Слободарий Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Доброго дня, шановна спільното! Маю в користуванні інвертор і кілька батарей. Все, начебто, якісне. Інвертор Дейе, Батареї з інверторними БМС ДжейКей. Все працює. Для подовження життя батареям заряд обмежувався близько 80% Коли трапились довготривалі відключення - вилізла проблема - при зниженні заряду в кінці він може швидко впасти до нуля. Іноді з 5% а іноді з 30%. Сподівався, що БМС з часом накопичить статистику, обчислить поправочні коефіцієнти і з часом проблема зникне. Але не сталося. Думаю, я не один маю таке питання. Як його вирішити найбільш раціонально? Знаю, що щоденне запаковування 100% проблему вирішує, але вкорочує віку акумуляторам. Думаю, що якщо щотижня заряжати до 100% то помилка не буде встигати накопичуватися, але штатні планувальники в Дейе не мають такої опції. Читав в соцмережах, що люди переводять інвертори на роботу з батареєю по напрузі. Але ж це крок назад. Чи користується хтось таким варіантом? І здається, при роботі по напрузі є можливість у вигляді "вирівнювального циклу" влаштовувати 100% заряд з бажаною періодичністю і тривалістю. Чи робить хтось так? Які результати? Змінено 4 години тому користувачем Слободарий 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 година тому, Слободарий сказав: Для подовження життя батареям заряд обмежувався близько 80% Це і є причиною. 1 година тому, Слободарий сказав: щоденне запаковування 100% проблему вирішує, але вкорочує віку акумуляторам. На скільки? 70 soh настане через 6-7 років, а не через 7-8? Заряджаю щодня до 100. Soh акума, якому 2+років, 98% (650 циклів). Забийте на той "вік" акумів. Купивши їх Ви вже витратили дофіга, то скільки гривень плануєте зекономити через 8 років? 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Стоїть Сансинк-івська оригінальна АКБ. Третій рік пакую до 100% Все ще SOH 100% показує. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 19 хвилин тому, porterlv сказав: Стоїть Сансинк-івська оригінальна АКБ. Третій рік пакую до 100% Все ще SOH 100% показує. JK наприклад рахує SOH по відміткам 100% і 0%. Хто на нулю не бував, той SOH не побачить. 1 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому О, сєкта свідків не заряджай АКБ до 100% 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз