Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чищення фотоелектричного поля від снігу струмом

Слободарий

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, standov сказал:

Драбину  на всяк випадок прив'язали.:) А спирається на водосточку? Якось виглядає майже безнадійним зайняттям...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Vikctor сказал:

Драбину  на всяк випадок прив'язали.:) А спирається на водосточку? Якось виглядає майже безнадійним зайняттям...

Ну спирається вона все-ж на землю )) відповідно до усіляких там єпюрів на водосточку там мінімум навантаження, а прив'язав щоб якщо поїде (ну бо лід) то в мене було часу повністю сформулювати думку та її озвучити в ефір.

Нижній ряд я місцями "до чорного" почистив, завтра хочу верхній вже з мансардного. Робоча ідея що десь має наступити точка генерації коли тепла стане достятньо для самовідтаювання. Але це не точно )

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, DimaF сказал:

Молодец, стремянку подстраховал!👍

Ну бо ліва вже була зламана, права мені потрібна )

• Лайк 1
Посилання на коментар

Зробив собі "інструмент" який по відчуттям зручніший ща все інше шо пробував, втикаєш в сніг і тягнеш на себе.

IMG_20260117_185445_904.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

Якщо змести сніг, і якщо є сонце, лід підтане і сповзає сам на протязі 15-30 хвилин навіть при морозі -12-15. Дах під кутом 45. Найпростіший засіб для зметення - щітка на вудці, нижній ряд я взагалі змітаю з землі. Вудка 6-колінна, 6м, але використовую 4 коліна, 2 останніх дуже гнуться. 

щітка на вудці.jpg

Посилання на коментар

Сили притиску немає взагалі. Я б свої панелі з нахилом 30 градусів таким пристроєм не почистив би ніколи. Я вже мовчу про те, що далеко не у всіх низ панелей фактично співпадає з нижним краєм даху і відповідно сніг може просто сповзати під дією сили тяжиння. В мене наприклад йому є де накопичуватися нижче панелей. Тим більше снігозатримувачи я встановив, бо тоді для мене було важливіше щоб великий обсяг снігу/кригі раптово не сповз комусь на голову ніж самоочищення панелей (яких навіть в планах не було ніколи.)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...