Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Дивна поведінка акумуляторів Felicity (LUX-E-48100LG03) з інвертором Deye

Alvalk

Рекомендовані повідомлення

Встановлений інвертор Deye 6кВт і 3 акумулятора Felicity 5 кВт*г (LUX-E-48100LG03) х окремими дісплеями.

Акумулятори, як і належить,   з'єднані паралельно, а також по CAN-шині між собою та з інвертором.

Інвертор бачить батарею як одну, тобто зі струмами заряда-разрядв в 3 рази вище, ніж у одній, Зв'язок по протоколу 1, показує батарею, як PYLON.   

Проблема наступна:

В налаштуваннях інвертора вказано заряджати батарею до 80%. Після зарядки всі дисплеї батарей показують однакову напругу, але різний SoC. Наприклад, 72%-79%-89%. 

Якщо зарядити все до 100% і потім розрядити до 80%, трішки вирівнюється : зазвичай 78-80-82

Сподівався, що з часом вони вирівняються, але ні, вже пара тижнів, все як було.

Якось це дуже дивно. Наче  SoC зазвичай вимірюється по напрузі. Плюс батареї мають зв'язок по CAN, всі батареє нові. 

Як це виходить? Чи є якісь припущення? Все начебто працює, але ці цифри напружують.

Змінено користувачем Alvalk
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• Alvalk змінив заголовок на Дивна поведінка акумуляторів Felicity (LUX-E-48100LG03) з інвертором Deye
1 година тому, Alvalk сказав:

Наче  SoC зазвичай вимірюється по напрузі

Загугліть криву напруги для ліфепо4. Саме через це важливо заряджати періодично до 100%, щоб SOC більш менш адекватно калькулювався.

1 година тому, Alvalk сказав:

72%-79%-89%

У мене два акума Deye, розбіг буває до 7% на низьких відсотках. 

Питання про Deye краще задавати в темі по Deye - 

• Лайк 2
Посилання на коментар

20 минут назад, beavis сказал:

Загугліть криву напруги для ліфепо4. 

дякую. Якось я в це глибоко не вникав. 

23 минуты назад, beavis сказал:

Саме через це важливо заряджати періодично до 100%, щоб SOC більш менш адекватно калькулювався.

Тобто якщо я поставлю на період дії стабілізаційних графіків заряд до  100%  і воно відпрацює декілька циклів у діапазоні 80%-100%, то має трохи вирівнятись?

16 минут назад, beavis сказал:

Питання про Deye краще задавати в темі по Deye

ну якщо б питання було до інвертора.... а тут скоріше про батарейки, тому мені здалось, що в темі про Deye  це буде офтоп.

А так то я  на ту тему підписаний і регулярно читаю.

• Лайк 1
Посилання на коментар

40 хвилин тому, beavis сказав:

У мене два акума Deye, розбіг буває до 7% на низьких відсотках

У мене два акуми самозбірка з інверторними БМС, підключені та спілкуються з інвертором. То в них також буває різний відсоток заряду, який змінюється місцями - то в одній він менший, то в другій при однаковій напрузі. При досягненні заряду в 100% все вирівнюється. То ж я просто не звертаю вже увагу та не контролюю так прискіпливо ці відсотки.

• Лайк 4
Посилання на коментар

9 годин тому, Alvalk сказав:

Тобто якщо я поставлю на період дії стабілізаційних графіків заряд до  100%  і воно відпрацює декілька циклів у діапазоні 80%-100%, то має трохи вирівнятись?

не певен, думаю простіше не паритись. Напруга на комірках буде однакова, а SOC штука "туди-сюди"

Але до 100 заряджати хоча б періодично. Я взагалі майже кожен день...

Змінено користувачем beavis
  • Лайк 1
Посилання на коментар

для Фелісіті таке часто, там алгоритм обрахунку % дуже якийсь цікавий. часто таке наблюдаю на обьєктах - краще би не було дисплеїв у батках, спокійніше би було)))

• Дякую 1
Посилання на коментар

49 минут назад, Dalet сказал:

для Фелісіті таке часто, там алгоритм обрахунку % дуже якийсь цікавий. часто таке наблюдаю на обьєктах - краще би не було дисплеїв у батках, спокійніше би було)))

Дякую.

Я вже на цю тему жартував. Бо спочатку ми хотіли взяти "набірний" акумулятор на колесах - там один блок з дисплеєм, інші без, але продавець умовив на ці - типу вони самостійні, якщо одна відмовить, її можна відключити, а інші будуть працювати.

Ну ось пару днів тому я саме це і згадував і казав, що треба було таки на колесах  брати, питань би  не було  ))

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...