Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

История Украины с древнейших времен.

Юрий Киев

Рекомендовані повідомлення

Все-таки как остро у некоторых стоит вопрос России.:D

Просто ніхто інший з наших сусідів непривласнював нашу історію.

Я лишь говорил о том, что в Европе определить историческую принадлежность тех или иных земель какому-то государству практически невозможно Граници там постоянно менялись в пользу тех или других

Так от Россія вважала і завжди вважатиме (бо так воно і є), що привласнення історії ніколи не буде повноцінним і переконливим без привласнення території.

Якщо подивитесь на карту України, ви там побачите ще урсрівські кордони. Ці кордони свого часу були створені доволі умовно, з наступом на нашу територію. Культурно-мовний наступ продовжується. Мета цього наступу очевидна - слідом рухати кордони. Єдине, що ми можемо зараз протиставити, це робити свій культурний наступ. Навіть просто глуха оборона результату непринесе. Якщо ми не намагаємось рухати кордони - ми приречені. Вічних кордонів небуває.

Пам'ятаєте Кучмівську фразу "Національна ідея в Україні неспрацювала"? Неспрацювала. А чому, і яка була ця ідея? На чому поставлена? На грушенківських ідеях про безхребетну хліборобську масу в шароварах, яка понад усе намагається проявляти якусь химерну "толерантність". Така ідея нормальній людині непотрібна, ніхто не хоче розбудовувати власну слабкість.

Чи потрібна нам Россія? Ні. Нам потрібні тільки її енергетичні ресурси. Якщо ми віддамося Россії, ці ресурси до нас неприйдуть. Це наші ресурси відійдуть Россії. Єдина можливість ці ресурси отримати (ні, не дружба, дружба з россією неможлива), це масово нагадувати про те, що "Київ матір городів Руських), що з цієї Русі починалося освоєння усіх глухоманей нінішньої РФ, що російська мова - це не мова, а суржик похідний від кирилічного письма (не мови, а письма!!!), що в ядрі нинішньої московської держави у межиріччі Оки та Волги ще до 16 століття більшість населення складали мордвини зі СВОЄЮ культурою і мовою. Рускій - це не Рус, це руский мордвин. Мордвин, який "орусачився" - перейшов у "руську віру" (православ'я) і став розуміти церковне письм . Русскій - єдина нація у Світі, самоназва котрої виражена не іменником (відповідає на питання хто?, що?), а прикметником (який?, чий?).

Нам є чим підірвати россійську ідею і почати свій наступ, бо на нашій стороні історична прада. Тільки треба небоятись і несоромитись цим користатися.

І неслід забувати про кордони західні, як Россія призабула зараз про свої східні.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

так как по их убеждениям за чистым полем, дальше на север жыли высокоразвитые племена, которые не особо стремились вступать в контакт с внешним миром...

Человечество прошло через медный, бронзовый и железный века из всего этого умели изготавливать ОРУЖИЕ!!!!

У "высокоразвитых племен" ничего этого не было, у них была "эх дубинушка ухнем"

Бурлаки дожили до времен фотоаппарата

Burlaki.jpg

В это время в Лондоне уже функционировало метро :D

А что было лет 300 назад?

"Высокоразвитые" с дубинками общались между собой на языке жестов, им даже язык пришлось выдумать 8-)

• Лайк 1
Посилання на коментар

Человечество прошло через медный, бронзовый и железный века из всего этого умели изготавливать ОРУЖИЕ!!!!

У "высокоразвитых племен" ничего этого не было, у них была "эх дубинушка ухнем"

Бурлаки дожили до времен фотоаппарата

Burlaki.jpg

В это время в Лондоне уже функционировало метро :D

А что было лет 300 назад?

"Высокоразвитые" с дубинками общались между собой на языке жестов, им даже язык пришлось выдумать 8-)

Я писал не о крепосном периоде, а о античных временах, том же Триполье!!!

А кстати любое аграрное общество отставало в технологическом развитии от промышленного, здесь нечему удивлятся!

Посилання на коментар

Просто ніхто інший з наших сусідів непривласнював нашу історію.

Так от Россія вважала і завжди вважатиме (бо так воно і є), що привласнення історії ніколи не буде повноцінним і переконливим без привласнення території.

Якщо подивитесь на карту України, ви там побачите ще урсрівські кордони. Ці кордони свого часу були створені доволі умовно, з наступом на нашу територію. Культурно-мовний наступ продовжується. Мета цього наступу очевидна - слідом рухати кордони. Єдине, що ми можемо зараз протиставити, це робити свій культурний наступ. Навіть просто глуха оборона результату непринесе. Якщо ми не намагаємось рухати кордони - ми приречені. Вічних кордонів небуває.

Пам'ятаєте Кучмівську фразу "Національна ідея в Україні неспрацювала"? Неспрацювала. А чому, і яка була ця ідея? На чому поставлена? На грушенківських ідеях про безхребетну хліборобську масу в шароварах, яка понад усе намагається проявляти якусь химерну "толерантність". Така ідея нормальній людині непотрібна, ніхто не хоче розбудовувати власну слабкість.

Чи потрібна нам Россія? Ні. Нам потрібні тільки її енергетичні ресурси. Якщо ми віддамося Россії, ці ресурси до нас неприйдуть. Це наші ресурси відійдуть Россії. Єдина можливість ці ресурси отримати (ні, не дружба, дружба з россією неможлива), це масово нагадувати про те, що "Київ матір городів Руських), що з цієї Русі починалося освоєння усіх глухоманей нінішньої РФ, що російська мова - це не мова, а суржик похідний від кирилічного письма (не мови, а письма!!!), що в ядрі нинішньої московської держави у межиріччі Оки та Волги ще до 16 століття більшість населення складали мордвини зі СВОЄЮ культурою і мовою. Рускій - це не Рус, це руский мордвин. Мордвин, який "орусачився" - перейшов у "руську віру" (православ'я) і став розуміти церковне письм . Русскій - єдина нація у Світі, самоназва котрої виражена не іменником (відповідає на питання хто?, що?), а прикметником (який?, чий?).

Нам є чим підірвати россійську ідею і почати свій наступ, бо на нашій стороні історична прада. Тільки треба небоятись і несоромитись цим користатися.

І неслід забувати про кордони західні, як Россія призабула зараз про свої східні.

Есть доля ислиты, как для меня, но националистическая злость забывает логику!!!

Этот призыв к наступлению, к чему он приведет? Какой в нем смысл и толк?

Сила проявляется не в борьбе!!!

Зачем вообще с кем-то боротся??? Это пустая трат ресурсов, котрые будут направленвы не на то что бы сделать хорошо себе, а что бы сделать плохо соседу!!! Вам это ничего не напоминает?

Я уже выражал на этом форуме мысль о том что национальное самосознание проснется только тогда, когда мы поймем что можно гордится тем что мы УКРАИНЦИ!!!

Выше говорилось что англичане смотрят на всех свысока, и не удивительно - эта нация сделала мир таким, какой он есть сейчас при этом на старте не имея ничего, а у нас все наоборот!!!

Я понимаю что проще всего свое бессилие и отсталость пояснить виной из вне. Никто корня проблем не увидит в себе!!! Я ПАТРИОТ своей страны, но я презираю псевдо-патриотов - нацианолистов!!! Агрессия и ненависть к другим - это не созидательная сила и на ее основе Вы не построите ВЕЛИКУЮ нацию!!!

Монако не нужно громадных территорий и движения границ как силой так и идеологией что бы о нем знали все!!!

Хватит заблуждатся в главном, посмотрите изначально в зеркало, а потом начинайте винить кого-то в чем-то!!!

Никто Вам не доктор что Вы бедно или плохо живете!!! Надо искать решения, а не оправдания!!!:beer:

• Лайк 1
Посилання на коментар

Alxey R

Геродот справді вважав скіфів "найрозунішими людьми після еллінів", при цьому Царські скіфи за його свідченням жили північніше степу на відстані "40 днів човном" від гирла Дніпра. А вже далі на північ жили племена "андрофагів" (людожерів). Через 15 столітть Лаврентіївський літопис також фіксує в тому напрямку плем'я "самоядь". Офіційна россійська історія зараз присвоїла ярлик "самодійскі народи" і "народи самодійської мовної групи" якимось сибірським кочовим племенам, у яких, доречі, випадків людожерства незафіксовано. Та й вряд чи в Причорноморській Ольвії у 5 столітті до н. е. Геродотові хтось міг розповісти про жителів Сибіру.

Короче, є ідейка, що Геродот був першим "свідомим" "русофобом":lol:

Посилання на коментар

Есть доля ислиты, как для меня, но националистическая злость забывает логику!!!

Этот призыв к наступлению, к чему он приведет? Какой в нем смысл и толк?

Знаєте, кажуть внаслідок креслення кордонів совка чимало етнічних українських земель перепало Білорусії. Але сам тільки цей факт невикликає бажання принижувати білорусів, бо з їхньої сторони не було ніколи свідомого систематичного наступу на наші державні інтереси.

Але у випадку тих, хто веде постійний наступ на нас я вважаю є смисл вести контрнаступ, оскільки глуха оборона нічого не дає.

Сила проявляется не в борьбе!!!

Але в ній вона загартовується.

Зачем вообще с кем-то боротся??? Это пустая трат ресурсов, котрые будут направленвы не на то что бы сделать хорошо себе, а что бы сделать плохо соседу!!!

Ще більша трата ресурсів, якщо не боротися за власне виживання. Причому ведучи культурну боротбу з Росією, заявляючи що це не ми їхні менші брати, а навпаки, що вони звідси пішли а не навпаки, то які такі ресурси ми витрачаємо на це? Ті, які нам могли б знадобитися на сльози і оплакування втрачених можливостей? Якщо ми будемо вести культурний наступ на Росію, це зміцнить і нас, і, повірте, незашкодить Росссії. Зашкодить виключно її політиці зазіхання на нас.

Вам это ничего не напоминает?
Нагадує казку про сварливих сусідів. Щоб їх помирити, треба їх об'єднати навколо якоїсь спільної ідеї. А яку спільну ідею можна знайти між згасаючою Україною і пихатою Росією? Допоможемо їм побудувати "південний потік"?

Я уже выражал на этом форуме мысль о том что национальное самосознание проснется только тогда, когда мы поймем что можно гордится тем что мы УКРАИНЦИ!!!

А поясніть середньостатистичному жителю Донбасу хоч одну причину пишатися тим, що він - УКРАЇНЕЦЬ? Ющенко "піднімав" такі:

1. У нас є черепки трипільської кераміки.

2. У нас нема ядерної зброї.

3. У нас був Голодомор.

Думаю, для них це більше привід соромитись своїм походженням.

Выше говорилось что англичане смотрят на всех свысока, и не удивительно - эта нация сделала мир таким, какой он есть сейчас при этом на старте не имея ничего, а у нас все наоборот!!!

Чи досягли б англійці всього цього, якби "сиділи в гівні і не висовувались"? Якщо є бажання жити як вони, то може варто і державотворення проводити якось схоже?

Я понимаю что проще всего свое бессилие и отсталость пояснить виной из вне. Никто корня проблем не увидит в себе!!!

Я якраз це і намагаюсь донести. скажу не своїми словами "Великі часто здаються нам таким тільки тому, що ми стоїмо перед ними на колінах". Простіше звинуватувати росію, ніж підвестися і переконатися, що не така вона вже і велика.

Я ПАТРИОТ своей страны, но я презираю псевдо-патриотов - нацианолистов!!! Агрессия и ненависть к другим - это не созидательная сила и на ее основе Вы не построите ВЕЛИКУЮ нацию!!!

А де я проповідував агресію і ненависть до інших???

Кого конкретно Ви називаєте псевдо-патріотом націоналістом?

І що по Вашому може бути творчою силою для побудови нації, або хоча б просто її збереження? Спогади про те, як ми допустили Голодомор?

Монако не нужно громадных территорий и движения границ как силой так и идеологией что бы о нем знали все!!!

Ви пропонуєте зменшитися нам до розмірів Монако? Тільки тоді про нас не тільки не заговорять, а просто забудуть. Якщо не змінимо ставлення до себе і своєї історії, то повірте - так і буде.

Хватит заблуждатся в главном, посмотрите изначально в зеркало, а потом начинайте винить кого-то в чем-то!!!

Никто Вам не доктор что Вы бедно или плохо живете!!! Надо искать решения, а не оправдания!!!:beer:

Я якраз і пропоную вирішувати, а не виправдовуватись поганими сусідами.:beer:

Посилання на коментар

Так уж сложилось, но все достижения и упущения в нашей истории будут отождествлятся с теми, под кем наши земли были в тот исторический этап. Проводить идеологическую войну в борьбе за те или иные исторические события не особо имеет смысла...

Обьединять нашу нацию нужно не голодоморами, не Трипольем и другими историческими достояниями, ведь они всегда будут отождествятся с кем-то еще и это факт, это наша историческая данность и отрицать ее нету смысла. Без России не было бы Украины в нынешнем виде, было бы что-то хуже или лучше - мы никогда не узнаем!!!

Так уж сложилось что мы молодая страна, искать ее корни в глубинах истории можно, но кому от этого легче? Для обьединения нужны цели, проекты, факторы современные, а не 300-от летные, только смотря вперед мы сможем КЕМ-ТО стать! Я не говорю что нужно забыть нашу историю, НЕТ и еще раз НЕТ, но опиратся на былое в отношении соседей или проведения внешней и идеологической политики не стоит...

В предыдущем посте я лично ни к кому не обращался и никого не хотел обидеть!!!

Но я думаю Вы согласитесь, что понятие патриотизм очень сильно искажено в наших головах!!!

Сейчас другой мир и силой место под солнцем себе не завоюешь!!!

Умение договариватся наше ВСЕ!!! И договариватся нужно со всеми, а не только с теми кто нравится!!!

Самое большое заблуждение, которое пиарят все СМИ - необходимость вступления в ЕС. И я сейчас говорю не об вступлении в ту или иную организацию, а о мыслях, что как только мы придем в Европу, все у нас станет хорошо и жизнь будет беззаботной и Россия снизит цену на газ!

Посилання на коментар

Без России не было бы Украины в нынешнем виде, было бы что-то хуже или лучше - мы никогда не узнаем!!!

Трошки так, але ще більше - навпаки: без України не бул б Росії. Без Феофана Пропоковича невідомо коли з'явилося б у них поняття "освіта", чи такою вийшла б "руссская слава оборони Сєвастополя" без матроса Кішки... Список величезний. Пам'ятаймо.

Так уж сложилось что мы молодая страна, искать ее корни в глубинах истории можно, но кому от этого легче? Для обьединения нужны цели, проекты, факторы современные, а не 300-от летные, только смотря вперед мы сможем КЕМ-ТО стать! Я не говорю что нужно забыть нашу историю, НЕТ и еще раз НЕТ, но опиратся на былое в отношении соседей или проведения внешней и идеологической политики не стоит...

Вислів "без минулого нема майбутнього" вже звучить трохи банально, проте його істинності ще ніхто не відміняв. Якщо перестанемо зважати на те, що Росія не змириться з тим, що "позичивши" у нас нашу історію можна зупинитися і не "освоїти" нас далі, то нам несвітить ніяке майбутнє. Його просто небуде.

В предыдущем посте я лично ни к кому не обращался и никого не хотел обидеть!!!

Я й неображаюсь. Мене впринципі важко образити.

Но я думаю Вы согласитесь, что понятие патриотизм очень сильно искажено в наших головах!!!

Погоджусь. І не тільки це поняття.

Сейчас другой мир и силой место под солнцем себе не завоюешь!!!

Умение договариватся наше ВСЕ!!! И договариватся нужно со всеми, а не только с теми кто нравится!!!

Росія "невміє" домовлятися зі слабкими сусідами. І винна не росія, а наша слабкість. Вміння домовлятися з Россією полягає в тому, щоб вона забула про свої імперські плани, бо в ці плани не входить "домовлятися з хохлами".

Самое большое заблуждение, которое пиарят все СМИ - необходимость вступления в ЕС. И я сейчас говорю не об вступлении в ту или иную организацию, а о мыслях, что как только мы придем в Европу, все у нас станет хорошо и жизнь будет беззаботной и Россия снизит цену на газ!

+100:good:

Посилання на коментар

Я писал не о крепосном периоде, а о античных временах, том же Триполье!!!

Ареал распространения трипольской культуры, находится никак ни "за чистым полем", а на самом поле :smile:за чистым полем начинаются болота московии:wink:

Высокоразвитых там не было и быть не могло

А кстати любое аграрное общество отставало в технологическом развитии от промышленного, здесь нечему удивлятся!

Смотря в какой период развития человечества, было время когда ценились земли пригодные для выпаса скота и земледелия

Посилання на коментар

Alxey R

Геродот справді вважав скіфів "найрозунішими людьми після еллінів", при цьому Царські скіфи за його свідченням жили північніше степу на відстані "40 днів човном" від гирла Дніпра.

Со скифами много неясностей

Смотрю канал хистори, так в Британии запрещено проводить какие либо раскопки курганов, причем активно роются в єпохе римской империи.

Боятся огласки какой то тайны?

У нас кучу курганов тупо распахивают, еще лет 20 и следа не найдешь

• Лайк 1
Посилання на коментар

Со скифами много неясностей

Смотрю канал хистори, так в Британии запрещено проводить какие либо раскопки курганов, причем активно роются в єпохе римской империи.

Боятся огласки какой то тайны?

У нас кучу курганов тупо распахивают, еще лет 20 и следа не найдешь

Спеціально для Ющенка з трипільських городищ черепки бульдозерами викопують "чорні" археологи. Речі просто вириваються з контексту археологічного шару і осідають десь в його комірчині.

Посилання на коментар

Спеціально для Ющенка з трипільських городищ черепки бульдозерами викопують "чорні" археологи. Речі просто вириваються з контексту археологічного шару і осідають десь в його комірчині.

Відомим клієнтом у "чорних" археологів є шутнік Задорнов, про що відкрито над нами кепкує www.zadornov.net/druziya/biblioteka/

Посилання на коментар

Відомим клієнтом у "чорних" археологів є шутнік Задорнов, про що відкрито над нами кепкує www.zadornov.net/druziya/biblioteka/

Так разве он первый?

Был такой шутник-вор-украинофоб Лужков,

сейчас сховався, курва, в Лондоне.

И чего их так прет лезть в нашу жизнь, навязывать свои бредовые идеи, подзуживать?

• Лайк 1
Посилання на коментар

Теж маю певні замітки стосовно Ваших заміток:

А оті хатинки в Турції яку форму даху мали: двоскатну як на "ізбах", чи чотирискатну як на "мазанках"? І взагалі, чи багато знаєте народів з традиційними чотирискатними сільськими будинками?

Слово "козак" справді зустрічається у тюркських народів, тільки чомусь воно там має абсолютно протилежне до нашого значення.

Також, для загального розвитку усім:

Так писав писав у 970-ті роки візантійський мемуарист Лев Диякон про Київського князя Святослава, якого бачив на власні очі під час переговорів.

Так и знал, что ответ будет такой. Значение слова козак.

Сучасні гіпотези

Від половецького «Cosac» — «варта», «чота». Зустрічається в «Codex cumanicus».

Від кримсько-татарського або тюркського «Qazaq» — «вільна людина», «авантюрист», «шукач пригод», «бурлака».

Від тюркського «Cosac» і «Qazaq» — «вільна людина», «авантюрист», «шукач пригод», «вартовий», «розбійник», «найманець».

И где тут "абсолютно протилежне до нашого значення".

И заметьте ни одной славянской ниточки...

Не хочу никого расстраивать и огорчать, но адекватного объяснения откуда козаку вместе с "чорними вусами та бровами" достались майдан, туман, килим, сагайдак, шахрай, бакай, люлька, гайдамака кроме как оттуда(от тюрков) я пока не нашел.

Один раз в Польше на вопрос почему на польских фамильных гербах встречаются 6-конечные звезды Давида и полумесяц - получил ответ(на меня смотрели и ненавидели): это так раньше изображали звезды и букву "С"......Хотя никогда раньше я не видел чтоб букву"С" изображали как полумесяц, кончиками вверх, как у мусульман.

Посилання на коментар

bdc1d93f8878.jpg

И если такие флаги были в Черниговском полку, то что было изображено южнее у запорожья?

Посилання на коментар

Так и знал, что ответ будет такой. Значение слова козак.

И где тут "абсолютно протилежне до нашого значення".

Не хочу никого расстраивать и огорчать, но адекватного объяснения откуда козаку вместе с "чорними вусами та бровами" достались майдан, туман, килим, сагайдак, шахрай, бакай, люлька, гайдамака кроме как оттуда(от тюрков) я пока не нашел.

Один раз в Польше на вопрос почему на польских фамильных гербах встречаются 6-конечные звезды Давида и полумесяц - получил ответ(на меня смотрели и ненавидели): это так раньше изображали звезды и букву "С"......Хотя никогда раньше я не видел чтоб букву"С" изображали как полумесяц, кончиками вверх, как у мусульман.

Непобачив відповіді про чотрискатні дахи..

Звідки у Вас такий комплекс меншовартості, що Ви так щиро вірите у те, що тільки ми у когось щось позичали?

Козацький "оселедець"-коса існував принаймні ще у 10 ст., про що засвідцили візантійці. Причому він не просто був, а був "ознакою знатності роду". Я вам пізніше знайду ще візантійську цитату про існування "типової скіфської стрижки під-кружечок" 5 століття.

То невже тільки "скіфи" усе у всіх запозичували, і ніяк не навпаки? Причому Ви самі наводите приклад, що у половців "Cosac" означало варту, а у кримських-татар "Qazaq" означало нікому непідпорядковану людину. Щодо тюркської мови, то такої мови просто неіснує. Це є група мов, до якої і входять згадані Вами половецька і кримсько-татарська. Єдиною мовою, в якій ці два різні визначення поєднуються в одному слові - є мова УКРАЇНСЬКА

Теж саме можна сказати і про шестикутну зірку. Нема жодного доказу, що вона - "Давида".

• Лайк 2
Посилання на коментар

И если такие флаги были в Черниговском полку, то что было изображено южнее у запорожья?

Якби хто побував на козацькому цвинтарі в Трахтемирові, то неодмінно б склав думку, що "козаки тільки тим і займалися, що мандрували по всьому світу і колекціонували символи".

Є й інші приклади.

Півмісяць в трипільскій кераміці не те щоб дуже розповсюджени, тим-не-менше зустрічається:

(ссылка на изображение устарела)

При бажанні на інших зразках трипільської кераміки можна ще познаходити значки Мерседес, БМВ, і Сітроен.

Що тепер? Засумніватися в авторських правах на автомобільні марки?:lol:

Посилання на коментар

Настоящие славяне на самом деле черномазые, никак не голубоглазые блондины.

Потянешь за славянскую ниточку докопаешься до тюрков

Насчет тюркских корней, поинтересуйтесь родиной лошадей от туда кочевники и приперлись в наши края, они наследии вплоть до бритов.

Везде оставили свой след.

Полюбуйтесь средневековыми портретами европейской знати, они все узкоглазые.

(ссылка на изображение устарела)

Питер ван дер Фас (1618-1680). Королева Англии Генриетта Французская, супруга Карла I Стюарта. 1660 год. Масло, холст. Музей Конде, Шантийи.

Один раз в Польше на вопрос почему на польских фамильных гербах встречаются 6-конечные звезды Давида

Уверенны что они польские?
Посилання на коментар

Насчет тюркских корней, поинтересуйтесь родиной лошадей от туда кочевники и приперлись в наши края, они наследии вплоть до бритов.

Везде оставили свой след.

Полюбуйтесь средневековыми портретами европейской знати, они все узкоглазые.

Найдавніші докази утримування коней людьми ще донедавна були за придніпров'ям. Порівняно свіжі дані дещо інакші:

По словам Олсен,

>новые доказательства базируются на результатах исследования почвы в обнаруженном древнем загоне, чей возраст определяется в 5600 лет.

- Этот загон, находящийся в Северном Казахстане неподалеку от Красного Яра, принадлежит Ботайской культуре, - сообщила Олсен агентству. - Мы исследовали почву внутри загона и за его пределами, и полученные нами образцы заметно отличались друг от друга. Те пробы, которые мы взяли внутри загона, содержат количество фосфора, превышающее в десять раз его количество в других образцах. При этом почва из загона содержит меньшее количество азота. Такой химический состав земли можно получить, если удобрить ее навозом лошади.

Коллега Олсен Розмари Капо намерена обнародовать новые доказательства теории Олсен на ежегодном собрании геологического общества Америки, которое пройдет в этом году в Филадельфии.

- В исследованных нами образцах найдена также большая концентрация солей натрия, которые содержатся в конской моче, - говорит Розмари Капо. - Если же мы обнаружим в наших образцах устойчивые молекулы липидов или жира, которые могут быть приписаны только лошадям, то у нас будут неопровержимые доказательства.

Исследовательская группа Олсен, в которую входят геолог Майкл Розенмеир, Энди Стифф и Джеймс Гардинер из университета Питтсбурга, сейчас пытается выяснить, что же делали древние ботайцы с первыми одомашненными лошадьми. По их мнению, ботайцы не только использовали лошадей как вьючных животных, но и употребляли их в пищу.

- Скорее всего, именно тогда и появились многие национальные блюда казахов, - считает Олсен, - которые существуют до сих пор, - кумыс, казы, многое другое.

Уверенны что они польские?
Посилання на коментар

Теж саме можна сказати і про шестикутну зірку. Нема жодного доказу, що вона - "Давида".

Да хоть Голиафа...На флаг израильский взгляните, чи то иудеи с фанаря ту зирку сняли?

Посилання на коментар

Да хоть Голиафа...На флаг израильский взгляните, чи то иудеи с фанаря ту зирку сняли?

84329-pic_30.png

глаз в треугольнике. звезды давида, тавы(кресты), лилии, львы, открытая книга и.т.д

Посмотрите гербы городов, фрески храмов, родовые гербы :D

кроме звезды давида ничего не знаете?

только у поляков узрели еврейскую символику?

Посилання на коментар

Якби хто побував на козацькому цвинтарі в Трахтемирові, то неодмінно б склав думку, що "козаки тільки тим і займалися, що мандрували по всьому світу і колекціонували символи"......

Не зовсім так... "Мамай", наприклад, - це не тільки козак-бродяга, захисник, степовик, мандрівник, воїн, казкар і характерник в одній особі. Мамаями називали скіфські та половецькі кам'яні баби! Ви кажете, що «Cosac» запозичене від половецького «варта», «чота» («Codex cumanicus»), але половецьке ~ років 800 як українське. Семен Половець з роду князів Половців зі Сквира Рожиновскіх був полковником Білоцерківського козацького полку і служив у війську Богдана Хмельницького, був у Переялаві. За фамільними переказами цього роду, він походив від половецького хана Тугорхана (тестя Святополка II Ізяславича), син якого Кариман переселився на нашу землю, прийняв хрещення і отримав великий спадок в Київському князівстві, ніби ще від Володимира Мономаха. Ви заперечите, що полковник має відношення до половців? - побачили б Ви як схожі між собою носії цього призвіща зараз, навіть ті, що не перебувають у родинних зв'язках.

Але мене найбільше всього тішить маловідома ідіома декількох сіл К-Св району, що ~ 900 років вживають слово "ба(о)няк" не у загальновідомому значенні, а як нахабний, безцеремонний приїжджий (сучасне "панаєхалі"). Часом не від набігів половецького хана Боняка залишилися згадка.:D

Ареал распространения трипольской культуры, находится никак ни "за чистым полем", а на самом поле за чистым полем начинаются болота московии..

....А поясніть середньостатистичному жителю Донбасу хоч одну причину пишатися тим, що він - УКРАЇНЕЦЬ?

1. У нас є черепки трипільської кераміки.....

Чому ж нам не пишатися: як Вам таке....

У вишиванках правобережної Київщини, Вінничини та Хмельниччини - в областях які розташовані в ареалі трипільської культури, використовуються ті самі орнаменти, що і були на кераміці ~ 5500 років тому! Немає такого подібного ні у румун, ні у молдаван! У вишиванках Житомирщини, Чернігівщини, Полтавщини орнаменти інші!

Найголовніший думський історик, який постійно пхає носа в наші справи, декілька разів би луснув від радості, якщо б на своїй території знайшов такий хоч глиняний черепок, хоч клаптик матерії. У нас же немає жодного дослідження, жодної роботи на цю тему!

• Лайк 2
Посилання на коментар

А блондины викинги и прочие шведы только в кино...королевны они такие ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%28%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0_%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B8%29

Посилання на коментар

А блондины викинги и прочие шведы только в кино...королевны они такие ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%28%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0_%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B8%29

не совсем,вот папик кристины -

Густа́в II Адольф

Gustav II Adolf 280px-Gustav_II_Adolf_of_Sweden.jpg

Посилання на коментар

не совсем,вот папик кристины -

Побрить,так похож на Чубайса.

Правильней смотреть на маму:D

Посилання на коментар

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
  • Створити...