозія, але як для 10 років сроку не критична. Я би і не знав про ту воду, просто займався цим, коли ще були нічні заморозки, так от викопав я стовпчики і залишив вертикально обперши на паркан, і на ранок на одному повністю розтріскався бетон і обсипався. Почав досліджувати, чому так сталося і виявив воду в стовпчику. При цьому, коли викопував стовпчика, бетон візуально був цілий, і з другого стовпчика я його потім кувалдою збив з великим трудом. Ну і на останок стовпчики з першого дня установки заткнуті пластиковими заглушками. Очевидно вони не достатньо герметичні. Особисто я б бетонував низ тільки при 100% гарантії герметичності зверху. 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...