Vanity81 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Добрий день. Дуже потрібна порада як вирішити фундамент для хозблока з підвалом під частиною будівлі. Планую побудувати неопалювану одноповерхову господарську будівля 6×6 м з газоблоку. Під половиною будівлі хочу зробити льох, глибиною 3 м. Фундамент стрічковий (до глибини промерзання), який переходить в заглиблений льох (цю частину загідроізолювати). Турбує саме вузол переходу незаглибленої частини стрічки на заглиблення під льох, щоб не тріснув фундамент в цьому місці: - чи достатньо зміцнити це місце посиленим армуванням - чи потрібен ступінчатий перехід між різними рівнями заглиблення стрічки. Все-таки будівля невелика, одноповерхова. Чи взагалі потрібне інше рішення. Я розумію, що краще льох побудувати окремо, але нажаль, не вистачає місця на ділянці. Додаю план. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Робіть підвал під всію будівлею. 18 м кв під землею не будуть зайвими у ваших "але нажаль, не вистачає місця на ділянці". 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vanity81 Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 3 минуты назад, Propeller сказал: Робіть підвал під всію будівлею. 18 м кв під землею не будуть зайвими у ваших "але нажаль, не вистачає місця на ділянці". я ще розглядаю такий варіант але це істно збільшить вартість будівництва - більше земельних, монолітних робіт, гідроізоляціїї. А ще не знаю як використовувати такий великий підвал) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 2 години тому, Vanity81 сказав: А ще не знаю як використовувати такий великий підвал) Це ви зараз не знаєте, а коли побудуєте то скажете - от ще б на метр далі і більярд би став. ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 2 години тому, Vanity81 сказав: - чи достатньо зміцнити це місце посиленим армуванням ні 2 години тому, Vanity81 сказав: - чи потрібен ступінчатий перехід між різними рівнями заглиблення стрічки. Все-таки будівля невелика, одноповерхова. так, потрібен ступінчатий перехід і питання не поверховості. тип і форма уступів залежить від грунта 2 години тому, Vanity81 сказав: я ще розглядаю такий варіант але це істно збільшить вартість будівництва - більше земельних, монолітних робіт, гідроізоляціїї. А ще не знаю як використовувати такий великий підвал) ра***те економічну доцільність. робити підвал під весь будинок технологічно простіше, а от різницю вартості треба рахувати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 часа назад, Vanity81 сказал: Добрий день. Дуже потрібна порада як вирішити фундамент для хозблока з підвалом під частиною будівлі. Планую побудувати неопалювану одноповерхову господарську будівля 6×6 м з газоблоку. Під половиною будівлі хочу зробити льох, глибиною 3 м. Фундамент стрічковий (до глибини промерзання), який переходить в заглиблений льох (цю частину загідроізолювати). Турбує саме вузол переходу незаглибленої частини стрічки на заглиблення під льох, щоб не тріснув фундамент в цьому місці: - чи достатньо зміцнити це місце посиленим армуванням - чи потрібен ступінчатий перехід між різними рівнями заглиблення стрічки. Все-таки будівля невелика, одноповерхова. Чи взагалі потрібне інше рішення. Я б зробив так: 1. Досвідчений тракторист повинен викопати котлован розміром 4500×7500 мм. 2. Армована фундаментна стрічка для стін підвалу розміром 300×600 мм. 3. Стіни з БНО товщиною 500 мм. 4. Гідроізоляція стін підвалу шляхом нанесення пінополіуретану товщиною 30 мм. 5. Засипка та ущільнення ґрунту навколо підвалу, особливо з боку нарощування фундаменту. 6. Фундаментна стрічка, армована подвійною сіткою, по всьому периметру госпблоку. Залишити виводи арматури під монолітну плиту перекриття. 7. Монолітна плита перекриття/підлоги товщиною 200 мм. 8. У стінах можна зробити кутові монолітні колони. Залишити під ними виводи арматури з плити перекриття. Зверху залишити виводи в монолітний пояс. 9. Монолітний пояс висотою 200 мм та на всю ширину стіни. Якось-такось. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vanity81 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 час назад, MAESTRO DNEPR сказал: Я б зробив так: 1. Досвідчений тракторист повинен викопати котлован розміром 4500×7500 мм. 2. Армована фундаментна стрічка для стін підвалу розміром 300×600 мм. 3. Стіни з БНО товщиною 500 мм. 4. Гідроізоляція стін підвалу шляхом нанесення пінополіуретану товщиною 30 мм. 5. Засипка та ущільнення ґрунту навколо підвалу, особливо з боку нарощування фундаменту. 6. Фундаментна стрічка, армована подвійною сіткою, по всьому периметру госпблоку. Залишити виводи арматури під монолітну плиту перекриття. 7. Монолітна плита перекриття/підлоги товщиною 200 мм. 8. У стінах можна зробити кутові монолітні колони. Залишити під ними виводи арматури з плити перекриття. Зверху залишити виводи в монолітний пояс. 9. Монолітний пояс висотою 200 мм та на всю ширину стіни. Якось-такось. Дякую за ідею з цільною фундаментною стрічкою яка зв*язує підвал з іншою частиною будівлі. Тільки внизу під підвалом доведеться робити гідроізольовану плиту, а не стрічку, бо грунтові води +- на глибині 3м Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 5 минут назад, Vanity81 сказал: ...грунтові води +- на глибині 3м Тоді краще забудьте про підвал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 34 минуты назад, Vanity81 сказал: Дякую за ідею з цільною фундаментною стрічкою яка зв*язує підвал з іншою частиною будівлі. Тільки внизу під підвалом доведеться робити гідроізольовану плиту, а не стрічку, бо грунтові води +- на глибині 3м це сталий рівень грунтових чи сезонний (квітнево-травневий) і що у вас там з грунт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 5 часов назад, Vanity81 сказал: я ще розглядаю такий варіант але це істно збільшить вартість будівництва - більше земельних, монолітних робіт, гідроізоляціїї. А ще не знаю як використовувати такий великий підвал) у вас вже є числа? чи буде у вас бомобосховище? До речі, конструктори, під такий будинок (одноповерховий гб + мабуть, односкатна покрівля) яка товщина фундаметних бж стін буде достатньою? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vanity81 Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, Propeller сказал: це сталий рівень грунтових чи сезонний (квітнево-травневий) і що у вас там з грунт? коли робили геологію на дім, то там було вказано "очікуваний рівень грунтових вод - 3 м" але на практиці, наприклад в двометровому приямку, де свердловина, ніколи навіть натяків на воду не було. грунт - супісок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vanity81 Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, Propeller сказал: у вас вже є числа? чи буде у вас бомобосховище? планується що цей погріб буде виконувати також функцію базового сховища (від уламків) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 21 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 21 хвилин тому 49 минут назад, Vanity81 сказал: планується що цей погріб буде виконувати також функцію базового сховища (від уламків) Тоді треба робити... мон.плита знизу і далі як я писав вище. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз