cringshort Опубліковано: У вівторок в 04:33 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 04:33 10 часов назад, АлександрБ. сказал: Як варіант, пропоную розглянути використання крокв не 5559, а на повну довжину поставки (6 метрів). Так 6 метрові і будуть, там якраз ті 400-500 мм підуть у відхід при підрізанні... (Якщо я правильно зрозумів хід ваших думок) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: У вівторок в 04:36 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 04:36 12 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Ось зараз, є формули і таблиці для розрахунку навантажень, а я заліз на горіще своєї старої хати (1956 рік будівництва, ракушняк на глині, буто(ракуха)-глиняний фундамент), кроквяна система 50х150 з кроком ~1500 мм, висяча (ширина хати 9 м), суцільний настил обрешітки, рубероїд і зверху важкезний крупнохвильовий (велика хвиля) шифер-важка сволота! Жодного розкосу, стійки, деревина не форматна, переріз може бути навіть менше . Виглядає то все сука стрьомно але до цих пір стоїть-і хоть би що!!! Думаю як АлександрБ. вище писав, обрешітка то все тримає як "панцир черепашки". Ракушняк? А ви звідки? Хочу, як буде час спробувати промалювати систему з одним коньковим прогоном, ну і цю двухпрогонну доробити правильно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: У вівторок в 04:37 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 04:37 Только что, cringshort сказал: Ракушняк? А ви звідки? Одещина... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: У вівторок в 04:38 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 04:38 Только что, Nikolay Cherednichenko сказал: Одещина... Земляк 🤝 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: У вівторок в 16:09 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:09 11 часов назад, cringshort сказал: Так 6 метрові і будуть, там якраз ті 400-500 мм підуть у відхід при підрізанні... (Якщо я правильно зрозумів хід ваших думок) Ні, неправильно. Дошки у продажу по 6 метрів, бувають трохи в плюсі. Так от, розрахувати, щоби стропило так і було 6 метрів, на підріз лишити мінімум, а не пів метра. Збільшиться кут нахилу і висота горища всередині. Будуть трохи більші витрати на метал покрівлі. Конькового бруса треба робити знизу стропил. Затяжку можна зробити зразу під коньком, впритул (темно-зелена). Якщо хочеться - можна її трохи опустити (світло-зелена), але так вона вкраде висоту приміщення. На Вашому малюнку навмисне витер ваші елементи, щоб візуально оцінити простір горища у такому варіанті. Якщо коротко, то ідея така : Ви все одно тратите кошти на влаштування даху. Будемо вважати, що вартість вашого варіанту - 100 %. За ці кошти ви отримуєте: - плаский (відносно) дах з невеликим кутом нахилу, - неюзабельне горище з невеликим об'ємом та малою висотою, де можна лазити тільки рачки. - купку півметрових обрізків з крокв ( це "плюс" - підуть на шашлики ). Якщо доплатити ще кілька процентів, можна отримати вищезгаданий варіант поліпшеного даху. Ну, і прийдеться купувати дрова на шашлик. Вирішувати Вам. . . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: В середу в 04:09 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 04:09 11 часов назад, АлександрБ. сказал: Дошки у продажу по 6 метрів, бувають трохи в плюсі. На скільки за звичай вони в плюсі? 11 часов назад, АлександрБ. сказал: купку півметрових обрізків з крокв Якщо крокви йдуть в плюсі-то більше. На дистанційні розпірки підуть. 11 часов назад, АлександрБ. сказал: де можна лазити тільки рачки. Як часто люди бувають на горіщі? (Бо я не часто маю бажання туди лазити. В цілому теж варіант (не дивлячись на збільшення "парусності" у вітряному місці) за що дякую Вам. Теж розгляну! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В середу в 05:21 Поділитись Опубліковано: В середу в 05:21 (змінено) 1 час назад, cringshort сказал: На дистанційні розпірки підуть. Не підуть. Підрізатимете ж з двух сторін... Так що тільки на дрова для шашлику))) (Хоча, якщо по шаблону зарізати -то можливо і буде вам гарні кецики для розпірок, тощо.) Пи.си: я не впевнений що 6м балки сильно в плюсі будуть (зараз то бабки на кубах) Змінено В середу в 05:52 користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: В середу в 05:22 Поділитись Опубліковано: В середу в 05:22 1 година тому, cringshort сказав: На скільки за звичай вони в плюсі? З своєї невеликої практики зазвичай від -1-2 см до +10 см, але враховуючи не завжди рівний зріз, тріщини на краю і інші дефекти, десь на 590-595 см чистого розміру можна розраховувати 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: В середу в 05:27 Поділитись Опубліковано: В середу в 05:27 Вра***те ще, як буде виглядати будинок при різних кутах даху. Я свого часу теж старався зробити більши кут, щоб можна було ходити не пригинаючись, але з часом вже здається що з меншим кутом було б краще для зовнішнього вигляду 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: В середу в 05:50 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 05:50 17 минут назад, Maryan_bhfz сказал: Вра***те ще, як буде виглядати будинок при різних кутах даху. Я свого часу теж старався зробити більши кут, щоб можна було ходити не пригинаючись, але з часом вже здається що з меншим кутом було б краще для зовнішнього вигляду Я хотів би звіси хоча б 750 мм, і ось тут можливо більш гострий дах не дасть змогу їх зробити бо перекриватиме верх вікна, але треба погратися в СкетчАпі і подивитися всі варіанти. 25 минут назад, Maryan_bhfz сказал: З своєї невеликої практики зазвичай від -1-2 см до +10 см, але враховуючи не завжди рівний зріз, тріщини на краю і інші дефекти, десь на 590-595 см чистого розміру можна розраховувати Дякую. Хочу заїхати на склад пиломатеріалу найближчий і в них попитати що є і які допуски. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: В середу в 07:57 Поділитись Опубліковано: В середу в 07:57 2 часа назад, Maryan_bhfz сказал: Вра***те ще, як буде виглядати будинок при різних кутах даху. Дуже важливе зауваження, мав би теж попередити про цей момент, але провтикав. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: учора в 08:51 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 08:51 В 06.07.2026 в 12:52, Drosselbeere сказал: спростіть свою схему. при вашій ширині немає сенсу ставити два прогони, кращє один під коньок (гребень). прогон можно зробити або з цілього бруса наприклад 100х150 або з пакета дошок, а також сперти повністю на несучу стіни, через стійки додаткова посиливши підкосами вздовж прогону. Я вас правильно зрозумів? стропильна нога від мауєрлату до прогону по точкам опирання 4120мм , використав цю таблицю, і мені просяться затяжки... але якщо вірити таблиці-вони не потрібні: Змінилося і перекриття і вузли опирання: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: учора в 09:21 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 09:21 Ну ось ще така схема (по кубатурі лісу майже однаково з однопрогонною): Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому В 07.07.2026 в 10:09, АлександрБ. сказал: неюзабельне горище з невеликим об'ємом та малою висотою, Юзабіліті горища у 21му столітті дуже переоцінене. Якщо не вистачає місця для хламу треба або збільшити стандартні технічні приміщення всередині будинку (чи гаражі) або передивитись підхід до речей взагалі. Нам горище треба лише лишити люк для технічного контролю та обслуговування конструкції і не більше. А кут нахилу обирати згідно з зовнішнього вигляду (архітектури) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому (змінено) 7 часов назад, cringshort сказал: Ну ось ще така схема (по кубатурі лісу майже однаково з однопрогонною): Ось приблизно таке я мав на увазі... Але я б зробив нахил 25° ( щось у вас затяжки десь дві а десь ні одної) Змінено 20 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 17 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Але я б зробив нахил 25° Різниці в пиломатеріалі можна сказати майже не буде (хіба що відходів більше при меншому куті), я підбирав оптимальний кут щоб і обрізати можна було і відходу не багато йшло. 17 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: ( щось у вас затяжки десь дві а десь ні одної) Думав зробити по центру "зону вільного пересування". але в принципі і під затяжку можна пригнутися-відстань від настилу підлоги горіща і затяжкою 1400 мм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз