Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Який будинок будувати?

cherednik

Рекомендовані повідомлення

1 годину тому, cherednik сказав:

мінімум у нас це 250 мм

А в чому проблема? Зробіть собі, як вважаєте за потрібне. 

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, allanek сказав:

А в чому проблема? Зробіть собі, як вважаєте за потрібне. 

то нема проблеми. це ж я не запитував, я відповідав. в себе і планую робити 250, навіть трошки більше. 

Власне все ж почитавши декліька днів форум повивчавши прийняв рішення робити каркас в 1 поверх як і планував.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 хвилини тому, cherednik сказав:

то нема проблеми. це ж я не запитував, я відповідав. в себе і планую робити 250, навіть трошки більше. 

А яке внутрішнє оздоблення плануєте?

3 хвилини тому, cherednik сказав:

прийняв рішення робити каркас в 1 поверх як і планував.

Ви ж казали, що вам площі не вистачає в один поверх.То що з плануванням вирішили?

Посилання на коментар

6 хвилин тому, allanek сказав:

А яке внутрішнє оздоблення плануєте?

Зовнішні стіни 2 шари гіпсокартону штукатурка.

Внутрішні десь гіпсокартон теж в 2 шари і штукатурка, десь дерево (маю стару дошку яка почорніла от з неї хочу зробити щось цікаве)

6 хвилин тому, allanek сказав:

То що з плануванням вирішили?

Планування є попередні так сказати "напрацювання"

Звісно тут не усім все буде зрозуміло)))

1 см дорівнює 1 метру.

Виходить для мого фундаменту 75 корисної площі. І от коли думаєш що зараз ми живемо в квартирі 46м то 75 це багато - але для будинку якось не вистачає. Хоча концепція може змінитися, і це буде дача для сезонного проживання.IMG20251114124627.jpg

Змінено користувачем cherednik
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Стосовно планування, то вам вирішувати. Але 10,8кв.м спальні, то треба гарно подумати, як розташувати меблі та шафу для одягу. Особливо в кутовій спальні, де 2 вікна. 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, allanek сказав:

10,8кв.м спальні

власне через це + відсутність можливості зробити 1,5 санузла і дадоткові площі (кладову/гардероб) - і виникає бажання 2 поверху щоб одну спальню лишити на 1 поверсі а решту на 2 поверх (навіть якщо б це була мансардний поверх). є варіант зробити 2 спальні, але в нас зараз сім'я із 3 осіб, коли буде 4 - то 2 спальні така собі історія.... 

Посилання на коментар

2 часа назад, cherednik сказал:

але попри це, навіть 4 - стіна 150 не пройде... + програма на рахує увесь конструктив (стійки, укоси, примикання).

200 також - не проходить.

Ну ви і упертий...😎

раніше я вже казав, що  треба враховувати  і всі інші матеріали, з яких вони складаються...

3 часа назад, cherednik сказал:

мінімум у нас це 250 мм

3 часа назад, cherednik сказал:

мінімум у нас це 250 мм

Ви будете каркас робить с бруса шириной 200мм?

ну-ну...

image.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

22 минуты назад, cherednik сказал:

Зовнішні стіни 2 шари гіпсокартону штукатурка.

ГК на вулицю ?

довго думали?

• Хаха 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, lastandr сказав:

Ну ви і упертий...😎

В людини своє бачення. З вирішенням проблем утеплення в 250мм він стикнеться, коли почне ставити каркас. Поки нема того розуміння, то ви даремно витрачаєте свій час.  В нас по стінам було 200мм утеплення, дах-250мм. 

21 хвилину тому, cherednik сказав:

власне через це + відсутність можливості зробити 1,5 санузла і дадоткові площі (кладову/гардероб) - і виникає бажання 2 поверху щоб одну спальню лишити на 1 поверсі а решту на 2 поверх (навіть якщо б це була мансардний поверх). є варіант зробити 2 спальні, але в нас зараз сім'я із 3 осіб, коли буде 4 - то 2 спальні така собі історія.... 

То може краще подумати, поки є час, який будинок будувати? 

36 хвилин тому, cherednik сказав:

Внутрішні десь гіпсокартон теж в 2 шари і штукатурка,

І скільки забереться площі при такому рішенні? 

Посилання на коментар

31 хвилину тому, lastandr сказав:

бруса шириной 200мм?

150  на 40

23 хвилини тому, lastandr сказав:

ГК на вулицю ?

ні

Хоча, у Фінляндії є спеціальний ГК для зовнішнього використання. В нас такого звісно нема + цінник думаю там буде космос

Посилання на коментар

12 хвилин тому, allanek сказав:

краще подумати

то власне цим і займаюся, тому і на форумі. час десь до березня точно є.

12 хвилин тому, allanek сказав:

забереться площі п

нічого не забереться. 2 см ГК + 1 см штукатурка (за умови звісно рівної геометрії стіни)

image.thumb.png.423248c654d162b47d9b61ba2ac7c1f5.png

Посилання на коментар

Тільки що, cherednik сказав:

(за умови звісно рівної геометрії стіни)

В сусіда, чомусь, всі стіни зашили ОСБ і вже по ОСБ поклали ГК. Стіновий, 12,5мм, в один шар. Дуже жалкували про таке рішення, бо , таки, площа відчутно поменшала. А ви збираєтесь прикрутити ГК, без профілю, прямо до брусу? 

Посилання на коментар

1 хвилину тому, allanek сказав:

А ви збираєтесь прикрутити ГК, без профілю, прямо до брусу? 

несуча стійка пароізоляція основка (хороша дорога) до неї брус 50на50 саме в цих 5 см прокладаю усі комунікації електрика розводка. і в цих же 5 см утеплювач щільний базальт (може конопля але не бачив її щальної) на верх ще одна пароізоляція (попростіше, шоб захистити від вати і пилу) на верх ще поліетилен вспенений фольгований і на верх ГК з розбіжкою стиків. 

Посилання на коментар

4 хвилини тому, allanek сказав:

жалкували про таке рішення

бо додатково профіль це мінімум 4-5 см. і якщо площа велика то це звісно забирає.

Що ви думаєте про ОСБ плиту для обшивки каркасу  як зсередини так і зовні?

Посилання на коментар

22 хвилини тому, cherednik сказав:

Що ви думаєте про ОСБ плиту для обшивки каркасу  як зсередини так і зовні?

В нас було ОСБ зовні, навіть зимувало відкритим. Що на гостьовому будиночку, що на основному. Єдине, що захистили ОСБ на даху. Все добре. Навесні зробили фасад і все. Всередині він був лише там, де це було потрібне. Я за мінімум мокрих робіт. Тому фасад був з фіброцементного сайдингу, всередині по максимуму імітація брусу по стінах та вагонка по стелі. Гіпсокартон лише там, де плитка. Вам треба ретельно рахувати не тільки матеріали, а і роботу, скільки часу та грошей на це піде. Ось вам фото гостьового будиночка для розуміння, як зимував будинок і як виглядає ОСБ та дерево. Дати на фото стоять. Так само зимував і основний будинок. Снігу було багато. 

Про внутрішнє оздоблення. Імітація та вагонка дають змогу зимувати будинку, де не живуть постійно, з мінімальними витратами на опалення. 55кв.м. опалювався невеличким килимом електричної ТП у ванній кімнаті і вмикався, коли починалися морози. Будинок чудово почувався при мінімальному "+". ні вологи, ні цвілі за всі роки. Тож поки в вас є час , витрачайте його на те, щоб думати за наслідки рішень, що будете приймати. 

Я можу відповісти лише за свій досвід. Але на форумі можна зустріти дописи, де кажуть, що ОСБ не перезимувало. Я з таким не стикалася.

Изображение 402.jpg

Изображение 431.jpg

Изображение 1209.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

52 хвилини тому, allanek сказав:

в вас є час , витрачайте його на те, щоб думати за наслідки рішень, що будете приймати. 

це і роблю. але свої помилки всеодно маєш зробити сам (хоча звісно хочеться звести їх до мінімум). осб всередені навіть думки нема використати (та і потреби насправді нема такої) думав для кращої жорсткості і стійкості каркасу зовні обшити - але є питання паропроникності. Звісно осб є паропроникна (погано але папропроникна) але все цей елемент мене трохи хвилює (хоча в себе я всі конструктиви малював з укосинами). я теж за мінімум мокрих робіт - і ГК обрав так як мені цей варіант здається найоптимальнішим (екологічність, бюджет, об'єм робіт) потрібно буде ще наносити шар шпаклівки перед фінішним покриттям - але шар мінімальний тому воно себе виправдовує. 

Посилання на коментар

39 хвилин тому, cherednik сказав:

але свої помилки всеодно маєш зробити сам

Головне, щоб ще і чужих не прихопити)))

Посилання на коментар

4 години тому, cherednik сказав:

Планування є попередні так сказати "напрацювання"

IMG20251114124627.jpg

Краще не робити кімнати площею менше 12 кв.м - це мінімум для нормального розміщення ліжка, шафи і письмового стола.

Натомість можна скоротити ширину вітальні до 4 метрів - ця якраз дозволить нормально все розмістити.

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Трохи спробував візуалізувати певні моменти. Буду вдячний за критику до планування (меблі просто спробував побачити в реальному розмірі). Розмірри тут теж не точні, але напевно краще чим зошит в клітинку.

Вихідні дані сім'я 3 людини + кішка. Технічно можна рухати все крім тех приміщення бо вже заведені комунікації з тієї сторони.

Відверто розумію що не вистачає квадратів 10.... площі (або 2 поверху😁)

для розуміння: там де вхід я планую довгий навіс під авто (тому вікна так не плануються, лише для технічної кімнати, там де двері з вітальні там в теорії  може бути тераса, тому вікно теж відсутнє, нажаль програма пробна і досить обмежена в конструктивах).

screenshot (1).jpg

screenshot (2).jpg

screenshot (3).jpg

screenshot.jpg

вид 1.jpg

вид 2.jpg

вид 3.jpg

вид 4.jpg

Посилання на коментар

46 хвилин тому, vadimv сказав:

ширину вітальні до 4 метрів - ця якраз дозволить нормально все розмістити.

гарна пропозиція, але це вже завтра спробую перемалювати, дійсно ширина коридору 2м - занадто, хоча якщо зменшити коридор шафа для верхнього одягу не стає, а виносити її в холодну веранту теж не ок...

також зрозумів що тамбур (скажімо так брудна зона + відсікання холодного/теплого повітря) виявляється безтолковим, тісним і його взагалі прибрав (точніше він буде зовні будинку) 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...