Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

порадьте з плануванням будинку

cherednik

Рекомендовані повідомлення

Планую будувати будинок, будівництво почав минулого року наразі все заморожено на етапі фундаменту, планую в цьому році коробку - роботи здійснюватиму власними силами. Поки не можу визначитися з планування, потрібна стороння допомога/порада.

Ситуація така - що планую будуватися в два поверхи. 1 поверх кухня, вана, вітальна, 2 поверх тиха зона (3 спальні і ванна). але проблема є з плануванням першого поверху, а саме розміщення ванни, бойлерної та входу до будинку. На малюнку показано де вже зроблено ввід комунікацій в будинок, і саме там потрібно розмістити ванну і бажано саме там зробити тех приміщення - але через те що є обмеження по відстані між несучими стінами - мені не подобається ні розташування, ні те що тех приміщення виходить дуже вузьке і мале... вхід до будинку можна спланувати з різної сторони (сходи поки не заливалися) тому прошу пораду/погляд зі сторони як краще спланувати.

22.jpg.d95476f6a51aae99d25328b5abb79dd9.jpg33.jpg.2d3b713b5df0b09c4e13c7f0cee16541.jpg11.jpg.b6fcc58afd8946023081f5c3b98db036.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, cherednik сказав:

33.jpg.2d3b713b5df0b09c4e13c7f0cee16541.jpg

СХоди якось цікаво намальовані... як ними підніматися?

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

9 хвилин тому, vadimv сказав:

цікаво намальовані..

це суто щоб відобразити елемент - де саме і які, будуть ще не вирішив. Але скоріше вони будуть на 2 марші і ось так з поворотом вліво

Посилання на коментар

36 хвилин тому, BugS сказав:

Рекомендовано на 1 поверсі 1 кімнату під кабінет/спальню. Площа дозволяє.

image.png.c9b8656724912a265395c29f564d6aa6.png

як варіант. але поки хз чи вона треба - бо зверху 3 спальні як на мене цього достатньо (сім'я 3 зараз) може буде 4)))

Змінено користувачем cherednik
Посилання на коментар

31 хвилину тому, BugS сказав:

Без урахування розташування будинку відносно сторін світу 

Screenshot_20260207-192901.png

там де ви намалювали 45 - там до 20 квадратів буде. 75 це уся площа а не кухні вітальні (на схемі)

Посилання на коментар

1 година тому, cherednik сказав:

там де ви намалювали 45 - там до 20 квадратів буде. 75 це уся площа а не кухні вітальні (на схемі)

Тоді почніть з правильних розмірів приміщень

Посилання на коментар

7 хвилин тому, BugS сказав:

Тоді почніть з правильних розмірів приміщень

Розміри вірні, довжини стін і пропорції. Питання планування - а не розмірів.

Посилання на коментар

5 годин тому, BugS сказав:

IMG_20260208_035835264.jpg

Нічого не змінилося в питанні де просив пораду... Тех приміщення як було вузьке так і лишилося.

Посилання на коментар

13 часов назад, cherednik сказал:

Розміри вірні, довжини стін і пропорції. Питання планування - а не розмірів.

Подивився на ваше планування і це мені нагадало ескіз який я малював свому товаришу (особливо габарити і ті віконця праворуч😁). Ескіз я малював з орієнтацією на північний фасад , і стрічка фундаменту там інша, але думаю поділюся, може це вас наштовхне на якісь думки...

589001309_-2.thumb.png.37c6e6c1b07a09f5fd11dde19e20e100.png

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

41 хвилину тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

Подивився на ваше планування і це мені нагадало ескіз який я малював свому товаришу (особливо габарити і ті віконця праворуч😁). Ескіз я малював з орієнтацією на північний фасад , і стрічка фундаменту там інша, але думаю поділюся, може це вас наштовхне на якісь думки...

589001309_-2.thumb.png.37c6e6c1b07a09f5fd11dde19e20e100.png

Дякую. Вікна - це я поки просто прикинув +/-. У мене є прив'язка до несучої стіни і це накладає певні моменти для врахування.

Посилання на коментар

39 минут назад, cherednik сказал:

Дякую. Вікна - це я поки просто прикинув +/-. У мене є прив'язка до несучої стіни і це накладає певні моменти для врахування.

IMG_20260208_121039.thumb.jpg.16585aefd0a30343d7d5a674a8afed17.jpg

Чи можете сходи з с/у місцями перекинути.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, cherednik сказав:

що скажете?

Планування без розстановки меблів не має сенсу.

Посилання на коментар

23 минуты назад, cherednik сказал:

що скажете? трохи змінив вхід і концепціюimage.png.b209ee90a2bfe8a8d507dddb1e896d18.png

Не закидуйте тех. приміщення так далеко від входу. Зламається котел, приїде дядько в кирзових чоботях і з гарненьким перегаром і ходитиме через  всю хату. Ну і при вході б не було зайвим якогось рукомийника мати. А ще великий проліт у великому приміщенні, ви чим перекриватися між поверхами маєте?

(Я далеко не спеціаліст...але я так бачу)

Пи.си. я б вам радив прислухатись до людей зверху про кімнату внизу, на старість собі скажете дякую (я раніше теж вперто цього не хотів бачити, але подивившись на маму якій 72-зрозумів що форумчани були праві).

А ще ми не розуміємо де у вас фасад (вулиця) і як по сторонам світу.

Посилання на коментар

40 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

про кімнату внизу

додав

А ще великий проліт у великому приміщенні, ви чим перекриватися між поверхами маєте?

пк - перекриття 1 поверху,  повністю повторює перекриття цокольного поверху (власне тому і до цього привязка йде по несучим стінам)

А ще ми не розуміємо де у вас фасад (вулиця) і як по сторонам світу.

якщо дивитися зараз то вхі відбується з протилежногої сторони фасаду до вулиці. і вхід виходить з північно-західної сторони

і ходитиме через  всю хату

агумент - але це ж не постійно відбувається, + якесь стереотипне враження про майстрів... дядьки з перегаром закінчилися на етапі ЖЕКів

Посилання на коментар

11 минут назад, cherednik сказал:

додав

9 кв.м. то кімната...? (Вибачаюсь, я думав кухня).

13 минут назад, cherednik сказал:

пк - 1 поверх повністю повторює перекриття цокольного поверху (власне тому і до цього привязка йде по несучим стінам)

Ааа, "Вон оно чьо Міхаааличь"...мабуть з цього і треба було починати

15 минут назад, cherednik сказал:

агумент - але це ж не постійно відбувається, + якесь стереотипне враження про майстрів... дядьки з перегаром закінчидися на етапі ЖЕКів

Діло ваше... Я ж не проти🤭

В цілому дуже цікава ситуація...А ви початково під яке планування фундамент робили?

Посилання на коментар

34 минуты назад, cherednik сказал:

додав

пк - перекриття 1 поверху,  повністю повторює перекриття цокольного поверху (власне тому і до цього привязка йде по несучим стінам)

якщо дивитися зараз то вхі відбується з протилежногої сторони фасаду до вулиці. і вхід виходить з північно-західної сторони

агумент - але це ж не постійно відбувається, + якесь стереотипне враження про майстрів... дядьки з перегаром закінчилися на етапі ЖЕКів

IMG_20260208_133340.thumb.jpg.55cda1c90d7cc4ab6835660fa34236f6.jpg

вибачаюсь що кривенько)))

Вартувало б ще другий поверх продумати...

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

IMG_20260208_133340.thumb.jpg.55cda1c90d7cc4ab6835660fa34236f6.jpg

вибачаюсь що кривенько)))

Вартувало б ще другий поверх продумати...

IMG20260208133722.jpg

Посилання на коментар

25 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

А ви початково під яке планування фундамент робили?

я придбав ділянку вже з цокольним поверхом - люди щось собі планували напевно. переробив фундамент (зробив рівний квадрат грубо 9 на 10 і залив зверху ще монолітни плиту на всяк випадок). Власне першочергово планував робити каркасний будинок в 1 поверх - але коли почав все планувати зрозумів що 1 поверху мало - і через певні причини прийшов до 2 поверхів (2 мансардний) і не каркасний, а кам"яний.

Посилання на коментар

1 минуту назад, cherednik сказал:

я придбав ділянку вже з цокольним поверхом - люди щось собі планували напевно. переробив фундамент (зробив рівний квадрат грубо 9 на 10 і залив зверху ще монолітни плиту на всяк випадок). Власне перщочергово планував робити каркасний будинок в 1 поверх - але коли почав все планувати зрозумів що 1 поверху мало - і через певні причини прийшов до 2 поверхів (2 мансардний).

1546358486_11.jpg.b6fcc58afd8946023081f5c3b98db0362.jpg.268a6fdb3938a33fd8f53dbaedc64a05.jpgтут гараж?.

І де вихід з цокольного гаражу в хату...?

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

1546358486_11.jpg.b6fcc58afd8946023081f5c3b98db0362.jpg.268a6fdb3938a33fd8f53dbaedc64a05.jpgтут гараж?.

І де вихід з цокольного гаражу в хату...?

входу з будинку в цоколь (всередині) немає . авто буде ставитися під навісом, приміщення цоколю це умовно гараж, можливо зроблю там майстерню або спорт зал)))). приміщення цоколя має лише один вхід (з вулиці) 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...