vadimv Опубліковано: В суботу в 08:40 Поділитись Опубліковано: В суботу в 08:40 (змінено) 6 хвилин тому, DimaF сказав: Надо было делать 3 метра) Так первоначально и планировалось - поставить обеденный стол по центру перед диваном. Но жене захотелось полуостров, и образовался проход перед холодильником. Не делайте так - не слушайте женщин ) Змінено В суботу в 08:40 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В суботу в 08:41 Поділитись Опубліковано: В суботу в 08:41 Только что, vadimv сказал: Не делайте так - не слушайте женщин ) 100%, подкаблучник Бездомный не даст соврать!)😀 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: В суботу в 09:28 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:28 1 годину тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Так це єдина несуча стіна, на яку ТС вроді хотів опирати плити перекриття... І задум полягав в тому щоб можна було закрити і ізолювати кухню для кращої шумоізоляції. Критикуєте? Пропонуйте! Виходить кухня-столова всього 10м2, а 20м2 займає один диван... Пропоную ТС спочатку визначитися з другой дитиной (може там ще вилізе трійня...), а вже потім малювати, якщо з дітьми і бюджетом поки нічого не зрозуміло, то замість того дивану залити сходи і зробити аттікові стіні на другому поверсі, встановити на сходах двері і нічого чистового по сходам та мансарді не робити, це зараз не потягне багато коштів і потім буде можливість облаштувати додаткові кімнати для дітей 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В суботу в 09:40 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:40 (змінено) 2 часа назад, normal сказал: Виходить кухня-столова всього 10м2, а 20м2 займає один диван Ну якось-такось... Я там вище пропонував інші варіанти... 2 часа назад, normal сказал: Пропоную ТС спочатку визначитися з другой дитиной Якщо немає часу на "виготовлення" третьої дитини-можемо когось делегувати від форуму для вирішення цього питання?😉 Та що вже малювати? Там мужик закотив рукава і мурує стіни😆 Змінено В суботу в 12:19 користувачем Nikolay Cherednichenko 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: В понеділок в 06:17 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 06:17 25.04.2026 в 10:45, Nikolay Cherednichenko сказав: Так це єдина несуча стіна, на яку ТС вроді хотів опирати плити перекриття Саме так, це єдина внутрішня під якою є опора (так як перекриття з плит). Хоча можна зробити в тому місті проєм до 2-3 ми без проблем - зверху просто при заливці армопоясу залити ригель який зніматиме навантаження від плит перекриття Хоча - наразі якщо все ж таки буде 1 поверх - то і перекриватися плитами недоцільно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: В понеділок в 06:42 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 06:42 24 хвилини тому, cherednik сказав: це єдина внутрішня під якою є опора (так як перекриття з плит). Хоча можна зробити в тому місті проєм до 2-3 ми без проблем - А хіба не можна зробити несучу внутрішню стіну між спальнями і вітальнею? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В понеділок в 07:03 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 07:03 (змінено) 46 минут назад, cherednik сказал: Саме так, це єдина внутрішня під якою є опора (так як перекриття з плит). Хоча можна зробити в тому місті проєм до 2-3 ми без проблем - зверху просто при заливці армопоясу залити ригель який зніматиме навантаження від плит перекриття Хоча - наразі якщо все ж таки буде 1 поверх - то і перекриватися плитами недоцільно. Такі да... Але де-хто і одноповерхові перекриває плитами для зниження класу пожежонебезпеки, або щоб зручніше опирати крокви було... (Це я так, поумнічать вирішив 🤭) Ригель правильно треба вміти робити, там є нюанси... Особисто я в силу своєї слабкоосвіченості-очкую таких конструкцій)))) Змінено В понеділок в 07:04 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: В понеділок в 07:16 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 07:16 9 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Такі да... Але де-хто і одноповерхові перекриває плитами для зниження класу пожежонебезпеки, або щоб зручніше опирати крокви було... (Це я так, поумнічать вирішив 🤭) Ригель правильно треба вміти робити, там є нюанси... Особисто я в силу своєї слабкоосвіченості-очкую таких конструкцій)))) + Враховуючи наявність різного роду уламків/роботи мобільних груп ппо які працюють переважно стрілецькою зброєю - наявність перекриття навіть в 1 поверсі є досить не зайвим. Я на днях прикинув що прольоти не є критичними і спокійно можна перекриття балками. Але поки це ще відкрите питання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: В понеділок в 07:16 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 07:16 33 хвилини тому, vadimv сказав: А хіба не можна зробити несучу внутрішню стіну між спальнями і вітальнею? Не можна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: В понеділок в 07:51 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 07:51 1 година тому, cherednik сказав: якщо все ж таки буде 1 поверх Треба вирішити, або фіксовані 70м2, або планувати розширення і куди саме: наверх (мансарда чи повноцінний поверх), треба в 70м2 втиснути сходи і додати стіни вбік (пристройка), треба вихід і додати фундамент та стіни 2 варіант теж можливий і плюсом може бути хозблок і відсутність біготні по сходам 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: В понеділок в 08:15 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 08:15 17 хвилин тому, normal сказав: Треба вирішити, або фіксовані 70м2 Поки скоріш за все цей варіант. Загалом це не єдине житло (тобто жити є де), і поки все ж таки концепція будинку за містом який може бути як дача - але мати усі варіанти для проживання увесь рік - наразі мені цей варіант найбільше до душі. Бо все ж таки жити за містом крім + має і -. Тому В бік - такий собі варіант... Краще вверх. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: В понеділок в 10:52 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 10:52 (змінено) Або вниз, що повинно бути в техприміщенні? При навісі отой цокольний гараж непотрібен і в такому вигляді страшний, якщо планується утеплення цоколя, то техприміщення можна організувати там (може так і на третю спальню місце вивільниться), доступ до каналізації\води у цоколі залишився? Доречі тоді і вхід в будинок краще робити над воротами які замінити на двері, тоді виходячи з будинку зробиться і спуск у цоколь та зашиється за бажанням (щоб бігати у цоколь не через вулицю) Змінено В понеділок в 11:05 користувачем normal 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: В понеділок в 11:20 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 11:20 (змінено) Я би максимально відкопав та підсилив що можна в цоколі, щоб вмістити ще наприклад підвал та госп.блок і зробив якось так, далі планував 1 поверх (але поки незрозумів де саме потрібна несуча стіна і коммунікації) Змінено В понеділок в 11:21 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: У вівторок в 12:36 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 12:36 (змінено) 24.04.2026 в 10:05, Nikolay Cherednichenko сказав: Приблизно під ваші розміри (нажаль точні габарити по вашим ескізам важко зрозуміти-вони постійно різні). Єдине що особисто мене бентежить то це велетенський транзитний "іподром" посередині, і виходи з санвузла і ванної-але як вам норм-то проблем нема. якось-такось... Взяв за основу ваш варіант, під свої розміри накидав такий варіант: тут можна ще погратися з дверима в кімнати (розміщення) і замість кладової як варіант можна зробити шафу в одній із спалень. Перщочергово думав розділити вану та туалет, але додатковий рукомийник і туалет можна в тех приміщенні зробити. Ванна і тамбур також можна місцями поміняти, як варіант. Змінено У вівторок в 12:44 користувачем cherednik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: У вівторок в 17:33 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:33 4 часа назад, cherednik сказал: Взяв за основу ваш варіант, під свої розміри накидав такий варіант: тут можна ще погратися з дверима в кімнати (розміщення) і замість кладової як варіант можна зробити шафу в одній із спалень. Перщочергово думав розділити вану та туалет, але додатковий рукомийник і туалет можна в тех приміщенні зробити. Ванна і тамбур також можна місцями поміняти, як варіант. 1. Між диваном і телевізором буде трафік, мене особисто б бісило якби мені перед носом ходили. 2. Кладову з санвузлом як мінімум поміняти б місцями... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: У вівторок в 18:40 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:40 1 година тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Кладову з санвузлом як мінімум поміняти б місцями... з точки зору інженерії так просіше і оптимальніше + не буде спільної стіни ванна\спальня - теж не зовсім ок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: учора в 05:16 Поділитись Опубліковано: учора в 05:16 (змінено) 10 часов назад, cherednik сказал: з точки зору інженерії так просіше і оптимальніше + не буде спільної стіни ванна\спальня - теж не зовсім ок Особисто дозволяю вам обісцяти того інженера (який то сказав) і вигнати на мороз😁. В такому випадку робіть вже тут кухню де кладова. Доречі вже котрий ваш план і я до цих пір не зрозумів точних розмірів вашої будови, таке враження що ви артилерист реактивної артилерії де +/- гектар взагалі не похибка🤭. Змінено учора в 05:32 користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: учора в 05:22 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 05:22 5 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: точних розмірів вашої будови 9,26 на 8,46 - це внутрішні розміри стіни. відповідно зовнішні розміри + 60 см Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 28.04.2026 в 20:33, Nikolay Cherednichenko сказав: Між диваном і телевізором буде трафік Нема дівана - немає проблеми (треба кіно дивитись у спальні), на двох дітей я би робив десь такий варіант. Але при наявності газу ні тепловий насос ні той камін непотрібні, можливо краще камін з кухнею переграти у додатковий санвузол з ванною... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 година тому, normal сказав: на двох дітей я би робив десь такий варіант. Але при наявності газу ні тепловий насос ні той камін непотрібні, можливо краще камін з кухнею переграти у додатковий санвузол з ванною... На 2+2 одного суміщеного санвузла буде недостатньо, треба хоча б роздільний 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 2 часа назад, normal сказал: Нема дівана - немає проблеми (треба кіно дивитись у спальні), на двох дітей я би робив десь такий варіант. Але при наявності газу ні тепловий насос ні той камін непотрібні, можливо краще камін з кухнею переграти у додатковий санвузол з ванною... Не повірите, але я теж накидав схожий варіант, а потім видалив бо вважав абсурдним на таку кількість кімнат мати всього один об'єднаний С/В... (Але мабуть все ж таки і таке планування має право на життя-правда не буде претендувати за звання "мега комфортного будинку", будівництво то завжди компроміс) На рахунок кіно у спальні-це індивідуально, я наприклад думаю відмовитися від телека в спальні для покращення "гігієни сну"(маю підстави) Змінено 4 години тому користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Можна погратися і впихнути другий санвузол, якщо розуміти що саме потрібно додати (раковину, унітаз, ванну), особисто ми 2+2 прожили в квартирі 10 років з одним санвузлом і наче терпимо, не можу згадати чи була і за що саме боротьба А ми з дружиною без телека заснути не можемо, в ютубі є такі канали де хтось бубнить і вирубаєся спати за пару хвилин Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 час назад, normal сказал: особисто ми 2+2 прожили в квартирі 10 років з одним санвузлом і наче терпимо, не можу згадати чи була і за що саме боротьба Ну все равно бывают моменты, у самого такой опыт есть) Просто если есть еще один туалет на участке/ в хозпостройке/летней кухне, то тогда можно и с одним. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 2 часа назад, normal сказал: особисто ми 2+2 прожили в квартирі 10 років з одним санвузлом і наче терпимо Теж маю досвід.Терпимо, але бувають моменти, не так часто правда як лякають. Тому собі в новому будинку додаткові унітаз і рукомийник втулив в тех.приміщенні при вході. Доречі тех.приміщення теж не хотів робити... Але як в старій хаті обслуговую котла чи міняю фільтра які в кухні-то нервів хаває багато, бо не зручно і мало місця. Пи.си. во,знайшов в резервному збереженні: Змінено 1 година тому користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 50 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: додаткові унітаз і рукомийник втулив в тех.приміщенні при вході Я їх теж втулив в приміщення-бесідку (яка за 25м від будинку та подалі від сусідів) але це скоріше так, бонусом, ніж необхідність Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз