Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чищення фотоелектричного поля від снігу струмом

Слободарий

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, standov сказал:

Драбину  на всяк випадок прив'язали.:) А спирається на водосточку? Якось виглядає майже безнадійним зайняттям...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Vikctor сказал:

Драбину  на всяк випадок прив'язали.:) А спирається на водосточку? Якось виглядає майже безнадійним зайняттям...

Ну спирається вона все-ж на землю )) відповідно до усіляких там єпюрів на водосточку там мінімум навантаження, а прив'язав щоб якщо поїде (ну бо лід) то в мене було часу повністю сформулювати думку та її озвучити в ефір.

Нижній ряд я місцями "до чорного" почистив, завтра хочу верхній вже з мансардного. Робоча ідея що десь має наступити точка генерації коли тепла стане достятньо для самовідтаювання. Але це не точно )

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, DimaF сказал:

Молодец, стремянку подстраховал!👍

Ну бо ліва вже була зламана, права мені потрібна )

• Лайк 1
Посилання на коментар

Зробив собі "інструмент" який по відчуттям зручніший ща все інше шо пробував, втикаєш в сніг і тягнеш на себе.

IMG_20260117_185445_904.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

Якщо змести сніг, і якщо є сонце, лід підтане і сповзає сам на протязі 15-30 хвилин навіть при морозі -12-15. Дах під кутом 45. Найпростіший засіб для зметення - щітка на вудці, нижній ряд я взагалі змітаю з землі. Вудка 6-колінна, 6м, але використовую 4 коліна, 2 останніх дуже гнуться. 

щітка на вудці.jpg

Посилання на коментар

Сили притиску немає взагалі. Я б свої панелі з нахилом 30 градусів таким пристроєм не почистив би ніколи. Я вже мовчу про те, що далеко не у всіх низ панелей фактично співпадає з нижним краєм даху і відповідно сніг може просто сповзати під дією сили тяжиння. В мене наприклад йому є де накопичуватися нижче панелей. Тим більше снігозатримувачи я встановив, бо тоді для мене було важливіше щоб великий обсяг снігу/кригі раптово не сповз комусь на голову ніж самоочищення панелей (яких навіть в планах не було ніколи.)

Посилання на коментар

21 минуту назад, razzil сказал:

А варіант зробити збірну штангу з ППР труб ніхто не розглядав?

Та как бы проблема только в этом году вылезла.

Если будет и дальше так, то и будем думать)

Посилання на коментар

55 минут назад, razzil сказал:

Та нече вище хтось писав про таке. Правда не пам'ятаю йшлося про концепт чи готове рішення. Як на мій погляд на довжині хоча б метрів 5 гнучкість ППР буде надмірною. Сама труба може й нормально поводилася, але наприкінці потрібна щітка і вона додає ваги.

Якщо хтось таки розглядатиме стартап:), то варіант дюраль всередині й зверху пластик був би оптимальним. Ідеально пропозиція під різну довжину з кроком метр і насадкі на вибір. Для басейнів же продають за дурні гроші купу подібной фігні, то чуму б не робити потрібне для панелей. Підозрюю власників СЕС в нас точно не менше ніж власників басейнів.

Невже китайці нічого ще не пропонують...

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

10 минут назад, Vikctor сказал:

Невже китайці нічого ще не пропонують...

Тю:

www.aliexpress.com/p/tesla-landing/index.html?scenario=c_ppc_item_bridge&productId=1005008791954307&_immersiveMode=true&withMainCard=true&src=google&aff_platform=true&isdl=y&src=google&albch=shopping&acnt=615-992-9880&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=_oFgTQeV&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=ru1005008791954307&ds_e_product_merchant_id=5522439760&ds_e_product_country=UA&ds_e_product_language=ru&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=22476409125&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=22482919346&gbraid=0AAAAA_TvRHpwqyiowKpYfR3Z0br0w-G6x&gclid=CjwKCAiAybfLBhAjEiwAI0mBBro2_354YKnJn6QgfiMVfZMsYMnqtqjo0eh1Q2R8VEjGztLi5L_JMxoCGXQQAvD_BwE

Посилання на коментар

Вчора ютуб запропонував відео по темі топіка і я послухав.

Схоже автор відповідає на коментарі того оленя інженера - російськомовний з під Києва в смішній шапці з уродженою впевненістю, що тільки він справжній інженер, а всі інші в інститутах штани протирали. З його відео ми десь тут риготали рік тому. Там він стверджував що вміє підібрати правільні панелі, яки самі розтоплюють сніг і навіть мають нормальну генерацію під снігом. Ми то пориготали, але виявляється в нього є купа прихільників в шапочках з фольги, яки увірували в це явище і навіть дорікають іншим ютуб-блогерам, що ті не вміють розтоплювати сніг на панелях правільно.

• Хаха 1
Посилання на коментар

5 минут назад, 90BCO сказал:

Тю:

www.aliexpress.com/p/tesla-landing/index.html?scenario=c_ppc_item_bridge&productId=1005008791954307&_immersiveMode=true&withMainCard=true&src=google&aff_platform=true&isdl=y&src=google&albch=shopping&acnt=615-992-9880&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=_oFgTQeV&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=ru1005008791954307&ds_e_product_merchant_id=5522439760&ds_e_product_country=UA&ds_e_product_language=ru&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=22476409125&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=22482919346&gbraid=0AAAAA_TvRHpwqyiowKpYfR3Z0br0w-G6x&gclid=CjwKCAiAybfLBhAjEiwAI0mBBro2_354YKnJn6QgfiMVfZMsYMnqtqjo0eh1Q2R8VEjGztLi5L_JMxoCGXQQAvD_BwE

Це геть інше - це для миття панелей від пилу/бруду. Мені особисто це взагалі не потрібно. Сніг як явище в китаї цілком собі існує і ця країна в рік встановлює панелей більше ніж в усьому світі разом. Тож дивно що їх не турбує можливість почистити панелі від снігу.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 минут назад, Vikctor сказал:

Ми то пориготали, але виявляється в нього є купа прихільників в шапочках з фольги

Ви б не риготали, якщо б дізнались, що Земля насправді пласка...

Змінено користувачем 90BCO
  • Хаха 2
Посилання на коментар

50 минут назад, Vikctor сказал:

Невже китайці нічого ще не пропонують

У меня сосед продвинутый в этом плане)

Когда я веником на палке махал, он чистил чем то типа болгарки, с большой щёткой, на длинной штанге.

Видно что фабричное изготовление.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, DimaF сказав:

Когда я веником на палке махал, он чистил чем то типа болгарки, с большой щёткой, на длинной штанге.

То спитайте його, бо хто ж думав, що буде зима)) ще б продумали б як чистити від льоду, бо після льодового дощу зовсім невесело було

Посилання на коментар

1 минуту назад, irina1969 сказал:

То спитайте його, бо хто ж думав, що буде зима)) ще б продумали б як чистити від льоду, бо після льодового дощу зовсім невесело було

Побачу, спитаю)

• Дякую 1
Посилання на коментар

13 минут назад, DimaF сказал:

Паролі явки?

Посилання на коментар

8 минут назад, irina1969 сказал:

В мене панелі під кригою генерують практично так само як без неї. Принаймні за наявності сонця. Тож кригу мені точно не треба з них чистити.

Посилання на коментар

26 хвилин тому, Vikctor сказав:

В мене панелі під кригою генерують практично так само як без неї. Принаймні за наявності сонця. Тож кригу мені точно не треба з них чистити.

У нас в області був сильний крижаний дощ, а потім мороз - 20, в інших областях такого не було СБ..мої панелі майже не працювали, але після того як очистили вони почали видавати...зазвичай просто крига не заважає , Ви праві

Посилання на коментар

17.01.2026 в 17:23, standov сказав:

Щось кінцівка відео неочікувана. Там повинен бути екшен з використанням місцевих ідіоматичних виразів

2 години тому, razzil сказав:

ППР буде гнутись воно навіть на 2-х метрах гнеться, навіть 40-ва труба. Я тільки що спробував металопластик 26х3 - 4 метра. Теж гнучкий хоча метр виглядає досить міцним. А хтось пробував наприклад алюмінієву трубу 30х2 чи 25х2? Вона не повинна бути важкою і виглядає так що 25-та труба повинна нормально увійти в 30-ту щоб на початку була 30-та, далі 25-та.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...