sv_vs Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Зараз я на етапі штукатурки і після пошуків в інтернеті побачив, що існує багато способів, як це можна зробити. Вихідні умови: зовнішні стіни з газоблоку D400. Штукатурку вирішив брати гіпсову, стіни планую фарбувати. Нижче варіанти, які я знайшов (усі для гіпсової штукатурки): 1. Армуючий шар з клею + втоплена фасадна сітка, тоді штукатурка без сітки вже, не подобається варіант тим, що сильно втрачається паропроникність стіни та і гіпс тоді не дуже має сенс, виглядає, що такий варіант більше підходить під штукатурку цементно-вапняну. 2. Штукатурка з маяками, сітка в штукатурці але розриви сітки на маяках, викликає сумніви, бо може тріснути саме в місцях маяків. 3. Сітка під маяками, сітка кріпиться так щоб можна було відгорнути її під час нанесення штукатурки і тоді втоплюється в штукатурку, виходить що розривів в сітці немає, але цей варіант виглядає досить незручно, незнаю чи майстри погодяться таке робити. 4. Варіант, який пропонують майстри: штукатурка по маяках без сітки, потім коли висохне наноситься другий шар (та сама гіпсова штукатурка) і в нього вже втоплюється сітка. Получається сітка теж без розривів. Але, я такого варіанту не знайшов в інтернеті та навіть виробник на упаковці штукатурки зазначає, що якщо планується наноситися другий шар - то перший має бути не гладким, торбо не загладжений правилом напевно а більше як під гребінку. Боються, щоб той другий шар не відставав та і роботи виходить набагато більше. Також дивився інструкції від виробника штукатурки, там він нічого не згадує про сітку взагалі. На їхньому ютуб каналі є відео нанесення штукатурки на гб і там ніякої сітки немає, тому - 5 варіант - це взагалі без сітки. Не розумію, чому за стільки років існуавння ГБ на ринку досі немає єдиного і перевіреного варіанту як його штукатурити... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 3 хвилини тому, sv_vs сказав: розумію, чому за стільки років існуавння ГБ на ринку досі немає єдиного і перевіреного варіанту як його штукатурити.. Ну, потому что есть проверенные методы заработать ) Тут кстати есть тема по штукатурках и там это обсуждали. Имхо сетка только на переходах разнородных материалов (ГБ-армопояс), и в углах может быть, углы проемов (по крайней мере мне штукатуры сказали что они по другому не будут делать, но это на стоимость не влияло) Остальное - без. Как тут говорят - все равно какие то трещины будут. В моем доме пока только 1 очень тонкая появилась за 2 года после штукатурки там, где Гб клали тяп ляп я и сосед перегородку) и походу он уселся Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 7 хвилин тому, ЯД сказав: Остальное - без. Как тут говорят - все равно какие то трещины будут. І в шпаклівці нема сітки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 5 хвилин тому, sv_vs сказав: І в шпаклівці нема сітки? Я еще не шпаклевал, но точно там сетки не будет) Смысл от нее? Если под покраску и чтобы минимум вероятности трещинок - стелохолст, но это деньги. У себя или обои, или там где пофиг на появление мелких трещинок - покрашу. Змінено 4 години тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Сетка, это не от трещин. У нее другое назначение. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 29 хвилин тому, sv_vs сказав: Не розумію, чому за стільки років існуавння ГБ на ринку досі немає єдиного і перевіреного варіанту як його штукатурити... Та все є. Заходите на сайт кнауф , далі знаходите там розділ "центр завантаження" .Далі в цьому розділі знаходите розділ "опис застосування" і жмете завантажити тех карту з нанесення штукатурки ротбанд. Вивчаєте , там все є. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому @andrey_ka Скачав техкарту на виконання внутрішньої штукатурки вручну з використання сумішей Кнауф... Ось що там пише Встановлення і закріплення армуючих сіток: При суцільному армуванні нанести перший шар штукатурної суміші товщиною 15мм. Попередньо відрізані потрібної довжини полотна сітки втопити в шар штукатурного розчину, витримуючи нахлист 100мм. Не пізніше ніж через 30 хвилин нанести і вирівняти другий шар штукатурного розчину товщиною 5мм. Також звідти, порядок виконання робіт: ... Правило рухається по раніше встановленим штукатурним профілям... Тобто, там не пояснюється в яких випадках потрібне суцільне армування (мене цікавило чи потрібне на ГБ?) та як саме має кріпитись сітка так щоб можна було використати штукатурні профілі (це ж маяки, вірно?). Напевно це 3 варіант з тих що я привів в першому пості. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому Суцільне армування згадується для стелі зі збірних плит, виглядає так, що суцільна сітка на стіни з гб не пітрібна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 18 хвилин тому, sv_vs сказав: Тобто, там не пояснюється в яких випадках потрібне суцільне армування (мене цікавило чи потрібне на ГБ?) та як саме має кріпитись сітка так щоб можна було використати штукатурні профілі (це ж маяки, вірно?). Напевно це 3 варіант з тих що я привів в першому пості. Бо воно не потрібне , а там де потрібне пояснюється. Суцільне армування потрібне , коли шар штукатурки перевищує 30мм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз