Propeller Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому ТС, якщо зупинитесь на варіанті 1, та якщо вам дозволять механічні хар-ки грунта, подивіться в бік щілинного фундаменту. Там є трошки економії. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 час назад, Drosselbeere сказал: Всеж таки хотілось почути аргументи чим стрічка з фбс кращє ніж монолітна стрічка в грунт без розширення і яка різниця в ціні двох варіантів. Несуча здатність грунта наприклад 2 кг/см2 " я ещё не на пенсии и вкусным куском своего пирога делиться пока не собираюсь..."(с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 13 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Ой не факт. В нас більш щільні грунти починаються десь на 65-70 см. (Я бурив лунки то бачив різницю). І якщо я не помиляюсь то задача фундаменту якраз передача всього навантаження будівлі на стабільні материкові + не пучинисті грунти. Повторююсь, я можу не розуміти досконально механіку процесу і трактувати не правильно. Я акамєдію не закінчував😁. От якби Ви дали зразу і всю інформацію : - глибина залягання ГВ, - кліматична зона, або регіон, - наявність ухилу ділянки, - а про склад грунтів особливо, то присутні тут пани архітектори-інженери вже би давно мімінімізували оптимізумали опірну площу фудаменту, відкинувши надлишково затратний по бетону варіант. ... і про необхідність дренажу, - також ! Змінено 7 годин тому користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 43 хвилини тому, MAESTRO DNEPR сказав: " я ещё не на пенсии и вкусным куском своего пирога делиться пока не собираюсь..."(с) на ваш смачний шмат ніхто не претендує, а от аргументи все ж таки хотілось би почути ) чим стрічковий на фбс кращє ніж монолітна стрічка в траншею, при умові що ширини 30 см по несучій здатності достатньо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому . Факт "номер раз" : В 18.08.2025 в 09:58, Nikolay Cherednichenko сказал: Більшість робіт проводитиму сам (або з двома дузями на більш трудозатратні роботи). Факт "номер два" : В 18.08.2025 в 13:12, Nikolay Cherednichenko сказал: Бо я манав в вузьких і глибоких траншеях сидіти і десятки кубометрів опалубок колотити. Хочу простіше і надійно Факт "номер три" : В 19.08.2025 в 08:14, Nikolay Cherednichenko сказал: Поглиблюючись в будівельну тематику починаю розуміти що прислів'я "нєт ума-строй дома"- не доречне якщо річ йде про якісне житло Усе вищезгадане натякає, дуже товсто, що ТС планує все робити сам. Тобто, розраховувати "за консультацію" на якісь крихі, - не варто. Навіть і зі звичайного батону. От мені і цікаво, де Ви тут унюхалі пірог ? 49 минут назад, MAESTRO DNEPR сказал: " я ещё не на пенсии и вкусным куском своего пирога делиться пока не собираюсь..." Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз