Фрай Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) Маю забетонувати металевий стовпчик 6000х108х3.5 і виникло питання яке давно вже мені муляє, а як правильно? Все життя я копав ямку потрібної глибини, сипав пісок, щебінь, трохи бетону, на нього ставив стовпчик і заливав бетоном. Але чи правильно це? Чи не краще ставити його на щебінь і так бетонувати аби конденсат чи вода не збиралися у ньому, а могли вільно пройти у грунт? Що скажуть фахівці, бо у інеті поради прямопротилежні. О, а ще й питання на яку глибину його закопати? ) планую не більше ніж 1.5 метри Змінено 18 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 7 годин тому, Фрай сказав: Але чи правильно це? Звісно ні! Залізяка має бути захищена бетоном з усіх сторін. Фіксуєте стовпчик в 5-ти см. від дна ями і заливаєте. Верх стовпчика заварити або заглушити в якийсь інший спосіб , низ (якщо ліньки варити )замотати скотчем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 7 годин тому, Фрай сказав: Чи не краще ставити його на щебінь і так бетонувати аби конденсат чи вода не збиралися у ньому, а могли вільно пройти у грунт? Що скажуть фахівці, бо у інеті поради прямопротилежні. З нещодавнього власного досвіду. Робив фасадний паркан і потрібно було викопати декілька стовпчиків, які сам же і бетонував майже 10 років тому. Стовпчики 40*60 були забетоновані на 1 м в землю в отвір з-під ручного бура здається 140 мм діаметром. Так от один знизу був в бетоні в ньому була вода, а інший на декілька сантиметрів в піску, і в середині був абсолютно сухий. Так, на тому шматочку, що був в піску була корозія, але як для 10 років сроку не критична. Я би і не знав про ту воду, просто займався цим, коли ще були нічні заморозки, так от викопав я стовпчики і залишив вертикально обперши на паркан, і на ранок на одному повністю розтріскався бетон і обсипався. Почав досліджувати, чому так сталося і виявив воду в стовпчику. При цьому, коли викопував стовпчика, бетон візуально був цілий, і з другого стовпчика я його потім кувалдою збив з великим трудом. Ну і на останок стовпчики з першого дня установки заткнуті пластиковими заглушками. Очевидно вони не достатньо герметичні. Особисто я б бетонував низ тільки при 100% гарантії герметичності зверху. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 6 годин тому, andrey_ka сказав: Залізяка має бути захищена бетоном з усіх сторін. Фіксуєте стовпчик в 5-ти см. від дна ями і заливаєте. А яка ж різниця спочатку «вкинути бетону і на нього» чи «підвісити і залити»? питання в тому, що описано у Maryanа: 6 годин тому, Maryan_bhfz сказав: Так от один знизу був в бетоні в ньому була вода, а інший на декілька сантиметрів в піску, і в середині був абсолютно сухий така ж фігня була коли прибирав огорожу і у викопаних стовпчиках були сухі «наскрізні» і з водою іржаві ті, що в бетоні І те ж саме виявив ще на дачі у стовпчиках 100х100 які були повністю сховані від дощу під накриттям, а потім так само тут на новій альтанці коли обкладали такі ж самі стовпи цеглою. Вони були добряче набрані водою, можливо з часу встановлення, можливо конденсат, можу лише здогадуватись, але яку шкоду це принесе також уявляю. На дачній споруді просвердлив у стовпчиках знизу отвори для вентиляції, а тут мабуть таки зробив не дуже правильно, закидав бетоном до самого верху (3 м) От тепер і міркую як краще? Питання глибини бетонування також відкрите, хочу на 1.5м Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз