Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поворотні точки ділянки

viksel

Рекомендовані повідомлення

7 часов назад, porterlv сказал:

Так. А налягаюча сусідська була приватизована надцять років до того попереднім власником. Межі підписані по факту актуальним власником.

Головне, щоб ваш сусід знав про дану ситуацію, оскільки рано чи пізно йому доведеться виправити це все.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 часов назад, porterlv сказал:

Тобто, за даних обставин то не моя проблема, вірно? 

Так, не ваша проблема, особливо якщо ваші ділянки відмежовані парканами.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ще якщо хтось в курсі і може коротко дати пояснення по тих системах координат,я так зрозумів що вони в кожному регіоні якісь свої.Що це за системи такі ?Головне не зрозуміла привязка, вони привязані до основних GPS чи це якісь абсолютні що привязуються до чогось...?
Але самі координати Бог з ними...Головне цікавить чому виникають такі проблеми якщо геодезичний прилад ну прям до 5 см точний?Це банальна халтура геодезиста?Чи в кадастрі є можливість корегувати поворотні точки як комусь там треба?Чому після кожного геодезиста бувають різні результати тих замірів?
Получається живеш собі купу років а тут бац і твоє не твоє...і державним актом підтертись можна бо приїде чоловік з палкою і скаже що дялянка крива і продати ти нічого не можеш, ну або чекати юзера який купить не глядя..А якщо ще сусід попадеться не "спокійний" і почне ворогувати не розібравшись.Ти вроді маєш землю але де вона точно ні хто не знає,бо коли купляв ділянку одні сказали тут,і закріпили АКТОМ НА ВЛАСНІСТЬ, а через 10 років вже не зовсім тут)))Скоро будуть говорити що земна кора рухається от і зміщення..Дурдом якийсь..

Змінено користувачем viksel
Посилання на коментар

2 години тому, viksel сказав:

Головне не зрозуміла привязка, вони привязані до основних GPS чи це якісь абсолютні що привязуються до чогось...?

Мабуть проблема в тому, що мають бути якісь конкретні репери на даній площині інакше це зміщення буде безкінечно.

Посилання на коментар

2 години тому, viksel сказав:

Головне цікавить чому виникають такі проблеми якщо геодезичний прилад ну прям до 5 см точний?Це банальна халтура геодезиста?Чи в кадастрі є можливість корегувати поворотні точки як комусь там треба?Чому після кожного геодезиста бувають різні результати тих замірів?

Зараз прилад точний, а 10 - 20 років тому був не такий точний. А ще людський фактор... Так думаю, але на то не вчився. 

З того, що чув - у випадку виявлення схожих проблем, організація, що робила документацію має то поправити. У випадку мого сусіда, організація давно ліквідована а документи передані якійсь іншій чи в архів. То ж зміни вносити задарма нема кому. Будь добрий плати за сусіда або най сусід платить "бо можуть відмовити в реєстрації/приватизації". Короче, землевпорядник мене розводив на внесення змін в сусідову документацію. Я не хотів платити за сусіда а сусіду по взагалі нах треба (від купив приватну ділянку з документами). Я поморозився і приватизація пройшла з накладками. 

Стосовно проблем - одне діло коли зміщення чи розворот (а то ще й весь район) і інше, коли не відповідає площа ділянки. Думаю, наслідки різні.   

Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

це зміщення буде безкінечно

Це дійсно так,і не тільки в геодезчному смислі))

56 минут назад, porterlv сказал:

То ж зміни вносити задарма нема кому

Вже б заплатив але тепер точно за результат.Щоб точки відповідали наявному розмежуванню.Ми ж і акти ромежування то підписували.І ділянки відповідають вказаній площі та розмірам,просто стоять криво.Значить точки що є в кадастрі не коректні з натурою...значить їх хтось мусить поправити...по ідеї звичайно безплатно,але нехай вже.Ну і хотілось би документ якийсь,бо в мене акт на землю вже давно валявся що толку)))

Посилання на коментар

Репери встановлювались дуже давно (мабуть 70-80-90 роки), координувались, все наносилось на карти 1:500 та 1:1000 (зокрема). З приходом комп'ютерів ці карти "оціфрували". Тобто всі лінії перенесли в графічний редактор. З якою точністю? 1 мм на карті = 500 мм на місцевості, тобто тільки ліня у 0,3 мм дає похибку 150 мм на місцевості. Ви пробували на лавсані накреслити лінію 0,3 мм? А ще людський хівактор, а ще об'єктивно ЯК воно робилось та т.і. У 2000-ні роки держава захотіла нову топоз'їомку і почала вимагати її робити у всіх, хто шось робив з документами чи нерухомістю. І тулили все до купи: нову з'їомку на старі карти. Зараз, я так розумію, координують точки GPS-сом, але куди то все накладають? на які карти?

Чи ви думаєте, що вся территория "оціфрована" сучасними приборами?

Посилання на коментар

1 час назад, voglya сказал:

але куди то все накладають? на які карти?

Я так зрозумів що для кадастру накладання на карту або супутниковий знімок не вижливий.Важливо щоб розміри співпадали,значить площа,ну і щоб накладань не було та інших спірних моментів,а в ідеалі щоб співпадало все по факту наявних меж(сітки,капітальні огорожі і т.д).От ми і розглядаємо походження та способи виправлення тих моментів.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, viksel сказал:

Ще якщо хтось в курсі і може коротко дати пояснення по тих системах координат,я так зрозумів що вони в кожному регіоні якісь свої.Що це за системи такі ?Головне не зрозуміла привязка, вони привязані до основних GPS чи це якісь абсолютні що привязуються до чогось...?
Але самі координати Бог з ними...Головне цікавить чому виникають такі проблеми якщо геодезичний прилад ну прям до 5 см точний?Це банальна халтура геодезиста?Чи в кадастрі є можливість корегувати поворотні точки як комусь там треба?Чому після кожного геодезиста бувають різні результати тих замірів?
Получається живеш собі купу років а тут бац і твоє не твоє...і державним актом підтертись можна бо приїде чоловік з палкою і скаже що дялянка крива і продати ти нічого не можеш, ну або чекати юзера який купить не глядя..А якщо ще сусід попадеться не "спокійний" і почне ворогувати не розібравшись.Ти вроді маєш землю але де вона точно ні хто не знає,бо коли купляв ділянку одні сказали тут,і закріпили АКТОМ НА ВЛАСНІСТЬ, а через 10 років вже не зовсім тут)))Скоро будуть говорити що земна кора рухається от і зміщення..Дурдом якийсь..

Для вас як замовника послуги, головним результатом є відповідність координат поворотних точок межі в Національній кадастровій системі та на місцевості. Тобто щоб не виникло ситуації, коли ділянка має встановлений паркан, а по координатах знаходиться в іншому місці чи знесена, чи розкручена.

Плюс розробник документації із землеустрою має дотримуватися статті 28 Закону України «Про Землеустрій»

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

Мабуть проблема в тому, що мають бути якісь конкретні репери на даній площині інакше це зміщення буде безкінечно.

Сучасне супутникове обладнання працює с режимі реального часу, отримуючи поправки від надавачів даних послуг. Надавачі цих послуг мають певну кількість базових станцій по містах, залежно від регіону і ці базові станції привʼязані до Державної геодезичної мережі України. Коли «дядько з палкою» приїздить на земельну ділянку для проведення кадастрової зйомки(не плутати з топозйомкою, бо інший геть вид робіт з іншими вимогами), то його прилад підключається до вищезгаданих базових станцій для отримання поправок та відповідно можливості якісно виконати свою роботу. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

49 хвилин тому, ficus41 сказав:

то його прилад підключається до вищезгаданих базових станцій для отримання поправок та відповідно можливості якісно виконати свою роботу. 

Тоді інакше ніж рукожопістю виконавця не можу пояснити чому так відбувається.

• Лайк 1
Посилання на коментар

По- перше,

- дуже вдячний за компетентні розтлумачення.

48 минут назад, ficus41 сказал:

Коли «дядько з палкою» приїздить на земельну ділянку для проведення кадастрової зйомки(не плутати з топозйомкою, бо інший геть вид робіт з іншими вимогами), то його прилад підключається до вищезгаданих базових станцій для отримання поправок та відповідно можливості якісно виконати свою роботу. 

По-друге,

- цікавить, чи має дядько повноваження (право) на втручання у Базу ?

Тобто, чи може він у реальному часі вносити кореговані координати зі своєї палки у Базу ?

Чи він може тільки "читати", а записують лише якісь інші, окремі, конкретні працівники, з правом втручання ?

Посилання на коментар

І ще одне питання виникло після цього посту :

9 минут назад, Фрай сказал:

Тоді інакше ніж рукожопістю виконавця не можу пояснити чому так відбувається.

Був свідком процедури "з палкою" :

Один дядько, з солідним пузом, вочевидь старший :classic_rolleyes:, був з якимось прибором, 

а другий, молодий спритний хлоп, лазив по кущах з рожевою палкою з грибом зверху.

Він тіцяв палкою у різні кутки у чагарниках, палка тоненько попискувала.

Він йшов далі, по межі.

Так от, палка у моменти вимірювання була не строго вертикально,

а х..знає як, під кутом, може градусів так зо 20.

Причому нахили були у різні боки, то до сусіда, то навпаки.

Зрозуміло, що там її важко поставити вертикально, бо кущі, гілки, забори, дерев'яні сортири ...

Алеж, похибка при такому нахилі  вийде теж сантиметрів 20-30.

Отже суто технічне питання, чи може палка видавати координати у положенні, відхиленому від вертикалі ?

Дякую.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...