sv_vs Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Зараз я на етапі штукатурки і після пошуків в інтернеті побачив, що існує багато способів, як це можна зробити. Вихідні умови: зовнішні стіни з газоблоку D400. Штукатурку вирішив брати гіпсову, стіни планую фарбувати. Нижче варіанти, які я знайшов (усі для гіпсової штукатурки): 1. Армуючий шар з клею + втоплена фасадна сітка, тоді штукатурка без сітки вже, не подобається варіант тим, що сильно втрачається паропроникність стіни та і гіпс тоді не дуже має сенс, виглядає, що такий варіант більше підходить під штукатурку цементно-вапняну. 2. Штукатурка з маяками, сітка в штукатурці але розриви сітки на маяках, викликає сумніви, бо може тріснути саме в місцях маяків. 3. Сітка під маяками, сітка кріпиться так щоб можна було відгорнути її під час нанесення штукатурки і тоді втоплюється в штукатурку, виходить що розривів в сітці немає, але цей варіант виглядає досить незручно, незнаю чи майстри погодяться таке робити. 4. Варіант, який пропонують майстри: штукатурка по маяках без сітки, потім коли висохне наноситься другий шар (та сама гіпсова штукатурка) і в нього вже втоплюється сітка. Получається сітка теж без розривів. Але, я такого варіанту не знайшов в інтернеті та навіть виробник на упаковці штукатурки зазначає, що якщо планується наноситися другий шар - то перший має бути не гладким, торбо не загладжений правилом напевно а більше як під гребінку. Боються, щоб той другий шар не відставав та і роботи виходить набагато більше. Також дивився інструкції від виробника штукатурки, там він нічого не згадує про сітку взагалі. На їхньому ютуб каналі є відео нанесення штукатурки на гб і там ніякої сітки немає, тому - 5 варіант - це взагалі без сітки. Не розумію, чому за стільки років існуавння ГБ на ринку досі немає єдиного і перевіреного варіанту як його штукатурити... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 3 хвилини тому, sv_vs сказав: розумію, чому за стільки років існуавння ГБ на ринку досі немає єдиного і перевіреного варіанту як його штукатурити.. Ну, потому что есть проверенные методы заработать ) Тут кстати есть тема по штукатурках и там это обсуждали. Имхо сетка только на переходах разнородных материалов (ГБ-армопояс), и в углах может быть, углы проемов (по крайней мере мне штукатуры сказали что они по другому не будут делать, но это на стоимость не влияло) Остальное - без. Как тут говорят - все равно какие то трещины будут. В моем доме пока только 1 очень тонкая появилась за 2 года после штукатурки там, где Гб клали тяп ляп я и сосед перегородку) и походу он уселся Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 14 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 7 хвилин тому, ЯД сказав: Остальное - без. Как тут говорят - все равно какие то трещины будут. І в шпаклівці нема сітки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому (змінено) 5 хвилин тому, sv_vs сказав: І в шпаклівці нема сітки? Я еще не шпаклевал, но точно там сетки не будет) Смысл от нее? Если под покраску и чтобы минимум вероятности трещинок - стелохолст, но это деньги. У себя или обои, или там где пофиг на появление мелких трещинок - покрашу. Змінено 14 годин тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Сетка, это не от трещин. У нее другое назначение. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 29 хвилин тому, sv_vs сказав: Не розумію, чому за стільки років існуавння ГБ на ринку досі немає єдиного і перевіреного варіанту як його штукатурити... Та все є. Заходите на сайт кнауф , далі знаходите там розділ "центр завантаження" .Далі в цьому розділі знаходите розділ "опис застосування" і жмете завантажити тех карту з нанесення штукатурки ротбанд. Вивчаєте , там все є. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 13 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 13 годин тому @andrey_ka Скачав техкарту на виконання внутрішньої штукатурки вручну з використання сумішей Кнауф... Ось що там пише Встановлення і закріплення армуючих сіток: При суцільному армуванні нанести перший шар штукатурної суміші товщиною 15мм. Попередньо відрізані потрібної довжини полотна сітки втопити в шар штукатурного розчину, витримуючи нахлист 100мм. Не пізніше ніж через 30 хвилин нанести і вирівняти другий шар штукатурного розчину товщиною 5мм. Також звідти, порядок виконання робіт: ... Правило рухається по раніше встановленим штукатурним профілям... Тобто, там не пояснюється в яких випадках потрібне суцільне армування (мене цікавило чи потрібне на ГБ?) та як саме має кріпитись сітка так щоб можна було використати штукатурні профілі (це ж маяки, вірно?). Напевно це 3 варіант з тих що я привів в першому пості. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 13 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Суцільне армування згадується для стелі зі збірних плит, виглядає так, що суцільна сітка на стіни з гб не пітрібна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 18 хвилин тому, sv_vs сказав: Тобто, там не пояснюється в яких випадках потрібне суцільне армування (мене цікавило чи потрібне на ГБ?) та як саме має кріпитись сітка так щоб можна було використати штукатурні профілі (це ж маяки, вірно?). Напевно це 3 варіант з тих що я привів в першому пості. Бо воно не потрібне , а там де потрібне пояснюється. Суцільне армування потрібне , коли шар штукатурки перевищує 30мм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 9 годин тому, sv_vs сказав: Зараз я на етапі штукатурки і після пошуків в інтернеті побачив, що існує багато способів, як це можна зробити. Вихідні умови: зовнішні стіни з газоблоку D400. Штукатурку вирішив брати гіпсову, стіни планую фарбувати. Нижче варіанти, які я знайшов (усі для гіпсової штукатурки): Порядок роботи: (принаймні як це роблю я) 1. Обезпилення стіни. Почистити , потерти , все що відлущується відлущити. Пройтись пилососом. 2. Встановити маяки. Важливо: не встановлювати маяки на суцільний шар , тільки на ляпухи. 3. Стіну погрунтувати або наситити водою . ІМХО. На цьому етапі ніколи не використовую грунтовку , тільки вода. 4. Штукатурка: Нанести штукатурку на стіну , як тільки вона почне тужавіти (перестає продавлюватись пальцем або важко продавлюється) зняти маяки і заповнити місця під ними штукатуркою. Далі розвети трохи штукатурки до стану сметани і пройтись шпателем (бажано жорстким) на сдир , це щоб заповнити усі можливі кавери та ямки. Це все має відбуватись поки штукатурка в мокрому стані і йде процес тужавіння.І далі залишити все до повного висихання. Штукатурити одним суцільним шаром за один раз , від кута до кута в межах однієї стіни. Ніяких нашарувань штукатурки , сіток і.т.п... 5 Після повного висихання пошкурити стіну , обезпилити та погрунтувати. 6. Наклеїти склополотно та дати висохнути. 7. Пройтись по склополотну акриловою шпаклівкою 1-2шари , щоб ніде не було видно сплополотна та дати висохнути. Перед очима має бути суцільна біла поверхня. 8. Зашкурити та погрунтувати. 9. Пофарбувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому как я делал) 1. зачистил газик, обезпылил, загрунтовал 2. нанес клей + сетка под гребенку 3. маяки 4. гипсовая штукатурка 5. снял маяки, затер стыки 6. шпаклянул финишом, один раз, зачистил 7. грунтовка 8. сразу клею Novelio Weaving GV130C (это тоже сетклохолст но очень плотный и уже покрашенный, его не нужно сверху шпаклевать) 9. через сутки сразу крашу в два слоя краской Результатом я доволен на 200% 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 36 хвилин тому, denis-k сказав: нанес клей + сетка под гребенку Я теж розглядаю цей варіант, але маю деякі сумніви. Я бачив, що так роблять під цементно-вапняну штукатурку, бо типу вона до газоблока погано тримається, а гіпсова навпаки - краще тримається газоблоку, ніж клею. Поки зрозумів, що точно буду відговорювати майстів робити по їхньому, коли гівпсову штукатурку наносять в два шари де сітква у верхньому шарі. А тоді або ваш варіант, або той який описав @andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 9 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 9 хвилин тому 1 час назад, sv_vs сказал: а гіпсова навпаки - краще тримається газоблоку, ніж клею. когда наносил вообще проблем не было клей использовал из-за сетки, хотел стены больше укрепить, а сетка в гипсе как по мне плохо себя ведет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 6 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 6 хвилин тому 1 годину тому, denis-k сказав: 2. нанес клей + сетка под гребенку А який у цьому сенс ? Сітка використовується для армування самої штукатурки , не стіни. І армується для запобігання усадкових тріщин , не більше. І армується тільки тоді , коли шар перевищує критичну товщину штукатурки і це логічно. Чим товстіша штукатурка тим більша ймовірність появи усадкових тріщин. А армувати саму стіну немає ніякого сенсу. Якщо стіна дасть якусь усадку і на ній з`явиться тріщина , то ця сітка шо мертвому припарки , трісне разом з нею. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз