alexpap5606 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Обладнання: 1. Є сонячні панелі, інвертор, акумулятор 2. Є бойлер, який знаходиться за 10м від інвертора При відключенні електрики міської мережі я не знаю про це. Це може відбутися вночі, в мою відсутність або я просто не помітив моменту відключення (все обладнання знаходиться в гаражі, де я буваю нечасто). Відповідно бойлер продовжує працювати вже від акумулятора поки той не розрядиться. При цьому вимикається все в хаті, ну, думаю, зрозуміло. Задача 1. Запропонуйте варіант, щоб можна було мене якимось поінформувати мене про вимкнення електрики (такий варіант - китайський прилад, який вмикається в розетку міської мережі і живиться від батарейки 9В, не пропонуйте: 120дБ сирени вночі мене не влаштує). Задача2. При відключенні міської мережі необхідно відключити бойлер , а при відновленні електрики – увімкнути його. Це має бути бездротове управління. Чи є якесь адекватні рішення цих задач? Наприклад, управління за допомогою Wi-Fi. Або використати якісь елементи чи пристрої розумного будинку. Чи інші варіанти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Можливо на Ajax можна реалізувати? Особисто в мене їхнє реле на нічний режим роботи налаштовано. А хаб вміє надсилати повідомлення про відключення електрики. Думаю колеги підкажуть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) Одразу після лічильника (або десь там) ставите розумне реле Tuya Wi-Fi, задача якого просто моніторити чи є міська мережа. Тобто якщо на його клеми поступає 230В, то значить мережа є. Воно просто самостійно живиться і ніяке навантаження не пропускає. На бойлер розумна розетка Tuya Wi-Fi. Об'єднюєте їх в автоматизацію, коли на вхідному реле пропадає напруга і воно йде оффлайн, то вимикати розумну розетку на бойлері. І потім у зворотньому порядку, коли реле зафіксує напругу і вернетсья онлайн, то вмикати бойлер. Змінено 6 годин тому користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Або підключити бойлер "до" інвертора, щоб той грівся лише від мережі. Або на Smart Load його кинути. Але то дорого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Вот такой минус "общей проводки", в идеале нужно тянуть отдельный кабель к каждому потребителю. Самый надежный способ думать как протянуть отдельный кабель к бойлеру и запитывать до инвертора, все остальное это костыли... костыли которые могут провтыкать/забыть/проспать и т.д. Мы конечно понимаем что иногда протянуть кабель сложнее чем построить дом с нуля, тогда как например ставьте Аякс + реле Аякс. Аякс сигнализирует когда пропадает свет, зашли в приложение - выключили/включили. Лично у меня на бойлер стоит реле Аякс + контактор (два бака по 1,5 квт реле не тянет), но баки запитаны отдельным кабелем и подключены до инвертора исключив такую ситуацию. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) У меня на бойлере одна смарт-розетка уже поплавилась, еле выдрал вилку из нее. 1.5кВт тэн. Так что желательно понаблюдать за этим. А так рабочая схема, только я в smart life (которое использую) в автоматизации не нашел условия - "устройство оффлайн" И да, это через облако китайское может повиснуть! Нужен по хорошему хаб zegbee и локальная сеть. Змінено 1 година тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexpap5606 Опубліковано: 11 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 11 хвилин тому 1 час назад, denis-k сказал: и запитывать до инвертора, Ну, это же несерьезно. Вбахать немалые деньги в инвертор, панели и проч. и затем питать бойлер (основной потребитель электричества) от горсети. Особенно летом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз