Propeller Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому ТС, якщо зупинитесь на варіанті 1, та якщо вам дозволять механічні хар-ки грунта, подивіться в бік щілинного фундаменту. Там є трошки економії. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 39 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 39 хвилин тому 1 час назад, Drosselbeere сказал: Всеж таки хотілось почути аргументи чим стрічка з фбс кращє ніж монолітна стрічка в грунт без розширення і яка різниця в ціні двох варіантів. Несуча здатність грунта наприклад 2 кг/см2 " я ещё не на пенсии и вкусным куском своего пирога делиться пока не собираюсь..."(с) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 23 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 23 хвилини тому (змінено) 13 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Ой не факт. В нас більш щільні грунти починаються десь на 65-70 см. (Я бурив лунки то бачив різницю). І якщо я не помиляюсь то задача фундаменту якраз передача всього навантаження будівлі на стабільні материкові + не пучинисті грунти. Повторююсь, я можу не розуміти досконально механіку процесу і трактувати не правильно. Я акамєдію не закінчував😁. От якби Ви дали зразу і всю інформацію : - глибина залягання ГВ, - кліматична зона, або регіон, - наявність ухилу ділянки, - а про склад грунтів особливо, то присутні тут пани архітектори-інженери вже би давно мімінімізували оптимізумали опірну площу фудаменту, відкинувши надлишково затратний по бетону варіант. ... і про необхідність дренажу, - також ! Змінено 18 хвилин тому користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз