Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Проектування та будівництво малого моста

viksel

Рекомендовані повідомлення

Хто мав справу з будівництвом молого моста через річечку,довжиною прольоту 6 метрів?Особливість моста в подальшій можливості проїзду по ньому важкої техніки загальною вагою до 30 тонн.Глибина "корита" річки до умовного нуля-1.5 метра.Річка досить активна,особливо в часи затяжних дощів.Поки ідея це купити на жбк 4 перемички,в нашому випадку це забивні сваї,довжиною 6 метрів,і накрити їх панелями пк.По панелях вроді все ясно,не ясно з тими сваями.Вони виготовляються з різними коефіцієнтами навантаження,навіть по максимальному коефіцієнту важко збагнути чи воно підходить.Іншого сортименту жбк продукції саме для таких несучих елементів я не знайшов. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, viksel сказал:

Хто мав справу з будівництвом молого моста через річечку,довжиною прольоту 6 метрів?Особливість моста в подальшій можливості проїзду по ньому важкої техніки загальною вагою до 30 тонн.Глибина "корита" річки до умовного нуля-1.5 метра.Річка досить активна,особливо в часи затяжних дощів.Поки ідея це купити на жбк 4 перемички,в нашому випадку це забивні сваї,довжиною 6 метрів,і накрити їх панелями пк.По панелях вроді все ясно,не ясно з тими сваями.Вони виготовляються з різними коефіцієнтами навантаження,навіть по максимальному коефіцієнту важко збагнути чи воно підходить.Іншого сортименту жбк продукції саме для таких несучих елементів я не знайшов. 

Я канєшно далеко не спец , але забивні сваї не розраховані на несення навантаження в горизонтальному положенні (там принцип армування  інший). Треба якісь ригелі... 

Screenshot_20260216-185715.thumb.png.47c5567f253e96ad49362f6053ccd418.png

Щось типу таке...

Ну або металеві двутаври .

Або залізничні рейки , але кількість треба рахувати вони теж різні .

І з плитами ПК теж мабуть ідея не дуже, беручи до уваги що їх треба опирати на два кінці, а під них підкладати щось не рекомендуть, ну і навантаження вони таке не потягнуть... 

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

Задача складається з двох самих важливих аспектів :

1.  Юридично-правовий.

(Чия земельна ділянка, хто замовник, хто виконавець, ліцензування робіт по проектуванню мостів,

ліцензування робіт по будуванню мостів, статус того мостика, його категорія, дозволи, ... і далі багато бла-бла-бла).

Доцільним було би почати з цих питань, бо може так статися, що в результаті й починати не варто.

2. Технологічний.

- Сваї не працюють у такому застосуванні. Зовсім.

По сваї можна, хіба що, перейти пішки, ну ще взяти кошик грибів.

- Панелі - не пройдуть по навантаженню (але можна буде їздити на ровері, навіть з кобітою на рамі).

Також не бажано застосовувати у відкритому середовищі (дощі, морози порвуть за кілька років).

Але це все дріб'язок.

Головне :

- геологія, з яких грунтів складені береги?

- рельєф берегових спусків?

Тим більше, це ж не річечка з карасиками під Полтавою.

Тому забудьте про Ваш конструктив.

Що робити :

1. Попрацювати по п. 1. , спочатку поверхнево.

Якщо перспективи обнадійливі та влаштовують, у тому числі фінансові витрати на документи,

- зайнятися будівельними питаннями.

Тут вкрай бажано знайти якусь невелику місцеву профільну проектну організацію ( типу совітських "Межколхозстрой"),

де можна буде, за порівняно невеликі гроші, отримати базові поняття у цій галузі.

Це потрібно, щоби надалі не наробити дурниць, а також,

щоби у подальших спілкуваннях з спеціалістами виглядати відповідно. 

Параллельно, можна накачати різної технічної документації, як взагалі влаштовані мости, їх частіни та різні вузли.

Так просто, з наскоку, таку справу не підняти.

Надто велика ціна, відповідальність, витрати.

Змінено користувачем АлександрБ.
  • Лайк 1
Посилання на коментар

10 часов назад, АлександрБ. сказал:

1.  Юридично-правовий.

(Чия земельна ділянка, хто замовник, хто виконавець, ліцензування робіт по проектуванню мостів,

ліцензування робіт по будуванню мостів, статус того мостика, його категорія, дозволи, ... і далі багато бла-бла-бла).

Доцільним було би почати з цих питань, бо може так статися, що в результаті й починати не варто.

2. Технологічний.

- Сваї не працюють у такому застосуванні. Зовсім.

- Панелі - не пройдуть по навантаженню (але можна буде їздити на ровері, навіть з кобітою на рамі).

Також не бажано застосовувати у відкритому середовищі (дощі, морози порвуть за кілька років).

Але це все дріб'язок.

Головне :

- геологія, з яких грунтів складені береги?

- рельєф берегових спусків?

Тим більше, це ж не річечка з карасиками під Полтавою.

Тому забудьте про Ваш конструктив.

Що робити :

1. Попрацювати по п. 1. , спочатку поверхнево.

Якщо перспективи обнадійливі та влаштовують, у тому числі фінансові витрати на документи,

- зайнятися будівельними питаннями.

Тут вкрай бажано знайти якусь невелику місцеву профільну проектну організацію ( типу совітських "Межколхозстрой"),

де можна буде, за порівняно невеликі гроші, отримати базові поняття у цій галузі.

Це потрібно, щоби надалі не наробити дурниць, а також,

щоби у подальших спілкуваннях з спеціалістами виглядати відповідно. 

Параллельно, можна накачати різної технічної документації, як взагалі влаштовані мости, їх частіни та різні вузли.

Так просто, з наскоку, таку справу не підняти.

Надто велика ціна, відповідальність, витрати.

Я думаю якби людина мала багато грошей-то б не задавала тут таких питань, а відразу звернулася до профільної організації, і забабєхали б їй мостобудівники "мост анжанєрнай кахструкциї" (за овердо)(уядцять дєняххх), дали б тону бАмажок з печатками-які б гарантували що то не розвалиться при першому грибному дощику і привезли б попа з кадилом то все посвятити (так би мовити щоб вже наавєрняка). Тут явний признак спроби "налюбити" долю і чистий галицький авантюризм 🤭.

Посилання на коментар

13 часов назад, АлександрБ. сказал:

1.  Юридично-правовий.

Заключається в облаштуванні заїзду на ділянку,через річку,яка документально річкою і не пишеться а пишеться технологічним відведенням або притокою річки.В любому випадку місцева влада не вимагає проекту і погоджень,вимагає не завужувати русло і не колхозити,типу з гівна і палок))

13 часов назад, АлександрБ. сказал:

по 4 забивних сваях з найвищим коефіцієнтом можна перейти пішки??)))))

4 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Я думаю якби людина мала багато грошей-то б не задавала тут таких питань, а відразу звернулася до профільної організації,

Що до грошей..помилково думати коли людина їх має то відразу готова сіяти на ліво на право))Це типова помилка насамперед всіх будівельників.Причому наївна.

4 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Тут явний признак спроби "налюбити" долю і чистий галицький авантюризм

На рахунок авантюризму це ви перебільшили))як і про долю.Це звичайна господарська задача яку потрібно вирішити.от і все.

Змінено користувачем viksel
Посилання на коментар

1 час назад, viksel сказал:

Що до грошей..помилково думати коли людина їх має то відразу готова сіяти на ліво на право))Це типова помилка насамперед всіх будівельників.Причому наївна.

Я б щось написав... але думю що це вас може образити (мені поганого ви нічого не зробили і не сказали-ображати вас мені совість не дозволяє) ....тому промовчу.

На рахунок авантюризму це ви перебільшили))

О ні, як я міг?)))

Це звичайна господарська задача яку потрібно вирішити.от і все.

Ну якщо задача звичайна-то ви і без нашої думки справитесь (доречі пришліть нам результату фото або відео, дуже цікаво, і це я не про злорадство-тримаю за вас кулаки, бо задача цікава як на мене).

Пи си : в мене щойно промайнула думка про труби бетонні, труби бетонні безнапірні 140-ки кидаєте, і зверху чимось засипаєте (і хай простять мене зелені за такі приступні поради))))

2012309294_.thumb.jpg.cf222a8e8407dc80009dea88dd013206.jpg

Посилання на коментар

6 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

труби бетонні безнапірні 140-ки кидаєте, і зверху чимось засипаєте

10 метрів поряд вже облаштований такий заїзд.До речі моє творіння.Але тоді я  дочекався дорожніх робіт де знімалось старе дорожне покриття і вся засипка та трамбовка коштувала мені копійки.Екскаваторщику та машинам що відвозили було навіть краще нічого не возити а сипати мені на міст.І каток трамбувальний тут як тут..день часу і все готово.Зарас так не вийде.Засипку потрібно привозити,трамбувати нема чим,на протилежний бік засипку треба перекидати вручну або наймати техніку,плюс мінімальне облаштування,плюс труба якої поки що в радіусі 50км  не знайшов.Дуже багато проблем.І часу немає.

19 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Я б щось написав... але думю що це вас може образити

Не можу навіть уявити..що ви хотіли написати.Твердження про гроші на мій погляд цілком вірне.Який будівельник заробив собі в багатіїв капітал-нехай кине в мене камінь))Я не ображусь,навпаки,таке вміння міграції грошей в його кишеню викликає глибоку повагу.))

• Лайк 1
Посилання на коментар

не вимагає проекту і погоджень

Формулювання "Не вимагає" ні в якому разі не означає "Дозволяє".

Між цими формулюваннями - прірва.

В реаліях, поки Ви будуєте, влада "нічого не бачить"=не вимагає.

Але в неї зберігається право в любий момент "побачити".

І тоді Вас попросять показати "Дозвіл".

Це абсолютно точно.

Будьте пильні.

Починати ворушити ластами можна тільки після отримання паперу

зі словом "дозволяеться проектування, будівництво, ...." 

Ще одна потенційна пастка - це будівництво на чужій території.

Маю сумнів, що Ваша ділянка на протилежному березі межує прямо з тою річечкою.

Там має бути захисна зона вздовж берегу.

Але, навіть якщо я помиляюся, все одно друга опора мосту стоїть не на вашій ділянці.

А це - закладена міна у майбутньому.

Раджу достеменно розібратися та порадитися з фахівцями-юристами.

Але тільки не з місцевої сільради.

На рахунок пішки по сваї,

- звичайно, це моє перебільшення.

Це для того, щоби Ви викреслили цей виріб з планів. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

15 минут назад, viksel сказал:

До речі моє творіння.

Тиць-звиздиць... то це ми вас маємо питати як то робити а не ви нас)))

Посилання на коментар

Якби Ви надали малюнок з відстанями, тоді можна було би радити щось конкретніше.

Бо у першому пості згадано про 6-ти метровий проліт (А це -серйозно, на 30 тон),

а в останньому пості вже  підходить 140-ва труба.

Незрозуміло.

Змінено користувачем АлександрБ.
Посилання на коментар

2 минуты назад, АлександрБ. сказал:

а в останньому пості вже  підходить 140-ва труба.

Та нічого тут дивного нема,від берега до берега-6 метрів,берега пологі,якщо поставити жб трубу потребує багато засипки на 5 метрів ширини.Образно це 30 кубів  засипки,а з трамбуванням і ще більше може бути.

29 минут назад, АлександрБ. сказал:

Маю сумнів, що Ваша ділянка на протилежному березі межує прямо з тою річечкою.

Там має бути захисна зона вздовж берегу

звичайно виключати таке не варто і потрібно бути готовим до будь яких подій.Тому інтуїтивно душа і лежить до швидкозбірної конструкції без глобальних привязок до чужого берега.Заливка 4 опорних свай не велике вкладення в берег автодору чи кого там ще...Інший берег вже межує з моєю ділянкою і визначити його правовий статус проблемно,та і зарас не до цього.Спочатку швиденько зроблю,потім побачимо.На демонтажі в місцевої влади ресурсів немає,та і позивати мене в суди їм ніби немає інтересу.В самому поганому випадку вони в мене демонтують 100 тисяч грн..при тому що елементи залишаться в мене.Які через певний час,влада ж також не вічна,знову мігрують на своє місце.Десь так..

23 минуты назад, АлександрБ. сказал:

Якби Ви надали малюнок з відстанями, тоді можна було би радити щось конкретніше

Сьогодні намалюю.Це жтреба ще якось читабельно зробити))

Посилання на коментар

Зверніться до гуцулів, вони з дерева побудують не гірше ніж міст через річку Квай.

uaserials.my/7095-mist-cherez-richku-kvay.html

• Хаха 1
Посилання на коментар

Только что, ozor сказал:

Зверніться до гуцулів, вони з дерева побудують не гірше ніж міст через річку Квай.

uaserials.my/7095-mist-cherez-richku-kvay.html

Та то сі цю тему і пише гуцул. Але вже більш урбанізований)))

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...