Vlad Bo Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 11 годин тому, vbb сказав: а за А-20/W40 що вони пишуть ? )))))))) Я особисто не бачу сенсу проектувати під -20, це доволі рідкісна температура, навіть зважаючи на зиму 25/26. У випадку цього будинку буде працювати резервне джерело - електрокотел. Логіка така: - більшу частину сезону ТН споживає умовні 1.5–3 кВт; - у цей діапазон і має бути оптимізована резервна система; - якщо приходить кілька днів із -15-20 і ТН не вивозить, тоді він дає команду підключати котел; - котел при цьому не є критичним навантаженням і працює тільки коли є мережа. Інакше можна дійти до того що систему доведеться проектувати під абсолютно всі можливі одночасні піки: ТН у максимумі, мікрохвильовка, духовка, чайник, бойлер і тоді вже й 10 кВт може здатися мало. Тому спочатку треба визначити постановку задачі. Якщо задача - при блекауті весь будинок працює ніби мережа нікуди не зникла, тоді потрібен більший інвертор. Якщо задача - резервуємо критичні споживачі + ТН у його нормальному робочому діапазоні, а екстремальні морози закриваємо іншим джерелом тепла, то проектувати інвертор по A−20/W40 я сенсу не бачу. Щодо потужності інвертора. Кожен сам для себе обирає що головне. Тут є обмежений бюджет, тому не бачу сенсу зараз сліпо вкладати гроші у великий інвертор про всяк випадок. Як на мене, краще побудувати систему під реальне споживання, подивитися як вона поводиться з ТН, а якщо 5-6 кВт виявиться недостатньо, архітектура Victron дозволяє наростити потужність. Наприклад, у мого друга зараз працюють 2 Multi RS 48/6000 в каскаді + 3 Pylontech US5000. Другий інвертор підключається коли навантаження цього потребує. За потреби тут буде так само. Купити одразу 8-10 кВт тільки заради сценарію, який трапляється кілька днів на рік, на мою думку недоречно. Змінено 3 години тому користувачем Vlad Bo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 година тому, Vlad Bo сказав: Я особисто не бачу сенсу проектувати під -20, це доволі рідкісна температура, навіть зважаючи на зиму 25/26. У випадку цього будинку буде працювати резервне джерело - електрокотел. на жаль як показує життя, мережа пропадає у самий непідходящий час тому розраховувати на електрокотел точно неможна. на цей випадок має бути грубка або камин так, -20 то щоб ви замислились. а про ТН то хоч поцікавтеся до якої найнижчої температури він може стабільно працювати, як вони пишуть за максимальним споживанням у 5 кВт. ви так і не відповіли на питання - яка потужніст "потужна"а яка - ні (не велика) - у цифрах будьласка 1 година тому, Vlad Bo сказав: архітектура Victron дозволяє наростити потужність. Наприклад, у мого друга зараз працюють 2 Multi RS 48/6000 в каскаді + та вже всі розуміють що Віктрон може майже все навіть каву приготувати (чи може мін'єта зробити то окрема тема), не треба з ним носитися, той самий Дейє також може працювати у паралель на одній батареї. там ціна питання трохи інша якщо наворочувати всіма опціями. зі стабільним статком хто може собі дозволити то так і будують систему, а коли бюджет обмежений то трохи інакше. 1 година тому, Vlad Bo сказав: мого друга зараз працюють 2 Multi RS 48/6000 в каскаді + 3 Pylontech US5000. Другий інвертор підключається коли навантаження цього потребує. За потреби тут буде так само. Купити одразу 8-10 кВт тільки заради сценарію, який трапляється кілька днів на рік, на мою думку недоречно. ха-ха. Змінено 2 години тому користувачем vbb Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vlad Bo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 година тому, vbb сказав: на жаль як показує життя, мережа пропадає у самий непідходящий час тому розраховувати на електрокотел точно неможна. на цей випадок має бути грубка або камин так, -20 то щоб ви замислились. а про ТН то хоч поцікавтеся до якої найнижчої температури він може стабільно працювати, як вони пишуть за максимальним споживанням у 5 кВт. ви так і не відповіли на питання - яка потужніст "потужна"а яка - ні (не велика) - у цифрах будьласка та вже всі розуміють що Віктрон може майже все навіть каву приготувати (чи може мін'єта зробити то окрема тема), не треба з ним носитися, той самий Дейє також може працювати у паралель на одній батареї. там ціна питання трохи інша якщо наворочувати всіма опціями. зі стабільним статком хто може собі дозволити то так і будують систему, а коли бюджет обмежений то трохи інакше. ха-ха. Не бачу сенсу продовжувати цю дискусію з огляду на тон ваших повідомлень. Свою позицію я пояснив достатньо. Щастя, здоров’я. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз