Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

Добрий день. Дуже потрібна порада як вирішити фундамент для хозблока з підвалом під частиною будівлі. 

Планую побудувати неопалювану одноповерхову господарську будівля 6×6 м з газоблоку. Під половиною будівлі хочу зробити льох, глибиною 3 м. Фундамент стрічковий (до глибини промерзання), який переходить в заглиблений льох (цю частину загідроізолювати). 

Турбує саме вузол переходу незаглибленої частини стрічки на заглиблення під льох, щоб не тріснув фундамент в цьому місці:
- чи достатньо зміцнити це місце посиленим армуванням
- чи потрібен ступінчатий перехід між різними рівнями заглиблення стрічки. Все-таки будівля невелика, одноповерхова. Чи взагалі потрібне інше рішення.

Я розумію, що краще льох побудувати окремо, але нажаль, не вистачає місця на ділянці. 

Додаю план.

Льох-госпбудівля (1).jpg

Льох-госпбудівля (3).jpg

Льох-госпбудівля (4).jpg

Льох-госпбудівля (2).jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Робіть підвал під всію будівлею. 18 м кв під землею не будуть зайвими у ваших "але нажаль, не вистачає місця на ділянці".

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 минуты назад, Propeller сказал:

Робіть підвал під всію будівлею. 18 м кв під землею не будуть зайвими у ваших "але нажаль, не вистачає місця на ділянці".

я ще розглядаю такий варіант але це істно збільшить вартість будівництва - більше земельних, монолітних робіт, гідроізоляціїї. А ще не знаю як використовувати такий великий підвал)

Посилання на коментар

2 години тому, Vanity81 сказав:

А ще не знаю як використовувати такий великий підвал)

Це ви зараз не знаєте, а коли побудуєте то скажете - от ще б на метр далі і більярд би став. )

• Лайк 1
Посилання на коментар

ні 

- чи потрібен ступінчатий перехід між різними рівнями заглиблення стрічки. Все-таки будівля невелика, одноповерхова.

так, потрібен ступінчатий перехід і питання не поверховості. тип і форма уступів залежить від грунта

я ще розглядаю такий варіант але це істно збільшить вартість будівництва - більше земельних, монолітних робіт, гідроізоляціїї. А ще не знаю як використовувати такий великий підвал)

ра***те економічну доцільність. робити підвал під весь будинок технологічно простіше, а от різницю вартості треба рахувати 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Vanity81 сказал:

Добрий день. Дуже потрібна порада як вирішити фундамент для хозблока з підвалом під частиною будівлі. 

Планую побудувати неопалювану одноповерхову господарську будівля 6×6 м з газоблоку. Під половиною будівлі хочу зробити льох, глибиною 3 м. Фундамент стрічковий (до глибини промерзання), який переходить в заглиблений льох (цю частину загідроізолювати). 

Турбує саме вузол переходу незаглибленої частини стрічки на заглиблення під льох, щоб не тріснув фундамент в цьому місці:
- чи потрібен ступінчатий перехід між різними рівнями заглиблення стрічки. Все-таки будівля невелика, одноповерхова. Чи взагалі потрібне інше рішення.

Я б зробив так:

23.png.479935f9b261ef2405d26facd935d39d.png

1. Досвідчений тракторист повинен викопати котлован розміром 4500×7500 мм.

2. Армована фундаментна стрічка для стін підвалу розміром 300×600 мм.

3. Стіни з БНО товщиною 500 мм.

4. Гідроізоляція стін підвалу шляхом нанесення пінополіуретану товщиною 30 мм.

5. Засипка та ущільнення ґрунту навколо підвалу, особливо з боку нарощування фундаменту.

6. Фундаментна стрічка, армована подвійною сіткою, по всьому периметру госпблоку. Залишити виводи арматури під монолітну плиту перекриття.

7. Монолітна плита перекриття/підлоги товщиною 200 мм.

8. У стінах можна зробити кутові монолітні колони. Залишити під ними виводи арматури з плити перекриття. Зверху залишити виводи в монолітний пояс.

9. Монолітний пояс висотою 200 мм та на всю ширину стіни.

Якось-такось.

Посилання на коментар

1 час назад, MAESTRO DNEPR сказал:

Я б зробив так:

23.png.479935f9b261ef2405d26facd935d39d.png

1. Досвідчений тракторист повинен викопати котлован розміром 4500×7500 мм.

2. Армована фундаментна стрічка для стін підвалу розміром 300×600 мм.

3. Стіни з БНО товщиною 500 мм.

4. Гідроізоляція стін підвалу шляхом нанесення пінополіуретану товщиною 30 мм.

5. Засипка та ущільнення ґрунту навколо підвалу, особливо з боку нарощування фундаменту.

6. Фундаментна стрічка, армована подвійною сіткою, по всьому периметру госпблоку. Залишити виводи арматури під монолітну плиту перекриття.

7. Монолітна плита перекриття/підлоги товщиною 200 мм.

8. У стінах можна зробити кутові монолітні колони. Залишити під ними виводи арматури з плити перекриття. Зверху залишити виводи в монолітний пояс.

9. Монолітний пояс висотою 200 мм та на всю ширину стіни.

Якось-такось.

Дякую за ідею з цільною фундаментною стрічкою яка зв*язує підвал з іншою частиною будівлі. Тільки внизу під підвалом доведеться робити гідроізольовану плиту, а не стрічку, бо грунтові води +- на глибині 3м

Посилання на коментар

5 минут назад, Vanity81 сказал:

...грунтові води +- на глибині 3м

Тоді краще забудьте про підвал.

Посилання на коментар

34 минуты назад, Vanity81 сказал:

Дякую за ідею з цільною фундаментною стрічкою яка зв*язує підвал з іншою частиною будівлі. Тільки внизу під підвалом доведеться робити гідроізольовану плиту, а не стрічку, бо грунтові води +- на глибині 3м

це сталий рівень грунтових чи сезонний (квітнево-травневий) і що у вас там з грунт?

Посилання на коментар

5 часов назад, Vanity81 сказал:

у вас вже є числа? чи буде у вас бомобосховище? 

До речі, конструктори, під такий будинок (одноповерховий гб + мабуть, односкатна покрівля) яка товщина фундаметних бж стін буде достатньою?

Посилання на коментар

1 час назад, Propeller сказал:

це сталий рівень грунтових чи сезонний (квітнево-травневий) і що у вас там з грунт?

коли робили геологію на дім, то там було вказано "очікуваний рівень грунтових вод - 3 м" але на практиці, наприклад в двометровому приямку, де свердловина, ніколи навіть натяків на воду не було. грунт - супісок

Посилання на коментар

1 час назад, Propeller сказал:

у вас вже є числа? чи буде у вас бомобосховище? 

планується що цей погріб буде виконувати також функцію базового сховища (від уламків)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...